Erzurum///25

benim amacım memleketimi korumak değil haksızlık yapıyorsunuz sevmeyede bilirsiniz burayı ama insanları köylü kokuyor diye aşşağılamazsın zannedersem sizde ordunun bir köydensiniz neden eleştiriyorsunki insanlarıayrıca seviyenize dikkat edermisiniz

evet orduluyum köyündenim ben oraya laf etseler sizin gibi davrammam eğer bir doğru varsa doğrudur ben arabaları kokuyor dedim iyi okuyun burada hayvancılık fazla olduğu için hayvan tezeği filan kokuyor anlamında dedim ben seviyeliyimde siz bi kendinize ve yazdıklarınıza bakınız lütfen.

siz erzurumda gerçektende çokmu rahatsınız tek başınıza istediğiniz gibi geziyormusunuz istediğiniz gibi giyinip rahatça geziyormusunuz ben bunları yapamıyorum yalan söylemiyorum ya ki ist geldim ve rahat olmam lazım bu konularda ama çok rahatsızım inanın dışarı çıkmak istemiyorum genelde evde takılırım belki merkezde bu sorunları fazla yaşamazsınız ama ben dadaşkentte oturuyorum ve gündüzleri tek başıma yürüyüş yapamıyorum .anlamışsınızdır umarım.

benim amacım burda kimseyi üzmek veya kırmak değil yanlış anlama zaten k.k takılmamın sebebi sanalda olsa güzel arkadaşlıklar,güzel sohbetler etmek buralı olmadığın için kendini çok yanlız hissedebilirsin anlıyorum belki bize sıradan gelen seyler sana anormal gelebilir anlıyorum ben bir erzurumlu olarak seni misafirimiz olara kabul ediyorum biliyorsun çok misafirlerimize karşı çok hasasızdır başımızın üstünde yerleri vardır herzaman.

ben doğma büyüme ist. ama 3.5 yıldır eşimin görevi nedeniyle erzurum dayım...gerçekten burda çok canım sıkılıyor..ama teselli buluyorum ki doğunun en güzel şehri sonuçta ,yani öyle diyolar...merkezde oturuyorum...tek başına çıkma konusunda tabii ki ben de sıkıntılıyım..ama şöyle de bişe var,gidecek yer var gidilmeyecek yer var...ama erzurum da hoşuma giden çok güzel yerler de var..mesela çifte minareye bi kere bakınca inanın o an sıkıntılarımı atmış hissediyorum...bir de erzurumla ilgili çok büyük bi hayal kırıklığım oldu ki o da şu:ben erzurum a gelene kadar insanlarını çok sıcak düşünüyordum ama malesef dışardan gelenlere çok soğuk ve mesafeliler...erzurum da 3 ev değiştirdim ve her yerde gruplaşma var...neden böyle bilmiyorum..ist daki erzurumlu komşukarımız çok sıcaklardı..demek ki onlar da gurbette diye mi öyleydiler??bi de erzurumlu arkadaşlar sakın alınmayınn..herkes için geçerli değil tabi ama inanın dışardan gelen kime sorarsanız sorun %90 nı bu şekilde cevap vercektir..

erzurumlular nerdesiniz yaa bizim sayfamız çok geri niye girmiyorsunuz soğuklar sizidemi vurdu dondunuzmu nedir kimsecikler yok ortada

bende senin gibiyim ama aradaki fark sen biraz olsun seviyorsun ben hiç sevmiyorum mecburum bir süre katlanmaya ist nerdeydin bende ist geldim doğma büyüme kadıköylüyüm ben

bende senin gibiyim ama aradaki fark sen biraz olsun seviyorsun ben hiç sevmiyorum mecburum bir süre katlanmaya ist nerdeydin bende ist geldim doğma büyüme kadıköylüyüm ben

ben de doğma kadıköy ama büyüme kartalkaydirigubbakcemile2ii artık burda yazışalım da sıkıntımızı paylaşalım bari:mymeka:

erzurumdan bu kadar nefret ediyorsun bu topiğe neden girme ihtiyacı hissediyorsun merak ettim:uhm: burası hemşerilerin buluşma noktasıkafamçokkarıştıyasakkelime

ahh edagülcüm bigün girmedim neler olmuş kimsenin hakaret etmeye hakkı yok beğenmeyen çıkar gider yok kokusuymuş başı açıkmış benim başı açık öyle istanbullu arkadaşlarım varki edep başka bişey oranı buranı açamıyosan git memleketine şehirde gezmiyonuz heralde açıkları görüyoz heral ama kimsenin ağızlarına düştüğünü görmedik ayrıca rahat geziyolarki dışarılılar veya öğrenciler oşekil giymeye devam ediyolar sorunsizde galiba yagiymeyi yada sokakta gezmeyi bilmiyonuz kusuras bakmayın:sm_cool:istanbulun nelerini duyuyoruz hergün televizyonlardan çok rahat gezdiğiniz için herşey oralardan çıkıyor. beğenmeyene indirimli uçak biletlerimiz var okulu olanlarda geçiş yapar çok sıkıldıysa çekerde gideeerklava:klava:klava:misafirperverliğimizin bile içine naptınız

erzurumlular nerdesiniz yaa bizim sayfamız çok geri niye girmiyorsunuz soğuklar sizidemi vurdu dondunuzmu nedir kimsecikler yok ortada

canımsın yaaa çok tek kalmışın anladım ben buradayım ama bugünde giremiycem yarın akşama kadar yoıkum malesef gelirgelmez yetişirim sana merak etme hayatım bayyy:a015:

neden bu kadar sinirlisiniz??sonuçta misafirperverlik olayını biz uydurmuyoruz??ayrıca bizzat şahsınızı da eleştirmiyoruz???bizim yaşamlarımızdan haberiniz var mı??haberiniz olmadığına göre neden bu kadar agresifsiniz??bi iki eleştiriye hemen uçak bileti vermekle zaten misafirperverliğinizi göster miyor musunuz!!!ayrıca da biz eğer bu memlekette yaşıyor isek biz de buranın insanına, çocuklarına hizmet ediyoruz, bize bu şekil davranmakla sizce kabalık etmiyor musunuz??sonuçta hepimiz t.c. vatandaşıyız,kimsenin kimseyi bi yerden kovma gibi bi lüksü olamaz..inanın bu tavrınıza aşırı bi şekilde şaşırdım...sonuçta biz burda gurbetçiyiz ve hiç bir akrabamız yok,bu kadar yalnızlıkta bi de erzurum halkının(genelliyorum)mesafeli olması inanın bizi aşırı derecede sıkıntıya sürüklüyor,kendinizi bizim yerimize koyup düşünün,şuan erzurum da olmanız ,ilerde birgün bizim yaşadıklarımzı yaşamayacağınız anlamına gelmez..lütfen biraz daha SAKİN yazışalım..biz burda kavga etmeye değil,can sıkıntımızı paylaşmak için varız, di mi??o halde bu kavgayı bitirelim lütfen...sonuçta şuan bizde buralıyız,bu memlekette ekmek yiyoruz ve bu yüzden bana sorduklarında erzurum için kötü konışmak vicdanımı sızlatır...
ayrıca şunu da eklemek istiyorum,ben kapalı bir bayanım ve inancımı da gerektiği gibi erzurum da yaşayabiliyorum...sonuçta burası da muhafazakar bir şehir...bu konuda rahatım yani,hamd olsun..sanırım bunu da yanlış anlamışsınz...ist. doğup büyümem sere serpe gezdiğimiz anlamına gelmez...

inş. sıkmamışımdır...ama napim içimden buyazdıklarınızı okuyunca bunlar döküldü ve inanın çok üzüldüm,kendimi erzurum da değil de başka bir ülkede hissettim...neyse....

:1hug:katılımınızza teşekkür ederim nedense hanımlar bizi anlamak istemediler napalım 3 yıldaha katlanacagız bende eşimin işi nedeniyle buradayım .

:1hug:katılımınızza teşekkür ederim nedense hanımlar bizi anlamak istemediler napalım 3 yıldaha katlanacagız bende eşimin işi nedeniyle buradayım .

neyse burdan yazışalım artık...siz de merkezde misiniz???a.s.

Kızlar haklısınız belki sizin yaşam tarzınız oraya uygun değildir. Ama bu insanları yadırgamanızı gerektirmez. İstanbulda her şehirden insan olduğu için size acayip gelmiyordur, oysaki siz farkında olmadan giyiniş tarzınıza bakan sizi süzen insanlar olabilir. Erzurum Artvine çok yakın olmasına rağmen orada böyle bir sorunla karşılacağınızı düşünmüyorum. Yani anlatmaya çalıştığım bu insanların örf ve adetleriyle ilgilidir. Lütfen erzurumda yaşayanları aşağılamayın, bende isatanbulda yaşıyorum buranında ne olduğunu biliyoruz. Her türlü sapık buradan çıkıyor, siz hiç haberlerde "erzurumda sapık" diye bir başlık gördünüzmü?

pardon ama eğer bu laf banaysa ben mi yadırgamışım şimdi???ben sadece dışardan gelen insanlara mesafeliler ve gruplaşma var dedim...sonuçta kimseye iftira atma gibi bi derdim yok ki zaten en büyük günahlardan biri ve ben de bunun altına girmem zaten...biz burda sadece yanlış olan şeyleri söylüyoruz,herkes her zaman eleştiriye açık olmalı...sonuçta ben kırıcı olmadan eleştirimi yaptım...ne yani yaşadığım ve yaşıyor olduğum şeyleri de mi söylemiyim??erzurum a ilk geldiğimde ilk 4 ay kimse kapımı çalmadı yaa...wallahi billahi ben gittim evlerine en sonunda..ve zoraki bi arkadaşlık kurduk işte...yani sizce bu durum da mı eleştirilemez...ve bunun gibi bi sürü olaylar...:1no2:

klava:klava:nasıl giyineceğimizi, nasıl gezeceğimizi sizden öğrenmiyeceğiz herhalde, oramız buramızda açık saçık değil, bizde burada ne kapalılar görüp nasıl olduklarını biliyoruz. sonra uçak biletini nasıl alacağımızı, memleketten nasıl gideceğimiz bizi ilgilendirir sizi alakadar etmez. bizler olmassak sizler rahat ve huzur içinde uyuyamaz, gezip tozamassınız. misafir perverliğiniz sizin yazılarınızdan belli yakıştıramadım size yazıklar olsun.misafir perverlik bumu?klava:

ayrıyyeten biz burda istanbul_erzurum kıyasını yapmıyoruz...sadece doğma büyüme oralı olduğumuzdan dolayı ist.un adı geçti..lütfen dikkatli okuyun..bi de erzurumlu musunuz???

Kızlar haklısınız belki sizin yaşam tarzınız oraya uygun değildir. Ama bu insanları yadırgamanızı gerektirmez. İstanbulda her şehirden insan olduğu için size acayip gelmiyordur, oysaki siz farkında olmadan giyiniş tarzınıza bakan sizi süzen insanlar olabilir. Erzurum Artvine çok yakın olmasına rağmen orada böyle bir sorunla karşılacağınızı düşünmüyorum. Yani anlatmaya çalıştığım bu insanların örf ve adetleriyle ilgilidir. Lütfen erzurumda yaşayanları aşağılamayın, bende isatanbulda yaşıyorum buranında ne olduğunu biliyoruz. Her türlü sapık buradan çıkıyor, siz hiç haberlerde "erzurumda sapık" diye bir başlık gördünüzmü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…