- 8 Mart 2019
- 6.896
- 32.521
- 548
- 39
- Konu Sahibi succulentaski
-
Kadın masraf oluyor diye arabasını satmış, hemen arkasından kayınbirader kullansın diye araba alınmış, borcunu da konu sahibi ve eşine ödetmişler. Sizin bahsettiğiniz gibi aile ilişkisi yok burada. Takılan bilezikler geri isteniyor, diğer geline takılacakmış. Sonra ne olacak o bileziklere, kayınvalide o gelinden de geri isteyecek mi? Tabiki de istemeyecek.Ben bu yazdıklarınız gibi olsun demiyorum neden öyle yorumluyorsunuz anlayamadım. Evet, benim imkanlarım benim ailemin de imkanlarıdır, burada ben derken eşim de dahil. Yani eşimin ailesini de kendi ailem kadar severim, zor günlerinde de tüm imkanlarımızı sererim önlerine.
Eğer ihtiyaçları varsa benim de imkanım varsa yaparım neden yapmayayım? Zaten konu sahibi de böyle yapmış, ben kendimden verdiğim örneği konu sahibiyle aynı hikaye değil.
Eşinizin ailesine ne yapıyorsanız aynısını sizin ailenize yapın. 20000 mi verdiniz sizin ailenize de 20000 verin.Hanımlar merhaba,
Kendimi hiç sevmediğim olayların içinde buldum. ama aklımdan çıkaramıyorum konuyu.uzak kalmaya çalıştıkça merkezine çekiliyorum.
Elimden geldiğince kısa kesmeye çalışacağım.
Eşim ve ben ailelerimizden uzakta yaşayan, çocuğunu bakıcılara bırakıp uzun saatler dışarılarda ağır şartlarda çalışan bir çiftiz. Gelirimiz Türkiye standartlarında iyi. Yaşlarımız 35. 7 yıldır evliyiz. Kendi emeklerimizle çok şükür iyi bir şeyler yaptık.
Eşimin ailesinin maddi durumu iyi değil.
Babası çok borç yaptı. eve haciz geldi. Eşim gitti toparladı borçları maddi destek oldu. Bayağı yüklü. Bu esnada kardeşi babasının yanında çalıştı işleri toparladılar. Borçlar hafifledi. Eşimin maddi desteği o dönem canımı sıksa da ailesinin ihtiyacı oldu zor günlerinde tabi ki destek olacak diye ses çıkarmadım.
Bu olaydan sonra da eşim bana ailesinin özellikle annesinin ihtiyaçlarını karşılayacağını borç ödediklerini benim anlayış göstermemi istediğini söyledi. İşte market fatura ekstra giderler. Tabi ki dedim. Annen var ortada. Sadece baban olsa neyse ama anneni zorda bırakma dedim.
Bu arada ikimizin de arabası var. Ama ben 2. Araba masraf oluyor diye satmaya karar verdim kendiminkini. Ev peşinatına ayırırız dedim. Sattık birikimimize ekledik.
Sonrasında eşim bana kardeşinin araba almak istediğini yarı parasını vereceğini çünkü annesinin hastane işleri olduğunda toplu taşımalarda zorlandıklarını söyledi. (Arabaları hacizde gitmişti)
Ben burada delirdim bayağı kriz yaşadık. Ama o araba alındı. Benim bekarken aldığım araba satıldı. Onlara araba alındı gibi oldu bunu kaldıramadım. Ama eşim bizim zaten arabamız var bencillik yapma diye beni manipüle etti sanırım. Mevzu annesi falan olunca ben hemen yumuşuyorum nedense bir de. Kadın kocasından çekiyor diye üzülüyorum. Ama bu konuda kardeşi bizi kullanmış gibi hissediyorum hala.
Bu arada eşim oradan maddi desteğini kesti. Evliliğimizde araba yüzünden kriz çıktığını ve onlar için yeterince yardım yaptığını artık çocuğumuz olacağı için de tekrar benimle o noktalara gelmek istemediğini söylemiş ailesine. Bunu sonradan öğrendim. Çünkü aile bana birden cephe aldı. Kısıtlı iletişimimiz koptu. Üzülmedim açıkçası. Sorun çözüldü diye düşünüp rahatlamıştım uzunca bir süredir.
Yeni bir olay pörtledi.
Eşimin kardeşi evlenmek istiyor. Parası yok. Çünkü yıllardır babasının yanında para almadan çalışıyor. Borç ödüyor. Ama bu onun seçimi bence.
ev eşyaları + Kıza takılacak bilezikler + düğün + balayı için bizden destek beklediklerini söylediler. Eşim de minimal bir şekilde çok rahat çözebileceklerini. Bu devirde abartıya gerek olmadığını söyledi. Düğün yapmayın. Vs vs. zamanında biz kendimiz aldığımız için hep eksik gedik spotçulardan bekar evimizden eşyalarla evlenmiştik. Bunu söyledi. Bi başınızı sokun bir yere gerisi gelir. Yapamayacağız diye korkmayın kendiniz halledersiniz diye cesaret veriyor güya.
Bunun üzerine kaynanam en azından bana takılan bilezikleri geri istediğini söylemiş. (bu arada o bilezikler dışında para harcamadılar o dönem ama harcamak zorunda da değiller hediyeyi geri istemeseler yeterdi:) )
Tabi ki bilezikler durmuyor. Ne kdar ediyorsa alıp vereceğiz. Ona okeyim.
Lakin eşim sonrasında düğününü de yapayım kardeşimin son görevim olsun demeye başladı.
Belli ki bu son görev falan olmayacak. Arabasını aldık, şimdi de evlendiriyoruz resmen. Muhtemelen sonra balayına da göndermek isteyecek. Yarın öbür gün çocuğu olunca da okutmaya kalkacaksın bu gidişle dedim.
Ben kendimi bu işler sırasında çok pasif konuma soktum ve artık bu kadar pasif olmamam gerektiğini düşünüyorum. İnsanların mutlu günlerini. Bozmak istemiyorum ama bu düğün meselesi sizce de gemileri yakmayı gerektirmiyor mu? Abartıyor muyum?
Kardeşine de yazık birikim yapamadı babası yüzünden diyorum. Ama sonra da banane bundan diyorum. Ben eşek gibi çalışıyorum. Kendi çocuğumdan kısıp koca herife mi yardım edicem. Herkes nasıl evleniyorsa öyle evlensin değil mi?
Biz evlenirken kimseden destek beklemedik. Marifet diye söylemiyorum zaten zihniyet olarak birilerinden bir şeyler bekleyen insanlar değiliz.
Kusura bakmayın uzun oldu. Hemen cevap yazamayabilirim bebişim var ama okuyor olacağım
Aynen öyle ben yine fazla fazla yardım ederdim kaynıma. Onu yalnız bırakmazdık ki. Arkasında bir abisi olduğunu hissettirirdik biz evlenirken yalnızdık bu ne demek biliyorum. Ama bu istenen çok fazla.Konuyu eksik okudugunuzu düşünüyorum. Kaynin maasi yok, herseyi kardesinden bekliyor ev esyasi, dugun, altin. En iyimser haliyle 100 150bin tl lik masraf demek. Calisan insanlar evlenmek icin birikim yapar, eger ekonomik kosullardan dolayi birikim yapamiyorlarsa kredi cekip evlilik hazirligi yapar. Bu surecte ailelerden de destek alirlar. Konu sahibi destek olmak icin halisini, perdesini alir ama evini bastan asagi dosemek zorunda degil. Iki yetiskin bireyin evliliginden bahsediyoruz. Herseyi dayayip döşeseler bile nasil gecinecekler? Kaldi ki konu sahibinin henuz evi yok, kirada, bebegini birakip ise gidiyor ki birikim yapip ev alabilsinler diye. Onlar evlenecekler diye elindekini avucundakini vermek zorunda degil. dusunmesi gereken bir cocugu ve cocugun gelecegi var. Birikim yapmasi gerekmese eminim ki 7 8 aylik bebegini birakip ise gitmektense evinde cocuguyla vakit gecirir
Daha kötüsü eşim ayın yarısını yurtdışında geçiriyor. Çocuğum babasını göremiyor bile. Biz evde yapayalnız kalıyoruz. Çocukla tek başıma uğraşıyorum. Yatılı bakıcı almak isterdim mesela. Ama evimiz küçük. Yatılı bakıcı pahalı. Daha büyük eve çıkamıyoruz. Kiralar almış başını gitmiş. Bu şartlarda ağrıma gidiyor.Ben çocuğumu bakıcıya bırakıp çalışacağım, eşim de ailesine para gönderecek yok öyle yağma, ücretsiz iznimi sonuna kadar kullanırdım eşim de geçindirsin evi
Aldım ücretsiz izin halkım bitti maalesef. Daha da işten uzak kalamam. İşimi seviyorum ben. Evde oturamam.Ben olsam ücretsiz izin alırım, çocuğumu da puste koyarım her gün gezmeye çıkarım vınlarım yeim içerim foto çekerim .. madem bu adamın parası her şeye yetiyor o zaman benim keyfimi de finanse etsin bitti gitti o kadar.
değişik ve doğru bir bakış açısı. eşinize bu kadar rahatlık sağlamayın. ailesi önceliği olmalı artık, kök ailesi değil. kardeşinin babası değil , annesinin kocası değil. onlardan çok sizin rahatınızı düşünmeli.
bilezikleri de gerçekten araba parası ve borçlara saymanız doğru olan olurdu. herkes ayağını yorganına göre uzatacak. karşınızda aciz , çaresiz insanlar yok. kardeşi pekala işe girip çalışabilir ki evlenecekse çalışmalı zaten. babasından para almadan çalışacak da nasıl ev geçindirecek? hatta altındaki arabayı satsınlar yani , ihtiyaçları varsa. siz maddi durumunuz varken masraf sebebiyle arabanızı satmışsınız.
ne yardan geçiyorlar ne serden çünkü tırtıklanacak kapı bulunmuş. aileye destek olmak ayrı , sanki hiç destek olmamışsınız gibi tavırlar alınıp bi de üstüne dahasını istemek emek sömürmek ayrıdır. eşiniz sizi manipüle ediyor. dahasına izin vermeyin ve eşinizi çocuk bakımı , çocuk ihtiyaçları , ev ihtiyaçları konusunda dibine kadar kullanın. biraz hak etmiş bunu.
Ya ne aklıma geldi. kayınvalidem oğlanlara sünnet düğünü yapamamış zamanında kayınvalidesi izin vermemiş. Hala onun mağduriyetini yapıp ağlıyor. Anne bu elzem bir şey değil. Bizim paramız vardı biz de kardeşime yapmadık. Niye ağlıyorsun buna diyorum. Yaaa annene de mi yaptırmadı kaynanası diyor. Hayır annem istememişti diyorum idrak edemiyorPopolarına soksunlar bileziklleri tövbe est... bu senin eşin ailesi ona buna el açmaya alışmışlar madem bileziği de kızın ailesinden istesinler. Ben olsam ararım KVyi benden kuruş çalışmaz, parasını benim verdiğim parayı sat onunla düğün yap benden buraya kadar koçum para mara bekleme derim. Bunlar tepene çıkmışlar resmen.
Kayınaileye araba çekmişler, tonla para vermişler, ee kayınbiraderi de konu sahibesi evlendirecek şimdi de belli ki. bence yeterli gelmemiş, kayınbiradere yeniden sünnet yapıp ç.künü de kestirsinler, çocukken hevesini alamamıştır paraya sebep.
Bunlr düğünsüz yapamaz. Bana 3 tane düğün yapılmıştı. Alkolik hepsi. Düğün olsun içki olsun diye bekliyorlarBen bu konudan gidiyorum akşam akşam cinlendim yahuu ne utamaz ne arlanmaz insanlar. Paran yoksa geline yok dersin ona göre nikah yapılır olur biter. Ona buna el açıp düğündü bilezik mi olur ne yüzsüz insanlar bunllar ben olsam bunların gırtlağını sıkardım teker teker
Kızın ailesinin de durumu bayağı. Kız da bu sene atandı öğretmen ❤Ben başka birseyi merak ettim kızın ailesi nasıl durumları yerindemi?
Ailece evlilik kararlarında bu etkili oluyor gibi..
Gidip gelip konuya cinleniyorum ne kdr sabırlısiniz yahu
Ya benim aracım 100bin ediyorsa kardeşe 50binlik araba alındı. 25ini biz ödedik. Ama yine de ağrıma gitti.Okurken sinirlerim bozuldu. Bekarken aldığın aracın satılıp karşı tarafa araba alınmasına nasıl sessiz kaldın? Böyle bir hata nasıl yaptın. Araba senin araban keşke satıp bankaya koysaydın ne biliyim ya da dursaydı kullanmasaydın daha iyiydi. Hayır takılan bilezikleri istemekte büyük ayıp hemde diğer kardeş için yani
Valla kuzum benim kayınbabamda 300 milyar borç yapmıs bizim maddi durum iyi allaha şükür tabi kayınbabam yok intihar etcem yok şöyle yok böyle falan biz ilk 60-70 milyar sandık bankaları bi arastırdık 300 milyar tabi biz şaşırdık ama adam ödiyemıycektı bunu da biliyoruz ben dedim eşime o senin baban o bizi evlendirirken elini cebine attırmadı sende öde artık ne olcak dedım ve suan onu ödüyoruz bizi zorlıuyo çünkü kazancımız bu kadar borc yokken iyidi ama ben sunu da eşime söyledim bu borcu aldın tamam ama 1 lira bile bu borcun üstüne verdiğini duyarsam seni anında boşarım kapı önüne koyarım siktirolursun ananın dibine diye ben mesajı verdim yani sen ilk zaten arabada tamam demişsin ama sonrakiler de bildiğin kız girip dul çıkartıyolar seni sakın kabul etme valla kocam öyle yapcak paralarım onu yolarım o suratını acıma acıncak hale gelırsın enayımıyım lan ben köpekler boşver kız sakın tenezzül etme kocanda yaparsa at kapının önüne merak etme boşamaz seni 3-5 gün kalsın anasının evindede ebesinin nikahını görsün
Tek istediğim susmaları. Ama ben verdikçe talepler artıyor.
Bana takılan bilezikler annesinin şahsi bilezikleriymiş. Ve hepsini bana taktığı şimdi yeni geline elleri boş gideceklermiş.
Eşime dedim ki bilezikler nerede? Ben onları anama babama mı verdim. Sana verdim zaten. Bana takılan bilezikler derken ben onları şahsi işlerim için kullanmışım algısı yaratılması beni çok kırdı. Daha farklı bir dil kullansalar bu kadar sinirlenmeyecektim.
Kaynananızı annenizin yerine koyup o yüzden de iyimser yaklaşıyor olabilirsiniz. İyimserlikle sömürmek ayrıdır. Bakın elbette çok kazanıyorsunuzdur eşiniz destek olur ama siz ailesi için çalışamazsınız problem bu. Siz kendiniz için çalışmak zorundasınız. Her zaman mükemmel öi gidicek hayatımız ? Tepetaklak oldu hani birikim hani yedek ev hani arabalar ? Tekrar alınamayak ? Çocuk oldu o nasıl yetişicek ? Koca koca insanlara yetişemezsiniz. Bize de çok yaptılar ki asgar ücret alıyoruz. Kardeşinden daha iyiyiz diye sömürdüler. Kabul etmedim. Sizde etmeyin.Orası tam bir bomba çıkamayız. Babam anneme hiç değer vermezdi. Parasında söz Hakkı da yoktu. Annem babamdan görmedim derken böyle muhabbetler olmazdı. Annem babamın parasını bilmezdi. Ama zaten bolluk vardı evde annemin bir eksiği yok. Sadece lafına sözüne değer verilmez. Kayınvalidem de öyle. Biz eşimle ikimiz ailelerimizin ebeveynleri gibiyiz. Eşim para olarak ben hep manevi annemin sorunlarını dinlerim sürekli.
Sanırım sonunda yine eşiniz sizi ikna edecek, hatta size kendinizi kötü hissettirecek. Söyleyeceği şeylerin arasında yabancıya yardım edeceğime kendi kanım canım aileme yardim ediyorum diyecek. Bir şeyin eksik mi, sizi mağdur ediyor muyum ? O bilezikler ve arabadan fazlasını yerine koyacağım merak etme. Tekrar başa sararak neyini eksik ettim söyle? Bu kadar kötü olma ailem bu benim. Senin ailenin ihtiyacı olsa koşarak yine yardım ederdim. Beni tanıyamadın mı ?
Siz hayır demeyi bilmedikçe bu böyle devam eder.
Anne babaya zekat verilmez kiAyy ne kadar da tanıdık cümleler bunlar.
Teyzesi aradı bir gün beni Ramazan ayıydı hal hatır sormak bahanesiyle. Fitre zekatınızı verdiniz mi gibi şeyler söyledi. Biz veriyoruz teyze dedim. Anne baba zordayken önce onlara verilmeli dedi.
Başka bir teyze kızı var çocuğu çok başarılıymış ama fen lisesi kazanamamış özel fen lisesine yollamak için bizden burs istedi. Onda da bayağı bütün aile üstümüze gelmiş verdirtmemiştim. Ondan da bilenmişlerdi bana. Düşündükçe farklı olaylar hatırlıyorum delleniyorum.
Yok artik.Ayy ne kadar da tanıdık cümleler bunlar.
Teyzesi aradı bir gün beni Ramazan ayıydı hal hatır sormak bahanesiyle. Fitre zekatınızı verdiniz mi gibi şeyler söyledi. Biz veriyoruz teyze dedim. Anne baba zordayken önce onlara verilmeli dedi.
Başka bir teyze kızı var çocuğu çok başarılıymış ama fen lisesi kazanamamış özel fen lisesine yollamak için bizden burs istedi. Onda da bayağı bütün aile üstümüze gelmiş verdirtmemiştim. Ondan da bilenmişlerdi bana. Düşündükçe farklı olaylar hatırlıyorum delleniyorum.
Yok artik.
Özel okula gidene burs vereceğine gerçekten başarılı ama durumu olmayan cocuga verirsin.
Ayrıca anne babaya fitre zekat verilmiyor diye biliyorum.
Tam kafayı yemelik sulale.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?