Esi annesine harclik verenler var mi?

bilmem ben kızacak bi şey görmüyorum.Allah'a şükür rahat bir yaşantımız var kayınvalidemin de öyle.kirada evleri maaşı vs.si var.mesela geçen ay tvsinin kumandası bozulmuş eşim bana yeni bi lcd alayım mı anneme dedi al tabi ki annen o senin bana niye soruyorsun ki?dedim.eğer ekonomik olarak sıkıntıda olsak annesinin ihtiyacı olmadığı halde hediyeler alsa biraz dert edinirdim kendime ama böyle bi durumda niye kızayım ki?sen de annene arada harçlık ver ne olacak?

benim ki tüm aile fertlerine veriyor

Evet rahatsız olurum. Çoluğumun çocuğumun rızkını kimseye yediremem. İhtiyaçları varsa amenna, eşim vermese ben çıkarır veririm ama ihtiyacı olmayana para falan vermem.
Siz çocuklarınız iyi şartlarda yaşasın diye evlatlarınızdan uzak kalma pahasına çalışın, kocanız ailesine para yedirsin. Olmaz öyle şey.

merhaba hanimlar,
merak ediyorum dusuncelerinizi.
Esinizin ailesinin durumu iyi, kvalidenin kendi maasi yok ama kocasi iyi para kazaniyor, istedigi gibi alir, giyinir, gezer, tozar. luks bir semtte yasar.
boyle bir durumda esiniz annesine harclik verirse rahatsiz olmaz misiniz?
Esime bir kere rahatsiz oldugumu belirttim, bir daha da hayatta demem. Kendisi bilir.
biz ikimizde maasliyiz, evin ihtiyaclarini bende karsiliyorum, en az onun kadar. Kendimi de tamamen kendim gecindirirm.
bizde rahatca geciniyoruz kendimize gore, ama bu annesine harclik verebilmesi anlamina mi gelir? Ben daha iyi yasayabilmemiz icin calisiyorum, calismasam rahat gecinemeyiz diye. Ama o ortak gelirimizden annesine verirse, benim annemin gunahi ne? onun da ihtiyaci hic yok benim parama, ama bende vereyim o zaman? ki vermem de sacma bir durum :/
ya siz de verin eşit şekilde annenize kararlaştırın
ya da ikiniz de vermeyin..

eşinizin vermesinden ziyade annesinin almasına şaşırdım.çünkü ihtiyacı yokmuş.
benim annem asla almaz.ihtiyacı olsa bile almaz.
bende buna şaşırdım konu sahibinin dediği gibi 500 - 600 az buz para değil
benim annem bekar olduğum halde arada para vermemi zoraki kabul eder burda evli adamdan hiç ihtiyacı olmamasına rağmen alıyor

Kızmam. Bizzat ben teşvik ediyorum.
olsa ben de daha fazla ver derim ama ben sıkışıkken kendi eksiklerini söyleyip durması zor sanki ben değilde o genç o gelin insan evladının sıkışık olduğunu anlamaz mı? bebek istiyorum mesela ALLAH hayırlısını sağlıklısını versin herkese tabii ki yakın arkadaşlarıma dedim çocukların küçüklerini vermeyin dursun size güveniyorum giydiririm ben dedim bunu desem aaaaaaaaaaaa ne gerek derler ben sadece halden anlamadıklarına kızıyorum yoksa hediye falan hiç boş gitmiyorum kayınvalideme ama azcık anlasın borcum bitince zaten daha fazlasını yaparım az bekle dedikçe hemen olsun istiyor her şeyi ben o kadar heveslenemiyorum her şeye altınlarımı bile 3 ay takamadım

büyük görümce hep eli boş gelmemek lazım der ben de götürürüm ama bunu da ben aldım sana demez küçük görümce sen atanda memur olursan bize de akmasa da damlar der ama o da ufak bir hediye bile almaz hep bizden benim yakın arkadaşımda geçen de memleketteydim o da kapalı benim gibi hediye çok şal gelmiş yeni kapandığı için bana verdi canım tak yanlış anlama dedi ben de yok falan da diyemedim eşime de annem aldı dedim çok şükür elhamdülillah geçiniyoruz ama diyeceğim şu biraz kemerleri sıktığımız dönemdeyiz herkes bu dönemleri yaşıyor azıcık anlayış benim beklediğim mesela yoksa borç bittiğinde daha çok yapsın şimdide yapıyor her ay harçlık yolluyor elektrik parasını falan ödüyor maaşları var evleri var yani ne diyim ki hayırlısı

Muhtaç olsa versin de ,muhtaç da değilse neden veriyor ki anlamadım . .
Annedir verebilir kızmayın boşverin..
kiminin parası, kiminin duası ..
Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etme. .

ihtiyaci oldugu icin verse hic problem değil tabiki versin, ama o kadar parayi oylesine vermesini gereksiz buldum.
Kendi cocuklarınız için birikim yapsaniz daha mantikli..vermeye ederse siz de ailenize gondereceginizi soyleyin belki o da gondermez o zaman

Son düzenleme:
Anne bu anne ne olur verse, o yaşa getir büyüt sonra elin kızı oğlu annene harçlık verme desin! Yazık ki ne yazık, anne hakkı verilen üç beş kuruşla ödenir mi, bende anneyim iki oğlum var korkuyorum böyle düşünenleri okudukça...

Konu sahibi sizde annenize verin vermediğiniz hata.

Annenin ihtiyacı yokken eşinizin vermesini , aynı şekilde onun da almasını anlayamadım.
Peki sizin ihtiyacınız olduğunda ya da olmadığında (o nasıl olacak bilmiyorum ama) o size verir mı?

Valla param olsa hiç düşünmem anneme de KV de veririm :KK66:
Sizde dert etmeyin böyle şeyleri, ben eşim annesine para verince gurur duyuyorumHoppa

Oncelikle aman versin annesi nede olsa uc bes kurusun hesabi yapılmaz diyenler, ya konuyu dikkatli okumadi yada gerçekten böyle bir durum yasamadiklari icin basit geliyor. Konu sahibi arkadaş 500 600 gbi rakamlardan bahsediyor yani uc bes kurus degil bu bir. ikincisi daha rahat yasayabilir yada geleceğine çocukları için birikim yapabilecekken neden ihtiyaci olmayan birine para verilsinki
ben anne yada kayinvalide ayrımına bakmıyorum ihtiyaci olana verilir kimin annesi babasina lazimsa.onun dışında sürekli o miktarda para vermek bana saçma geliyor. .:KK12:

olsa ben de daha fazla ver derim ama ben sıkışıkken kendi eksiklerini söyleyip durması zor sanki ben değilde o genç o gelin insan evladının sıkışık olduğunu anlamaz mı? bebek istiyorum mesela ALLAH hayırlısını sağlıklısını versin herkese tabii ki yakın arkadaşlarıma dedim çocukların küçüklerini vermeyin dursun size güveniyorum giydiririm ben dedim bunu desem aaaaaaaaaaaa ne gerek derler ben sadece halden anlamadıklarına kızıyorum yoksa hediye falan hiç boş gitmiyorum kayınvalideme ama azcık anlasın borcum bitince zaten daha fazlasını yaparım az bekle dedikçe hemen olsun istiyor her şeyi ben o kadar heveslenemiyorum her şeye altınlarımı bile 3 ay takamadım

Devam edecektim yazıma , cevap basa basmış oldum , vakit bulamadım dönmeye.
Ama herkesin durumu , şartları, düşünceleri farklı tabi.
Siz birikim yapmak istiyorsanız ve maddi durumlarının iyi olduğunu düşünüp vermek istemiyorsanız eşiniz size saygı duymalı.
Yine benim düşüncem, ne kadar veriyor bilmiyorum fakat durumları ii olsada o annesine vermesiyle başka bir görevini yerine getirmiş oluyor aslında.
Yani oğlunu evlenene kadar büyütmüş, şimdide ondan destek alması hakkı.

Eğer illaki hoşlanmıyorsanız , sizde her ay annenize / kardeşinize belli bir miktar vereceğinizi söyleyin. İster verin ister vermeyin; vermezseniz bir hesapta biriktirin. Uc beş ay ses çıkarmazsa hakkaniyetli bir insanmış demek ki, ses çıkarırsa hesabınızı ona söyleyip empati kurması için yaptığınızı anlatırsınız.

Devam edecektim yazıma , cevap basa basmış oldum , vakit bulamadım dönmeye.
Ama herkesin durumu , şartları, düşünceleri farklı tabi.
Siz birikim yapmak istiyorsanız ve maddi durumlarının iyi olduğunu düşünüp vermek istemiyorsanız eşiniz size saygı duymalı.
Yine benim düşüncem, ne kadar veriyor bilmiyorum fakat durumları ii olsada o annesine vermesiyle başka bir görevini yerine getirmiş oluyor aslında.
Yani oğlunu evlenene kadar büyütmüş, şimdide ondan destek alması hakkı.

Eğer illaki hoşlanmıyorsanız , sizde her ay annenize / kardeşinize belli bir miktar vereceğinizi söyleyin. İster verin ister vermeyin; vermezseniz bir hesapta biriktirin. Uc beş ay ses çıkarmazsa hakkaniyetli bir insanmış demek ki, ses çıkarırsa hesabınızı ona söyleyip empati kurması için yaptığınızı anlatırsınız.
vallaha canım benim annem de babamdan kalan maaşla geçiniyor ben ona harçlık vereceğime o bana veriyor eşimin de haberi oluyor son zamanlarda ben de eşime dedim bak sıkışığız borç var her zaman gönderme olmaz sıkışınca göndermesine ebir şey demiyorum annesidir elbette yollayacak ama canım her sormama bir eksik şu eksik bu eksik oo oğlunun parası olsa oturduğu evi yıktırıp yenisini yaptıracak biz evliyken o evi yenilemek için eşim 10 bin tl çekmiş evliliğimizde bitti o kredi 1.5 yıllık evliyiz ben bazen düşünüyorum çocuk da olsa sıkışır mıyız gerçi ALLAH büyüktür diyorum kaynanam bana diyor ki ama işte kız anneleri beşiği alır falan diyor benden beşik bekleme demeye çalışıyor annem de olsun da ben alırım beni beşikle mi korkutuyorlar diyor

her zaman ayni parayi mi veriyor bilmiyorum. Ama en son verdigini bildigim, kisin soguk zamanlarinda 3+1 evimize odedigimiz dogalgaz parasi carpi 2, az bise de diil yani..
Yuhhhhhhh :KK57::KK57::KK57:

Eger bu dusundugum, yanlis - kotu bir dusunceyse, kendimi sizler araciligiyla terbiye edebilmek icin actim konuyu.
o yuzden herkesin fikrine saygiliyim.
Annelere yardim edilmesinden yanayim ben her zaman. Yani ihtiyaci olan anneye ben evimi de acarim, butun bakimini da ustlenirim, ister benim ister esimin annesi olsun. cunku ikisini de neredeyse esit seviyorum. Kvdemde son derece iyi bir annedir. benim takildigim nokta baska seyler, anlayan anladi beni :/
coook ii anladm seni ben bende olsam canim cok skilirdi hatta cilgina dönerdm

normal olanı yapıyor.. bende anneme gönderirim ara sıra.. eşim böyle bişeyi ima etse bile çok kırılırdım.. hiç durumumuz yokken bie gönderdim iyi yapmışsın dedi.. ihtiyaç meselesi değil sadece.. çocuğun anne babaya görevidir bana göre..

X