Eşim,ailem ve dengeleri saglayamayan ben!Arada

Ben şunu anladım:

Kadın çırpındıkça, aileisnin yardımlarını olağan ve düzenli kabul ettikçe, kız tarafı her şeyi yaptıkça bu kocalar, erkekler kadınlaşıyor!!!

Hani burda "bir kere bile saygısızlık yapmadım, bayramda hediye aldım, şöyle yaptım" diyip de kvsi niye altın takmamış, arsayı, evi niye vermemiş mesele mal değil de kıymet vermekmiş muhabbeti yapan kadınlar var ya eşiniz erkek haliyle onların kopyası olmuş gibime geliyor.

bence o evden taşınmalısınız..çocuklar için yalnız büyüyecekler diye korkmayın... zaten okula gidiyormuş.. arkadaş problemi olmaz..
sizde kafanızı dinlersiniz... arada bir gelsinler sizde gidersiniz..
benim ailem 18 saat uzakta... torunları olacak.. ne yapacaklar mecbur senede bir iki defa görecekler..
eşiniz çok haksız sayılmaz.. siz ailenize karşı kendinizi mahcup hissettiğiniz için hakkınızı savunamamışsınız..
ben olsam babama derdim baba çocuklar büyüdü sığamıyoruz biz taşınmaya karar verdik..
yakınlarda bi ev tutun taşının..
çözümü neden babanızdan bekliyorsunuz.. kocaman insanlarsınız kendi kararını kendiniz verin..
merak etmeyin hayırsız evlat olmasınız..

Kira ödemeye başlayınca aklı başına gelir beyefendinin.
Bence kira odemeyi goze alacak adam bastan gitmezdi oraya.Adam herseye kusur bulmaya calisiyor.Yok 20tl.vermis geri almismis...e iyi de zaten kendisi cocuklari sevindirmek istemis yada her hangi bisey icin baskasinin parasi olunca ne kiymeti var ki.Cocuklara oyuncak almiyormus...ayda kac oyuncak parasi kaliyor kira odemeyince haberi yok...onu da bi zahmet kendi alsin.Millet kira,ev kredisi oduyor yillarca birakin oyuncak almayi bogazindan kisiyor ve ay sonunu zor getiriyor.Faturalar,kredi,mutfak masrafi,cocuk derken hayattan soguyor insan.Biri bana pat diye 2 oda verseydi yillarca bankalara odedigim faizle de 1 ev alirdik.Konu sahibi cikalim desin bak cikiyor mu esi:KK70:

Eşin yatsın kalksın şükretsin, 8 yıldır kira ödemediği için.
Verdikçe fazlasını isteyen insanlardan gına geldi artık ya.
Adam ev vermiş oturuyor, yok altın, yok harçlık, yok otopark bilmem ne.
Babanın cebinin çetelesini tutmak eşine mi kalmış, ona ne, kendi parası kendi tasarrufu.
Babam bize evini açtı, 8 yıldır oturuyoruz sen ne konuşuyorsun diyeceğiniz yerde bide savunuyorsunuz yani.

Hepinize mrhb.Ben 8yıllık evliyim ve kendi ailemle altlı üstlü oturuyorum.2tane oglum var..icinden cikamadigim ve butun psikolojimi alt ust eden bir sikintim var.size objektif olarak anlatmaya calisacagim..benim ailem tamamen kendi kabugunda yasayan (annem ve babam)onlarla yasayan bekar ablam ve kardesim var kismen benziyorlar ama farkli ortmlarda oyle degiller)sosyal hayatları olmayan sosyal hayat anlayışını gereksiz harcama gibi gören insanlar..pek kimseye gidip gelmexler ama gelen olduğunda son derece misafirperver sıcakkanlı samimi konuşkandırlar.Eşim görüntü itibariyle soguk tanıyınca samimi biridir fakat ilk girişimleri yapamaz.belki biraz sivri dilli oluşundan genelde söylediği herşey doğrudur fakat söylem tarzı belki kişiye göre ağır gelebildiğinden onu itici kılar.veya yanında konuşmsya çekirler diyim.bu ön tanıtumdan sonra benim en çok babam diyim paraya çok mu değer veriyor düşünemiyor mu bilemiyorum çünkü hiç bu konulsrda konuşmadım.ilk doğumumu yaptım Allah razı olsun 4koldan sardılar dedtek oldular ama ilk torunlarına hiç bişey takmadılar.o dönemde çalışmayan bir kardeşim vardı maşallahlarla es değer veya ondan bir tık üstte bir künye almış aysede bunu bizim adımıza almış dediler.arada buna benzer çok olsylar geçti ama en takıntı olanları yazıyorum size.2.doğumumda eşim hemşireye müjde parası vercekmiş üdtünde yokmuş babamdan istemiş babam 20tl vermiş sonra eşim onu babama geri ödedi..ve dediki insan buda benden olsun der diye sitemini bana dile getirdi.geçmiş zaman yine bir akraba düğünündeyiz çok fakir bir teyzem var eşim onun çocuklarına harçlık verdi,bozuk yokmuş hepsi eşit olsun diye babama üstünde varmı dedi babamdan aldı yine 20lira falandı heralde verdi çocuklara.sonra o parayıda ödedi.ve yorumu suydu bu coucuklar once onun yegeni sayilir hic mi hayri yok onu bile aldi dedi..benim cocuklarimdan baska torunun yok ama sagolsun tek corap almis degildir ama kardeslerim alir.babamda Allah için çok ilgilenir sever.ben hiç bir zaman bunları sorun etmedim.ailemlede hiç konuşmadım bunları.burada kira vermiyorum bina babamların toplam 8daire var.2dairede kendileri birinde evli kardeşim diğerinde ben kalanlarda kiracı.benim evim bana çok küçük geliyor şu ana kadar idare ettm ama büyük ilkokula başlayacak ve odaları yok dolapları yok.suan anasınıfında ve herşeyini yemek yediğimiz küçük bir masa var orda yapıyor veya yerde yapıyor.esyalarını kendi dolabıma koyuyorum ama herşey düzensiz sıpmıyor ütü tutmuyor ve ytkodamdan çamasır hiç eksik olmuyor.surekli evde alan acabilmk icin koltuklarun basliklrini cikariyorum yer degistiryirum.kucucuk bir mutfagim var.bir cok esyami sigabilmk icin catiya koydum.soyle soyleyim evime misafir gelse agirlayabilecrk bir yemek msam yok.yan daire oldukca genis ama kiraci var.bundan 3yil once boskrn dedimki oraya ben geceyim burai kiraya verin ustunede ben katiyim yan tarafta oturayim sigmiyorum dedim onlarda babanun akili kizi sen misin dediler.bende bir daha ses cikarmadim.bundan 2ay kadar önce eşimde biz bursya sıpmıyoruz bir babanlarla konuş yana geçelim kirasını verelim dedi.söyledim kiracı var çıkmsk istemiyor falan dedi babam net bişey konuşmadı dinledi sadece.ve hiç bir icraat olmadı.birde bundan önce arabamızla ilgili bir mevzu oldu koycak yer sorun oluyordu boş garaj var ama kapısı sürmeli çok eziyetli oluyor.bir kaç defa söyledi değiştirelim yada motor takslım falan diye.yine kimseden ses çıkmadı.eşimde arabayı evden 20dak uzkta bir oyoparka aylık ücretle bıraktı.tabi bu olaylardan sonra benim için ailen bitti dedi.kötü insanlar değiller küs değilim ama artık yerimi biliyorum o kadar dış kspının dış mandalı olduğu hissettirdiler ki dedi.ben içlerine girmek için bütün yolları tükkettim şu anki tavrım sebep değil sonuçtur dedi.bizimkilerin tüm bunların sadece arabayla ilgili kısımlarını kısmen biliyorlar ondan dolayı alındığını sanıyorlar.hiç bir şekilde aşagı inmiyor onlar yukarı çıkarsa merhaba merhaba başka muhabbet yok.kardeşime ablama anneme babama böyle bir tavır içinde.direk ona konuşulmadan görse bile konuşmuyor kimseyle direk sorarlarsa iyiyşm diyor muhabbetin gerisi gelmiyor başka odaya geçiyor falan..eşim tarafından o diyor ki ben kişisel herşeyi geçtim ama benim çocuklarıma komşu çocuğu muamelesi yapıyorlar seviyorlar madem sıkıntı belli o zaman çozüm gösterirler.tasınacağız dedi senede bir kere gelirim sen git gel karşmam dedi.ailemin tarafından ise ben bunların hiç birini ailemle konuşamadığım baştan beri dengeyi saglayamadığım ve net bir duruş sergileyemediğim için tüm sıkıntıların eşimden kaynaklı olduğunu düşünüyorlar.ve onlarla konuşmamasına üzülüyorlar kızıyorlar içten içe.kardeşim ve ablamda muhtemelen duygusal yaklaşıyorlar onların gözündede sorun eşim.eşime görede bu benim kadar seninde zoruna gitmeli ama sen buna hissettiremezsen veya herşeyi ben sıkıntı ediyormuşum gibi gösterirsen onlarda öyle algılar çünkü sen aradaki iletişimi saglayamıyorsun diyor.bunuda şuna bağlıyor sen yapı olarak o kırılmasın bu kırılmasın diye herşeyi kendi içinde yaşıyorsun kimseye bişey söyleyemiyorsun yüzün yumusak olduğu için kimse seni dikkate almıyor bu sekilde en cok kendini yipratiyorsun diyor..evli kızkardeşim bana göre çatır çatır konuşur evdekilete biz yani eşim ve ben algısını geçirmiştir dolayısıyla eşinin eleştiri yapmaya hakkı olmaz.bizde de tam tersi.gercektende dusunmekten hasta oldum hangisini idar edeyim sasirdim.esimle aramdaki tek problem bu cok sukur onun kadar bana yakin kimse yok beni anlayan yok ama yinede onun aileme karsi olan bu tavirlarinada kiriliyorum.en axindan geldikletinfe gordugunde konus diyorum yapamiyorum artik diyor cocuklara soruyorlar onlarla konusuyorlar falan diyor.ama oda bes karis suratla oturuyor baska ofaya geciyor falan.surekli soyle yapmislardi boyle yapmislardi soyle paragoxler boyleler artik bende sistim.işin kötü tarafı söylediklerinin çoğunda haklıda.burdan taşınmak istiyorum ams babam kanser tedavisi görüyor mrsane kanseri ve çocuklar adeta ona moral oluyor.burdan gidersem nsl olur bilmiyorum .ne olursa olsun onlar benim ailem cok desteklerinide gordum goruyorum kimse kirilsin uzulsun istemiyorum.hergünüm gözyaşıyla geçiyor kafama takmaktan ,psikolojik dedtek için randevu aldım şu halimi ailrm dışında herkes görüyor yada onlar dışında herkeslr konuşabiliyorum.ysnlışın bende olfuğunun fsrkındayım.bu süreçten iki tarafıda en az hadarla nsl çıkarsbilirim?fikirlerinizi bekliyorum..cok uzun oldu kusura bakmayın..
Bence ailenle konuşmalısın. En azından annene anlat. Zaten bu zamana kadar neden anlatmadın ki

Aranizda insnanmayanlar var sanirim ,tabiki herkes yaşadığını bilir insnmak zorunda değilsiniz..ben burda eşimi haklı çıkarmays çslışmıyorum..mevzu çok farklı yerlere geldi.ben mi empati yapamiyorum acaba??Nys hepinize tsk exerim.biraz once evli kizlardesimle ko ustum ayni binadayiz zaten.herseyi snlattim acikca .sorun senin konusmamsn dedi..annemler benim esime birsey soylecietinde yada yanlis bir davranislarinda hemrn tepkimi koyuyorum,bir gun alinirlsr 2.gun alisirlar.sen bunu yapamiyorsun o yuzden hep x abi sorun cikarsn kisi konumuna dusuyor.cunku sen kinusurkrn hep xaliniyor o diyor falan fiye soyluyorsun.garajmi yapmak istiyorsun yapmkak istiyorum degil yapcam baba ben kullaniyirum boyle benim isime yariyor diyeceksin.eve mi gecmek istiyorsun baba sigmiyoruz gerekirse kiraciyls ben konusayin gecelim.sicak bakmiyorsan cikalim de.net cvplar al ama hicbirini yapmiyordun.dag daga kusmus dagin haberi olmamis misali.asagida kimse neyin ne oldugunun farkinda degilki.sen burda kendi kendini uzuyorsun .benimde herseyime karsi ciktilar hayir boyle olacak dedim boyle davranacakdiniz dedim bize uydurdum onlari.sen bunu yapamadigin icin her sey dedi.ben inip konusurum onlsrla diye gitti.hepinixe tkrar tskler bakalim bundan sonra hayirlisi.hala ev icin duruyorsun diyenlere alakasi yok sadece arada kirginlik olmadan icim rahat olarak gidiyim istiyorum.

Simdi bu sureci nsl duzelteyim hep bana soyluyorsun diyor esim.bir kere onlarla konustubmu diyor.bu seferde onu haksiz bulumca tarafli gibi okutorum.bu olyda bir taraf varsa biz ve ailen var sen beni ayri gibi gordugun ve herseyin musebbibi beni gosterdigin surece zaten olmaz diyor.
Bence karsilarina gec ve herseyi konus. Ne kadar inanirlar kendi fikirlerin olduguna ama ciddi durursan belki bir durup dusunur onlar

Esiniz iç güveysi olduğunun farkında mi acaba şu an.yoksa siz mi çok ısrar ettiniz ailem den ayrılamam diye.yoksa esiniz bedava sirke baldan tatlıdır diye düşünüp ailelenle aynı binada yaşamayı kabul etti.
Burda gelinlere akıl verilir aman aynı apartmanda oturmayin diye.Siz hem aynı binaya esinizi almışsiniz onu bedavaciliga alistirmissiniz hem de yok takı yok oyuncak mevzuyu yaptiriyosunuz.Esinizin ailesi nerde acaba onlar torunları na ne yaptı larda kocaniz ne istiyor sizinkilerden.
Valla ben esimi asla kendi ailemle yüz göz etmezdim hele hele de maddi konularda.
Esiniz arada 2 kilo meyve alıp çıkıyor mu ailenizin yanına ya da 1 kilo baklava alıp götürdü mu?
Bedavaciliga alışmış adam o taksin motoru kapıya o kullanacaksa bi de trip yapıyo. Benim babam yıllarca çalışıp didinecek kocam fa yok ev küçük yok kapının motoru yok yok çocuklara şunu bunu alamadı. Bu muhabbetleri genelde Gelinleri yapmasına alısinca tuhaf.
daha babanız miras paylaşımını resmi olarak yapmadı sanirim.esiniz de evden çıkmaz elden gider diye.blof yapmayı bırakın annenizle açık açık konuşun .Başka bi yerde kiralik ev bulun yıllardır vermediğiniz kira paralarini biriktirmissinizdir.sikintiya düşmesiniz Ne aileniz yolunacak kaz olsun ne kocanizin gruru kırılsin ne de siz arada kalın.
Aileniz size destek olmaya çalışmış kocaniz da nankörlük etmesin.Trip yapmasinin nedeni de kirilmasindan değil ...

Eşin babanın evinde yaşıyor üstüne yeğenlerine hayrı yok diye sitem ediyor??? İçgüveysi olmuş maşallah babanın daha kime hayrı olsun??? Baban zaten evini vermiş bu adamı daha da beslenek zorunda mı?

Aaaaa ama ben çok şaşırdım şu an
Sizin yorumlarınız dikkatimi çeker hep, akıllı mantıklı bulurum sizi.

Bu yorumunuza çok şaşırdım.

Ev vermek, para vermek, maddi imkanlarla donatmak değer vermek midir?

Sizinle biri evlense mesela, yediğiniz önünüzde yemediğiniz arkanızda olsa, size her şeyi satın alsa, sizin banka hesabınıza milyonlar yatırsa AMA size nasılsın hayatım bile demese, sizin duygularınızla ilgilenmese, sizi anlamaya çalışmasa ona da daha ne olsun herşeyim var mı dersiniz yoksa mutsuz mu hissedersiniz?

Aaaaa ama ben çok şaşırdım şu an
Sizin yorumlarınız dikkatimi çeker hep, akıllı mantıklı bulurum sizi.

Bu yorumunuza çok şaşırdım.

Ev vermek, para vermek, maddi imkanlarla donatmak değer vermek midir?

Sizinle biri evlense mesela, yediğiniz önünüzde yemediğiniz arkanızda olsa, size her şeyi satın alsa, sizin banka hesabınıza milyonlar yatırsa AMA size nasılsın hayatım bile demese, sizin duygularınızla ilgilenmese, sizi anlamaya çalışmasa ona da daha ne olsun herşeyim var mı dersiniz yoksa mutsuz mu hissedersiniz?

İyi de bu adamın derdi değil ki.
Kızlarına ne kadar değer verip vermedikleri sadece kızlarını ilgilendirir.
Artı hiç değer vermeyen adam kızına neden evini versin bu devirde? Filmlerde araba alan her şeyi veren ama sevgi veremeyen baba mı ki bu?

Artı hiç değer vermeyen adam kızına neden evini versin bu devirde? Filmlerde araba alan her şeyi veren ama sevgi veremeyen baba mı ki bu?

Adam kendi çocuklarına değer verilmediğinden şikayet ediyor ama

mlkhkn mlkhkn kusura bakma ama burdaki arkadaslar hakli esimle ben benim aileme ait evde oturuyoruz eve tasindigimizda evin bir suru eksigi vardi evin banyosu haric herseyi esim yaptirdi ve daha eksik var onlarida esim yaptiracak bu arada ailemden zaman geldi para istedik esim hepsini ödedi ve özellikle ben odemesini istedim cevremden gordugum kadariyla erkekleri bedavaciliga alistirmak iyi degil

Aslında sizin bu konudaki yorumlarınız beni de şaşırttı sitedeki favorilerimden birisiniz çünkü çok beğenirim fikirlerinizi.
Şimdi ben olaya şöyle baktım.Ortada muhtaçlık yok aslında.Baba çok önceden kızlarımı yanımdan ayırmıcam gibi bi tutumla aile apartmanı almış zaten.
Yani ortada az kazanan muhtaç olan bir damat yok adamın gayet işi gücü parası var.
Ama sırf eşinin ailesi böyle istedi diye ve en azından eşi ailesine yakın olsun diye bu eve oturmuş.Hani içgüveysi gibi düşünmedim ben çünkü fedakarlık yapmış adam.Ki kendi evi de varmış zaten.
Ayrıca paragöz bi adam olsa 6 aylık kirayı napar eder kiracısından çıkartırdı canın sağolsun demiş geçmiş.
Paragöz olan adam konu sahibinin anlattığı gibi yardımları,jestleri vs. yapmazdı.
Demek ki hakikaten adama dokunan farklı bir şeyler var ki kendince pasif direnişe başlamış.
Ha ama ben konu sahibinin ailesini de anlıyorum.
Çünkü onlar eski kafalı insanlar.
Yemeyelim içmeyelim lüzumsuz yere para harcamayalım aman gayrimenkule yatıralım dar günümüzde lazım olur diye 3ün 5in hesabını yapan insanlar.
Nerden mi biliyorum çünkü annemin ailesi de aynen böyle.27 yaşındayım o kadar malın mülkün içinde kendilerinden bir çorap dahi görmedim misal.Düğünümde bir künyeyi zor taktılar.
Yine de canları sağolsun tabi Allah eksiklerini göstermesin.

Aranizda insnanmayanlar var sanirim ,tabiki herkes yaşadığını bilir insnmak zorunda değilsiniz..ben burda eşimi haklı çıkarmays çslışmıyorum..mevzu çok farklı yerlere geldi.ben mi empati yapamiyorum acaba??Nys hepinize tsk exerim.biraz once evli kizlardesimle ko ustum ayni binadayiz zaten.herseyi snlattim acikca .sorun senin konusmamsn dedi..annemler benim esime birsey soylecietinde yada yanlis bir davranislarinda hemrn tepkimi koyuyorum,bir gun alinirlsr 2.gun alisirlar.sen bunu yapamiyorsun o yuzden hep x abi sorun cikarsn kisi konumuna dusuyor.cunku sen kinusurkrn hep xaliniyor o diyor falan fiye soyluyorsun.garajmi yapmak istiyorsun yapmkak istiyorum degil yapcam baba ben kullaniyirum boyle benim isime yariyor diyeceksin.eve mi gecmek istiyorsun baba sigmiyoruz gerekirse kiraciyls ben konusayin gecelim.sicak bakmiyorsan cikalim de.net cvplar al ama hicbirini yapmiyordun.dag daga kusmus dagin haberi olmamis misali.asagida kimse neyin ne oldugunun farkinda degilki.sen burda kendi kendini uzuyorsun .benimde herseyime karsi ciktilar hayir boyle olacak dedim boyle davranacakdiniz dedim bize uydurdum onlari.sen bunu yapamadigin icin her sey dedi.ben inip konusurum onlsrla diye gitti.hepinixe tkrar tskler bakalim bundan sonra hayirlisi.hala ev icin duruyorsun diyenlere alakasi yok sadece arada kirginlik olmadan icim rahat olarak gidiyim istiyorum.
Ben sizi çok iyi anlıyorum.Siz konunuzu anlatırken parayla ilgili örnekler verdiğiniz için eşiniz kötü göründü aslında.
Halbuki mevzu daha derin.O örneklerden dolayı insanlar derin mevzuyu görememiş olabilir.
Ablanız ne güzel konuşmuş sizinle.
Bir de bunu deneyin o zaman.Net bir şekilde konuşun.Gerekirse cevap alana kadar üsteleyin.Bakalım neler olacak?

Saçma sapan bir konu koca koca insanlarsınız hala gözünüz Ailenin üstünde herkes çalışıp çabalıyor bu kadar beklentidesin

Konu sahibi normal değilsin

Son mesajlarinizi okudum. Babanızın rahatsızlığından dolayı onlara yakın bir eve taşının. O evden ayrilmalisiniz. Eşinizle daha mutlu olursunuz.

Simdi bu sureci nsl duzelteyim hep bana soyluyorsun diyor esim.bir kere onlarla konustubmu diyor.bu seferde onu haksiz bulumca tarafli gibi okutorum.bu olyda bir taraf varsa biz ve ailen var sen beni ayri gibi gordugun ve herseyin musebbibi beni gosterdigin surece zaten olmaz diyor.

Konu sahibesi,
ne eşiniz ne de aileniz hatalı değil, aileniz kaç tane evlat yetiştirmiş, bir apartman yapmış, evlatlarını da o apartmana yerleştirmiş, çocuklarını evlendirmiş, büyük olarak evlatları için aslında yapabilecekleri herşeyi yapmışlar, artık onların istedikleri gelinler damatlar evlatlar ve torunlar yakınımızda olsun, gelsinler gitsinler, biz yapabileceklerimizi yaptık, bizden artık birşey beklemesinler düşüncesindedirler ki kendilerince haklılar.

Eşinizde hatalı değil, o da o evin bir bireyi olmak, evin oğlu olmak istiyor, damat gibi değil evlat gibi davranılsın istiyor.

Arada dengeyi kuramayan sizsiniz, ailenize veya eşinize birbirileriyle sorun yaşadıklarında bana söyleme git eşime söyle veya git babama, anneme söyle diyememişsiniz, sürekli arada arabuluculuk rolü üstlenmişsiniz, bunu yapmamalıydınız, eğer arabuluculuğu üstlenmeseydiniz olaylar bu kadar birikip sizi hasta edecek hale gelmez, bu kadar içinden çıkamayacağınız durumlar yaşamazdınız.
Ne olacaksa baştan olur, evi senelerce önce değiştirmeniz gerekiyorsa değiştirirdiniz, aileniz size, siz ailenize tatlı tatlı gider gelirdiniz.

Ailelerle aynı evde oturmak benim tasvip etmediğim birşey, ama kendi aileniz ama kayınvalide yanında asla olmuyor, bunu defalarca okuduk gördük şahit olduk hem sitede hem yakın çevrelerimizde.
Mutlaka biryerden sonra patlak veriyor, dünyanın en iyi insanları dahi olsa olmuyor.

Babanız rahatsızmış Allah şifa versin inşallah, size tavsiyem bence evinizi ayırın, babanızın durumu göz önüne alındığında çok uzak bir mesafe olmamalı, yakınlarda ama ayrı bir evde oturun, böylece aynı evde yaşamanın sıkıntıları ortadan kalkar, aileniz ve eşiniz arasında da kalmazsınız.
2. adımsa arabuluculuk rolünüzü terk etmeniz olur, bırakın eşiniz ailenizle sorunlarını kendi çözsün, ailenizde eşinizle olan sorunlarını kendileri konuşsun.

Sizde hem eşinize hem ailenize karşı net olun, aslında öyle demek istemedi, böyle olmasını istemedi gibi şeyler söylemeyin. Herkesi kırın demiyorum, kırmadan da kendinizi ifade edebilmenin yolları var.

Ask ve gurur tşk ederim.normalde yazı kurallarına çok dikkat ederim.sanırım telden kaynaklnan bir sıkıntı var yazdıklarım kayboluyor yazarken ondan sonra geliyor ,dolayısıyla göremiyorum.Eşimi herkesten iyi ben tanıyorum burada böyle paracı bir insanmış gibi algılanmasını istemem Allah razı olsun kendisi gerçekten benim şansım.Asla aileme yada eşime laf söylettirmek istemem ,burada ki mevzu maddi bir beklenti değil asla en azından ben öyle hisssdiyorum çünkü biziM kendimize ait evimiz var bir ist.evleri de.Ama biz oraya gitmek yerine burada kalabalık içinde büyüsün çocuklar diye düşündük.ben zaten aradaki iletişimi saglayamadığımın farkında oldugum için üç yıl önce taşınalım dedim daha kötüye gitmesin diye.ne annemler ne esim sıcak baktı ,çocuklar küçük bakamazsın diye .sonra bende çok cesaret edemedim bir tarafımda burdan kopmak istemedi.eşimde zaten bugünekadar ev ile ilgili birmevzu açmadı.bugünekadar idare ettik zaten çok şükür ama artık sığamıyoruz.daha büyük bir yer şart oldu.oda sen onlara düşkünsün onlar çocuklara madem öylekirasını verelim yana gecelim dedi.bu konuyu babamla konustum evet burasi kucuk geliyor ,tabiki burdan gitmeni istemem dedi.peki bu fikre ne dersin dedim kiraci cikmak istemiyor iste ablab evlensede o oturda falan dedi.amenna oyle bisey olursa zaten talebim olmaz ama suan yok dedim.oda hicbirsey soylemesdi bende onun sessiz kalmasini gonulsuz olarak algiladim ve esime dedimki babamin pek gonlu yok heralde sessiz kaldi hicbirsey soylemedi dedim.biz en iyisi tasinalim burdan dedim oda bencede dedi.benim cocugumu seviyor ayrilmak istemiyor burann kucuk geldiginide goruyor ama cozumu yok dedi.onem verdigimiz seyler oncelijleeimiz ayni degil dedi.buradan basladi kirginlik.o da kendini geri cekti.ben simdi kime ne diyim babama zaten bisey soyleyemiyorum esimi savunsam o kiriliyor esim ayri sen haksizsin desen sen zaten hic benim yanimda olmDin diyor.bende sasirdim kaldim.Dua ediyorum gidince duzelecek mi ?bu kadar kotu olmayacak belki az goreceklwr birbirlerini ama coj iyide olmayacak.ben burdan giderken kimseye karsi nankorluk yapmisiz gibi bir algi olussun istemiyorum.gorunce herkes birbiriyle konussa slmlassa benim acindan sorun kalmayacak.icsel olarak daha rahat edecegim.ama boyle kus gibilee herkese ayri uzuluyorum ne yapacagim bilmiyorum..

Allah yardımcınız olsun. Yukarı tukureyim biyik asağına tukursen sakal tabiri tam sana göre. Eşinle konuşmadan başka çare yok gibi. Ona davranışlarından dolayi ne kadar Üzgün olduğunu, cok kırıldığı falan söylesen...
Sen çok iyi birine benziyorsun. Mutlaka Allah sana bi kapı açacaktır.

T
Konu sahibesi,
ne eşiniz ne de aileniz hatalı değil, aileniz kaç tane evlat yetiştirmiş, bir apartman yapmış, evlatlarını da o apartmana yerleştirmiş, çocuklarını evlendirmiş, büyük olarak evlatları için aslında yapabilecekleri herşeyi yapmışlar, artık onların istedikleri gelinler damatlar evlatlar ve torunlar yakınımızda olsun, gelsinler gitsinler, biz yapabileceklerimizi yaptık, bizden artık birşey beklemesinler düşüncesindedirler ki kendilerince haklılar.

Eşinizde hatalı değil, o da o evin bir bireyi olmak, evin oğlu olmak istiyor, damat gibi değil evlat gibi davranılsın istiyor.

Arada dengeyi kuramayan sizsiniz, ailenize veya eşinize birbirileriyle sorun yaşadıklarında bana söyleme git eşime söyle veya git babama, anneme söyle diyememişsiniz, sürekli arada arabuluculuk rolü üstlenmişsiniz, bunu yapmamalıydınız, eğer arabuluculuğu üstlenmeseydiniz olaylar bu kadar birikip sizi hasta edecek hale gelmez, bu kadar içinden çıkamayacağınız durumlar yaşamazdınız.
Ne olacaksa baştan olur, evi senelerce önce değiştirmeniz gerekiyorsa değiştirirdiniz, aileniz size, siz ailenize tatlı tatlı gider gelirdiniz.

Ailelerle aynı evde oturmak benim tasvip etmediğim birşey, ama kendi aileniz ama kayınvalide yanında asla olmuyor, bunu defalarca okuduk gördük şahit olduk hem sitede hem yakın çevrelerimizde.
Mutlaka biryerden sonra patlak veriyor, dünyanın en iyi insanları dahi olsa olmuyor.

Babanız rahatsızmış Allah şifa versin inşallah, size tavsiyem bence evinizi ayırın, babanızın durumu göz önüne alındığında çok uzak bir mesafe olmamalı, yakınlarda ama ayrı bir evde oturun, böylece aynı evde yaşamanın sıkıntıları ortadan kalkar, aileniz ve eşiniz arasında da kalmazsınız.
2. adımsa arabuluculuk rolünüzü terk etmeniz olur, bırakın eşiniz ailenizle sorunlarını kendi çözsün, ailenizde eşinizle olan sorunlarını kendileri konuşsun.

Sizde hem eşinize hem ailenize karşı net olun, aslında öyle demek istemedi, böyle olmasını istemedi gibi şeyler söylemeyin. Herkesi kırın demiyorum, kırmadan da kendinizi ifade edebilmenin yolları var.
tsk ederim tam olarak dediginiz gibi olay..konuyu acarken verdigim orneklerden dolayi sanirim yanlis anlasilmalar oldu.dun aksam indim ailemle konustum onlar benimle konustu esimi cagirdi babam,herkes kimle ne sikintisi varsa soyledi.boyle daha iyi oldu.esim sikintilarini kendi diliyle anlatinca ailem anlatinca hersey daha anlasilir oldu.ortada findik kabugunu dolduran beni bu kadar hasta edecek birsey yokmus meger..bunca zaman niye yapmamisim diye kizdim kendime.bundan sonra konusmaya calisicam biriktirmiycem.bu konusmadan sonra esimin bakis acisi bile degisti.butun kirginligi gecti.en azindan o da konusarak desarj oldu.kimse kimseye kirilmadi,tam bir aile sohbeti oldu..hepinize tsk ederim..

Back