Eş ve ailesi

Okudukça saçımı başımı yoldum burda. Bekarlığımda aldığım arabayı satıp kaynima araba almak nedir? Ev dandik arabanin 300 bin tlden başladığı bu dönemde hemde. Iyi kazanıyoruz demişsiniz , mühendis olarak ne kadar kazanabilirsiniz ki??? Daha eviniz yokmuş, eh öğretmen geline evini de alın olsun bitsin... Nasılsa gidişat o yönde.

Valla kuzum benim kayınbabamda 300 milyar borç yapmıs bizim maddi durum iyi allaha şükür tabi kayınbabam yok intihar etcem yok şöyle yok böyle falan biz ilk 60-70 milyar sandık bankaları bi arastırdık 300 milyar tabi biz şaşırdık ama adam ödiyemıycektı bunu da biliyoruz ben dedim eşime o senin baban o bizi evlendirirken elini cebine attırmadı sende öde artık ne olcak dedım ve suan onu ödüyoruz bizi zorlıuyo çünkü kazancımız bu kadar borc yokken iyidi ama ben sunu da eşime söyledim bu borcu aldın tamam ama 1 lira bile bu borcun üstüne verdiğini duyarsam seni anında boşarım kapı önüne koyarım siktirolursun ananın dibine diye ben mesajı verdim yani sen ilk zaten arabada tamam demişsin ama sonrakiler de bildiğin kız girip dul çıkartıyolar seni sakın kabul etme valla kocam öyle yapcak paralarım onu yolarım o suratını acıma acıncak hale gelırsın enayımıyım lan ben köpekler boşver kız sakın tenezzül etme kocanda yaparsa at kapının önüne merak etme boşamaz seni 3-5 gün kalsın anasının evindede ebesinin nikahını görsün

Kadın masraf oluyor diye arabasını satmış, hemen arkasından kayınbirader kullansın diye araba alınmış, borcunu da konu sahibi ve eşine ödetmişler. Sizin bahsettiğiniz gibi aile ilişkisi yok burada. Takılan bilezikler geri isteniyor, diğer geline takılacakmış. Sonra ne olacak o bileziklere, kayınvalide o gelinden de geri isteyecek mi? Tabiki de istemeyecek.
Bilezikler dışında hiç yardım edilmemiş, karı koca her şeyi kendileri almış yapmış.
Eşinizin ailesi kaynınızın düğünü, arabası takısı yeme içmesi... her türlü masrafını size yaptıracak ve siz de her seferinde olsun ben paylaşımcıyım diyeceksiniz. Sana taktığım bilezikleri geri ver yeni geline takacağım ne demek? Kadın sabah karanlıkta çocuğunu görmeden işe gidiyormuş, yazık değil mi onun emeklerine? Üstelik her ay 2-3 bin gönderiyorlarmış anne için. Faturasını ödesin kuaförüne gidebilsin diye. Şaka değil annesinin saçını boyatamaması bile dert olmuş.

Yıllarca yardım adı altında sizi sömürmüşler zaten bileziklerinizi asla vermeyin evlenen düşünsün bileziğini o bilezikler kanunlara göre gelinindir kayınvalideniz benim diye düşünüyorsa baştan takmayacaktı sakına vermeyin arabanız elden gitmiş bilezikler de gitmesin akıllıca davranın

Eşinizin ailesine ne yapıyorsanız aynısını sizin ailenize yapın. 20000 mi verdiniz sizin ailenize de 20000 verin.

Yada ayrı hesap tutun

Aynen öyle ben yine fazla fazla yardım ederdim kaynıma. Onu yalnız bırakmazdık ki. Arkasında bir abisi olduğunu hissettirirdik biz evlenirken yalnızdık bu ne demek biliyorum. Ama bu istenen çok fazla.
Ben çocuğumu bakıcıya bırakıp çalışacağım, eşim de ailesine para gönderecek yok öyle yağma, ücretsiz iznimi sonuna kadar kullanırdım eşim de geçindirsin evi
Daha kötüsü eşim ayın yarısını yurtdışında geçiriyor. Çocuğum babasını göremiyor bile. Biz evde yapayalnız kalıyoruz. Çocukla tek başıma uğraşıyorum. Yatılı bakıcı almak isterdim mesela. Ama evimiz küçük. Yatılı bakıcı pahalı. Daha büyük eve çıkamıyoruz. Kiralar almış başını gitmiş. Bu şartlarda ağrıma gidiyor.
Aldım ücretsiz izin halkım bitti maalesef. Daha da işten uzak kalamam. İşimi seviyorum ben. Evde oturamam.

Evet manipüle ediliyorum dinine kadar.
Ya ne aklıma geldi. kayınvalidem oğlanlara sünnet düğünü yapamamış zamanında kayınvalidesi izin vermemiş. Hala onun mağduriyetini yapıp ağlıyor. Anne bu elzem bir şey değil. Bizim paramız vardı biz de kardeşime yapmadık. Niye ağlıyorsun buna diyorum. Yaaa annene de mi yaptırmadı kaynanası diyor. Hayır annem istememişti diyorum idrak edemiyor

Bunlr düğünsüz yapamaz. Bana 3 tane düğün yapılmıştı. Alkolik hepsi. Düğün olsun içki olsun diye bekliyorlar ki ben düğünden nefret eden insanım. Başıma geldi.
Ben başka birseyi merak ettim kızın ailesi nasıl durumları yerindemi?
Ailece evlilik kararlarında bu etkili oluyor gibi..
Gidip gelip konuya cinleniyorum ne kdr sabırlısiniz yahu
Kızın ailesinin de durumu bayağı. Kız da bu sene atandı öğretmen ❤
Ya benim aracım 100bin ediyorsa kardeşe 50binlik araba alındı. 25ini biz ödedik. Ama yine de ağrıma gitti.

Aha benim kayınbabam da intihar ediyordu. Borçlar ödenince etmedi

Son düzenleme:

Bilezikte vermem yardım da etmem, taktığı bileziği geri isteyen ailenin dünyayı burnundan getiririm oğulları da dahil

Kaynananızı annenizin yerine koyup o yüzden de iyimser yaklaşıyor olabilirsiniz. İyimserlikle sömürmek ayrıdır. Bakın elbette çok kazanıyorsunuzdur eşiniz destek olur ama siz ailesi için çalışamazsınız problem bu. Siz kendiniz için çalışmak zorundasınız. Her zaman mükemmel öi gidicek hayatımız ? Tepetaklak oldu hani birikim hani yedek ev hani arabalar ? Tekrar alınamayak ? Çocuk oldu o nasıl yetişicek ? Koca koca insanlara yetişemezsiniz. Bize de çok yaptılar ki asgar ücret alıyoruz. Kardeşinden daha iyiyiz diye sömürdüler. Kabul etmedim. Sizde etmeyin.

Resmen iki aile geçindiriyorsunuz ve yardım etmekten çok ailesinin bütün sorumluluklarını üzerine almış eşiniz, ailesine ebeveynlik yapıyor. Kardeşinin parası yoksa evlenmesin o zaman, bunu da eşinize söyleyin. Yarın bir gün evliyken para yok diye sıkıntı çekecekler o zaman da sizden para isteyecekler, eşiniz o zaman da verecek.

Onlar için arabanızı satmışsınız, onlar için araba parası vermişsiniz, onların borcunu kapatmışsınız, altınları da geri istiyorlar, eşiniz de dahil hepsi sizi enayi yerine koyuyor ve çocuğunuzun rızkı boş yere gidiyor.

Siz çocuğunuzu, kendinizi sıkıntı çekmesin rahat yaşasın diye yoğun çalışırken, size ihtiyacı olduğu zamanları sizinle geçiremezken ve bunun vicdani yükümlülüğünü taşırken eşiniz ailesine yatırım yapıyor, kendi çocuğunu ve karısını hiç düşünmüyor. Kardeşi de ek iş yapsın para kazansın anası babası için eşiniz gibi bi taraflarını yırtsın afedersiniz.

Cinnet geçirir gibi patlayın artık, kötü ve çirkef olun, bunlar başka dilden anlamaz. Eşinizle de kötü olmak pahasına ne düşündüğünüzü açık açık belirtin, çünkü eşiniz sizi düşünmüyor. Allah yardımcınız olsun.

Sanırım sonunda yine eşiniz sizi ikna edecek, hatta size kendinizi kötü hissettirecek. Söyleyeceği şeylerin arasında yabancıya yardım edeceğime kendi kanım canım aileme yardim ediyorum diyecek. Bir şeyin eksik mi, sizi mağdur ediyor muyum ? O bilezikler ve arabadan fazlasını yerine koyacağım merak etme. Tekrar başa sararak neyini eksik ettim söyle? Bu kadar kötü olma ailem bu benim. Senin ailenin ihtiyacı olsa koşarak yine yardım ederdim. Beni tanıyamadın mı ?
Siz hayır demeyi bilmedikçe bu böyle devam eder.

Ayy ne kadar da tanıdık cümleler bunlar.

Teyzesi aradı bir gün beni Ramazan ayıydı hal hatır sormak bahanesiyle. Fitre zekatınızı verdiniz mi gibi şeyler söyledi. Biz veriyoruz teyze dedim. Anne baba zordayken önce onlara verilmeli dedi.

Başka bir teyze kızı var çocuğu çok başarılıymış ama fen lisesi kazanamamış özel fen lisesine yollamak için bizden burs istedi. Onda da bayağı bütün aile üstümüze gelmiş verdirtmemiştim. Ondan da bilenmişlerdi bana. Düşündükçe farklı olaylar hatırlıyorum delleniyorum.

Anne babaya zekat verilmez ki özel okula burs istenmesine yorum bile yapamıyorum. Bunlar sizi enayi bulmuş yolmaya çalışıyor. Ana, baba,kardeş, teyze… sen bir cinnet geçirmediğin sürece bitmez.. bu kadar abartı olmasa da benzerlerini yaşadım ordan biliyorum..ben çözümü kocamı borca sokmakta bulmuştum. Tam kardeşinin düğün zamanı ev aldık diye ne gerek vardı ev almaya dediler şimdi de boşanan kız kardeşi otursun diye oturdukları semtten ev almamızı bekliyorlar.. avuçlarını yalasınlar

Yok artik.
Özel okula gidene burs vereceğine gerçekten başarılı ama durumu olmayan cocuga verirsin.
Ayrıca anne babaya fitre zekat verilmiyor diye biliyorum.
Tam kafayı yemelik sulale.

Yok artik.
Özel okula gidene burs vereceğine gerçekten başarılı ama durumu olmayan cocuga verirsin.
Ayrıca anne babaya fitre zekat verilmiyor diye biliyorum.
Tam kafayı yemelik sulale.

Ben de verilmeyeceğini anlatamadım. Anne babayı zaten kimseye muhtaç durumda bırakmamız lazım. Ona yapılan yardım zekat olmaz yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…