Eş seçerken?

Ee yani?
Hiçbir erkek evleniyor diye işini, kariyerini bir kenara atmıyor ki. Zaten güvenceleri var. Daha neyi tutacak yedekte?
Füze yedekleyip olası bir boşanmada füze mi atacak bana?

"Tersten bakalım" dediğiniz şey neden aynı ölçekte değil.
Kadının "çalışacağım" demesi dinamit koymaksa erkeğin dinamiti neden "çalışacağım" demek değil de ne olduğunu bilmediğimiz über gizli seçenekler?

Çalışmak istemek nasıl ego tatmini oluyor onu da anlamadım.
Siz çalışmayınca egonuz mu zedeleniyor ki biz çalışınca egomuz tatmin olmuş olsun?

Evlilik için bir şeyleri yakıp bir şeylere balıklama atlamak gerekmiyor.
Karıştırdığınız nokta şu, "bunlar dinamiit, erkekler kötü hissediyooor" dediğiniz şeyler sizin dinamitleriniz; benim ya da başka kadınların değil.
Ve benim çevremdeki hiçbir erkek eşi çalışıyor diye garip, güvensiz, dinamitlenmiş gibi hissetmiyor. Öyle hissedenler sizin çevrenizdeki erkekler.
O yüzden genellemeleriniz sadece sizi ve "ay bu adam niye böyle" diye yakınan çevrenizdeki hemcinslerinizi bağlıyor.
Dünya sizin çevrenizden ibaretmiş gibi davranmaktan vazgeçerseniz hiçbir gemiyi yakmaya gerek olmadığını görürsünüz.
Bir gemi kolay alınmıyor bu devirde

neden aynı ölçekte değil. çünkü kadınla erkek bu konuda eşit değil.

mesela; tecavüze uğramış bir kadının ne hissettiğin bir erkek anlayabilir mi. cevap: kesinlikle hiçbir zaman anlayamaz. çünkü aynı ölçek bu durumu doğru tartamaz da ondan.

verdiğim örnekler biraz uç örnekler ama; anlamamakta ısrar ettiğiniz için dozu arttırmak zorunda kaldım.

Calisma hayati icin once sisteme kole olmak dediniz simdi de ego tatmini diyorsunuz.
evet. çalışayım kocamın karşısında kuyruğu dik tutayım da(işte burası ego), emir altında çalışsamda önemi yok(burasıda kölelik)

tezat yok rahat olun :)

Ohooo konu ne, siz ne diyorsunuz? Anlamamakta ısrar eden ben oluyorum :)

Hanımefendi diyorum ki, babanız, kardeşiniz, kocanız siz çalışınca gurur yapıp narin egoları zedeleniyorsa siz çalışmayın.
Benim babamın, eşimin böyle dertleri yok. Sizin toplumsal hatta dünyasal sorun zannettiğiniz şeyler sadece sizin ve benzer düşünce yapısındaki insanların problemi, herkesin değil.
O yüzden gelip burada ahkam kesmeniz, "erkekler şöyle böyle" diye akıl vermeniz çok anlamsız.

Ayrıca tecavüze uğramış bir kadının ne hissettiğini tecavüze uğramış bir erkek anlayabilir. Ve geri kalanı da empati yapabilir.
İnsanın geliştirdiği en önemli özelliklerden biridir empati yeteneği.
Tabii herkeste aynı gelişmişlik düzeyinde olacak diye bir kural yok ve bunun konuyla alakası da yok.

Neyse, daha fazla açıklama yapamayacağım, birbirimizi anlamamız mümkün değil belli ki.
İyi günler.

fikirlerime değilde bana saldırmanız enteresan.
ayrıca ahkamı siz de kesiyorsunuz.

neyse iyi günler.

evet. çalışayım kocamın karşısında kuyruğu dik tutayım da(işte burası ego), emir altında çalışsamda önemi yok(burasıda kölelik)

tezat yok rahat olun :)
Eyvallah bacim

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…