Eş seçerken?

Tiyla

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2019
84
13
36
Merhaba hanımlar,
Sizlere danışmak istediğim bir konu var. İki aydır görüştüğüm biri var 6-7ay içerisinde evlenmek istiyor. Ailesiyle tanıştım neşeli sıcak insanlar. Görüştüğüm kişiyle bazı problemlerimiz var, yüksek lisans mezunuyum ingilizce kursuna gidip kendimi geliştirmek istiyorum ancak o buna karşı çıkıyor. Bense her şeyde bana destek olmasını istiyorum ama olmuyor . Basit bir işte çalışmamı istiyor ve kendimi geliştirmemi istemiyor. Sigara dışında kötü alışkanlığı yok sosyal aktivite olarak doğa sporlarıyla ilgileniyor ve bunlarida erkek kardeşleri ve erkek arkadaşlarıyla yapıyor. Dürüst bir insan kötüde olsa her zaman doğruyu söylüyor , doğal samimi bir insan. Ancak beni kırdığında gönül almasını bilmiyor aksine kendisi küsüyor. Bu durumdan çok rahatsizim çaba göstersin istiyorum defalarca konuştum ama hatasını bile kabul etmiyor sen hatalısın diyor bana. Takıntıları var tartışırken yüksek sesle konuşsam kaldıramıyor şaka yapsam ciddiye alıyor meraklı davransam bunalıyor ama bunları kendisi yaptığında ve ben onu uyardığımda sinirlenip alınıyor. Erkeklik egosu biraz fazla, bazı konularda cinsiyetçilik yapıyor. Herzaman sahiplenici davranır aile ilişkilerine önem verir hastalansam hemen doktora götürmek ister gün içinde arar sorar herşeyimi merak eder.
Hanımlar bu adam 32 yaşında, zamanla değişirmi yoksa yaşı oturmuş artık bu şekilde devammı eder. Evli bir arkadaşım erkeklerin evlendiklerinde eşlerinden anlayış ve sevgi gördüğünde değiştiklerini ancak bunun hemen değilde zamanla olacağını söylüyor. Sizin fikirleriniz nedir ?

Basit bir işte çalışmamı istiyor ve kendimi geliştirmemi istemiyor.
köyden kız alsın o zaman

hepimizin ailesi köyden geldi şimdi taşlanmayayım. teşbihte hata olmaz derler.

hadi adamın yaptığı saçmalık da. sen ki yl mezunusun, az çok gözün açılmış, eğitim görmüşsün, belki okulda görsek vay be çağdaş türk kadınına bak diyeceğiz ama gidip bu tip bi adamla berabersin. ne bileyim ben utanırdım şahsen. aynaya ya da ailene bakıp hiç utanmıyor musun?

temkinli davranin konusun acik acik

zira esini kisitlayan koca varsa bu evlendikten sonra bosanmaya kadar gidiyor ve ciddi sorun

Değişeceğini düşünmüyorum. Sakın değişir umuduyla evlenmeyin.
Kompleksi biri ki senin kendini geliştirmeni üstün iyi bir işte çalışmanı istemiyor.
Ayrıca hatasını kabul etmemesi, gönül almasını bilmemesi de yarın bir gün sorun olur. Sürekli siz hatalı olup gönül alamazsınız.
Bunlar şuan size ufak tefek şeyler gibi geliyor ama evlenince dağ gibi oluyor.

Kendini gelistirmene karisiyor basit bir iste calismani istiyor çünkü asagilik kompleksi var senin onplanda basarili bir kadin olmani istemiyor yaninda boyle bir kadini tasiyacak adam degil bunun baska aciklamasi yok

Anlayissiz kusen adamla omur gecmez ciddi olarak oturun dusunun boyle biriyle evlilik olmaz.

aranızda kültür farkı varmı buna dikkaet edin . ilerde aileler arasında sorun da olabiliyor . anlatımlarınızdan hayata bakış açısı ve beklentilerşniz farklı gibi geldi . daha çok uyum sağlayan değil de sağlatmaya çalışan bir karakter gibi . dikkat edin . genelde değişmiyorlar belli yaşa gelmiş ler kendi doğruları var bunları yıkmaya çalışmak sizi yıpratabilir .

Karakterine göre Sadece eğitimin tek kıstas olmadığını düşünüyorum.

Evet mutlaka evlilikte iki tarafında değiştiği noktalar oluyor ama sizin bahsettiğiniz noktalar çok da değişecek gibi görünmüyor. Bunlara tahammül edebilirim derseniz evlilik düşünün

değişir diye evlenilir mi hiç , hayatını kendi kendine zehir etmeye karar verdiysen buyur evlen. Ortada bu tür sorunlar varken evlilik hiç mantıklı değil. Çok aşık olup , kavgada küslükte peşinden koşan adamlar bile evlenince senin söylediğinin tam aksi yönünde değişiyorlar. Daha da gerileme oluyor davranışlarda ilerleme kaydeden 100 kişiden 1'i diye düşünüyorum. Emin değilsen hiç evlenme, erkekler evlilikten sonra iyi yönde değişmek yerine daha da sığırlaşıyorlar, kaybetme korkuları da olmadığı için tam bir sığıra bağlıyorlar.

Arkadasinizin dusuncesine katilmiyorum bir insanla evlendigimizde daha fazla rahatsiz edici ozellikleri cikar cunku ayni ev ortaminda yasamak cok baska birsey flort zamaninda dort dortluk dediginiz kisi bile evlenince bazi konularda delirtebilir sizi yani evlenimce sevgi anlayis gorunce degisir durumu hayal urunu gibi geldi bana adamin herseyden once belli bir karakteri var sahipenici kisitlayici bunun evlendikten sonra daha baskici bir hale donusmesi beklenir hatta suan kiz arkadasina boyleyse karisina daha fazla baski kurar

Daha yarısını okudum ve bu adamdan bir cacık olmaz derim. Es olan adam eşinin kendisini geliştirmesini her zaman istemeli ve desteklemeli. Ot gelip ot gidecek halimiz yok sonunda. Bu adamın a sağlık kompleksi olur aha da buraya yazıyorum. Küsen erkek küsen kadına da benzemez. Hic çekemem sahsen. Sizin kendinizi gelistirmenizi istememenizi ve düşük maaşli işte ömrünüzü tüketmenizi istemesi ayrılmak için yeterli bir sebeb. Ve hayır değişmez. Benim eşimde 6 ay sonra evlenme teklifi etti.ama sizde durum farkli. Adam ne olduğunu anlamamaniz ve siz kacmadan baglamak istiyor. Ha kötü alışkanlıkları var. Üste saydiklariniz yeter.bir adam yalan söylemiyor sigara icmiyir alkol almıyor diyw evlenilmez. Net

Karakterine göre
Sadece eğitimin tek kıstas olmadığını düşünüyorum.

Evet bunu kanıtlamış oluyorsunuz bu cevapla eğitimin tek kıstas olmadığını. Sizin gibi insan eğitim de almış olsa sağlıklı düşünmeyebiliyor demek ki.

Karakterine göre
Sadece eğitimin tek kıstas olmadığını düşünüyorum.
Eğitim değil ki tek kıstasınız. Bahsettiğiniz adam çağın insanı değil. Sizin calısacagınız ise, gideceğiniz kursa, sesinizin tonuna, yaptığınız espriye bile müdahale eden biri. Şunları göremeyip devam etme tereddütünde bulunmanız bile enteresan. Eğitim ise yaramıyor gercekten demek ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…