Esi annesine harclik verenler var mi?

Nedense erkek anneleri genelde ogullarindan surekli bir bveklenti icinde oluyorlar
Benim kv de emekli maasi var evi var
Biz dugunden ciktik tutmus evinin pimapenletini yaptirmis
Eee tabiki kim odedi bunca borcun icine esim tabuki
Diger 3 cocugundan hic birsey beklmemez ama esimden surekli bir beklenti icinde bende buna deliriyorum
Dugunde taktigi bilezik bile esdimin aldigi ve borcunu bizim odedigimiz bilezik
Elbisesini esim almis
Ben sonradan duydum tabiki ve cok sinir oldum
Donumuza kadar birc var kv min umrumrunda degil
Kizinin yanina gidecek ucak bileti esimden
Memlekete gidip gelrken otobus bileti esimden
Digerlerinin durumu hep yok onlara yazik bize kazik
Bende bu duruma sinir oluyorum ama esim yapiyo
Ama kv derki ben;esim icin bir kurusunu gormedfim der
Gelde dellenme jafayi yeme ve kv ni sev

Bende her ay olmasa bile 2-3 ayda bi 300 - 500 TL verdiğim oluyor.
Babam emekli annem ev hanımı ben eşime de söyledim Allah bana ömür verdiği sürece anneme maddi manevi yardımcı olucam diye. Ne yaparsam yapayım anne baba hakkı ödenmez.
Bence buna takılmayın.
İhtiyacı olur yada olmaz. Müdahale etmeyin. Evet şimdi zorunuza gidebilir. Ama kimse yaşattığını yaşamadan ölmez. Sizin de evladınız size yapar bunu. O zaman anlarsınız belki.

pes diyorum başka bişi demiyorumm bu nee baa..

Birde bu beklenti eşit değil birine alıştıysa para harcatmaya sürekli ona yükleniyor diğerleri parası nedense kıymetli oluyor burdanda haksızlık oluyor

pes diyorum başka bişi demiyorumm bu nee baa..

Canim bu ne ki
Kaynimlara gidiyo evde birsey yok dite gidip markete alisverus yapiyo 180 tlik esimin kk ile
Bende slibi gordum yine sunir oldum kaldu biz odedik yine
Vari yogu digerleri esime acimaz
Siz yaparsiniz der hep
Ama sozde en cok esimi sever
Tabiki para kaynagi ya ben olsam vende severum
Simdi evine laminant istiyormys esime dedim
Bak eger annwn bize odettirirse ce sende odersen jesinlikle helak etmem ve cingar cikartirum dedim
Ama biliyorum onuda bize kitlicek kv
Bu arada 2 ay sonra dogum olacak valla esimde kendine guveniyorsa giesin borcun altina umrumda degil
Hastane ucreti,bebek alisverisi biur dunya gider
Bende calismucam iste inat degil mi

maddi durumu gayet iyiyken oğlundan para kabul etmesi bencilliktir buda bir anneye yakışmaz.
ilerde çoluk çocuğunuz olmayacak mı ona vermek yerine biriktirseniz.

Birde bu beklenti eşit değil birine alıştıysa para harcatmaya sürekli ona yükleniyor diğerleri parası nedense kıymetli oluyor burdanda haksızlık oluyor

Canım benim kv dem Çalışıyor ama eşim ona arada Sırada harçlık verince rahatsız olmam çünkü benim anneme de öyle davranıyor . Benim anneme Vermese de ses çıkarmam diye düşünüyorum
Mesela be kadar veriyor 150 200 liradan birşey olmaz yatın öbür gün de oğlun aynısını sana yapar dert etme canım :) benim oğlum da ilerde bana aynı şeyi yapsa çok mutlu olurum para değil illa ki küçük bir hediye bile yeter :)

Bende senin gibi düşünüyorum benimde oğlum var çünkü bende çok mutlu olurum küçücük bir hediyeye :)

nasıl anne bunlar hiç anlamıyorum. ben anneme arada bir 50 -100 lira para veririm alırsa utana sıkıla alır ve de benim zorumla olur. ama kayınvalidem süpürgem yok süpürge alın, her ay kontörümü bi sen bi oğlum yüklesin ve bunun gibi bir sürü şey, şunum yok bunum yok sıralar durur. alınmasında ya da para verilmesinde bir sakınca görmüyorum ama bunları kendi ağzıyla isteyince gerçekten çok itici oluyor. insanın alası varsa da böyle yapınca gidiyor zaten.

tam versin, sonuçta annesi vermesi gerekir diyecektim ki 500- 600 lira verdiğini okudum. Tamam bir yere kadar yardım iyidir. 50- 100-150 olur ama kadın annesi yada erkek annesi olsun o evden 500 600 liranın başkasına verilmesi fikri saçma geliyor.

mesela benim babamın durumu iyidir ama anneme para vermez ister ki bir ayda 80-90 lirayla geçinsin. e şu dönemde kim geçinebilir ki o parayla. zaten bir yola çık yol parası market parası derken bitiyor o para. bende çalışmıyorum şuan. abim anneme her ay 50 - 100 lira falan verir. O para anneme o kadar iyi gelir ki dualar eder bir sürü. ama tutupta her ay 500 600 lira annem kesinlikle kabul etmez zaten lükse kaçar bu miktar.
Demem o ki ihtiyaç miktarınca verse problem değil ama bahsettiğiniz miktar çok fazla

Bu konuda bende cok sıkıntı cektim esimin ailesi hepsi turkiyede esim tek basina yurt disindaydi...esim herseyi kendi yapti onlar her geldiginde bile yol parasina kadar esimden istediler bir yuzuk bile kendileri alip getirmediler....evlendik yillarca para para dediler gondermek zorundasin dediler...simdi kaynim nisanlandi her seye onlar yardim ediyorlar eltimi her gormeye geldiginde kendileri kesilen takidan haric hediye taki goturuyorlar hersey dort dortluk ama bana gelince igne yoktu....zerre kaadarda Allah var gozum olmadi insanin kendi emegiyle birsry yapmasi sahane...ama gel gorunki bizden beklentileri bitmiyor...

Böyle biraz itici oluyormuş gerçekten

500 600 se gerçekten çok miktar geldi banada eşiniz ne kadar maaş alıyor bilmiyorum ama çok iyi para alıyorsa belki.onun dışında 100 50 lira falan her ay verebilir bencede annesi neticede.bende anneme elime geçtikçe veririm bir miktar ihtiacı yok ama hoşuma gider vermek annem istemesede zorla veririm bana bu tür şeyler hoş gelir.

Herkes cocuk büyütüyor.
Ben büyüttüm para harcadim cocukta çalışıp para kazaninca bana verecek anlayışı ne ya.

Ihtiyaci olur verilir. Hem de büyük zevkle. Ama ihtiyacı yokken sirf minnet borcu gibi psikolojik baskı uygulayan ve para alan anneyi anlayamam. Anlamam da imkansız.

Bir iki sayfa okudum. Arkadaşların dedigi gibi siz de annenize hesap açın gönderin aylik 200- 300 ve bu gönderdiğiniz para yerine esinizden o miktari isteyin. Biraz zorlansin.

Bir seyler alip borca girebilirsiniz. Yani onun kredi kartiyla bir seyler alin verecek parası kalmasin.
Baktın bas edemiyosun işten cik bir süre mecbur kesecek.

Ne bicim bi gururlari var bu kadınların anlamiyorum.
Ihtiyacin varsa al yoksa ne diye evladinin rizkini yiyorsun.

İhtiyaç yoksa verilmesine gerek yok en azından düzenli olarak 600lira vermesine siz kendinize bi hesap açın bende veriyorum deyip her ay 500 lira yatırın gelir düşünce bakalım tutumu ne olacak

Cocuk o kadar zor buyuyor ki.Gecesi,gunduzu, hastaligi,yemesi,tuvaleti herseyiyle.Siz kalkip esinizin annenize harclik vermesinden rahatsiz oluyorsunuz.Sizde verin istiyosaniz annenize.

Darda kalınır ve istenirse,verilir. Harçlık vermekse saçmalık.

herkes annesidir versin ne olacak falan demiş ama şahsen ben doğru bulmadım. sizi haklı buldum. Herkes bir ev geçindiriyor refah yaşamak ilerde çoçuklarına daha iyi gelecek verebilmek için uğraşıyor. Durumu olan aileye para vermekte ne olaki... Durumu olmasa çok ihtiyaçları olsa tamam verebilir ama kendi yuvasınıda sıkıntıya sokmadan vermeli. Evde eş,çoçuk aç dursun veya onların bazı ihtiyaçlarından kıssın kendi annesine para versin olacak iş değil bu....
Sizin durumunuza gelince,herzaman mı veriyor yoksa nadirenmi... alışkanlık haline geldiyse para vermesi eşinle konuş dolaylı olarak anlat gönlünü kırmadan vs vs. O veriyorsa sende ver annene sen niye vermiyorsun ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…