Eş ve ailesi

Bu akıl tutulmasını iş yerimden bir arkadaşımdan daha duymuştum.
Kızcağız 2 çocukla işe geliyor biri 3 biri 1 yaşında.
Eltisi evde oturuyor. çocuğu yok.
Kayınvalidesi arayıp ev alacaklar biraz destek mi olsanız sizin eviniz var arabanız var eve çift maaş giriyor demiş.
Benimkinin bir cinsi demiştim ona da.
Demek ki annelikte oluyor böyle durumu daha kötü olan çocuğuna karşı bir merhamet mi geliyor ötekini eziyor. Bunlar bize ders olsun ne diyim.

Okurken kalbim sıkıştı resmen. Asla kaldıramıyorum bu durumları. Hiç bir şekilde kabul etme. Düğününe de sakın gitme. Tavrını ortaya koy.

İki yıl sonra soruyu nasıl hortlattılar ya ilginç Sen tatilini yap şekerim boşver

Aslında hep hayatımda olan mevzular o yüzden hortlamasa da ben ara ara benzer şeyler yaşıyorum. Buraya yazdığım durum en kötüsüydü ara ara hatırlamak iyidir kocaya ayar vermek için

Sizin kayınpederinki daha normal bir istekmiş. Yatırım yapacağını bilsem gözüm kapalı vereyim. Ama ver ver havaya gidiyor elde avuçta yine bir şey yok. Kara delik gibi.

Hala şu olursa bu olursa gözü kapalı veririm diyorsunuz
Sen değişmezsin succulent

Ay sureklı ama sureklı aklımda olan(abartmıyorum) aşırı tilt oldugum bir konuydu.
Sırf bu konuya uyuz olup gaza gelip eşimi boşayasım gelmıstı o zamanlar
Senın konunmus meger succulentaski

Iyı tatiller ama kaynın yenıden evlenecek olunca yine senın bileziklere utanmadan çökerlerse ve esin dugunu yapacak olursa nolacak

O kızın ailesi zengindi. Ezik kalmamak için biraz gerilmişlerdi. Kaynım da daha küçüktü annesinin gazına geliyordu. Şimdi kaynımda toparladı biraz işleri görücü usulü ailelerine uygun bir kız arayışında
Umarım istediği gibi olur çok mutlu olur annesinin gazına gelip de bizle kıyaslamaz kendini

Yuva kurana yardım etmek çok güzel bir davranış ama bunun sonu olacak mı? Ya da daha ne kadar devam edecek? Ucu sana ve çocuğuna dokunur mu? Bu sorular bir anne olarak seni düşündürüyor olabilir ve çok normal.
bilezikler de geline rehin olarak verilmez bu arada, takılır ve kızın olur. Eşine vermek zorunda da değildir ama ben de verdim mesela. Çünkü sen ben ayrımı görmüyoruz evlenince.

Velhasıl, kardeş artık babadan ayrılmalı doğru düzgün birikim yapabileceği bir işe girmeli.
Biraz parayı toparladıktan sonra evlenmeli.
İş hayatında doğru bir istikrar tutturamayan erkeklerin evlenmesi çok sakıncalı bence
Evleneceği kıza da yazık asıl, o ne yapsın?
İşini oturtsun para kazansın ama abi ve yenge olarak yardım edin bence. Ama düğüne gerek yok, fuzuli olur. Nikah kıyılsın siz evin eksik gediği varsa bir iki yardım edin. Hatta direkt bir miktar parayı kardeşe verin onlar halletsin.
Elimizden paramız gitti diye de düşünmeyin. Evlenenlere yardım etmek çok büyük bir sadakadır, aileniz huzuru çocuğunuz sağlığı için niyet alın Allah rızası için verin.

Ama dediğim gibi, sonrasında artık kendi ailenizi önceleyin. Kardeşi evini kendi geçindirsin. Geçindirmeyecekse evliliği bir daha düşünsün.

İnsanlara çok kolay bir şekilde boşan deniliyor bu sitede
Su gibi ekmek gibi
Doğru olmadığı kanaatindeyim
Bu tarz adamlar düzelmez, buradaki konuları bir açın okuyun , kangren olmuş evliliklerin altında ezilen ama evliliği bitmesin diye mücadele eden birsürü kadın var , evlilik iki tarafta adaletli ve mücadeleci ise güzeldir bir tarafı sömürerek o evliliği ayakta tutamazsın , eş ve aileleri bizim ülkemizde aşırı cüretkar ve herseyi kendilerine hak görüyorlar, evlenen kadının bir hayatı bir ailesi veya bir bütçesi yok gibi düşünüp öyle davranıyorlar, aynı baskıyı eşimin ailesi de bana yapmaya kalktığında direk hepsine kapıyı gösterip eşime de güle güle dedim , ben dimdik durduğum için eşim de yanımda olmak zorunda kaldı, ailesine gereken mesafeyi koydu ve suanda huzurluyum , bir evlilik devam ettirilsin diye sürekli taviz vermek bana hiç mantıklı gelmiyor, kadınlarımız bu aileleri tölere ettikçe, kocalarına toz kondurmayıp aksiyon almadıkça hiçbirşey düzelmiyor, ben kaybetme korkusunu çoktan yenmiş bir kadınım, iyi olmayan hiçbirşey hayatımda olmasın daha iyi, kimse huzurumu elimden alamaz eşim dahi olsa kapı orada , neden boşanmak konusunda kadınlarımız bu kadar hassas ve mücadeleci! Erkek evliliği konusunda ahmakça davranabilir, ailesini finanse edebilir , her türlü sorumsuzluğu yapabilir lakin kadın bunlar karşısında hayır deyip boşanmak zorunda kalınca tü kaka oluyor, öncelikle kadınlarımız buna izin vermemeli, evlilik için hem erkeğin hem de kadının aynı oranda fedakar ve düşünceli olmasından yanayım, ben kimsenin ailesini ölene kadar finanse etmek zorunda değilim ki , konu sahibinin eşi aynısını kendi eş ailesi için yapar mıydı acaba , en ufak para akışında suratı düşer ve bunu devam ettirmezdi ve yahut 2 kereden fazlasına müsaade etmezdi bile , sorumsuz bir kayını ve eş ailesini ölene kadar finanse edecek isem evet boşanayım daha iyi ...

Lütfen emeğinizi kimseye harcatmayın , eşiniz de beğenmiyorsa kapı orada deyin , siz dik durusanız bir iki hırlar herkes susar oturur yerine ...

Öncelikle ben bu meseleden boşanmam yaşanan şey bana büyük saygısızlık ama boşanmamı gerektiren bir şey değil.
Eşim sakin anlayışlı bir adam ben de öyleyim. Genel olarak birbirimizi kırmaya çekiniriZ.
Benim eşimin bu konuda algıları bozuk. Ben de onu incitmeden doğrusunu göstermeye çalışıyorum.
Ben zaten gemileri yaksam bağırsam çağırsam boşanıcam desem daha farklı olur belki.
Ama öyle de olsun istemiyorum.
Geçen gün bir olay üstüne bana şey dedi “oğlumuza bu kadar masraf yapıyoruz yarın öbür gün bizim ihtiyacımız olsa ondan 5 lira isteyemeyiz. O yüzden ailelerimiz bizden istemeden onların ihtiyacı olup olmadığını anlamaya çalışmak lazım”
Dedim sen ruh hastası mısın bana taklit mi yapıyorsun artık. Senin ailen istiyor benimkinin de ihtiyacı yok bu konuşmanın amacı nedir. Annem hiç istemez diyor. Ben zorluyorum da söylüyor benim annem çok gururludur diyor.
Yani annesini kafasında ne noktaya koymuşsa gerçeği asla kabullenemiyor.
Zaten annene düzenli para gönderiyon kuaförünü gezmesini finanse ediyosun. Evlerine erzak alıyosun. Gidiyor stok yapıyor zeytinyağı peynir et vs pahası fazla ürünleri evlerine stokluyor.
Senin için rahat etsin rahat uyu iyi bir evlatsın.
Teşekkür ederim dedi ağlayacaktı nerdeyse.
Yani terapi mi alsa acaba bilmiyorum üzülüyorum da yani.

Kaybetme korkum da yok boşanırsam gözümde büyüyen tek şey oğlumun sorumluluğunu tek başıma alacak olmak olur çünkü küçük.
Ama yalnızlık beni hiç korkutmaz.
Ben yalnız kalabilen bir kadınım.
Sadece red flag konum bu değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…