Eşcinselim derdimi anlatmaya ihtiyacım var

O halde sakın vazgecme kendinden. Umarım hayat onune hep gğzel seylerle gelir.

Alinti mesaj biraz karisik haklisiniz, escinsellikle transeksüellik karismis birbirine, ikisinin farkli oldugunu biliyorum. Ama dini acidan farketmiyor, arkadas namaza basladigini söyleyince ben bu acidan yaklastim. Kesinlikle hor görmüyor, ama bir imtihan olarak görüyorum, duygulari normaldir, ama o duygularina yenik düsmemesi gerekir.

Formda yaşın neden 26 yaziyo 17 yaşındayım diyosun hangisi doğru

Ben homoseksuel evliligin legal oldugu bir yerde yasiyorum. Dolayisiyla tanidigim cok escinsel insan var. Burada kimse boyle bir durumu yadirgamadigi icin ve saygi duydugu icin kimse kendini gizlemek zorunda da degil. Nisan ve dugunlerini cekinmeden herkesi davet ederek de yapiyorlar. Kesinlikle hastalik ya da sapkinlik oldugunu dusunmuyorum. Aksine cok naif, hassas, dosthane insanlar. Dilerim sen de hayatini istedigin sekilde yasayabilirsin, ozgurce...

bu tarz konularda nasıl dısardan ınsanların haberı oluyor? hazırda beklıyormus gıbı... hep merak etmışımdir

Teşekkür ederim. Belki şu anda o hayat bana uzak ama umarım o mutluluğu ben de yaşayabilirim :)

Olayı dine vurmasanız iyi edersiniz, dini boyutu sizi de bizi de ilgilendirmiyor ki. Konuyu dine çekmek yasak, bunu yapmaya devam ederseniz konu kapatılır, anlatabiliyor muyum? Yani dertleşmek için buraya biri bişey yazmış, neden dinle falan suistimal edilsin ki? Bir kere din konuşmak yasak olmasaydı size oldukça anlamlı bir cevabım olurdu da yazamıyorum şimdi bunu.

Duygularına yenik düşecek ya da düşmeyecek bir durum yok bunda, hayat bazen duygularına yenik düşünce daha da güzelleşiyor.

Diger arkadas escinsellikle transeksüellegin farkini anlatti, benim alinti mesaj biraz karistirmis cünkü. Haklida buldum.
Siz ise o ayrimi anlatmadiniz, onu yanlis bulmadiniz, benim escinselligi bir psikolojik rahatsizlik olarak gördügümü yanlis buldunuz ve "yillardir escinselligin bir tercih, yönelim, hastalik, secim, psikolojik bir sorun olmadigini anlatmaya calisiyor insanlar" dediniz.

Bende zaten bunun bir sinav olduguna inaniyorum. Ve hosgörülü olmadigimida hangi mesajimdan cikardiniz anlamadim?
Ben hor mu gördüm escinselleri??? Nasil anladiniz bunu? Asla hor görmüyorum, duygularinin o yönde olmasinida hor görmüyorum, ama nefislerine engel olmalari gerektigini düsünüyorum. Lütfen beni tanimadan yargilamayi birakin.

Cünkü ben olaya dini acidan bakiyorum, siz bilimsel acidan? Size olayi bilimsel boyuta getirmeyin diyebilir miyim?? Veya dini acidan düsünüyorum diye, lütfen konuyu duygusal boyuta getirmeyin diyebilir miyim?

Ha yasaksa eger, kurallara uyariz, yasak oldugunu bilmiyordum. Ama sadece burda yasak oldugu icin fikrimi paylasmam. Nasil demokratik bir ortamsa artik.

Kullanıcı adin da sanatci adının kısaltılmışı mı yoksa

Ben size görüşünüzde saygılı olduğumu söyledim. Siz de bunu başka yerlere çekmeyin çünkü benim cidden farklı fikirlere ihtiyacım var. Ben sizi anlayışla karşılıyorum sizden de aynı şeyi bekliyorum :)

Ne güzel ifade etmişsin kendini.. çok içten buldum seni.
Ne diyeceğimi çok bilemedim, sadece çevrenin, insanların sana kötü davranmamalarini diliyorum şimdi ve ilerde..
Herkesin kendi tercihi diyeceğim, eşcinsellik için 'tercih' demek de eksik, garip.. yaşadıkların ne kötü ne yanlış, homofobik insanlar çok etrafta ama eşcinseller hep çok iyi kalpli olarak gelmiştir bana. Senin de duygularını kendini ifade etme bicimin çok hoşuma gitti.

Teşekkür ederim. Bana destekçi olmanızın emin olun ki çok yardımı oluyor. Daha sağlam hissediyorum kendimi :)

Yasak kardeşim, şimdi ben de sana dini açıdan bişey derim, olduğun yerde kalırsın ve söyleyecek laf bulamazsın eminim ama o zaman da karışır buralar yani, gerek yok. Öyle bi derine inerim ki -dini açıdan bişey bilmediğimi falan düşünmesin kimse- buralar karışır ama yasak. Din de bireysel bir olay, hatta fazla bireysel ama insanımız toplumsal hale getirip olayı kavgalara falan götürüyor, o yüzden yasak. İyi ki de yasak çünkü ben öyle bir konuşurum ki adamı dinden saptırırım, mesela yani. Her yöne çekilebilecek bir konu çünkü, onu demeye çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…