Konu sahibesi,
ne eşiniz ne de aileniz hatalı değil, aileniz kaç tane evlat yetiştirmiş, bir apartman yapmış, evlatlarını da o apartmana yerleştirmiş, çocuklarını evlendirmiş, büyük olarak evlatları için aslında yapabilecekleri herşeyi yapmışlar, artık onların istedikleri gelinler damatlar evlatlar ve torunlar yakınımızda olsun, gelsinler gitsinler, biz yapabileceklerimizi yaptık, bizden artık birşey beklemesinler düşüncesindedirler ki kendilerince haklılar.
Eşinizde hatalı değil, o da o evin bir bireyi olmak, evin oğlu olmak istiyor, damat gibi değil evlat gibi davranılsın istiyor.
Arada dengeyi kuramayan sizsiniz, ailenize veya eşinize birbirileriyle sorun yaşadıklarında bana söyleme git eşime söyle veya git babama, anneme söyle diyememişsiniz, sürekli arada arabuluculuk rolü üstlenmişsiniz, bunu yapmamalıydınız, eğer arabuluculuğu üstlenmeseydiniz olaylar bu kadar birikip sizi hasta edecek hale gelmez, bu kadar içinden çıkamayacağınız durumlar yaşamazdınız.
Ne olacaksa baştan olur, evi senelerce önce değiştirmeniz gerekiyorsa değiştirirdiniz, aileniz size, siz ailenize tatlı tatlı gider gelirdiniz.
Ailelerle aynı evde oturmak benim tasvip etmediğim birşey, ama kendi aileniz ama kayınvalide yanında asla olmuyor, bunu defalarca okuduk gördük şahit olduk hem sitede hem yakın çevrelerimizde.
Mutlaka biryerden sonra patlak veriyor, dünyanın en iyi insanları dahi olsa olmuyor.
Babanız rahatsızmış Allah şifa versin inşallah, size tavsiyem bence evinizi ayırın, babanızın durumu göz önüne alındığında çok uzak bir mesafe olmamalı, yakınlarda ama ayrı bir evde oturun, böylece aynı evde yaşamanın sıkıntıları ortadan kalkar, aileniz ve eşiniz arasında da kalmazsınız.
2. adımsa arabuluculuk rolünüzü terk etmeniz olur, bırakın eşiniz ailenizle sorunlarını kendi çözsün, ailenizde eşinizle olan sorunlarını kendileri konuşsun.
Sizde hem eşinize hem ailenize karşı net olun, aslında öyle demek istemedi, böyle olmasını istemedi gibi şeyler söylemeyin. Herkesi kırın demiyorum, kırmadan da kendinizi ifade edebilmenin yolları var.