eş ailesi ile yakınlaşma hususunda yardım

takıldığın kelime o mu?
mesele sürekli seni hatalı görmeleri, senin değişmeni istemeleri.
yahu senin evliliğin ipi kvde de. o ayrıl dese kocan çoktan boşayacak. kv lütfettiği için hala evlisin.
bu eziklik güçsüzlük değil mi sence de?

asıp kesiyorum evet. çünkü kadınların ezilmesine dayanamıyorum.

kv ve kocan insan olsa, kızım hepimiz karşılıklı hata yaptık. geçmişe sünger çekelim. senin ailen de gelsin gitsin. aramızı düzeltelim der.

ama paşa ve kraliçe, her şeyi senden bekliyor. sen yap, sen düzelt, sen uy, sen sen sen. onlar ne yapacak. affedecekler, hepsi bu.

bence tek çare; tayin isteyip gitmeniz.

eski konularını aç oku.
hep sen mi hatalısın, yoksa karşılıklı mı?

dön geçmişi yad et. belki biraz olsun, kendini suçlamayı bırakırsın.

bence tek çare; tayin isteyip gitmeniz.

eski konularını aç oku.
hep sen mi hatalısın, yoksa karşılıklı mı?

dön geçmişi yad et. belki biraz olsun, kendini suçlamayı bırakırsın.
Eski konularını bilemem,ben sadece bu konuya göre yaptım.
İlginç geldi anlattıkların...

Eski konularını bilemem,ben sadece bu konuya göre yaptım.
İlginç geldi anlattıkların...
kadıncağız yuvasını kurtarmak istiyor, çünkü hepsi halledilebilir şeyler.

kadın yuvasına sarıldıkça koca ve kv üstünde baskı kurmaya, ezmeye odaklanmış.

yani konu sahibinin iyi niyeti, karşı taraf için zaaf olarak algılandı ve kadıncağızı oyuncak gibi oynatıyorlar.

Rica ederim,asıl siz sağolun.
Geçmiş konularından bahsedilmiş ama ben bugüne göre yorum yaptım inşallah hata etmemişimdir.
Benim de hayat felsefem hep bu olmuştu,benim ailem nasıl güleryüz,arama,hatır sorma bekliyorsa onların da beklemesi normal.
Artı benim şansım bana kayınvalidem tarafından asla gelmedin,aramadın,konuşmadın,yapmadın,etmedin muhabbeti olmadı ben hep içimden gele gele çağırdım,aradım,sohbet ettim.
Allahım vermesin eğer aramız bu kadar iyi olmasaydı kocamla gerilir miydik hiç bilmiyorum çünkü biz kocamla ilk anlaşmamızda samimiyet sevmediğimi söylemiştim,o da kabul etmişti. Bizim olayımız tamamen doğal gelişti yani. Gide gele,içtenliklerini hissettiğimde,rahatsızlık vermediklerini gördüğümde,her koşulda yanımda olduklarını söylediklerinde mutlu oldum çok. Daha çok beraber olmak istedim. Sonuçta insanoğlu hepimiz iyiliğin peşinden gideriz. Allahım razı olsun onlardan inşallah bir an bile sıkmadılar beni...

Gerçekten mi?
Ben de beraber yiyelim,içelim,gülelim,görüşelim diyorlar da arkadaş mesafeli duruyor sandım.
Arayı ısıtmaya çalıştım sadece.

Gerçekten mi?
Ben de beraber yiyelim,içelim,gülelim,görüşelim diyorlar da arkadaş mesafeli duruyor sandım.

Gerçekten mi?
yok.
sen haklısın.
tek bu konuya göre yazınca normal.
ancak ben konu sahibinin eski konularını da biliyorum.

Allah korusun, kv ile aran bozulsa eşin "annemle barışmazsan seninle sevişmem, öpüşmem, sarılmam, senden çocuk bile istemem" dese ne dersin?

Allahım korusun inşallah.
Tabii ki üzülürüm çok da kayınvalide ile küs olacak kadar düşmanlık varsa zaten evlilik zor ilerliyor istisnalar dışında.

Allahım korusun inşallah.
Tabii ki üzülürüm çok da kayınvalide ile küs olacak kadar düşmanlık varsa zaten evlilik zor ilerliyor istisnalar dışında.
ufak bir mesele olsa, barış böyle mi sağlanır?
aksine karıcığım hatrım için idare et, annem haksız biliyorum ama ne seni kırmak, ne de onu üzmek isterim filan dersin.
cinsellikle ya da bebek vermemekle cezalandırmazsın.
yani mantık dışı.

O zaman haklısın tabii...

İdeal eş veya gelin olmasına gerek yok. Hiçbirimiz ideal olmak zorunda değiliz.

Biz eşlerimizi seçtik, ailelerini değil. Ailenin kafasındaki "mükemmel gelin" ütopiği yalnızca onları ilgilendirir. Kişi neyse o dur. Bu üyemiz zaten daha öncesinde bu şekilde olmadığından kendisi bahsetmiş, eski haline kendisi için evliliği ve eşi için dönmeyi istemiş.

İnsanların hayatlarına müdahale eden böyle büyük yorumlar yapabilme yeteneğini nerden buluyoruz acaba.

İdeal eş veya gelin olmasına gerek yok. Hiçbirimiz ideal olmak zorunda değiliz.

Biz eşlerimizi seçtik, ailelerini değil. Ailenin kafasındaki "mükemmel gelin" ütopiği yalnızca onları ilgilendirir. Kişi neyse o dur. Bu üyemiz zaten daha öncesinde bu şekilde olmadığından kendisi bahsetmiş, eski haline kendisi için evliliği ve eşi için dönmeyi istemiş.

İnsanların hayatlarına müdahale eden böyle büyük yorumlar yapabilme yeteneğini nerden buluyoruz acaba.

Kimse kimsenin yoluna ölmüyor merak etme sevmesende sevmis gibi yapacaksn kv ye temzlige yardim etsem kendisi yazlari memlekette evi bos arada silip supuyorum esimin yuzunde guller aciyor hemen aksamina yemege sinema vs. Goturuyor ama kv kavga sorun olsun benden kotusu olmaz cocuk gibiler

aynen erkekler çocuk gibi, ailemle iyi olsun istiyor %99u.

çok yetenekliyim çok şükür.

burada evlilikte hata tek taraflı değil ki. kadın depresyona girmiş. eşi anlayışlı olmak yerine anam garip anam diye ortalarda gezmiş, karısına yardımcı olmak yerine depresyondaki kadını suçlamayı, cezalandırmayı seçmiş.
şimdi de kadının üzerinde ana oğul tahakküm kurarak istediklerini yaptıracaklar.
aklını fikrini isteklerini umursayan yok.
varsa yoksa suçlu konu sahibi.
evlilik hapishanesinde kendisi olmaktan vazgeçmesi isteniyor ceza olarak.

ha bundan banane.

sonuçta herkes dik duracak diye bir şey yok.
kimi anasına yapışık yaşar mutlu olur, kimi kocasına.

En başından beri iki yetişkinin evliliğine müdahil olmuş aileleri de varsayarsak, o evlilikte hiçbir zaman tek tarafı suçlayamayız. Suç herkese kararınca ortak dağıtılmalı. Ortada bir sorun varsa ve çözülemiyorsa, bence herkes kendince biraz suçludur. Ve inanıyorum ki herkes böyle düşünse, ortada çözülemeyecek bir sorun da kalmaz.

Fakat o hanım da şuanki halinden şikayetçi ve eski haline dönmek istiyor. Demekki eski halinden memnun,bence burayı kaçırıyorsunuz. Diğer türlü ona ceza olur haklısınız.

Bir evlilikte annelerin adı geçmemeli ama konu eş ise hastalıkta sağlıkta başka kime yapışılır ki.. Yapışmaktan kastınız ne bilmiyorum ama birbinize yaslanmadan geçen bir hayat kadının da adamın da beyhude kendini yorduğu bir hayat bence. Bunun dik durmakla bi alakası olduğunu sanmıyorum, yumuşak huylu kadın her zaman kazanır. Eğer ki kastınız dik başlılık, kimseye minnet etmemekse..

hayır.
kastettiğim dik durmak.
evet ben hata yaptım, düzelteceğim ama sizden de aynı şeyi bekliyorum diyebilmek.

konu sahibinin eski konularına bakarsanız, yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş bir hali var.

çalışmasına rağmen söz hakkının olmadığı baba evinden, yine söz hakkının kısıtlandığı bir evlilik.

evet, herkes hatalarının sonucuna katlanmalı ve gerekirse değişmeli. ancak tek taraflı olmamalı.

konu sahibinin eski konularını çok irdelemek istemiyorum ancak bu evliliğin onu mutlu etmesi zor görünüyor.
belki başka şehire gidip ailelerden bağımsız olurlarsa düzelir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…