Yöresel Tarif Erzurum Mutfağı

Yöresel Yemekler
Konu dışına, çıkmak istemem ama nasıl yaptığınızı ufak bi anlatır mısınız, özellikle domatesleri rica etsem

Canım dolmalık biberleri önce alt kısmından biraz kesiyoruz sonra resimdeki gibi şekil veriyoruzİç kısmına domatesin kabuğunu koparmadan kesiyoruz ve gül şekli vererek biberin iç kısmına yerleştiriyoruz.

Bak bu daha yakın bir fotoğraf

valla benim eşimde Erzurumlu ama bu yemeklerin hiçbirini görmedim
kayınvalidem bi kere kete yapmıştı onuda beğenmedim içinde un olduğu için tadını sevmedim...
Hak veririm ben de sevmem keteyi :)
Bir de diger lezzetleri tatmanizi umuyorum: )

valla benim eşimde Erzurumlu ama bu yemeklerin hiçbirini görmedim
kayınvalidem bi kere kete yapmıştı onuda beğenmedim içinde un olduğu için tadını sevmedim...

Hoşgeldiniz
Acaba Erzurum 'da yaşamıyorlarsa unutmuş veya bilmiyor olabilirlerBen de orda yaşadım bu yemekler bilindik yemekleridir..Oralı olmadığım halde biliyorumKayınvalidenize hatırlatın yada şunlardan bunlardan yapmasını isteyin.

Ellerinize sağlık iki fotoyu da indirdim ,çok teşekkür ederim ,anladim denemek için sabırsızlaniyorum

Hak veririm ben de sevmem keteyi :)
Bir de diger lezzetleri tatmanizi umuyorum: )

ah arkadaşım yapan olsa yemem mi
yemeyi severim,eşime soruyorum sizin memleketin yemekleri nelerdir diye
o da bilmiyor kete,kadayıf dolması diyor bende bu kadar sanıyordum ne güzel yemekler varmış
kadayıf dolmasınıda severim düğünümüzde ikram etmiştik
ilk o zaman tanıştım kadayıf dolmasıyla

Evet yapan olsa mutlaka yenirSahiden yemekleri çok güzeldirHava soğuk olduğu için pek sebze yetişmiyor o nedenle daha çok hamur işi ve patates yemeklerine ağırlık veriliyor..Kadayıf dolması bir hariika

gondermem mi canim elbette gonderirim
Teşekkür ederim ,eminim çok güzel olur,elinize sağlık: )

kizlar yerden yere vurmayin memleketimin ketesini :26: su boregi kadar olmasada o da guzel
Yok yerden yere vurmuyorum ama onu sevmiyorum ,tutamadim kendimi yazdım :)

Kadayıf dolması da guzeldirr ama serbetli olduğu için biraz ağır bir tatlı :)

hoşbuldum

evet uzun yıllardır istanbuldalar yöresel yemekler pek pişmez,gerçi bizim evdede hiç pişmez,ailemin evindede pişmez
kayınvalidem yaşlı sayılır eskisi gibi bişi yapamıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…