Eş adayımın ailesiyle ailem arasındaki fark

İfade tarzınız, konuyu "efradını cami, ayarını mani" mahiyetinde anlatabilme kabiliyetiniz müthiş!

Eş adayınızın ailesi ile her ortamda her konuda konuşabileceğinizden emin olunuz.

Ailelere gelince, iki kadın , eğitim seviyeleri ne olursa olsun, bir araya gelince çok basit konulardan mükemmel sohbetler yaratabilir. Anneniz ve k.valide adayınız bir araya gelince de çok eğlenceli ve seviyeli bir ilişkileri olacaktır.

Şimdiden stres yapmanız yersiz, öz güveninizi kaybetmemeli ve ailenize güveninizi ve sevginizi karşı tarafa eksizksiz yansıtmalısınız.

Ha olur ki karşı taraftan istemediğiniz bir olumsuz tepki alırsınız o zaman ailenizi onlarla muhatap etmezsiniz ve hatta sizler de mesafenizi koyarsınız.

Yaşanmamış şeyler için yaşanacakmış gibi korkulara kapılıp hayatınızı zindana çevirmeyin.

Mutluluklar...

Her iki taraf da cahil olmayan anlayışlı ve güngörmüş insanlar.
Neden bu kadar endişelendiğinizi anlayamadım.
Sizi bu kadar endişeli yapan ilk evliliğinizde yaşadıklarınız belki.
Girişteki cümlenizden fazla hassas biri olduğunu tahmin edebiliyorum ama sorun edecek birşey görünmüyor. Rahat olun.

konuyu nişanllanmadan kendim açtım sonradan unuttum sandım:))))) tek fark ben ailelerin uyusmasını flan hiç düşünmedim..benim konuma bakabilirsin cnm 23 günlük evliyim ben.evlendim hala endişelerim bitmedi o yzden konu açtım zaten..aileleri dert etme hemde dert edebilecek bi aileye sahip bile değilsin..ailelerde çok biraraya gelmiolar zaten..neden ayak uyudurulmasın ki..kaygılarını çok çok çok iyi anlıyorum ama ailen gayet medeni..bu senin en son takılacağın nokta olsun.seviyorsan tekrar aynı hataya düşmem mutlu olurum diyorsan kabul et derim..

Paylaşımınız için çok teşekkür ederim, zıtlıklara rağmen kıvamında bir uyum yakalanmış, ne mutlu size. Ailenizle sağlıklı, huzurlu bir yaşam diliyorum, mutluluğunuz daim olsun.

Allah razı olsun canım darısı cümle sevenleree

ben de aileler arasında uçurumlar göremedim, sorun çıkmaz diye düşünüyorum.
görkemli düğün istemediğinizi söylemişsiniz, karşı tarafın bu konuda hassas olduğunu da belirtmişsiniz.
düğün zaten 1 gecelik bir hadise bırakın istedikleri gibi yapsınlar o kadar da çekilmez olamaz, sevdiğiniz adamla hayatınızı birleştiriyorsunuz önünüzdeki güzel günleri düşünüp mutlu olmaya çalışın.
ilerde de birbirleriyle görüşmeleri biraraya gelmeleri gerekirse aileniz bence biricik kızları için bundan imtina etmezler.

mutluluklar dilerim:)

ben de kendimden örnek vereyim,
annem, okuma yazma bilmiyor
babam işçi emeklisi
ablam ve kardeşim lise

kayınpeder bağkur emeklisi
kayınvalide ilkokul - ev hanımı
görümce - üniversite

benim ailemin de eşimin ailesinin de başlarını sokacak bir evleri var sadece.. benim ailem has anadolu insanları. kayınvalideler de öyle. bizimkiler çok alcak gönüllü insanlar..kayınvalidemler ise onca yokluğun içerisin de sanki dünyanın sahibi gibi kimseleri beğenmez, her ortamda saraylı edaları ile gezerler..

bir araya geldiklerinde onlarında konuşacak birşeyleri olmuyor:)) baktığında aynı seviyedeler ama gönülleri farklı.. (bu arada her iki tarafta muhafazakar demokrat)

eşimle biz yüksekokul mezunuyuz:)) eşim bize geldiğinde yer sofrasına oturmayı beceremezdi.. aileden dolayı o da kendini sadrazamın sol tarafı zannediyordu..

neyse konuyu toparlamak adına maddi seviye belirlemiyor insanların samimiyetini.. tamamen beyinle alakalı bir durum..

durumunuzu anlıyorum ama inanın seviyeler aynı olsa bile herşey düşünülen gibi olmuyor. o nedenle ki evleneceğiniz kişi ailenizi hor görömüyorsa ( ki görülecek bir durum yok yanlış anlaşılmasın) bir problem yok.. cuma saati herşeyin gönlünüzce olmasını temenni ediyorum..

çok pardon ama seninki de dert mi. resmen dalga geçer gibi yazmışsın. aranızda hiçbir fark yok bence. tek yaptığın birçok insanın istediği özelliklere sahip olmanız ve burdaki insanların gözüne sokmanızdır. bu devirde 2000 lira maaş alan kim var. ne güzel ikinizde batıda büyümüşsünüz. eğitim durumlarınız fevkalade. ee sizin derdiniz ne allah aşkına. burda ne insanlar var.

aileler arasında anlaşamayacak kadar çok büyük fark göremedim,
sadece eş adayınızın ailesi maddi yönden daha iyi durumda ve gezmeyi eğlenmeyi seven insanlar,
buda anlaşmaları açısından sorun oluşturmaz,
anladığım kadarıyla görgüsüz insanlar değiller ve oldukça medeniler,
ailelerin ortak ilgi alanlarının olması gerekmiyor zaten beraber tatile gitmek yada herhangi bir sosyal ortama girmek zorundada değiller,
sizi ve evliliğinizi etkileyecek kadar fikir ayrılıkları olmasın yeter,

babanızın da evliliğinizi bu kadar sevinçle karşılamamasının sebebi yeni boşanmış olmanız ve evliliği henüz erken buluyor olması olabilir
hakkınızda hayırlı olsun

iki aile birbiriyle anlaştık sonra hiçbir problem olmaz kaldı ki sizin ailenizde gayet iyi eğitim almış bir aile.
şunu içten söyleyeceğim benim ailem eşimin ailesine göre çok modernlerdi ama onlar asla bizim aileyi kabul etmediler,
bizimkiler de tam aksine bir o kadar içlerine almışlardı.bu insanlıkla yaşanmışlıkla ilgili,maddi durum,
yaşam tarzı sizi etkilemez buna emin ol.yeter ki aileler anlayışlı olsun,mutluluklar dilerim size...

SweetSeptember: Anlattıklarınız için çok teşekkür ederim, pürüzlere rağmen iki taraf da saygıda, cömertlikte güzel bir denge kurmuşa benziyor, huzurlu bir ömür diliyorum.

umutefe: Görüşleriniz için teşekkürler, akışına bırakmak en doğrusu sanırım, sakınan göze çöp batar misali ben sürekli titizlenirsem işler dilediğim gibi gitmez diye düşündürdü sözleriniz.

nadirensevda: Sizin de yorumunuzla gerçekten sandığım kadar korkutucu bir fark olmadığını görüyorum, gidişatta bir tatsızlık olursa su yolunu bulur elbet. Çok sağolun.

EBRU 72: Moral verdiniz, çok teşekkürler. İlk evliliğimden ziyade evlilik kavramının getirdiği şeylerden çekiniyorum.

cokgec: Teşekkür ederim, konunuza bakacağım, bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.

selva82: Umarım o seremoniler beni bunaltmaz işte :) İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

selmas88: Mesajınız çok ilginç bir durumu anlatıyor hakikaten, birkaç defa okudum. Denkliği belirleyenin birinci dereceden maddi durum olmadığını tabii ki biliyorum, denklik içinde bir denksizlikmiş sizin yaşadığınız. Her şey düzene girmiştir umarım, iyi dilekleriniz için teşekkürler.

joli_joli: Estağfurullah, dalga geçme gibi bir niyetim yoktu. Herkesin sıkıntısına, yaşam koşullarına saygı duyarım, ancak dertlerin sadece ve sadece yokluk, hastalık vb. durumlar minvalinde değerlendirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Aklımı ciddi anlamda meşgul etmese o kadar detaylı yazmazdım.

kendra: Yorumunuz için çok teşekkürler, babamın yaklaşımı konusunda da yüksek ihtimalle haklılık payınız var.

Theta_eta: Farklı bir faktör daha sundunuz, modernlik varlıkla gelen bir şey olmayabilir. Yorumunuz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Hepinize değerlendirmeleriniz için çok teşekkür ediyorum, farklı yönlerden bakmamı sağladınız, çok sağolun. Yeni yorumları da ilgiyle takip edeceğim.

Herkesin hikayesi kendine ağırdır. İnsanları dertleri yüzünden yargılayıp, forumdan soğutmayalım lütfen.

Ayrıca bu devirde ikibin lira maaş alanlar var. Bknz;ben, iş arkadaşlarım.

Ne biçim bir üslup ve yorum!

İyice saçmalamışsınız...

Bazılarıda bu forumda mantıklı bir şeyler yazacağım diye resmen saçmalıyor!

Siz koskoca paragraflardan 3-4 cümle anlamışsınız, onu da yanlış anlamışsınız.

Anladıklarınızı da komik bir şekilde mukayese ediyorsunuz. Pardon, daha doğrusu edemiyorsunuz...

Bari üslubunuza dikkat edin!

Konu sahibi arkadaşım; tedirginliklerinizi ve ikilemlerinizi anlayabiliyorum.

Fakat görülen o ki, aileler arasında ciddi bir sosyal statü farkı yok.

Evet ailelerin anlaşması/denkliği evlilikte önemlidir, ama başlı başına gerekli bir kriter değildir.

Neticede burada birincil husus sizin eş adayınızla/eş adayınızın ailesiyle birlikte uzlaşmanızdır.

Ne güzel ve ne mutlu ki aileniz meslek sahibi, ne istediğini bilen, düşünen, sorgulayan bir evlat yetiştirmiş.

Tahmin ediyorum ki, eş adayınızın ailesi için asıl önemli olan budur...

Pürüzler olsa bile siz karı-koca olarak saygı çerçevesinde aileler arasında köprü görevi kurduktan sonra, aşılmayacak bir durum/ciddi bir anlaşmazlık olacağını düşünmüyorum...

Dilerim hakkınızda hayırlısı olur....

GnotiSeavton: Yorumunuz için teşekkür ederim, köprü görevi hassas bir ifade oldu. Olumlu anlamda yazmışsınız farkındayım ama köprü görevinin gerekmesi ihtimali de beni korkutuyor. Bunu üstlenmek bir kopukluğun varlığını kabul etmek demek ve bu da acı verici olabilir zamanla. Umarım dediğiniz yönde gelişir ilişkiler, iyi dilekleriniz için teşekkürler.

Gerçekten uyumlu bir çift gibi duruyorsunuz.İnsanlarda bazı güzel huylar varsa maddiyat kesinlikle sorun olmayacakdır.Zaten aileler birlikte yaşamaycak.Aynı evi paylaşacak olan 2 kişidir.Bunun dışında elbetteki aile ziyaretleri olacaktır.Siz söylediniz eğitimli insanlarız diye.İkiniz de birbiriniz ailesiyle ve aileler de birbirlerine karşı hoşgörüyle yaklaştıkları zaman hiçbir sorun çıkmaz. Güzel mutlu bir hayatınız olur.Tek formül karşılıklı anlayış ve hoşgörü.
Sevgilerimle

beni uslup konusunda uyarana bakın . neler neler yazmış buraya. konu sahibi bile gayet güzel bir şekilde cevap vermiş. sizde öfkenizi kusmuşsunuz. artık
neye sinirlendiyseniz özel hayatınızda

Herkesin hikayesi kendine ağırdır. İnsanları dertleri yüzünden yargılayıp, forumdan soğutmayalım lütfen.

Ayrıca bu devirde ikibin lira maaş alanlar var. Bknz;ben, iş arkadaşlarım.

asgari ücretle geçinen de bir sürü insan var. demek istediğim sorun para pul değilse buraya yazmasının anlamı yok.

Onun ailesi sana insan gibi davranıyor değer veriyorsa sorun yok ama sonradan görme,pinti,empati kuramayanlardan ise olumsuz derim, bu erkek arkadaşının derdi neymiş bu güne kadar evlenmemiş ? Bu benim aklımı kurcaladı? Onun kız arkadaşı çoktur yada nokta koyamadığı kız arkadaş ilişkileri tabi bunları size anlatacak değil ,çevresinden onu sorun kendi anlattıklarına inanmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…