Ben size görüşünüzde saygılı olduğumu söyledim. Siz de bunu başka yerlere çekmeyin çünkü benim cidden farklı fikirlere ihtiyacım var. Ben sizi anlayışla karşılıyorum sizden de aynı şeyi bekliyorum :)
ADAMI DİNDEN SAPTIRIRIMMMMYasak kardeşim, şimdi ben de sana dini açıdan bişey derim, olduğun yerde kalırsın ve söyleyecek laf bulamazsın eminim ama o zaman da karışır buralar yani, gerek yok. Öyle bi derine inerim ki -dini açıdan bişey bilmediğimi falan düşünmesin kimse- buralar karışır ama yasak. Din de bireysel bir olay, hatta fazla bireysel ama insanımız toplumsal hale getirip olayı kavgalara falan götürüyor, o yüzden yasak. İyi ki de yasak çünkü ben öyle bir konuşurum ki adamı dinden saptırırım, mesela yani. Her yöne çekilebilecek bir konu çünkü, onu demeye çalışıyorum.
İki açıdan dacanım öncelikle Allah yardımcın olsun bayanlar sadece cinsel larak mı ilgini çekiyor yoksa duygusal açıdan mı
Diger arkadas escinsellikle transeksüellegin farkini anlatti, benim alinti mesaj biraz karistirmis cünkü. Haklida buldum.
Siz ise o ayrimi anlatmadiniz, onu yanlis bulmadiniz, benim escinselligi bir psikolojik rahatsizlik olarak gördügümü yanlis buldunuz ve "yillardir escinselligin bir tercih, yönelim, hastalik, secim, psikolojik bir sorun olmadigini anlatmaya calisiyor insanlar" dediniz.
Bende zaten bunun bir sinav olduguna inaniyorum. Ve hosgörülü olmadigimida hangi mesajimdan cikardiniz anlamadim?
Ben hor mu gördüm escinselleri??? Nasil anladiniz bunu? Asla hor görmüyorum, duygularinin o yönde olmasinida hor görmüyorum, ama nefislerine engel olmalari gerektigini düsünüyorum. Lütfen beni tanimadan yargilamayi birakin.
Lütfen. Şu anda kimsenin kavga etmesine gerek yok. Düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz tabiki ama uzamasına gerek yok bu konunun. Eminim anlayışla karşılarsınız :)ADAMI DİNDEN SAPTIRIRIMMMM
Yani onu konuşmak serbest olsa benim de onu yapmam serbest olacaktı; birileri insanları o yönde etkilerken birileri de başka yönde etkileyecekti.ADAMI DİNDEN SAPTIRIRIMMMM
Sadece benden daha tecrübeli yaşça büyük kişilerin fikirlerini merak ettim. Bana yol gösterebileceklerini düşündüm.Konu sahibesi 17 Yaşında, konu eşcinsellik, hemen sayfa ziyaretçisi artmış.
Evet, eşcinselliği yadırgamak normal ama eşcinselliğiyle ilgili dertleşmek isteyen, sizden bana yardım edin diye medet uman birine vur abalıya yapmanız, işte bu kusura bakmayın lakin acımasızca.
anladım bak bu bi hastalık ya da tercih değil senin elinde olan bi şey değil yani ama bu da senin sınavın bu tür ilişkilerden uzak durmalısın dini açıdan günahİki açıdan da
Yasak kardeşim, şimdi ben de sana dini açıdan bişey derim, olduğun yerde kalırsın ve söyleyecek laf bulamazsın eminim ama o zaman da karışır buralar yani, gerek yok. Öyle bi derine inerim ki -dini açıdan bişey bilmediğimi falan düşünmesin kimse- buralar karışır ama yasak. Din de bireysel bir olay, hatta fazla bireysel ama insanımız toplumsal hale getirip olayı kavgalara falan götürüyor, o yüzden yasak. İyi ki de yasak çünkü ben öyle bir konuşurum ki adamı dinden saptırırım, mesela yani. Her yöne çekilebilecek bir konu çünkü, onu demeye çalışıyorum.
YA AMA LÜTFEN. AFEDERSİNİZ SİZİN DÜŞÜNCENİZE SAYGILIYIM DEDİM. DEMİN YÖETİCİDEN 2. UYARIMI ALDIM. LÜTFEN BIRAKIN ARTIK. ANLAYIŞLA KARŞILAYACAĞINIZI UMUYORUM :)Konus ozaman kardesim seni tutan mi var. Ne yani bu "ben öyle bir konusurum ki, öyle birsey derim ki" ayaklari? Komik olmayin lütfen, surda karsilikli insan gibi herkes fikirlerini beyan ediyor. Ben ne kimseyi hor gördüm ne birsey dedim. Escinsellikle transeksüelligin farkini anlattiniz, okey dedim haklisiniz, alinti mesajim karisIkmis dedim. Sonra üstüne dini acidan fikir beyan etmek yasakasa yasaga uyariz dedim zaten, okumadin mi??????
Bir daha oku. "Ve ortaligi karistiririm. oldugun yerde kalirsin", mahalle kadinlari tarzindaki ayaklari birakin, saygi cercevesinde tartisalim.
Anladım teşekkür ederim :)Biraz beklemeli.. Kendini yıpratmamalısın. Evet Türkiye'de çok zorluk çekiyor eşcinseller. Doğru
Sıkıntı ettiğin şeyi yazarken bile kafan Karışmış gibi geldi bana. Zaman ver kendine. Hissettiklerine "gerçek" Dediğin an elbet sen gibi sana değer veren biri çıkacaktır kendine.çok gençsin henüz. Eğer bu bir kafa karışıklı değil ise baskı ve " elâlemin kötü bakmalarına" katlanamazsın.. Zaman seni güçlü ve "gerek" kılacaktır
Sana söylenecek çok şey var da kurallardan dolayı söylemiyorum yani, kısaca bunu demek istedim ama istediğin gibi anlamakta özgürsün. Yasağa uyarız deyip nasıl bir demokrasiyse falan gibi kinayeli laflar eden de sensin, bilmiyormuş gibi yapıp da komik olma bence. :) Seninle tartışılmaz zaten, merak etme.Konus ozaman kardesim seni tutan mi var. Ne yani bu "ben öyle bir konusurum ki, öyle birsey derim ki" ayaklari? Komik olmayin lütfen, surda karsilikli insan gibi herkes fikirlerini beyan ediyor. Ben ne kimseyi hor gördüm ne birsey dedim. Escinsellikle transeksüelligin farkini anlattiniz, okey dedim haklisiniz, alinti mesajim karisIkmis dedim. Sonra üstüne dini acidan fikir beyan etmek yasakasa yasaga uyariz dedim zaten, okumadin mi??????
Bir daha oku. "Ve ortaligi karistiririm. oldugun yerde kalirsin", mahalle kadinlari tarzindaki ayaklari birakin, saygi cercevesinde tartisalim.
Ama yargilamayin derken siz de yargiliyorsunuz. Nefislerine engel olsunlar demek, bununla mücadele etmelerini tavsiye etmek halâ yanliş bulduğunuzu gösteriyor.
Üstte kendiniz de tekrar yazdiniz hastalik, anormallik değil diye.. Bir insanın ruhunu alın ve ait olmadığı bir bedene ya da başka bir canlıya hapsedin. Nasil aci çekeceğini hayal edebiliyor musunuz?
Hemcinsine ilgi duymak da böyle bir şey. Nereye kadar mücadele edebilir? Sizin şu an bir kadinla birlikte olmayi nasil mideniz kaldirmiyorsa, onun da erkekle birlikte olmayi asla midesi kaldirmayacak..
Bununla ilgili bir araştirma okumuştum.. Lezbiyen bir kadina aylarca erkek bedenine ilgi duymasi, bundan kurtulmasi için terapi yapiyorlar, beyin yikama yapiyorlar. Kadin en sonunda bundan kurtulamadiği gibi duygu patlamasindan delirme noktasina geliyor.
Demem şu ki, bu kurtulmaya ya da mücadele edilmeye calisilacak bir sey degil. Yaratiliş.
Anlaşamadigimiz nokta, siz bu gunah oldugu icin bu duygularina yenilmemesini soyluyorsunuz. Bense bu bir yaratiliş olduğu için zaten Allah tarafindan verildi, mücadele etmek nafile diyorum. O kadar..
Cünkü ben olaya dini acidan bakiyorum, siz bilimsel acidan? Size olayi bilimsel boyuta getirmeyin diyebilir miyim?? Veya dini acidan düsünüyorum diye, lütfen konuyu duygusal boyuta getirmeyin diyebilir miyim?
Ha yasaksa eger, kurallara uyariz, yasak oldugunu bilmiyordum. Ama sadece burda yasak oldugu icin fikrimi paylasmam. Nasil demokratik bir ortamsa artik.