Ben bütün yorumlarımda kadınlar meslek sahibi olsun, çalışsın, kendine yetebilsin derim. Bu konuda çok netim. Fakat burada açılan konu farklı bir durum.
Diyelim ki kadın çalışıyor x kazanıyor, adam 10x kazanıyor. Söz sahibi olabilir mi? Olamaz mı? Yani paran kadar konuş bence doğru bir yaklaşım değil. Son iki yıla kadar ben eşimden fazla kazandım, şimdi o beni geçti. Tamam aramızda uçurum oluşmadı henüz. Ama bizim toplam gelirimiz 3x olduğunda ona göre yaşadık, 6x'e çıktığında standartlarımızı yükselttik. Ben eskiden a marka çanta alıyordum, şu an b'ye revize ettim. Çocuğumu ortalama bir okul yerine, ortalama üstü bir okula verebilirim. Daha kaliteli otellerde tatil yapabilirim. Sonuçta hepimiz kendi yaşam standartlarımızı yükseltmek için çalışıyoruz. İhtiyaçların sınırı yok ki. Her istediği alınıyor mu konu sahibinin gercekten? Eşinin kazancı standardinda yaşaması normal olan. Eş geliri lüks yaşamaya uygun ama konu sahibi ortalama yaşıyor. Neden? Koca koca insanların elzem olmayan ihtiyaçları icin. Ha öyle bir nokta gelir ki kardeşe vereceğiniz 200 bin TL sizin için anlamlı olmaz. Konu sahibinin eşi o seviyede mi bilmiyorum. Öyle bile olsa eşi kardeşine bendensin demiyor, kardeş yüzsüzce talep ediyor. E bugün böyle Yarın eşin işlerinin bozulmayacağı, kazancın azalmayacaği kesin mi? Bugün düğün isteyen yarın 'yeğeninin okul parası da artık senden amcası' demez mi?
Benim de okula giden kardeşim var. Bizler çalışıyoruz büyükler. Telefon, tablet, giyim, kitap vs gibi pek çok ihtiyacını biz karşılıyoruz. Yarın üniversiteye gidince yine destek oluruz. Babam emekli çünkü, yetişemez. Ya da hem kendi aileme, hem eşimin ailesine beyaz eşya, mobilya gibi ihtiyaçlarını almaya çalışıyoruz. Maaşlı insanlar olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ama bu görev gibi talep edilince hoş olmuyor.