Eş ve ailesi

Terapi çok iyi gelir, yapıyor ama hâlâ eksik bir şeyler var gibi hissediyor eşimde de bu vardı… Yeter dedim sende insansın her şeye koşturamazsın…

Nasıl soğumadan katlanıyorsunuz? Çok şaşırdım annem gururludur demesine. Altınları geri isteyen anası değil miydi? Bir de gurursuz olsa evi ocağı söküp alacak demek ki eşinizin altından.
Sizin araba paranızı kaynınıza hibe ederken sizi kırmaktan çekinmemiş eşiniz.
Bence eşiniz iyi niyetli saf masum değil. Ailesi söz konusu olunca gözü dönüp sizi aradan çıkarabiliyor. Bu konu beni o yıllarda da çok sinirlendirmişti. Şimdi de sinirim bozuldu

Siz de terapi almalısınız çünkü eşinizin bu tutumunu besliyorsunuz. Bir yorumda yatırım için isteseler para gözü kapalı veririm demiştiniz. Eşiniz de bunu hissetmiştir ailesi de.

Bence siz sağlık harici ne olursa olsun kessen para vermem tutumuna geçin. Yoksa daha çok kırar sizi eşiniz.

Hadi boşanmaya tamam da ağzının ortasına bi tane vurmadan nasıl duruyorsun inanılmaz yani

Araba konusu şöyle
Benim arabam 100 birim ediyordu kardeşine 20birim verdik. Kendi de 20 birim koydu. Ama ben o arabamı yatırım yapmak için satmıştım. Ev almayı planlıyorduk o dönem ve bankada da 2000 birim gibi ortak birikmiş paramız var ki çoğunluğu eşimin katkısı. O 20 birim eşime göre şöyleydi ben zaten sizin için fazla fazla yapıyorum kardeşime de üç kuruş vereyim ayaklarını yerden keseyim. Ama ben arabasız kalmışken kardeşinin arabaya binmesi rahatsız etti o dönem.
Neyse biz o arabayı hibe ettik. Kardeşi de işleri toparladı. Geri ödeyebilir şu an evlenmiyor da zaten. Geri ödememesi rahatsız ediyor. Çünkü ben ailem için aldım o arabayı diyor. Yani annesini babasını doktora pazara vs götürmek için almış yersen. Bu kısımlar sinir bozucu.
Ama yani ne diyim sadakamız olsun artık.
Tabi ki o kadar da masum değil klasik Türk erkeği işte ailesine ve özellikle annesine hassas. Tek güzel tarafı yılda bir görüyorum evime gelmezler ben de gitmem. Ailelerimiz de görüşmüyor. Eşim de maddi destek olarak vicdanını rahatlatıyor belki de.
Bu konu benim eşimden soğuyacağım bir konu değil dediğim gibi sürekli gündemimiz olan bir şey de değil ara ara sinir bozuyor sadece.

Son düzenleme:
İstemem böyle koca. Ailesine çöp bile alsa iznim olmadan alamaz. Burnundan fitil fitil getiririm. Ben çocuğumda ayrı it gibi çalışacağım beyefendi annem annem kardeşim kardeşim diyecek yokken yaaaa. Evlenmeseydi o zaman oturup ailesine baksaydı.

Yok ben o kadar katı değilim birbirimizden ayrı birbirimize hesap vermeden kullandığımız bütçelerimiz var. Ben küçük harcamalara karışmam evlatlık vazifesi bir yerde.

Yok ben o kadar katı değilim birbirimizden ayrı birbirimize hesap vermeden kullandığımız bütçelerimiz var. Ben küçük harcamalara karışmam evlatlık vazifesi bir yerde.
Evlatlık vazifesi denilen bir vazife yoktur. Vicdansız olsun demiyorum. Annesinin de bir kocası var. Onun sorumsuzluğunu siz ve çocuğunuz çekiyor. Şahsen ben senin kadar koca yürekli olmazdım. Faturasıdır ödesin markettir makbuldür ödesin hastadır doktor parasıdır ödesin hepsinden haberim olacak. Durumlar makul ise evet ödeye bilir. Öyle araba parası, babasının batırdığı işin haciz borçları, kimse kusura bakmasın ben sosyal hizmetler kurumu değilim. Hele kardeşe yardıma asla. Siz düştüğünüzde kimse sizin yanınızda olmayacak. O kardeşi bi paralansın bak bakalım burnundan kıl aldırıyor mu? Acımayın acınacak hale düşersiniz. Ben kendi aileme de böyleyim bekar iken gereken tüm yardımları yaptım ama evlendikten sonra kocama danışmadan asla. O da makul şeylere. Eşimden de aynısını beklerim. Ve bu konuda netim. Ben çocuğumdan ayrı 5 para etmez insanlarla çalışıyorum rahat bir hayat yaşamak için kimsenin pisliğini temizleyemem.

Kayniniz yeniden evlenmek isterse insallah salca olmaz size. Taktigi bilezikleri geri isteyen kayinvalide stokladığı zeytinyağlaryla yemek yaparken utaniyo mu acaba? Hic sanmam. Bu hikayede en cok kayinvalideye sinir oldum nedense
Valla bende resmen duygu sömürüsü başka bir şey değil. En çokta konu sahibine üzüldüm.

Herkesin kaldırabileceği ve sabrının son noktası dediğimiz yer farklıdır, bu benim kaldırabileceğim ve tölere edebileceğim birşey değil, siz idare ettikçe daha fazlasını yapacak bana göre tavrınız aşırı yanlış lakin herkesin evliliğinin dinamikleri farklıdır bu konuda sizi asla yargılayamam fakat ben böyle bir adamla evli kalamazdım idare etmeye kalksam sinir hastası olur çıkardım, böyle adamlar iyi eş de olamıyor bana göre, siz aşırı güçlü , maddi manevi tatmin olmuş bir kadınsınız bana göre bu yüzden eşinizin bu halini sorgulama gereği hissetmiyorsunuz bile , herşeyi yaparım tavrınız eşinizi size karşı umursamaz hale getirebilir bu noktaya dikkat edin derim , eril enerjiniz ne kadar artarsa eşiniz de o kadar dişil tavırlar sergiler ve sizin için mücadele edemezse bu enerjisini başkaları için sarf edebilir, size nacizane tavsiyem birazcık çıt kırıldı, yorulan, üzülen ve talep eden bir kadın olmanızdır . Eşinizin erilliğini arttırıp sizin için çabalayan bir eş haline gelmesini sağlayabilirsiniz , bu kadar güçlü olmak zorunda değilsiniz ( güçlü olun ama bunu göze sokmayın, yardım isteyin, para isteyin, yeri gelince ağlayın, üzülün) benim ihtiyacım olmasa bile eşimden hesabıma para atması, bana hediye alması veyahut tatiller ayarlaması için teşvik ederim , son 3 yıldır bu şekilde ilerliyoruz eşim mutlu ben mutlu , tüm enerjisini bana , evimize ve kızımıza harcamak zorunda kalıyor, başkasına yetişecek hali kalmıyor maddi ve manevi Şuanda eşimi ev borcuna soktum bakalım neler olacak Tüm bunları psikoloji okuyarak ve psikologları dinleyerek öğrendim ve farkındalığım baya arttı, Tülay kök, Fatih reşit Civelekoğlu , Tuğba kılıç , Adil Yıldırım ( ilişki koçu) size önereceğim önemli kişilerdir...

Nasıl güzel bir anlatım. Konu sahibi bence bu yorumu dikkate alın.

Yazdığınız her konuda size sonuna kadar katılıyorum.
Haklısınız anlattığınız şeyler benim yapabildiğim şeyler değil bu aralar yakın bir arkadaşımla da benzer konular üzerinde çok konuşuyoruz. Hayatta kimseye yük olmayayım diye kendimi paralıyorum. Ben de arkadaşımın gazıyla terapi almaya başladım daha çok yeni geçen hafta ilk seansa gittim :)
Ya ben eşime tatil ısmarlayayım yemek ısmarlayayım falan çok severim mesela. Ya da ölsem kalsam sokakta kendi çaremi bulmaya çalışırım arayıp rahatsız etmem.
Bunlar bana bir süre sonra yük oluyor.
Mesela çocuğumu doktora hiç eşimle götürmedim doğum iznimdeyken. 1 aylık kontrole bile kendim götürdüm tek başıma. Sen çalışıyorsun bir hafta sonun var ben izindeyim o işi hafta içi kendim hallederim dedim.
Çok zorlandım ağladım sokak ortasında ama kimseye anlatmadım.
Beceremeseydim de kendime kızardım.
Ne bileyim böyleyim.
Şimdi diyorum niye zorladım kendimi.
Ama yine olsa yine aynı şeyi yapacağımı da biliyorum. Hepsi aynı yere bağlanıyor..

Terapiye başlamanıza çok sevindim , değişime ve dönüşüme hazır olun o zaman Lütfen çabalayın değişebilmek için...

Lütfen terapiye devam edin, hayat güzelleşiyor

Kayniniz yeniden evlenmek isterse insallah salca olmaz size. Taktigi bilezikleri geri isteyen kayinvalide stokladığı zeytinyağlaryla yemek yaparken utaniyo mu acaba? Hic sanmam. Bu hikayede en cok kayinvalideye sinir oldum nedense
Kaynınız da evlenmediğine göre sizin bilezikler havaya mı gitmiş oldu şimdi

Bileziği sana taktılar,hukukende dinende onlar senin.
Ne demek vereceğim parasını?
Size mi güvenip evlendiler.
Acilen eşinize ev aldırın kredi vs ödesin.
Böyle olmaz,sizin kıyamayıp biriktirdiğiniz paralar gidiyor bir bir.

Yok artık bari kızı getirsin sizin evinizde kalsınlar siz de başka ev bulun kendinize. Yüz vermişsiniz astarı kalmış. Eşinizi kullanıyorlar. Araba olayı hadi bir şekilde manipüle etmişler hastalık vs gibi şimdi düğünü sizin yapmanız ne alaka mesela? Evlenecek adam sorumluluğu kendisi üstlensin. Çocuğunuzdan sizden kısılacak koca adamın düğün borcunu ödemeye gidecek. Çok fazla oluyorlar böyleleri. Takı takılır bir miktar destek olunur o da yakını olarak ama çok fazla istekleri var. Sinirinizi anlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…