• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ailesi, maddi konular

penguenler

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Mart 2025
22
4
1
26
Herkese merhaba, yazım biraz uzun olabilir buraya ilk defa yazıyorum. Ben geçen sene yaz aylarında evlendim. Ondan önce de iki senelik bir ilişkimiz vardı eşimle. Eşim o zaman da çalışıyordu, ben de şu an çalışıyorum. O zamanlar çalışırken kardeşinin kurs parasını ödüyordu, bir de köy evleri vardı ona biraz maddi yardım yolluyordu. Sonra ben konuştuktan sonra biz nasıl beyaz eşya alacağız, düğün yapacağız bak ciddileşmek istiyorsun ama devam ediyorsun diye köy evini yaptırmayı bıraktı. Kardeşinin kurs ücretini ödemeye devam etti. Çok kısa böyle bir geçmiş vermek istedim. Düğün sürecimizde kayın ailenin bir gram yardımları olmadı. Gelinliğime kadar kendim aldım. Evi kendimiz döşedik çalışıyoruz diye aileleri bulaştırmayalım onlar sadece takılarını yapsınlar dedik. Düğün salonunu da eşimle beraber ödedik. Bana sadece 20 grmdan üç bilezik taktılar kınada yarım altın (onu da eşimin onları uyarmasıyla). Nişanda da uyduruk bir set 14 ayar altın su yolu gibi. Durumları pek iyi sayılmaz gerçekten kiradalar ama bizim düğün sürecinde kaynanam koltuk takımı yeniledi, laminantları yaptırdı (kiralık oturdukları eve) ve bizim bu süreçte daha çok destekleri olabilecekken tam tersine saçma sapan şeyler istediler, büyük görümcem özellikle yok anneme anneler gününde hamur yapma makinesi yok annemin telefonu bozuldu telefon alalım vs burada tabii ki benim eşimi de katarak diyor bunları. Neyseki eşim arkamda durdu hep hatta rahatsızlıklarımı söylediğimde (ailesinin arsızlığını yani) hak verdi bana ve hiçbir şey yapmadı hatta onlarla tartıştı da bu konuda. Benim için kötü bir süreçti anlayacağınız eş ailesinin taleplerinin bitmediği... Eşim evlendikten sonra kardeşi üni okuyor ona cep harçlığı atıyordu her ay buna ben de bir şey demedim çünkü çok cüzi bir meblağ zaten yalnızca bizim düğün sürecimde kayınpederim akraba işinde çalışıyordu ve çalıştığı yerdeki akrabalarıyla kavga ettiler bu nedenle bir iki sene daha çalışırım diyen adam emekli oldu. (Ev kira, sadece kayınpederin emekliliği var, ünide okuyan bir kız var, büyük görümcem çalışıyor) Eşimle tabii ki bu muhabbet açıldı, eşimle biz de kiradayız bu arada ve normalde kirayı hemen hemen yarı yarıya atıyorduk buzdolabını tamamen eşim hallediyordu, faturaları falan da. Eşim dedi ki bu bir geçiş süreci olarak bir sene aylık beş bin gibi bir meblağ varmış kafasında. (Geçiş süreci demesinin sebebi anne tarafından mal gelecek olması ve köy evinin bitecek olması) Bu süreçte tabii ki çalışan büyük görümcem de baya maddi destek oluyor hatta yükün büyük bir kısmı onda, o ailesine inanılmaz para yolluyor. Eşim böyle bir istekle geldi tabii baya kavga ettik vs ama artık ne yapabilirim dedim. Babası emekli oldu sadece emeklilik maaşı var ve kiradalar. Tabii eşim şunu dedi bu süreçte evde sana hiçbir şeyi dokundurtmayacağım, kira vs her şeyi ben üstleneceğim dedi. Ben de bunun böyle sürekli olamayacağını bir yıl müddet verdiğimi belirttim. Düşünceleriniz neler? Benim tamamıyla kırgınlığım aslında düğün sürecinde yapılanlar, her şeyi bizim üstlenmemiz ve daha evliliğimizin bir senesi dolmadan ailesinin biz bu duruma düşürmesi.

Son düzenleme:
Herkese merhaba, yazım biraz uzun olabilir buraya ilk defa yazıyorum. Ben geçen sene yaz aylarında evlendim. Ondan önce de iki senelik bir ilişkimiz vardı eşimle. Eşim o zaman da çalışıyordu, ben de şu an çalışıyorum. O zamanlar çalışırken kardeşinin kurs parasını ödüyordu, bir de köy evleri vardı ona biraz maddi yardım yolluyordu. Sonra ben konuştuktan sonra biz nasıl beyaz eşya alacağız, düğün yapacağız bak ciddileşmek istiyorsun ama devam ediyorsun diye köy evini yaptırmayı bıraktı. Kardeşinin kurs ücretini ödemeye devam etti. Çok kısa böyle bir geçmiş vermek istedim. Düğün sürecimizde kayın ailenin bir gram yardımları olmadı. Gelinliğime kadar kendim aldım. Evi kendimiz döşedik çalışıyoruz diye aileleri bulaştırmayalım onlar sadece takılarını yapsınlar dedik. Düğün salonunu da eşimle beraber ödedik. Bana sadece 20 grmdan üç bilezik taktılar kınada yarım altın (onu da eşimin onları uyarmasıyla). Nişanda da uyduruk bir set 14 ayar altın su yolu gibi. Durumları pek iyi sayılmaz gerçekten kiradalar ama bizim düğün sürecinde kaynanam koltuk takımı yeniledi, laminantları yaptırdı (kiralık oturdukları eve) ve bizim bu süreçte daha çok destekleri olabilecekken tam tersine saçma sapan şeyler istediler, büyük görümcem özellikle yok anneme anneler gününde hamur yapma makinesi yok annemin telefonu bozuldu telefon alalım vs burada tabii ki benim eşimi de katarak diyor bunları. Neyseki eşim arkamda durdu hep hatta rahatsızlıklarımı söylediğimde (ailesinin arsızlığını yani) hak verdi bana ve hiçbir şey yapmadı hatta onlarla tartıştı da bu konuda. Benim için kötü bir süreçti anlayacağınız eş ailesinin taleplerinin bitmediği... Eşim evlendikten sonra kardeşi üni okuyor ona cep harçlığı atıyordu her ay buna ben de bir şey demedim çünkü çok cüzi bir meblağ zaten yalnızca bizim düğün sürecimde kayınpederim akraba işinde çalışıyordu ve çalıştığı yerdeki akrabalarıyla kavga ettiler bu nedenle bir iki sene daha çalışırım diyen adam emekli oldu. (Ev kira, sadece kayınpederin emekliliği var, ünide okuyan bir kız var, büyük görümcem çalışıyor) Eşimle tabii ki bu muhabbet açıldı, eşimle biz de kiradayız bu arada ve normalde kirayı hemen hemen yarı yarıya atıyorduk buzdolabını tamamen eşim hallediyordu, faturaları falan da. Eşim dedi ki bu bir geçiş süreci olarak bir sene aylık beş bin gibi bir meblağ varmış kafasında. (Geçiş süreci demesinin sebebi anne tarafından mal gelecek olması ve köy evinin bitecek olması) Bu süreçte tabii ki çalışan büyük görümcem de baya maddi destek oluyor hatta yükün büyük bir kısmı onda, o ailesine inanılmaz para yolluyor. Eşim böyle bir istekle geldi tabii baya kavga ettik vs ama artık ne yapabilirim dedim. Babası emekli oldu sadece emeklilik maaşı var ve kiradalar. Tabii eşim şunu dedi bu süreçte evde sana hiçbir şeyi dokundurtmayacağım, kira vs her şeyi ben üstleneceğim dedi. Ben de bunun böyle sürekli olamayacağını bir yıl müddet verdiğimi belirttim. Düşünceleriniz neler? Benim tamamıyla kırgınlığım aslında düğün sürecinde yapılanlar, her şeyi bizim üstlenmemiz ve daha evliliğimizin bir senesi dolmadan asalak ailesinin biz bu duruma düşürmesi. Aklınızda soru olursa başka cevaplayabilirim.

Ya bu hal derken kastınız ne ben tam anlayamadım açıkçası.
Adam üniversitede okuyan kardeşine tabi ki destek olacak. Annesine babasına da aynı şekilde. Görümcem de çalışıyor o destek olmuyor deseniz haklısınız derdim ama görümceniz de destek oluyor anladığım kadarıyla. Ya da eşiniz ben kendi kazandığımı onlara yollayacağım sen de evi geçindir gibi bir şey de demiyor. Anladığım kadarıyla evin tüm masrafları da bende demiş. Bu adam daha ne yapsın istiyorsunuz?
Düğün dernek destek olma kısmına gelirsek de ellerinde yokmuş ne yapacak insanlar? Yani 3 tane 20gr bilezik diyorsunuz bana mütevazi kendi halinde insanlar için normal bir takı gibi geldi.

Herkese merhaba, yazım biraz uzun olabilir buraya ilk defa yazıyorum. Ben geçen sene yaz aylarında evlendim. Ondan önce de iki senelik bir ilişkimiz vardı eşimle. Eşim o zaman da çalışıyordu, ben de şu an çalışıyorum. O zamanlar çalışırken kardeşinin kurs parasını ödüyordu, bir de köy evleri vardı ona biraz maddi yardım yolluyordu. Sonra ben konuştuktan sonra biz nasıl beyaz eşya alacağız, düğün yapacağız bak ciddileşmek istiyorsun ama devam ediyorsun diye köy evini yaptırmayı bıraktı. Kardeşinin kurs ücretini ödemeye devam etti. Çok kısa böyle bir geçmiş vermek istedim. Düğün sürecimizde kayın ailenin bir gram yardımları olmadı. Gelinliğime kadar kendim aldım. Evi kendimiz döşedik çalışıyoruz diye aileleri bulaştırmayalım onlar sadece takılarını yapsınlar dedik. Düğün salonunu da eşimle beraber ödedik. Bana sadece 20 grmdan üç bilezik taktılar kınada yarım altın (onu da eşimin onları uyarmasıyla). Nişanda da uyduruk bir set 14 ayar altın su yolu gibi. Durumları pek iyi sayılmaz gerçekten kiradalar ama bizim düğün sürecinde kaynanam koltuk takımı yeniledi, laminantları yaptırdı (kiralık oturdukları eve) ve bizim bu süreçte daha çok destekleri olabilecekken tam tersine saçma sapan şeyler istediler, büyük görümcem özellikle yok anneme anneler gününde hamur yapma makinesi yok annemin telefonu bozuldu telefon alalım vs burada tabii ki benim eşimi de katarak diyor bunları. Neyseki eşim arkamda durdu hep hatta rahatsızlıklarımı söylediğimde (ailesinin arsızlığını yani) hak verdi bana ve hiçbir şey yapmadı hatta onlarla tartıştı da bu konuda. Benim için kötü bir süreçti anlayacağınız eş ailesinin taleplerinin bitmediği... Eşim evlendikten sonra kardeşi üni okuyor ona cep harçlığı atıyordu her ay buna ben de bir şey demedim çünkü çok cüzi bir meblağ zaten yalnızca bizim düğün sürecimde kayınpederim akraba işinde çalışıyordu ve çalıştığı yerdeki akrabalarıyla kavga ettiler bu nedenle bir iki sene daha çalışırım diyen adam emekli oldu. (Ev kira, sadece kayınpederin emekliliği var, ünide okuyan bir kız var, büyük görümcem çalışıyor) Eşimle tabii ki bu muhabbet açıldı, eşimle biz de kiradayız bu arada ve normalde kirayı hemen hemen yarı yarıya atıyorduk buzdolabını tamamen eşim hallediyordu, faturaları falan da. Eşim dedi ki bu bir geçiş süreci olarak bir sene aylık beş bin gibi bir meblağ varmış kafasında. (Geçiş süreci demesinin sebebi anne tarafından mal gelecek olması ve köy evinin bitecek olması) Bu süreçte tabii ki çalışan büyük görümcem de baya maddi destek oluyor hatta yükün büyük bir kısmı onda, o ailesine inanılmaz para yolluyor. Eşim böyle bir istekle geldi tabii baya kavga ettik vs ama artık ne yapabilirim dedim. Babası emekli oldu sadece emeklilik maaşı var ve kiradalar. Tabii eşim şunu dedi bu süreçte evde sana hiçbir şeyi dokundurtmayacağım, kira vs her şeyi ben üstleneceğim dedi. Ben de bunun böyle sürekli olamayacağını bir yıl müddet verdiğimi belirttim. Düşünceleriniz neler? Benim tamamıyla kırgınlığım aslında düğün sürecinde yapılanlar, her şeyi bizim üstlenmemiz ve daha evliliğimizin bir senesi dolmadan asalak ailesinin biz bu duruma düşürmesi.
Büyük çoğunluğu görümcenin üstüne yıkmak yanlış. Nasıl onun annesi babasıysa eşinizin de anne babası. O da destek olacak. Siz karışmayın. Kendi aileniz aynı durumda olsa banane diyebilir miydiniz? Düğün dönemi düşüncesizlik etmişler. Ama insanlar böyle bi durumdayken sırt dönülemez.

Köydeki ev bitince oraya mı yerleşecekler?
Yok yaz kış iki ev yapacaklarsa saçma , tek emekli maaşı ev kira , biraz ayaklarını yorganlarına göre uzatmaları lazım.

Çocuklar nereye kadar yardım edecek , buna güvenmemek lazım, aylık beş bin sizi zorlamıyorsa verin, koltuğu parkeyi filan görümce yenilemiştir büyük ihtimalle.

Kv kaç yaşında , hiç çalışmış mı, keşke çocuklar evi ıvır zıvır eşyayla dolduracağına sigortasını ödeselermiş , en azından iki emekli maaşı ile köy yerinde kendi yağlarında kavrulur giderlerdi.

ya ben zaten üniversitede okuyan kardeşi için bir şey demedim tam tersi daha fazla yolla istersen dedim. zaten eşim bana bu konularda bu kadar açık ve dürüst gelmese çok daha farklı olurdu durum. düşüncelerinizi merak ettim ve düğün sürecinde yaşananlar bana göre saçmalıktı. teşekkürler yorumunuz için

Köydeki ev bitince oraya mı yerleşecekler?
Yok yaz kış iki ev yapacaklarsa saçma , tek emekli maaşı kira , biraz ayaklarını yorganlarına göre uzatmaları lazım.

Çocuklar nereye kadar yardım edecek , buna güvenmemek lazım, aylık beş bin sizi zorlamıyorsa verin, koltuğu parkeyi filan görümce yenilemiştir büyük ihtimalle.

Kv kaç yaşında , hiç çalışmış mı, keşke çocuklar evi ıvır zıvır eşyayla dolduracağına sigortasını ödeselermiş , en azından iki emekli maaşı ile köy yerinde kendi yağlarında kavrulur giderlerdi.
kayınvalide hiç çalışmamış. benim ailemin evi olmasına rağmen ve annem ile kv aynı yaşta olmasına rağmen annem hala çalışıyor çocuk bakıyor çünkü babamın maaşı borçlarına kesiliyor. benim annemin canı can değil de kayınpederimin canı can mı yani benim isyanım tamamen ailesine aslında. bana göre çok düşüncesiz bir ailesi var ben ailemde hiç böyle şeyler görmedim. tam tersi ebeveynler destek olur hep bizde, çocuktan bir şey beklenmez.

Büyük çoğunluğu görümcenin üstüne yıkmak yanlış. Nasıl onun annesi babasıysa eşinizin de anne babası. O da destek olacak. Siz karışmayın. Kendi aileniz aynı durumda olsa banane diyebilir miydiniz? Düğün dönemi düşüncesizlik etmişler. Ama insanlar böyle bi durumdayken sırt dönülemez.
tabii ya. benim aslında kırgınlığım o süreçteki saçmalıklara. inanın saçma sapan talepleri oldu ve her şeyi eşimle baş başa vererek yapmamıza rağmen. zaten her şeyi biz ödüyoruz, bir de yok beni umreye yollasanız yok köy evinin mutfağı yapılacak, yok bana lambader alsanız diye diye kayınvalidemin saçma istekleri bitmedi.

Evin maddi yükü görümcedeymiş düğün zamanı koltukları parkeleri o yenilemiştir, insanlar tek maaşla size nasıl yardım etsin ki yinede 60 gram bilezik yapmışlar.

Eşiniz aylık 5 bin verecegini söylemiş aylık 5 bin bütçenizi zorlamaz demek ki o yüzden yardım edebilir sizin de aileniz aynı durumda olsa yardım etmeyecek misiniz.

Evin maddi yükü görümcedeymiş düğün zamanı koltukları parkeleri o yenilemiştir, insanlar tek maaşla size nasıl yardım etsin ki yinede 60 gram bilezik yapmışlar.

Eşiniz aylık 5 bin verecegini söylemiş aylık 5 bin bütçenizi zorlamaz demek ki o yüzden yardım edebilir sizin de aileniz aynı durumda olsa yardım etmeyecek misiniz.
şöyle de bir şey var bir bileziği yapan eşimin kendisi annesine para yollamış ilk işe girdiğinde biriktirmesi adına yani bütün altınları onlar yapmadı :)

hanımlar yanlış anlamayın ben zaten bu beş bin meselesini kabullendim. eşim bana bu kadar açık ve iyi gelince. benim sitemim ailesine tamamen...

Herkese merhaba, yazım biraz uzun olabilir buraya ilk defa yazıyorum. Ben geçen sene yaz aylarında evlendim. Ondan önce de iki senelik bir ilişkimiz vardı eşimle. Eşim o zaman da çalışıyordu, ben de şu an çalışıyorum. O zamanlar çalışırken kardeşinin kurs parasını ödüyordu, bir de köy evleri vardı ona biraz maddi yardım yolluyordu. Sonra ben konuştuktan sonra biz nasıl beyaz eşya alacağız, düğün yapacağız bak ciddileşmek istiyorsun ama devam ediyorsun diye köy evini yaptırmayı bıraktı. Kardeşinin kurs ücretini ödemeye devam etti. Çok kısa böyle bir geçmiş vermek istedim. Düğün sürecimizde kayın ailenin bir gram yardımları olmadı. Gelinliğime kadar kendim aldım. Evi kendimiz döşedik çalışıyoruz diye aileleri bulaştırmayalım onlar sadece takılarını yapsınlar dedik. Düğün salonunu da eşimle beraber ödedik. Bana sadece 20 grmdan üç bilezik taktılar kınada yarım altın (onu da eşimin onları uyarmasıyla). Nişanda da uyduruk bir set 14 ayar altın su yolu gibi. Durumları pek iyi sayılmaz gerçekten kiradalar ama bizim düğün sürecinde kaynanam koltuk takımı yeniledi, laminantları yaptırdı (kiralık oturdukları eve) ve bizim bu süreçte daha çok destekleri olabilecekken tam tersine saçma sapan şeyler istediler, büyük görümcem özellikle yok anneme anneler gününde hamur yapma makinesi yok annemin telefonu bozuldu telefon alalım vs burada tabii ki benim eşimi de katarak diyor bunları. Neyseki eşim arkamda durdu hep hatta rahatsızlıklarımı söylediğimde (ailesinin arsızlığını yani) hak verdi bana ve hiçbir şey yapmadı hatta onlarla tartıştı da bu konuda. Benim için kötü bir süreçti anlayacağınız eş ailesinin taleplerinin bitmediği... Eşim evlendikten sonra kardeşi üni okuyor ona cep harçlığı atıyordu her ay buna ben de bir şey demedim çünkü çok cüzi bir meblağ zaten yalnızca bizim düğün sürecimde kayınpederim akraba işinde çalışıyordu ve çalıştığı yerdeki akrabalarıyla kavga ettiler bu nedenle bir iki sene daha çalışırım diyen adam emekli oldu. (Ev kira, sadece kayınpederin emekliliği var, ünide okuyan bir kız var, büyük görümcem çalışıyor) Eşimle tabii ki bu muhabbet açıldı, eşimle biz de kiradayız bu arada ve normalde kirayı hemen hemen yarı yarıya atıyorduk buzdolabını tamamen eşim hallediyordu, faturaları falan da. Eşim dedi ki bu bir geçiş süreci olarak bir sene aylık beş bin gibi bir meblağ varmış kafasında. (Geçiş süreci demesinin sebebi anne tarafından mal gelecek olması ve köy evinin bitecek olması) Bu süreçte tabii ki çalışan büyük görümcem de baya maddi destek oluyor hatta yükün büyük bir kısmı onda, o ailesine inanılmaz para yolluyor. Eşim böyle bir istekle geldi tabii baya kavga ettik vs ama artık ne yapabilirim dedim. Babası emekli oldu sadece emeklilik maaşı var ve kiradalar. Tabii eşim şunu dedi bu süreçte evde sana hiçbir şeyi dokundurtmayacağım, kira vs her şeyi ben üstleneceğim dedi. Ben de bunun böyle sürekli olamayacağını bir yıl müddet verdiğimi belirttim. Düşünceleriniz neler? Benim tamamıyla kırgınlığım aslında düğün sürecinde yapılanlar, her şeyi bizim üstlenmemiz ve daha evliliğimizin bir senesi dolmadan asalak ailesinin biz bu duruma düşürmesi.
Siz evleniyorsunuz tabi ki her şeyi siz üstleneceksiniz. Bunda anormal bir durum yok. Tek maaşla geçinen insanlar düğün hediyenizi de yeterince yapmışlar zaten.

Bir insanın kendisini büyütüp okutan ailesine aylık 5 bin lira gibi günümüzde son derece cüzi bir miktarda yardımda bulunmasında hiçbir yanlış yok. Bunun için eşinden izin almak zorunda kalması, ezilmesi çok çirkin ama. Buna sorun çıkaran insan daha da çirkin.

üzerine baya konuştuk zaten, tartıştık. evin bütün giderlerini ben karşılayacağım diyince ve bu süregiden bir şey olmayacak diyince ben de tamam dedim. yani benim kazancıma dokunan bir şey olmayacak ama sonuçta evlilikte keseler birdir. ondan çıkanın benden de çıkmasıdır.

üzerine baya konuştuk zaten, tartıştık. evin bütün giderlerini ben karşılayacağım diyince ve bu süregiden bir şey olmayacak diyince ben de tamam dedim. yani benim kazancıma dokunan bir şey olmayacak ama sonuçta evlilikte keseler birdir. ondan çıkanın benden de çıkmasıdır.
Mesela maaş durumunuz nedir?
Bu çıkan ne kadar etkiliyor sızı?
Demin bır konu vardı kadının esı erkek kardeşinin herşeyini ödüyor meselâ.
Tum gelırınız ne kadar?
Sadece aylık 5 bınse çok değil bana göre.

Mesela maaş durumunuz nedir?
Bu çıkan ne kadar etkiliyor sızı?
Demin bır konu vardı kadının esı erkek kardeşinin herşeyini ödüyor meselâ.
Tum gelırınız ne kadar?
Sadece aylık 5 bınse çok değil bana göre.
yok zaten fazla değil gerçekten. eşim o konuda akıllı mantıklı bir adam. kirada oturuyoruz biz de kiramız 23.750 ısınmayla beraber. maaşlarımız memur maaşı. gerçekten etkileyecek bir meblağ değil. benim sinirli olduğum nokta ailesinin aksiyonları genel olarak ve düşüncesizliği. benim annem de bu yaşta çalışmayabilirdi ben de ona para yollayabilirdim ama annem hala çalışıyor mesela. ben kayın ailenin bu çocuklarına yıkılma çabasına öfkeliyim biraz aslında çünkü huyları öyle biliyorum :)

Back