Erkekler artık evlilikten kaçıyor mu

Valla ben de 30 oldum. Yakın arkadaşlarımı da beni de birileriyle tanıştırıyorlar. Adamlar konuya hep maddiyattan giriyor. Araban var mı diyor işin garanti mi diyor hatta baban ne iş yapıyor diyor. Karşı tarafa maddiyatla ilgili kadın olarak sen ağzını açamazken adamlar direk soruyor. Haliyle tiksinme geliyor. Adamın gözlerinde dolar işareti görüyorum.
Böyle paragöz erkeklerden çok var maalesef. Memur olanlar da memur biriyle evlenmek istiyorlar. Çoğu da aşk evliliği değil maaş evliliği

Ben de eskisi kadar kötü hissetmiyorum ama yine bazen gelenler geliyor işte.yaa buradaki bazi kadınlar da çok havalı.hiç mi moralleri bozuk olduğu gün olmuyor bilmem.hep herşeyin en iyisini, en güzelini yaşamış gibi konuşuyorlar.hepsinin bir sürü şahane erkek arkadaşları olmuş, hiç boşta kalmamışlar, hepsi zenginmiş, hepsi en iyi, en yakışıklı kocalarla evlenmiş...bu tarz birkaç tane üye var.bazen ben de öyle havalı havalı yazayım diyorum onu da beceremiyorum.
Takmamak en iyisi ya. Ama ben evlenip de evliliği kotuleyenleri anlayamıyorum. Evlenmek kötü bir şey değil.

Ben de eskisi kadar kötü hissetmiyorum ama yine bazen gelenler geliyor işte.yaa buradaki bazi kadınlar da çok havalı.hiç mi moralleri bozuk olduğu gün olmuyor bilmem.hep herşeyin en iyisini, en güzelini yaşamış gibi konuşuyorlar.hepsinin bir sürü şahane erkek arkadaşları olmuş, hiç boşta kalmamışlar, hepsi zenginmiş, hepsi en iyi, en yakışıklı kocalarla evlenmiş...bu tarz birkaç tane üye var.bazen ben de öyle havalı havalı yazayım diyorum onu da beceremiyorum.
Ya Ferhans bir şey diyeyim mi. Bazılarının hayatı gerçekten de hem daha iyi hem de öyle çok memnuniyetsiz tipler değiller o yüzden gerçekten de yazıldığı gibi sorunsuz sayılırlar. Sen yapı olarak çok memnuniyetsiz birisin, seni o hayata koysalar orda da bir şey bulacağın için kendi açından şöyle haklısın hayatları mükemmel değil sana göre. Ama gerçekten o insanin sorunları yok ve hayatından da çok memnun. Öyle yazanların hepsi rol kesmiyor yani. Ben bazen birine yorum yazınca, sanki senin esinle evliliğin dört dörtlük mu diye soruyor inanmıyor. Yani düşünüyorum gerçekten memnunum evliligimden ama buraya illa yazacak olsam tabi ki bir şeyler bulunur da biraz geçinmeye gönlü olmak, tahammülü olmak önemli. Bi de tabi salak salak adamlarla öylesine evlenmemek 😂

Ya tam iki gün düzgün yazdı hayret diyorum yine patlatıyorsun bir bomba😂 3.evliligi de yine şahane biriyle yapmışsın tebrik ediyorum😂 evlilik akdi içinde sevismeyenler falan süper kafa yapısı, tam birbirinizi bulmuşsunuz.
Evlilik akdi olunca önümüze gelenle yatabiliyo muyuz şimdi herkese nikah mı kıycaz ben oraya bi takıldım.

Çifte standart ikiyüzlülüğü bu coğrafyanın hem kadınının hem de erkeğinin mayasında var.

Türkiye'nin en batısında, seküler, iyi eğitimli akademisyen bir ailenin oğlu olarak yetişmiş bir tanıdığımın evlilik şartı
BEKARET . Ben yapabilirim ama müstakbel eş adayım zinhar yapamaz düsturunda. Her sevgilim en az bir kere versin ama karım bakire olacak lafını diline pelesenk etmiş. Etrafındaki kızları da cinsel birlikteliğe şöyle ikna ediyor ; '' Senin gibi üniv. bitirmiş bir kız nasıl bu kadar cekingen anlayamıyorum. Çünkü serbest saydığı bu tarz kızlarla eğleniyor, ben evlilik adamı değilim evlilik modası geçmiş demode diyor , ama kendi köyü ve civarından iyi aile kızlarıyla evlilik amaçlı görüşebilmek için araya aile büyüklerini sokuyor. Başkalarının bacısıyla ihtiyacını giderdi, ama kendi bacısına üniv. hayatını zehir etti kampüste tek başına veya arkadaşlarıyla dolaşmasına ayrı bir şehirde okumasına müsaade bile etmedi !

Bu kişi muhalif yayın organlarından birinde çalışıyor, sosyal medyada cinsiyet eşitliğine vurgu yapıyor yazıyor çiziyor, aydın görünümlü pek postmoderen (!) takılıyor , çalış(a)mayan ev kadınlarını yerden yere vuruyor.. öyle ya eşitlik dışarıda, kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılayacak ben ona bakamam diyor ama ev içinde erkeğin hakimiyeti olacakmış..Er kişisi evlendiğinde tecrübeli olması gerekiyormuş, erkeğin tecrübesizi eşini mutlu edemezmiş..ama kendi kızkardeşiyle birinin tecrübe etmesini istemiyor. Çeker vururum diyor.

Bakire kız isteyecek kadar geleneksel ama eve para getirme söz konusu olduğunda eşitlik !

Hemcinslerimin ikiyüzlülüğüne örnek vermem gerekirse.. kadının biri, komşusuna anlatıyor , "benim kız evlendi ve çok mutlu. Haftanın en az 3-4 günü kızımı yemeğe götürüyormuş ve haftalık eve temizlikçi de tutmuş. Ahh oğlum mu ? Oğlum pür perişan vaziyette .. gelin hanımdan asla memnun değilim, dışarıda yemek yiyelim diye mızmızlanıyor ve eve yardımcı kadın diye diretiyormuş olacak iş mi bu yani ?! ''
Cidden çok merak ettim bı kisiyi.Ozelden yazabilir msiiniz? Ev hanimlarini yerden yere vurup, kadın haklarını savunan birini hayal edemedim.

Bunda biraz kadınlarında katkısı var. Şimdi genç kızlar maddi konularda gelenekçi olurken, eş ailesi ile ilişkilere geldiğinde gayet modern oluyor. Erkeklerin ailesi ile ilişkilerine müdahil olduğu gibi, kocasının arkadaşları ve ailesi ile ilişkilerinde çocuk gibi onu yönlendirmeye çalışıyor. Burada bile bir sürü konu var, yetişkin kocaman kadınlar yok nişanlımın ailesi şu kadar altın takmadı, bayramda bayramlık almadı, yok eltiye şunu takmış bana onun kadar yapmadı,nişanda düğünde ailemin kuaför parasına sponsor olmadı diye. Evli kadınların kocaları ile doğrudan iletişimle sorun çözmek yerine onun arkasından ailesi ya da eşinin arkadaşları ile mesafe koysun diye entrika tavsiyesi almaya çalışan Evlilik dediğiniz şey en az yarım milyon TL bu devirde . Burada biraz biz kadınların çuvaldızı kendine batırmamız lazım. Ben burada atanmış öğretmenin nişanlım ve ailesi bana düğünden önce kıyafet alışverişi yapmadı, pijama iç çamaşırı aldıramadı diye kendini değersiz önemsiz hissettiğine, aileye karşı mesafe koyacağına dair konu açan üyeler gördü . Bence artık insanların evliliğe bakışının değişmesi lazım.

Etraftaki evlenmemiş ne kadar arkadaşım varsa hemen hepsi aynı şeyi söylüyor , evliliğe yanaşmıyor erkekler dşye biri de bnm erkek kardeşim ,temel sebebi evliliklerin erken bitip sonraki sorunlarımdan kaçmak istememeleri mi sizce de, kardeşim de evlenilecek kız az diyor çünkü mutlu edemiyorsun diyor, artık kşmse kimsenin pek kahrını çekmiypr en düzgün gördüğüm arkadaşımla ilgili bile bişy yakaladım anlık , çoğu evde mutsuz
Evlilik kolay bir şey değil zaten ama güzel yanları da var en azından ben kendi hayatımda güzel yanlarını görebiliyorum.

Her evlilik iyi mükemmel olucak diye bir şey yok , herkesin ki de çook berbat ve erken bitecek diye bir şey de yok.nasip şans iyi insana denk gelirseniz ömürlük bir evlilik olur..

Ben şuanda evlenmek istenmeyenlerin yüzde 90ni’ni ekonomik durumla bağdaştırıyorum.

Düğün yapması ayrı dert, düğün hediyesi ayrı dert. Araba süslemesi gelinliği damatlığı derken insan zorlanıyor.. eskisi gibi değil herşey ekonomi herşeyi bozuyor kimse mutlu değil. E kadınların zaten erkeklerden daha çok ihtiyaçları oluyor o da ayrı bir şey zaten..

Ama evlilik sadece para üzerine olmamalı bunu kastetmiyorum mutlu evliliğin başında saygı ve güven gelir. Bunlar varsa insanlar çok mutlu olabilir..

Ama aile evinden çıktığın an kendi kiran kendi faturaların olduğu zaman geçim sıkıntısı dan diye suratına çarpıyor insanın e birde tek kişi çalıştığını düşün evden zor yani .. evlilik isteyen taşın altına beraber elini koyacak yoksa yürümez evet erken biter..

Bunda biraz kadınlarında katkısı var. Şimdi genç kızlar maddi konularda gelenekçi olurken, eş ailesi ile ilişkilere geldiğinde gayet modern oluyor. Erkeklerin ailesi ile ilişkilerine müdahil olduğu gibi, kocasının arkadaşları ve ailesi ile ilişkilerinde çocuk gibi onu yönlendirmeye çalışıyor. Burada bile bir sürü konu var, yetişkin kocaman kadınlar yok nişanlımın ailesi şu kadar altın takmadı, bayramda bayramlık almadı, yok eltiye şunu takmış bana onun kadar yapmadı,nişanda düğünde ailemin kuaför parasına sponsor olmadı diye. Evli kadınların kocaları ile doğrudan iletişimle sorun çözmek yerine onun arkasından ailesi ya da eşinin arkadaşları ile mesafe koysun diye entrika tavsiyesi almaya çalışan Evlilik dediğiniz şey en az yarım milyon TL bu devirde . Burada biraz biz kadınların çuvaldızı kendine batırmamız lazım. Ben burada atanmış öğretmenin nişanlım ve ailesi bana düğünden önce kıyafet alışverişi yapmadı, pijama iç çamaşırı aldıramadı diye kendini değersiz önemsiz hissettiğine, aileye karşı mesafe koyacağına dair konu açan üyeler gördü . Bence artık insanların evliliğe bakışının değişmesi lazım.
Katılıyorum
Simdi ben evlensem beyaz esyam var illa yenilemek lazim demem ya da mobilya olarak eskileri yenileme dusuncem var evlenmesem de. Yani hali hazirda evlensem ek bir ev esyasi almasam da olur ama bazi eski kafalar evliligi hersey yepyeni sifir olmali illa bilmem kac gram altın alinmali diye düşünüyor mesela ben nişan isteme vs hep sade olsun nikahim da sade olsun belki yakinlarla bir aksam yemeği yenir tamam yeter diye düşünürüm ama bazi aileler bir kere evlendiriyoruz oğlumuzu muruvvetini gormeyelim mi der ya da benim ailem de belki dusunebilir "kızımız dugune layik" diye bilmiyorum bana bu tur kafalar acayip geliyor. Dugune esyaya yatirilan para ile araba alinabilir, yurtdisina tatile gidilebilir yani dugun gunumuzde aslinda ölü yatirim. Ama şu da bir gercek ki gunumuzde erkeklerin bir kısmı evlenirken kadin hic bir sey istemesin, bosanirsam da nafaka istemesin kafasindalar. Yani ne maddi ne manevi emek vermek istemiyorlar sorun orada maalesef biraz da

Benim demek istediğim nikaha razı olmak değil yanlış anlamayın. Tamam istediğin şeyleri yaptıracaksin aldıracaksin ama bazı düğünler resmen kim daha zengin yarışmasına dönüşmüş durumda. Ben buna karşıyım. Abartılı düğünler bana görgüsüzlük gibi geliyor.

Küçük dügünde maliyetli olabiliyor.
Ben dügünüme kişi başi 150 Euro ödedim mesela.
İçinde 8 saatlik içecek (alkol dahil), 5 çeşit yemek ve pasta dahildi.
Didisinin didisini çağırmadik. Kücük ve kibar olsun dedik ama asla ucuza gelmedi.

30 kişi olacağına nikahlı 3 kişi olsun bari demiş kocası.gerçi nikahsız olmadığından nereden emin olabiliyor bunu bilmiyoruz.😁
Nerden anlayacak, clairin kendi reklamını o şekilde yapmasından anliyor. Onun olayı o zaten. O bir beyaz tenli, minyon ve evlilik dışı sevismeyen ahlak abidesi. Ha ama 2 gün önce yalnızım diye ağlarken ortada hiç yokken birden kendisine ilani ask edince yıllardır bunu bekliyormus gibi hop diye evlenecek kadar da gözü kara.

Kaldı ki çalışan bir erkeğin çalışan bir kadın istemesi paragözlük değildir. Bu devirde bir başkasının maddi manevi yükünü neden üstüne alsın. Burada hangi kadın ister adam evi bal dök yala şekilde temizlese, çocuklarına gül baksa bile evde oturan bir kocayı. Bu devirde tek maaş üst gelir grubu değilse kimseye yetmiyor zaten. Erkeklerin çalışan kadın talebi değil önemli olan , erkeğin hayatı evin sorumluluklarını paylaşmaya gönüllü olup olmaması. Yoksa çalışan erkeğin çalışan kadın istemesinden daha normal bişey yok bence

Katılıyorum
Simdi ben evlensem beyaz esyam var illa yenilemek lazim demem ya da mobilya olarak eskileri yenileme dusuncem var evlenmesem de. Yani hali hazirda evlensem ek bir ev esyasi almasam da olur ama bazi eski kafalar evliligi hersey yepyeni sifir olmali illa bilmem kac gram altın alinmali diye düşünüyor mesela ben nişan isteme vs hep sade olsun nikahim da sade olsun belki yakinlarla bir aksam yemeği yenir tamam yeter diye düşünürüm ama bazi aileler bir kere evlendiriyoruz oğlumuzu muruvvetini gormeyelim mi der ya da benim ailem de belki dusunebilir "kızımız dugune layik" diye bilmiyorum bana bu tur kafalar acayip geliyor. Dugune esyaya yatirilan para ile araba alinabilir, yurtdisina tatile gidilebilir yani dugun gunumuzde aslinda ölü yatirim. Ama şu da bir gercek ki gunumuzde erkeklerin bir kısmı evlenirken kadin hic bir sey istemesin, bosanirsam da nafaka istemesin kafasindalar. Yani ne maddi ne manevi emek vermek istemiyorlar sorun orada maalesef biraz da
Erkekler de ona göre tavır alıyor bence. Tabi sizin dediğiniz gibi adamlar da var ama ancak%20 ancak o kadar. Bakın ben mesleğim gereği onlarca boşanma gördüm ve anladım gibi evlilikleri abartı ve bol olaylı olan evliliklerin boşanması da o kadar çirkef oluyor. Ancak medeni şekilde sizin kafanızda evlenen insanlar yolları ayırsa bile gayet medeni ayrılıyor.

Nerden anlayacak, clairin kendi reklamını o şekilde yapmasından anliyor. Onun olayı o zaten. O bir beyaz tenli, minyon ve evlilik dışı sevismeyen ahlak abidesi. Ha ama 2 gün önce yalnızım diye ağlarken ortada hiç yokken birden kendisine ilani ask edince yıllardır bunu bekliyormus gibi hop diye evlenecek kadar da gözü kara.
Kendisi kısa diye uzun boylulara sallıyor, kendisi beyaz diye esmerlere sallıyor.kendi kendine reklamına yapsa ona da okey diyeceğiz😁

Daha da komiği evlenemeyenler dönüp dişil enerjilerine baksın diye suçlamalı konuşurken kendi 2 evliliği neden sürmedi acaba diye düşünmüyor. E bizde başlatacak dişil enerji yok demekki sende de sürdürecek dişil enerji yok ablacım.

Böyle paragöz erkeklerden çok var maalesef. Memur olanlar da memur biriyle evlenmek istiyorlar. Çoğu da aşk evliliği değil maaş evliliği

Ben buna paragöz demem.
Adam kendine denk bir eş istiyor. En doğal hakki.
Kadin olarak benden geçinen bir erkek istemiyorum. Erkek olsam aynı şekilde ev hanimi olmak isteyen bir kadinla olmam ve olamam.
Çocuk olur, kadin bir/iki sene kendi bakar buna ok ama hayatını ev hanımı olarak yaşamak isteyen bir kadını ben erkek olsam kabul etmem. Hoş, kadin olarak bile anlayamiyorum

X