Merhaba sizlere aklıma takılan bazı şeyleri danışmak istiyorum. Eşimle nişan sürecinden 3 ay önce aileleri tanıştırdık. O vakitten beri kayınvalidem muhakkak beni iki haftada bir arar. Sürekli benim de aramamı ister. Arkadaşlarım vs nişandan önce neredeyse hiç görüşmüyorlar ama benim kayınvalidemgil arayıp yarım saat vs konuşurdu benimle. Aynı şehirdeyken görüşmezdik ama telefonla konuşurduk. Onlar görüşmek de istedi ama ben mesafe olsun istedim. Kendi akraba ilişkileri aşırı yakın ve akraba dışında görüştükleri bir arkadaşları yok. Benimle de öyle bir ilişki kurmalarını istemedim. Daha sonra nişan nikah bir arada yapıldı. Bu arada eşim yurtdışındaydı ben ailesiyle aynı şehirdeydim. Nikahtan hemen sonra yine görüşmek istediler ve görüştük. Bu arada eşim yurtdışında olduğundan biz her gün akşamları beraberdik. Anne babası çalışmıyor o yüzden gündüz de onlarla vakit geçirdiği halde ailesi sürekli bir gün de bizimle otur vs diye baskı yapıyordu. Bunlar da benim canımı sıkıyordu. Daha sonra biz biraz mesafeyi korumak istedik. Eşim de daha az aramaya başladı ama ailesi sürekli bizi ara vs demeye başladı. Yoğun çalışıyorum ev bakıyorum işlerim var demesine rağmen haftada bir iki haftada bir araması onlara az geliyor. Ve ailesi çoğu şeyden haberdar olmak istiyor. Örneğin il dışında bir işim var gidiyorum döndüm mü diye merak ediyorlar telefonla konuşurken soruyorlar. Benim yurtdışında işlemlerim vardı gelmeden iki gün önce babalar gününde babasını arayıp söyledim eşim o vakte kadar ailesine söylemedi. Ailesi bunu bayağı bir sorun haline getirdi. Eşime annesi mesaj atmış kız tesadüfen söyledi haberimiz oldu niye bizi arayıp söylemiyosun falan. Yetişkin insanlarız niye bunları haber vermemek olay oluyor anlamıyorum. Sonuçta 3 hafta kalıp döneceğim bir şey bu. Bu arada kayınvalidem çok kurnazdır olayları kendi yararına olacak Şekilde anlatır. Daha önce yalan söylediğine de şahit olduk. Sürekli oğlum bizi arar anlatır her şeyi biliyoruz modundalar. Bilmeseler bile biliyormuş gibi yaparlar. Burda eşimi aradığında da eşim kendi söylemek istemiştir niye ben söyleyim demiş. Kayınvalidem de kız siz biliyosunuzdur ben gidiyorum demiş hem kendim söylicem diyor hem biliyorsunuzdur nasıl oluyor demiş. Ben onlara belki biliyosunuzdur gidicem demiştim. Eşim orda bana sorduğunu ve benim belki dediğimi söyledi. Burda kayınvalidem panikledi niye ona söylüyosun biz sana sitem ediyoruz vs demiş sonra beni aradı hemen biz yanlış anlamışız gibi lafı çevirdi ama böyle küçük kelime oyunlarını her zaman yapar bu beni çok rahatsız ediyor. Bugün de aradılar ne zaman geliyosun nerde kalıyosun vs bunları laf arasında sorsalar da sorguya çekilmiş hissediyorum. Bunlar normal mi? Hatta nerde kalıyosunuz diyince ben evde dedim. Ha evde kalıyorsunuz dedi. Düğünümüz daha olmadı bunu mu ayıplıyorlar anlayamadım genel yorumlarınızı merak ediyorum şimdiden teşekkür ederim