Esi annesine harclik verenler var mi?

O eve de bakmıyorsa fatura market vs ciddi paralar harcamıyorsa versin annesine harçlık ne olacak ki. Nedense ne zaman harçlık hediye konusu açılsa durumları şöyle iyi böyle iyi tamam da oğlu olarak anne al bunu benden birşey al diyebilir yani o zaman siz de annenize verin. Verdiği çok para mı sizi sekteye uğratacak kadar anlayamadım incelik gösteriyor ne güzel belki ne alacağını bilemiyor annesine para veriyor. Siz de ev geçindiriyorsunuz diye ailesine hiçbirşey yapmasın mı. Benim kaynanamlarımda durumu çok çok iyi kayıbabam rektör emeklisi ama bir ihtiyaçları olduğunda alalım hediyemiz olsun diyorum kendim eşime, alamayacak olduklarından değil jest yani neler aldık bu zamana kadar. Vantilatör, digital tansiyon aleti, mısır patlatma makinesi, ayakkabı, çanta, kızartma makinesi ki bunlar özel günlerde alınan şeylerde değildi. Yaşlı insanlar babam pazardan seçemiyor güzel her pazara gittiğimizde hiç olmazsa meyvecimizden meyve alır götürürüz parasını da istemeyiz almam yani. Durumları olmadığından değil bu neden alayım onun parasıyla zengin de olmam fakir de.

yani var bir sıkıntı parası olan kadın niye alsın ki o parayı hiç bir derdi yokken alıyor olması da ayrı bir konu zaten oğlu versede almamalı normalde klasik kaynana vakası olabilirmi acaba ?
yok yok hic sanmam. Kpederim evinde hic bir eksik olmaz, herseyi kendi alir getiri, kvalidem de bol bol kiyafet alir kendine. vermese alamaz heralde. esim evlenmeden once ara ara veriyordu, evlenince de veriyormus, ogrenmis olduk.
kvalidemin de ciddi ciddi para istedigini sanmiyorum, oglu veriyorsa aliyor demek ki. hata bnm esimde bence.

anneye harçlık 50 tl 100 tl ise versin annesidir o olmasa benim kocam olmaz derim ama daha da fazlası 500 600 tl ise bu benim de garibime gider ozaman düşünürüm.annesi biryere borç yapmış birşey almış ki kocasından saklıyor bir şeyler oluyor oğluna açılmış oğluda ona veriyor derim yahut annesi oğlu için ikisi arasında birikim yapıyorlar derim.

O eve de bakmıyorsa fatura market vs ciddi paralar harcamıyorsa versin annesine harçlık ne olacak ki. Nedense ne zaman harçlık hediye konusu açılsa durumları şöyle iyi böyle iyi tamam da oğlu olarak anne al bunu benden birşey al diyebilir yani o zaman siz de annenize verin. Verdiği çok para mı sizi sekteye uğratacak kadar anlayamadım incelik gösteriyor ne güzel belki ne alacağını bilemiyor annesine para veriyor. Siz de ev geçindiriyorsunuz diye ailesine hiçbirşey yapmasın mı. Benim kaynanamlarımda durumu çok çok iyi kayıbabam rektör emeklisi ama bir ihtiyaçları olduğunda alalım hediyemiz olsun diyorum kendim eşime, alamayacak olduklarından değil jest yani neler aldık bu zamana kadar. Vantilatör, digital tansiyon aleti, mısır patlatma makinesi, ayakkabı, çanta, kızartma makinesi ki bunlar özel günlerde alınan şeylerde değildi. Yaşlı insanlar babam pazardan seçemiyor güzel her pazara gittiğimizde hiç olmazsa meyvecimizden meyve alır götürürüz parasını da istemeyiz almam yani. Durumları olmadığından değil bu neden alayım onun parasıyla zengin de olmam fakir de.
konuya azicik goz gedirseydiniz baska turlu yazabilirdiniz. harclik derken, az para degil. sizin aldiklarinizi biz de zaten aliyoruz :)

herkese yorumlarindan dolayi tesekkur ederim, kendime de birseyler elbette cikardim. sevgiyle kalin..

Konu sahibi burada önemli olan husus; eşiniz annesine bu parayı her ay mı veriyor, yoksa ayda yılda 1 kez mi veriyor?
Eğer her ay annesine bu kadar büyük bir meblağ veriyorsa haklısınız. O parayı köşeye koyup, kendi çocuklarınız için birikim yapabilirsiniz. Ama eşiniz ayda yılda bir kez annesine 500TL veriyorsa bence bunu sorun etmeyin.
Para yardımı yada bir nevi hediyeleşmek için ailelerin durumunun kötü olması gerekmez bence.
Sonuçta anne oğlunu evlendirirken maddi yardımı yapmış. Eğer eşinizin ailesi durumu iyi olmasına rağmen siz evlenirken yardımcı olmasaydı, bu düşüncenizde haklısınız diyebilirdim.
Ayrıca maddi olarak sıkıntı da olmamanıza rağmen, sıkışmayın diye babanızın kredi kartından alışveriş yapmanızı hoş bulmadım.
Not: Babanızın maddi durumunun iyi olması bu fikrimi değiştirmiyor.

merhaba hanimlar,
merak ediyorum dusuncelerinizi.
Esinizin ailesinin durumu iyi, kvalidenin kendi maasi yok ama kocasi iyi para kazaniyor, istedigi gibi alir, giyinir, gezer, tozar. luks bir semtte yasar.
boyle bir durumda esiniz annesine harclik verirse rahatsiz olmaz misiniz?
Esime bir kere rahatsiz oldugumu belirttim, bir daha da hayatta demem. Kendisi bilir.
biz ikimizde maasliyiz, evin ihtiyaclarini bende karsiliyorum, en az onun kadar. Kendimi de tamamen kendim gecindirirm.
bizde rahatca geciniyoruz kendimize gore, ama bu annesine harclik verebilmesi anlamina mi gelir? Ben daha iyi yasayabilmemiz icin calisiyorum, calismasam rahat gecinemeyiz diye. Ama o ortak gelirimizden annesine verirse, benim annemin gunahi ne? onun da ihtiyaci hic yok benim parama, ama bende vereyim o zaman? ki vermem de sacma bir durum :/
İhtiyaçı yoksa sürekli verilmesi alması mantıksız bence çünkü sizde ileriye dönük yatırımlar yapmak isteye bilirsiniz. Sonuçta

bilmiyorum, belki de oyle dediginiz gibi olur. Zaten cok uzun zamandir veriyor mu onu da bilmiyorum, sadece bana su faturayi bu faturayi ode, onun taksidi bunun odemesi dedigi zaman sormak aklima geliyor senin paran noldu diye.

hımmm sanırım parayı ortak hesapta toplamıyorsunuz.Yani 2 li birikiminiz yok .evde bireysel olarak bazı paylaşımlar yapmışsınız ama hesap herkesin kendi birikimi oluyor anladığım kadarı ile.Aama aynı evi paylaşıyosanız sormanız gerekirde bana göre tabi yani bunu sorgular değilde birbirimizden haberimiz olsun tarzında yapabilirsiniz.Yani öyle ayrı gayrı olmaması gerekiyor aslında

biz birbirimizden habersiz
yanı ayan beyan ortada olmayacak sekılde kendı annelerimize para veriyoruz

merhaba hanimlar,
Esinizin ailesinin durumu iyi, kvalidenin kendi maasi yok ama kocasi iyi para kazaniyor, istedigi gibi alir, giyinir, gezer, tozar. luks bir semtte yasar.
Esime bir kere rahatsiz oldugumu belirttim, bir daha da hayatta demem. Kendisi bilir.
biz ikimizde maasliyiz, evin ihtiyaclarini bende karsiliyorum, en az onun kadar. Kendimi de tamamen kendim gecindirirm.
bizde rahatca geciniyoruz kendimize gore, ama bu annesine harclik verebilmesi anlamina mi gelir? Ben daha iyi yasayabilmemiz icin calisiyorum, calismasam rahat gecinemeyiz diye. Ama o ortak gelirimizden annesine verirse, benim annemin gunahi ne? onun da ihtiyaci hic yok benim parama, ama bende vereyim o zaman? ki vermem de sacma bir durum :/

Kalbim baska mantigim baska yanitladi sorunuzu. Biraz da bunda benim kv in surekli dedikodumu yapmasi adimi surtuge cikarmasi etkendir bunun icin ben esime asla 1 liralarini almani 1 lira vermeni istemiyorum cok fena bozusuruz demistim allah razi olsun esimde durumin farkina varip beni dinledii annesinin tel faturasini oduyodu iptal ettirdi otomatik odemeyi her ay 100 civari fatura gelirdi kv ye oglu odemeyi biraktigi an konturlu kullanmaya basladi. Boyle biriyse izin verme ama madem maddii sikintin yok esin senin ihtiyaclarini evin ihtiyaclarini karsiliyo kv de de iyiyse verebilir diyorum annesi sonucta nolcak

Özel olmayacaksa.
Eşinizin ve sizin maaşınız ne kadar.
Annesine ne kadar sıklıkta ve ne kadar para gönderiyor.
Evlenirken size karşı neler yaptılar.(Hem kendi hem eşinizin ailesi)
Ev ve arabanız varmı.
Ailenize siz harçlık veriyormusunuz.

Özel olmayacaksa.
Eşinizin ve sizin maaşınız ne kadar.
Annesine ne kadar sıklıkta ve ne kadar para gönderiyor.
Evlenirken size karşı neler yaptılar.(Hem kendi hem eşinizin ailesi)
Ev ve arabanız varmı.
Ailenize siz harçlık veriyormusunuz.
ahıret sorusu:)
ama bende cok meraklandım sımdı:)

yok yok hic sanmam. Kpederim evinde hic bir eksik olmaz, herseyi kendi alir getiri, kvalidem de bol bol kiyafet alir kendine. vermese alamaz heralde. esim evlenmeden once ara ara veriyordu, evlenince de veriyormus, ogrenmis olduk.
kvalidemin de ciddi ciddi para istedigini sanmiyorum, oglu veriyorsa aliyor demek ki. hata bnm esimde bence.

Kayınvalide de hata var bence madem ihtiyacı yok oğlu verse bile almamalı o parayı bir büyük olarak oğlunu bundan vazgeçirebilirdi o alırsa oğlu da vermeye devam eder malesef...

ailesinin ihtiyacı varsa tabiki verebilir normal.bende kardeşimin birçok ihtiyacını karşılıyorum durumum iyi olduğu için.o istemiyor benden , ben zorla yapıyorum.ama benim eşim kendi annesine verse olay çıkarırım.çünki k.validem aşırı savurgan.daha geçen ay kozmetikcide 2.500 tl bıraktı.bir sürü abuk subuk şeyler aldı.yani özet olarak ihtiyaçları varsa vermesinde bi sakınca yok.ihtiyaçları yoksa da ailesinin zaten bu parayı alması ayıp

merhaba hanimlar,
annesinin ihtiyacı yokmuşki paraya..zaten sen çalıştığın ve muhtaç olmadığını bildiği için parasını savuracak yer arıyor bu kocan..koca parası yiyeceksin kardeşim..sen yemezsen yedirecek birini bulur bu erkekler..ya annesi ya kardeşi ya dostu sevgilisine..amaaaaan ne diye evlenir başınıza dert alırsınız bilmem..ayaklarının üstünde dimdik duruyorsun..koca derttir mutluluk değil..

Ben eşime tembihlerim annene harçlık ver diye..Onların durumu da çok iyi ama oğlundan gelen küçük miktar bile, bir anneyi mutlu eder..Buna değer vermek denir, ihtiyaç karşılamak değil...

X