- 24 Mart 2008
- 1.478
- 2.049
Öncelikle teşekkür ederimÖncelikle Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, hayırlı olsun.
Ultrason fotosunu vermek saçma değil mi?
Ben yerinizde olsam 3 ay olmadan söylemezdim.
Peki eşinizin, ailesinin tepkisizliği ile ilgili yorumu ne oldu…
Bence hamileyim deseydiniz böyle tepkisiz kalmazlardı. Nedense ultrason fotoğraflarını ayıplıyor bazı aileler.
Aaa öyle mi. Kayınvalidemin fotoyu görünce kapatıp "bakmayın" demesi ondan mıydı acaba
Aslında şöyle ki benim ailem doğulu olduğu için bu hamilelik işleri eşimin memleketine göre daha ayıp karşılanır o yüzden ben mesela babamın yüzüne ben hamileyim diyemem. Babamın eşine söylerim (annem vefat etti babam başkasıyla evli) o da babama söyler diye düşündüm. Ama eşim sen söyleyemiyorsan ben söyleyeyim dedi benim babama bile kendisi söylemek istiyor yani ben de olmaz ayıp karşılayabilirler dedim. Eşimin düşünceleri böyle olunca onun ailesinin ayıp karşılayabileceği aklıma pek gelmedi çünkü eşim hiç ayıp karşılamıyor ailesi de öyle sandım sanırım ikimiz de öğrenmiş olduk şimdi
Bizimde 9 sene sonra oluyor bebegimiz hemde 3 tüp Bebek bir kayıptan sonra bende kvye söylediğimde kimseye söyleme bak sakın diye bir tepki aldımEvet ben de kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum kayınvalidem eşime ara ara oğlum çocuğunuz olmuyorsa erkenden bi doktora gidin görünün tarzı şeyler söylüyormuş eşim bana söylemiyordu. O zamanlar biz çocuk düşünmüyorduk tabii. Ama yani istememe durumları zaten olmaz mutlu da olmuşlardır da ben ilk öğrenince tepkisizliğe çok şaşırdım
Belli ki ayıp karşıladılar eşim ayıp karşılanacağını düşünmüyordu o yüzden şaşırdık ikimiz deyani ben de hamile olsam babama söyleyemem --gerçi evli olmadığım için hamile kalsam zaten söylemem yüreklerine iner o ayrı daevli olsam da söylemem. kızlara söylerim, anneme söylerim. babam bu esnada öğrenir. kardeşimi var bebekleri ilk torundu aynen böyle oldu. k.babasına nasıl söyledi hiç fikrim yok ama sanmıyorum özel olarak söylenmiş olsun. ki k.babası çocukların altını temizleyen, mamasını yediren bi adam öyle ilgili bir dede.
babam da doğuma girsem doğumhane kapısında ağlayabilir öyle çok da sert, muhafazakar, konuşulmaz bir tip değildir ama aile dinamikleri böyle yani. babama erkek arkaşım olduğunu söyleyemiyorsam, regl olduğumuzda aile içinde konuşulamıyorsa, bebek olayı da öyle. bazı sınırlar var. sizin k.aile de böyle olabilir.
ha bi de şu var mesela benim annem bebekleri çok sever, herkese hediyesini yapar götürür, özenlidir.
ve fakat
alınmayın ama 1 senedir filan evlisiniz sanıyorum...yani şey. çok ekstrem durumlar yoksa zaten evlenip bebek yapıyorsunuz yani. hani hayatın normali bu. çok ekstra bir haber değil.
bilmiyorum benim etrafımda pek tüp bebektir, senelerdir bebek isteyip olmayandır hani öyle çok "araya araya" bebek yapılmadığı için belki. işte evlenmiş 6 ay sonra hamile.. aa iyi Allah bir avazda doğum versin. bitti.
ya erkekler ne anlar böyle işlerden...Belli ki ayıp karşıladılar eşim ayıp karşılanacağını düşünmüyordu o yüzden şaşırdık ikimiz de
Benim ailemde ayıp karşılanabileceğini ben tahmin edebiliyorum, fakat eşim hiç ayıp karşılamıyordu ki. Ailesinin de ayıp karşılayacağını hiç düşünmüyordu şaşırmam tamamen bundan dolayı.Konuda ne siz ne esiniz kimse ailesini tanimiyor. Kaldi ki sizin ailenizde ayip karsilaniyormus. Bunu dert edene kadar bunu dusunebilirdiniz. Esinizin ailesine gelince aa ondan miydi acaba diye sasirmaniz falan degisik.
O da artniyetli değildir de evet değişik oldu birazBurda en gıcık tepki kaynının tepkisi bence.Ne o öyle el hareketi filan çok itici bi tip
Benim ailemde ayıp karşılanabileceğini ben tahmin edebiliyorum, fakat eşim hiç ayıp karşılamıyordu ki. Ailesinin de ayıp karşılayacağını hiç düşünmüyordu şaşırmam tamamen bundan dolayı.
Aile tutumunu bilmedigim icin fazla sallamak istemem tabi ki.Öncelikle teşekkür ederim
Eşimin fikriydi heveslendi adamcağız.
Eşim de çok şaşırmış tepkilerine. Ben odadan gittikten sonra da kayınvalidem eşime ben yokken eşim haber verse daha iyi olurmuş tarzı söylemiş. Bayağı ayıp karşıladılar belli. Babasının tepkisizliğine de çok şaşırmış. Şimdi benim neden kendi babama uluorta bu haberi verdirmek istemediğimi anladı evet babanın eşi söylesin hiç ben karışmayayım dedi. Kendi en küçük kardeşine annesi hamileyken uluorta söylüyormuş hamileyim diye o yüzden de eşim şaşırmış ben de siz çocuklarısınız o yüzden söyleyebilmiştir belki falan dedim
Evet belli ki eşim ailesini bu konuda tanıyamamış ayıp karşılayacaklarını hiç düşünmedi hal böyle olunca adam ailesini tanıyordur herhalde diye düşünüp ben de ayıp karşılamazlar herhalde dedim ama düşündüğümüz gibi olmadı. Eşimin annesi en küçük çocuğuna hamileyken evde uluorta hamileyim falan diye söylemiş etmiş, eşim de buna güvenmiş herhalde. Ben de siz çocuklarısınız o yüzden belki size öyle rahat söylemiştir dedimBizimde 9 sene sonra oluyor bebegimiz hemde 3 tüp Bebek bir kayıptan sonra bende kvye söylediğimde kimseye söyleme bak sakın diye bir tepki aldımöyle beklediğim sevinme olmadı yani kayinbabamda çok sonra duydu ve ultrason fotoğraflarını kv siliyordu görmesin ayıp diye hamilelik konusuda topluyken asla açılmıyor falan hatta bana doğum iznine zaman çıkacaksın dediklerinde kayınbabam başka konu mu yok kapatın şu konuyu tarzı birşey söylemişti inanılmaz ayıp karşılayabiliyorlar bazı aileler bizee tam tersi direk babama haber vermiştik oda adak adadı falan
Valla ben aslında eşim haber verirken orda olmak istememiştim ama eşim bu konuda öyle rahattı ki o rahatlık bana da geçti ben de görmek istedim tepkilerini. Ama meğer kayınvalidem ben orda yokken söylense daha iyi olacağını düşünmüş işte bilemedikAile tutumunu bilmedigim icin fazla sallamak istemem tabi ki.
Bu işin utanılacak nesi var bi türlü anlamıyorum. Hepimiz cinsel iliski sonrası dünyaya geldik.
Ayıp ne ya offf.
Aman boşverin.
Yok dert etmiyorum, burasıyla konuşunca da olayın koca bir ayıp görme olduğunu anlamış oldum bir şeyler daha oturdu kafamdaBence her seyi bosverip bebeginize odaklanin. Saglikla kucaginiza alin insallah. Hic bunlari dert etmeyin.
Bizde aynı yerde yaşamadığımız için eşim görüntülü arayıp vermek istedi haberi. Kayınpederim açmıştı telefonu, kayınvalidemde arkada hem iş yapıyor hem konuşuyordu. Eşim torun geliyor size dediğinde kayınvalidem işi bırakıp kameraya gelip tebrik etmeye tenezzül etmemişti, ilk torun :) Geçenlerdede bebeğimize alışveriş ediyoruz diye sinirlendi, kendimizi boşa yıpratıyormuşuz temel ihtiyaç dışında hiç abartı bi alışveriş etmememize rağmenHayırlı akşamlar herkese normalde huyum değildir sık sık konu açmak ama çevremde bunları konuşabileceğim çok fazla insan olmadığı ve daha objektif yorum istediğim için sıkıntılarımı burda yazmaya başladım kusura bakmayın
kaynımın bedelli parası konumdan eşimin aile yapısını az çok anlamışsınızdır o konuyu okuyanlar. Birbirlerine çook bağlılar çok severler birbirlerine. Aile ilişkileri çok güçlüdür aralarında kavga gürültü olmaz sakin mutlu bir aileler
Eşim hamile olduğum haberini özellikle tepkileri görmek için yüz yüze söylemek istedi biz aynı şehirde yaşamıyoruz ama iftara geldik eşimin ailesine. Çay sohbeti falan derken eşim size bir misafir getirdim dedi. Herkes "kim, ne misafiri" diye bir şaşırdı sonra eşim annesine katlanmış ultrason fotosunu verdi al aç dedi. Annesi açtı baktı sonra da söylemeyin tarzı bir şey söyledi diğerleri de iyice meraklandılar, bedelli konumdaki kaynım geldi annesinin elinden ultrason fotosuna baktı sonra da aman bu muymuş dercesine elini sallayıp yerine oturdu orda bi şok oldumyani abisini bi tebrik bile etmedi hatta çok normal sıradan bi şeydi de abisi uzattı gibi bi bıkkınlığı vardı. Bir tek görümcem tepki verdi sevindi ben ip almıştım şunla küçük bir hırka ne güzel olur diye düşünüyordum başlasam mı diyordum diye hemen bi planlara başladı babası da ordan neyse kapatalım bu konuyu dedi en büyük şoku burda yaşadım
Yani ilk torunları, eşim çok tepki vereceklerini düşündüğünden telefondan bile veremedi haberi karşılarına çıktı. Bence onun da canı çok sıkıldı özellikle babası kapatalım diyince. Acaba babası ayıp diye mi düşündü bilemedim. Kayınvalidem de görümcem plan yapınca atalarımız doğmamış çocuğa kaftan biçilmez derler çocuk rızkıyla gelir falan dedi nerdeyse görümceme hırka falan bir şey yapma demeye getirdi lafı
Sonra bana ne kadarlık diye sordu iki ay diyince bir ay daha dikkat et dedi.
Acaba ben mi abartıyorum anlamadım şahsen ben kendi ailemden böyle bir tepki beklerim ben doğulu bir ailedenim orda ayıp diye karşılayabilirler çok dillendirmeyebilirler, babamın zaten dört torunu var benimkine küçük kızım büyüdü kendisinin de kızı olacak diye bi duygulanır mutlu olur yoksa torun sevincinden falan havaya uçacak bir adam değil ama eşimin ailesine çok şaşırdım eşim çok hevesliydi kursağında kaldı gibi bir şey oldu
Bu konuda fazla iyi niyetli düşünüyorsunuz bence. Haydi onlara göre bu ,ayıp bir şey bile olsa en azından " hayırlı olsun" diyebilirdi. Siz bu haberi tam 4 kişiye demişsiniz, içlerinde sadece görümceniz sevinmiş. Kp " konuyu kapatalım" demiş, yav dede olacağı haberini alan kaç kişi " konuyu kapatalım" der acaba? En azından içtenlikle " sağlıkla gelsin" denilebilirdi, konu öyle kapanırdı.Hayırlı akşamlar herkese normalde huyum değildir sık sık konu açmak ama çevremde bunları konuşabileceğim çok fazla insan olmadığı ve daha objektif yorum istediğim için sıkıntılarımı burda yazmaya başladım kusura bakmayın
kaynımın bedelli parası konumdan eşimin aile yapısını az çok anlamışsınızdır o konuyu okuyanlar. Birbirlerine çook bağlılar çok severler birbirlerine. Aile ilişkileri çok güçlüdür aralarında kavga gürültü olmaz sakin mutlu bir aileler
Eşim hamile olduğum haberini özellikle tepkileri görmek için yüz yüze söylemek istedi biz aynı şehirde yaşamıyoruz ama iftara geldik eşimin ailesine. Çay sohbeti falan derken eşim size bir misafir getirdim dedi. Herkes "kim, ne misafiri" diye bir şaşırdı sonra eşim annesine katlanmış ultrason fotosunu verdi al aç dedi. Annesi açtı baktı sonra da söylemeyin tarzı bir şey söyledi diğerleri de iyice meraklandılar, bedelli konumdaki kaynım geldi annesinin elinden ultrason fotosuna baktı sonra da aman bu muymuş dercesine elini sallayıp yerine oturdu orda bi şok oldumyani abisini bi tebrik bile etmedi hatta çok normal sıradan bi şeydi de abisi uzattı gibi bi bıkkınlığı vardı. Bir tek görümcem tepki verdi sevindi ben ip almıştım şunla küçük bir hırka ne güzel olur diye düşünüyordum başlasam mı diyordum diye hemen bi planlara başladı babası da ordan neyse kapatalım bu konuyu dedi en büyük şoku burda yaşadım
Yani ilk torunları, eşim çok tepki vereceklerini düşündüğünden telefondan bile veremedi haberi karşılarına çıktı. Bence onun da canı çok sıkıldı özellikle babası kapatalım diyince. Acaba babası ayıp diye mi düşündü bilemedim. Kayınvalidem de görümcem plan yapınca atalarımız doğmamış çocuğa kaftan biçilmez derler çocuk rızkıyla gelir falan dedi nerdeyse görümceme hırka falan bir şey yapma demeye getirdi lafı
Sonra bana ne kadarlık diye sordu iki ay diyince bir ay daha dikkat et dedi.
Acaba ben mi abartıyorum anlamadım şahsen ben kendi ailemden böyle bir tepki beklerim ben doğulu bir ailedenim orda ayıp diye karşılayabilirler çok dillendirmeyebilirler, babamın zaten dört torunu var benimkine küçük kızım büyüdü kendisinin de kızı olacak diye bi duygulanır mutlu olur yoksa torun sevincinden falan havaya uçacak bir adam değil ama eşimin ailesine çok şaşırdım eşim çok hevesliydi kursağında kaldı gibi bir şey oldu
Teşekkürler nazik yorum içinUltrason fotoğrafı değil de bebek patiği, zıbını falan olsaydı bu şekilde tepki vermezlerdi belki.
Torunlarının olacağı heyecanı,ultrason fotoğrafını ayıplama duygusunu bastırmalıydı.İnsan heyecanlanır sevinir ilkten,ayıp geliyorsa da bu şekilde belli etmeyip heyecanınızı paylaşmalılardı.
Büyüklerin bazı düşünce yapısı bana tuhaf geliyor ya.Hevesinizi kursağınızda bırakmasalardı eksik kalmazlardı.
Siz takılmayın her anınızın tadını çıkarmaya çalışın.Sağlıkla gelsin inşallah.
İyi olmuş boşver, Allah aslında eşine bişeyler gösterdi umarım anlamıştır…Valla ben aslında eşim haber verirken orda olmak istememiştim ama eşim bu konuda öyle rahattı ki o rahatlık bana da geçti ben de görmek istedim tepkilerini. Ama meğer kayınvalidem ben orda yokken söylense daha iyi olacağını düşünmüş işte bilemedik