Evliliklerde karşı taraf taleplerini söylediğinde hiç çaba göstermeyen insanın geçinmeye gönlü yoktur bana göre.
Seviyor ve iyi geçinip mutlu olmak istiyorsan ona engel olan şeyleri ortadan kaldırmak için uğraşırsın.
Sen düzelttikçe karşı tarafta o uğraşı görür oda memnun etmeye çalışır.
Başka türlü terazinin dengesi şaşar.
Hayatta en katlanamadığım insan tipi ortada bir memnuniyetsizlik olduğunu bilip "ben böyleyim işine gelirse" diyenler.
Bu halinle bir şeyler ters gidiyor işte çok mu zor bu muhakemeyi yapmak?
Sanki bulunmaz hint kumaşı, herkes ona uyum sağlamak zorunda. Sen burnundan kıl aldırmayacaksın diye, sana hayat arkadaşı olmak için yola çıkan insan debelenip dursun bir çıkmazın içinde. Bu tamamen bencillik, merhametsizlik.
Siz sanırım hep alttan alan tarafsınız, hiç kaçan olmamışsınız. Ne yaparsam yapayım gitmez güveni vermişsiniz eşinize ve yorulmuşsunuz artık. Katıldığım bir eğitimde "erkekler uçurumun kenarına gelmeyi bırakın, tek elle tutunmak zorunda kalmadan değişmezler" demişti psikolog. Bence doğru bir tespit örneklerini görüyoruz aslında.
Kadın boşanma kararı verdiğinde geri döndürülmesi çok zor yada imkansız olurken erkekler kadının kararlılığını görünce çabalamaya başlar. Hala evli kalmak istiyorsa tabi, istemiyorsa da ipi salınması gereken tiptir bana göre.
Sizin evlilikleriniz nasıl demişsiniz, ben 20 yıllık evliyim. Eşime çok kızdığım yüzünü görmek istemediğimde oldu, sevgimden boğarcasına sarıldığımda. Onun içinde aynı şeyler geçerli. Ama birbirimize darılsak da, barışma konuşmalarımızda karşılıklı memnun olmadığımız, mutsuz eden şeyleri konuşur çözmek için çabalarız. Bazen içimizden geçenleri konuşup aslında yanlış anladığımızı/anlaşıldığımızı fark ederiz. Hiç gitmeyeceğim gözüyle bakmaz bana
"aç kalsam kolumu kesip yerim yine de kasaba minnet etmem" tarzımı ona yansıttığımı düşünüyorum.
Cinsel hayatımızda da problem var demişsiniz, o iş rayında olmadan evlilik olmaz bana göre. Geçen gün bir yazıda yaşanan cinsellik anında salgılanan oksitosin hormonunun sevgi, güven ve sadakat duygularını harekete geçirip bağlılık duygularını yükselttiğini okumuştum. Cinsellik yoksa bunlar eksik olacak demek bu, öyle olunca da ilişki değil ev arkadaşlığı olur.
Evliliğinizde sorun olduğunu siz biliyorsanız ama eşiniz olması gerektiği gibi gözüyle bakıyorsa,
memnun olmadığınızı söylemenize rağmen anlamıyorsa,
ama siz yine de kurtarılma umudu var diyorsanız eylemlerinizle anlatın derim.
En iyi erkek, pişman erkek derler.
Bir kriz yaşatın, halıyı süpürmek yerine yerinden kaldırıp çırpmayı deneyin derim.
Belki o zaman terapi talebinize yanıt alırsınız.