- 24 Temmuz 2014
- 392
- 483
çalışmak zorunda olanlara zaten bir lafım yok. sisteme köle olmayı kocaya hizmet etmeye seve seve tercih edenler var.
adama; sana muhtaç olmamak için sisteme köle olmam şart dersen, adam sana nasıl güvensin. seni neden sevip saysın ki.
ondan sonra,; ne oluyor bu erkeklere... onlara bir şey olduğu yok. etkiye tepki veriyorlar sadece. etki yanlış olunca tepkide yanlış oluyor haliyle.
lafı değiştirmek moda olmuş. verdiğin cevabın sorularımla alakası yok. bu bir...
ben; elin işverenine hizmet etmektense sevdiğim adama hizmet etmeyi bin kere tercih ederim. sonuçta hayatını bana adamış ve beni gerçekten seven biri. bu iki...
ayrıca ekonomik özgürlük dediğin, (sevdiğin ve seni seven)kocaya muhtaç olmamak için (seni ezmeye çalışan)sisteme köle olmak oluyor(genel olarak. istisnalar hariç.) ki bunun sorduğum soruyla alakası da yok.
eğer bir cevap daha yazacaksan ilk önce sorularıma cevap vererek başla. yoksa bunun adı cevap vermek değil sadece kendini tatmin için yazılan şeyler olur.
O evli arkadasin ne cok biliyor senin! Arkadaslik iliskini gozden gecir.
Hayatinin hatasini yaparsin bu adamla evlenirsen.
Senin basarini cekemeyecek erkek ile evlenme.
Kendine denk birini bulamiyorsan yalniz kal daha iyi.
30 yasindan sonra kimseyi degistiremezsin.Adamin karakteri bu.
Ona olan sevgin nefrete donusecek zaman gectikce.
MaşallahBende senin adina mutlu olmak isterim arkadasim. Bu senin elinde bunuda bil.
Ben 10 aydir nisanliyim ve asla ust uste tartistgimizi bilmiyorum. Zaten bu 10 ayda 1 veya iki kere kirildigim an oldu, sonrasinda uzun uzun aciklamalar yazdi ve bidaha yapmayacagini soyledi. Ki yapmadida simdiye kadar ozen gosterdi bu konuda.
Biz 2 aylikken nerdeydik diye dusunuyorumda...
Sanirim kavga etmemiz degil, daha cok kavga etmememiz gundemdeydi. Ben derdim sakasina " biz neden hic kavga etmiyoruz ya?Insan kavgada belli olur, seni ancak o zmn iyi tanirim hadi gel kavga edelim hadi hadi hadi' diye. Oda gulerdi "ne alakasi var deli sey, hem belki biz kavga etmeyen cift olacagiz, olamaz mi?" Diye.
Ne demek izin vermiyor??? " iyi egitimli" biri olarak bunu normal gormuyorsunuz di mi? O kim ki ondan izin alacaksiniz??Merhaba hanımlar,
Sizlere danışmak istediğim bir konu var. İki aydır görüştüğüm biri var 6-7ay içerisinde evlenmek istiyor. Ailesiyle tanıştım neşeli sıcak insanlar. Görüştüğüm kişiyle bazı problemlerimiz var, yüksek lisans mezunuyum ingilizce kursuna gidip kendimi geliştirmek istiyorum ancak o buna karşı çıkıyor. Bense her şeyde bana destek olmasını istiyorum ama olmuyor. Basit bir işte çalışmamı istiyor ve kendimi geliştirmemi istemiyor. Sigara dışında kötü alışkanlığı yok sosyal aktivite olarak doğa sporlarıyla ilgileniyor ve bunlarida erkek kardeşleri ve erkek arkadaşlarıyla yapıyor. Dürüst bir insan kötüde olsa her zaman doğruyu söylüyor , doğal samimi bir insan. Ancak beni kırdığında gönül almasını bilmiyor aksine kendisi küsüyor. Bu durumdan çok rahatsizim çaba göstersin istiyorum defalarca konuştum ama hatasını bile kabul etmiyor sen hatalısın diyor bana. Takıntıları var tartışırken yüksek sesle konuşsam kaldıramıyor şaka yapsam ciddiye alıyor meraklı davransam bunalıyor ama bunları kendisi yaptığında ve ben onu uyardığımda sinirlenip alınıyor. Erkeklik egosu biraz fazla, bazı konularda cinsiyetçilik yapıyor. Herzaman sahiplenici davranır aile ilişkilerine önem verir hastalansam hemen doktora götürmek ister gün içinde arar sorar herşeyimi merak eder.
Hanımlar bu adam 32 yaşında, zamanla değişirmi yoksa yaşı oturmuş artık bu şekilde devammı eder. Evli bir arkadaşım erkeklerin evlendiklerinde eşlerinden anlayış ve sevgi gördüğünde değiştiklerini ancak bunun hemen değilde zamanla olacağını söylüyor. Sizin fikirleriniz nedir ?
sisteme köle olmadan kendi ayaklarının üstünde durabilene sözüm yok. amam kocama köle olmamak için sisteme köle olmayı seçerim diyenler... neyse...Siz çalışmayı kendi ayakları üzerinde durmayı sistemin kölesi olmak olarak görüyorsanız benim size verecek cevabım yok zira cahille sohbeti kestim
Asla değişmez.Bence evlenme kaç çabuk.Tartistiktan sonra hatasını anlamayan adam seni çok yıpratır.Ayrica o kim ki senin eğitim almana karşı çıkıyor.Kusura bakma da bir cahille evlenmek üzeredir.Kac kaç kaçMerhaba hanımlar,
Sizlere danışmak istediğim bir konu var. İki aydır görüştüğüm biri var 6-7ay içerisinde evlenmek istiyor. Ailesiyle tanıştım neşeli sıcak insanlar. Görüştüğüm kişiyle bazı problemlerimiz var, yüksek lisans mezunuyum ingilizce kursuna gidip kendimi geliştirmek istiyorum ancak o buna karşı çıkıyor. Bense her şeyde bana destek olmasını istiyorum ama olmuyor. Basit bir işte çalışmamı istiyor ve kendimi geliştirmemi istemiyor. Sigara dışında kötü alışkanlığı yok sosyal aktivite olarak doğa sporlarıyla ilgileniyor ve bunlarida erkek kardeşleri ve erkek arkadaşlarıyla yapıyor. Dürüst bir insan kötüde olsa her zaman doğruyu söylüyor , doğal samimi bir insan. Ancak beni kırdığında gönül almasını bilmiyor aksine kendisi küsüyor. Bu durumdan çok rahatsizim çaba göstersin istiyorum defalarca konuştum ama hatasını bile kabul etmiyor sen hatalısın diyor bana. Takıntıları var tartışırken yüksek sesle konuşsam kaldıramıyor şaka yapsam ciddiye alıyor meraklı davransam bunalıyor ama bunları kendisi yaptığında ve ben onu uyardığımda sinirlenip alınıyor. Erkeklik egosu biraz fazla, bazı konularda cinsiyetçilik yapıyor. Herzaman sahiplenici davranır aile ilişkilerine önem verir hastalansam hemen doktora götürmek ister gün içinde arar sorar herşeyimi merak eder.
Hanımlar bu adam 32 yaşında, zamanla değişirmi yoksa yaşı oturmuş artık bu şekilde devammı eder. Evli bir arkadaşım erkeklerin evlendiklerinde eşlerinden anlayış ve sevgi gördüğünde değiştiklerini ancak bunun hemen değilde zamanla olacağını söylüyor. Sizin fikirleriniz nedir ?
Burda böyle insanlar çok.Bu şekilde konusup kendini iyi hisseden.Biraz da beğeni alırlarsa tamam zaten.Konu sahibi siz saygılı yorumlara bakın.Ama dediğim gibi bu adamdan pek olay olmazİnsanları eleştirip mutlu oluyorsunuz galiba, ben burda fikir almak isteyip özelimi açtım gayet nazik olmaya çalışıyorum ama siz neden bu kadar kabasınız
Evlende gör gününü düzgün bir yanı yok ki.Merhaba hanımlar,
Değişmez. Sen ona göre biri değilsin.Merhaba hanımlar,
Hastalanınca hemen dr a götürmek istiyormuş daha ne olsunEvlende gör gününü düzgün bir yanı yok ki.
çalışmak zorunda olanlara zaten bir lafım yok. sisteme köle olmayı kocaya hizmet etmeye seve seve tercih edenler var.
adama; sana muhtaç olmamak için sisteme köle olmam şart dersen, adam sana nasıl güvensin. seni neden sevip saysın ki.
ondan sonra,; ne oluyor bu erkeklere... onlara bir şey olduğu yok. etkiye tepki veriyorlar sadece. etki yanlış olunca tepkide yanlış oluyor haliyle.
o zaman tersten bakalım. koca karıya dese(bunu bu cümlelerle diyemez de) yada hissettirse ki;Ben böyle tepki veren erkek görmüyorum hiç. Yanlış olan etki-tepki değil de sizin çevrenizdeki erkekler olabilir mi acaba?
Kendisine muhtaç olmak istemiyorum diye güven sorunu yaşayan adamdan topuklarımı vurarak kaçarım. Size de tavsiye ederim aynısını. Böylece yanlış erkekleri çok rahat eleyebilirsiniz.
Hayat kompleksli adamların gönlünü eğleyecek kadar uzun değil.
... kendi egolarını tatmin yerine, aileyi tercih etmekten yanalar.