Eş seçerken?

Okurken içim şişti, bir ömür nasıl dayanılır ki. Ben hayır diyorum

Beyfendi yengeç burcu mu?
Neden yengeç burcu mu diye sordunuz. Benim eski eş kişisi aylarca böle küser konuşmazdı hep o haklıydı hep benim özür dielemi bekleri, özür dilesem de hemen sarılıp barısmazdı he. Benim eski eş kişisi de yengeçti de, ondan sordum yengeç erkeğinin özelliği mi bu acaba

Kimse değişmez değildir tabi ama sen karar verirken bu adam değişmeyecek ve ben bunu bu haliyle de kabul ediyorum mantığında olmalısın ki ileride pişmanlık olmasın

Eğer birinin emri altında çalışmak, ikinci sınıf insan olmak oluyorsa; tüm çalışan kadınlar (çok büyük patron iseler istisna) ikinci sınıf insan olmuş olmuyor mu?

mesela amirinin, patronunun veya üstünün izni olmadan hayatlarıyla ilgili birçok şeyi planlıyamıyorlar. birçoğu istedikleri gibi giyinmekte, makyaj yapmakta özgür değil... vs... bu böyle uzar gider.

sistemin kölesi olmak, (senin tabirinle)kocalarının hizmetçisi olmaktan daha mı hafif?

patron olduğu için kendini çalışanından üstün gören insanların emri altında çalışırken de; kendini birinci sınıf olarak mı görmeli çalışan kadınlar?

Burada ekonomik özgürlüğü olmadığı için onları aldatan,onlara şiddet uygulayan,hakaret eden kocalarını gidecek bir yeri olmadığından ömür boyu çekmek zorunda olan kaç kadın konu açıyor haberiniz var mı?

Siz çok istiyorsanız erkeklere hizmet etmek için yaratıldım ben zaten canım kocişim diye kocanızın ayaklarını yalayabilirsiniz,kendi hayat filminizde senaryoyu kocanıza yazdırıp yardımcı kadın oyuncu olarak da hayatınıza devam edebilirsiniz kimseyi ilgilendirmez ama bari başkalarına bu şekilde akıl vererek yakmayın.

Mehmet aslantuğ’un çok sevdiğim bir sözü var.
"Kadın evinde, üretimden çekilip bütün ikbal istikbalini bi adamın vicdanına, aşkına, samimiyetine, günün sonunda bi gün aklının karışmasına, yanılgılarına bırakmamalı."

Aman allahım uzak dur arkana bile bakma. Evlendikten sonra defalarca ve defalarca aynı şeyi yaşayıp kırılıp parçalandıktan sonra bu adam değişse de sen o kırgınlıkları unutamazsın, yıllar seni soğutur. Evliliğin bir hayal kırıklıkları müzesine dönüşür. Birikir birikir ve patlarsın en sonunda. Hatalı olduğu halde gönül almayıp üstüne bir de küsen insan seni yorar. Cinsiyetçilik seni yorar. İşine karışması demek, bundan 10 sene sonra senin hiçbir kariyeri olmayan biri haline gelmen demek. Kendisine bağımlı olman demek. Ve onun hataları üstüne Birgül gelirde ayrılmak istersen çaresiz kalırsın. Yol yakınken çizgilerini çek sınırlarını belirle. Ve hatta bana kalırsa böyle biriyle evlenme. Hemde bu kadar koşa sürede

Ne kadar kotu birsey karsisindakinin kendisini kanitlamasina izin vermeyen, onu gelisime kapatan biriyle bir ömür beraber olmak.
Mashlowun ihtiyaç hiyararsisinde bile yemek icmek barinmak ve sevgi gibi şeylerden sonra kendiki gerceklestirmek vardir.
Ya Bu adamla evlenin, yarin cocuklarin da hevesini kirsin "popcu mu olacan ne gitari" , "oyle kolay olsa herkes yapardi", "kizim seni seviyoruz,baska sehri kazansan da gidemezsin. Ya bu sehri sec ya seneye hazırlan" diye diye vasat hayatlar yasayin, ya da siz bunla evlenmeyin. Hatta kimse evlenmesin, boylece uremesin

Yani bence kesinlikle böyle ben yengeç kadınıyım aşağı yukarı bende böyleyim açık konuşmak gerekirse

lafı değiştirmek moda olmuş. verdiğin cevabın sorularımla alakası yok. bu bir...

ben; elin işverenine hizmet etmektense sevdiğim adama hizmet etmeyi bin kere tercih ederim. sonuçta hayatını bana adamış ve beni gerçekten seven biri. bu iki...

ayrıca ekonomik özgürlük dediğin, (sevdiğin ve seni seven)kocaya muhtaç olmamak için (seni ezmeye çalışan)sisteme köle olmak oluyor(genel olarak. istisnalar hariç.) ki bunun sorduğum soruyla alakası da yok.

eğer bir cevap daha yazacaksan ilk önce sorularıma cevap vererek başla. yoksa bunun adı cevap vermek değil sadece kendini tatmin için yazılan şeyler olur.

Seni sevmiyor. Yoksa neden olmadığın birisi yapmaya çalışsın ki

Ne kadar sanslisiniz, kismetlisiniz.
Sevdiginiz ve sevildiginiz bir kocaniz var.
Sizin kadar sansli olmayan diger insanlar kira, fatura, yiyecek gibi giderlerini karsilamak icin calismak ve sisteme kole olmak zorunda kaliyorlar.

Farkında mısınız? Size ne kadar baskın davranıyor.Anlattıklarınızdan anladığım kendinizden fedakarlık etmedikçe bu tip bir insanla başedemezsiniz. Biraz narsistik davranışları var.Şu an katlanılabilir gözüksede zamanla sizin içiniz tükenir. Hata kabul etmemek ne demek? Özürdilememek gönül almamak? İnsanda azda olsa kaybetme korkusu olur sevdiğine dair. Bakın siz bu korkudan gelip burada fikir istiyorsunuz, ilişkinizi düzeltmek için çaba harcıyorsunuz kafa patlatıyorsunuz. 2 ay olmuş iyi düşünün derim ve sizin yerinizde olsam ona elinin altında olmadığımı gösteririm. O da kaybetme korkusunu bilmeli yaşamalı ona göre davranmalı saygı göstermeli. Tek taraflı hiçbişey olmaz hayata bir kere geldiniz.

Koşarak uzaklasin böyle bir tipten

Kardeşiniz adına çok sevindim mutlu olurlar inş

Bende senin adina mutlu olmak isterim arkadasim. Bu senin elinde bunuda bil.
Ben 10 aydir nisanliyim ve asla ust uste tartistgimizi bilmiyorum. Zaten bu 10 ayda 1 veya iki kere kirildigim an oldu, sonrasinda uzun uzun aciklamalar yazdi ve bidaha yapmayacagini soyledi. Ki yapmadida simdiye kadar ozen gosterdi bu konuda.
Biz 2 aylikken nerdeydik diye dusunuyorumda...
Sanirim kavga etmemiz degil, daha cok kavga etmememiz gundemdeydi. Ben derdim sakasina " biz neden hic kavga etmiyoruz ya?Insan kavgada belli olur, seni ancak o zmn iyi tanirim hadi gel kavga edelim hadi hadi hadi' diye. Oda gulerdi "ne alakasi var deli sey, hem belki biz kavga etmeyen cift olacagiz, olamaz mi?" Diye.

Ne kadar sanslisiniz, kismetlisiniz.
Sevdiginiz ve sevildiginiz bir kocaniz var.
Sizin kadar sansli olmayan diger insanlar kira, fatura, yiyecek gibi giderlerini karsilamak icin calismak ve sisteme kole olmak zorunda kaliyorlar.
çalışmak zorunda olanlara zaten bir lafım yok. sisteme köle olmayı kocaya hizmet etmeye seve seve tercih edenler var.

adama; sana muhtaç olmamak için sisteme köle olmam şart dersen, adam sana nasıl güvensin. seni neden sevip saysın ki.

ondan sonra,; ne oluyor bu erkeklere... onlara bir şey olduğu yok. etkiye tepki veriyorlar sadece. etki yanlış olunca tepkide yanlış oluyor haliyle.

Adamda kompleks var, hadsizlik var, küsme denen lanet huy var.. Bunlardan yalnizca biri bile ayrilik sebebi; hayatı zindan ettiği icin..
Kendine yapilmasini istemedigi seyi bi baskasina yapan bi insanda ne iyi niyet ne de görgü ararim ben.. Ayrıca, simdiden kısıtlamalara baslamis.. Bunu da sizin iyiliğinizi düşünme ayagina yapıyordur yuksek ihtimalle.. Kiskanmak, sahiplenmek ile kısıtlamayı, karsidaki insanın kisiligini yok saymayi karistirmayin ayrıca.. Seven kıskanır palavrasina da inanmayin..
Ne degismesi Allah askina? Bu ihtimale tutunarak hayatinizi yakmayin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…