Merhaba kızlar
Ben yeni evli sayılırım. Evlenirken eşimin ailesinin kirada olan evlerinden birine yerleştik. Normalde kendi imkanlarımızla kiralık ev tutacaktık ancak eşimin ailesi kiraya çıkmayın 4-5 yıl bu evde oturun kendi evinizi alın öyle çıkarsınız dediler. Eşim başta kabul etmek istemedi biz kira ödeyebiliriz problem değil diye ama ailesi biz size bu şekilde yardım etmek istiyoruz zaten sürekli oturun demiyoruz deyip içimizi rahatlattılar. Sağolsunlar 1 senedir de oturuyoruz. Ancak 1 sene içerisinde sürekli bu evle ilgili espri adı altında laflar sokuldu. Bize geldiklerinde ev sahibiniz geldi gibi. Bi zaman sonra eşim bu durumdn rahatsız olduğunu böyle yaparlarsa çıkacağımızı söyledi özür dilediler konu kapandı. Şimdi evin camlarıyla ilgili problem var. Kış geldi malum camların da bi kısmı çürümüş değişmek zorunda. Eşim babasına söyledi çürümüş ne yapalım diye. Babası beni ilgilendirmez dedi. Annesine biz değiştirelim madem dedi annesi de en sonunda değiştirmeyin zaten biz evi satacağız dedi. Biz şok olduk. Daha önce çıkalım dediğimizde yanlış anladınız deyip özür dileyen insanlar şimdi evi satacaklarını söylüyorlar hem de biz bunu cam bahanesiyle öğrendik. Biz kimsenin evinde gaspçı değiliz zaten birikim yapmaya çalıştık 1 sene içinde ne kadar olursa işte. tabii ki çıkacağız ama bunu bu soğuklarda söylemeleri, bizim rastgele öğrenmemiz çok kırıcı oldu. Biz bu evde oturduğumuz süre boyunca kira vermediğimiz için mahcup olmayalım diye ne ihtiyaçları varsa koştuk para biriktiriyoruz demeden fazla fazla destek olduk. market alışverişi yaparken onlara da yaptık, eşim iş çıkışı babasının işine yardıma gitti koşturdu çoğu zaman yorgunluktan kanepede sızıp kaldı, ben iş çıkışı annesinin evine temizlik yapılıyorsa yardıma gittim, misafir gelecekse ikramlık hazırladım, hasta olsalar yemek yapıp yolladım hem de çalıştığım halde sırf kira ödemememize vesile oldukları için. Ama gün sonunda rastgele evin satılacağını öğrendik. Eşimle konuşmaya gittik biz çıkıyoruz diye hiç bişey olmamış gibi iyi bari biz de emlakçıya veririz dediler. Eşim biz çıktıktan sonra eve müşteri getirin herhalde evladınıza onu da çok görmezsiniz dedi ne var ki bunda dediler. Şimdi 1 senedir oturduğum evden bu soğuklarda çıkacağım mecburen… taşınma masrafları dünya para. Ne biriktirdiysek muhtemelen taşınma, depozito, emlakçı, kira derken eriyip gidecek. Şoktayım ne diyeyim bilemiyorum. Bir de lütfeder gibi satın alan çıkana kadar oturun madem diyorlar. Eşim biz gurursuz muyuz dedi açık açık yine de tepki vermediler. Arada kötü bişey de olmadı nerden çıktı şimdi bu karar bilemiyorum. Bir de evin ne problemi varsa yaptırın alan olunca çıkarsınız o zaman diyorlar. Ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum. Eşim ve ben zaten hemen toplanmaya başladık bile. Sizce bu yapılan kötülük değil mi yaa. Gerçekten algılarım kapandı. Uyuyamıyorum sürekli düşünüyorum. Daha yeni evli sayılırız 1 yıl yeni bitti. Evime alışamadan kovulduk. Ağzımı açıp tek kelime edemiyorum çünkü çokkk ama çokk şaşkınım ve kırgınım. Bizi sevdiklerine o kadar inandırmışlardı ki kv, kp demeden çok sevmiştim onları. İnanın öyle zor durumdayım ki yine de ağzımı açıp tek kelime etmedim eşime bıraktım konuşma konularını. Hadi ben gelinleri olarak kendimi geçtim insan evladına böyle bi kötülük yapar mı yaa nolur biri bişey desin