Çifte standart ikiyüzlülüğü bu coğrafyanın hem kadınının hem de erkeğinin mayasında var.
Türkiye'nin en batısında, seküler, iyi eğitimli akademisyen bir ailenin oğlu olarak yetişmiş bir tanıdığımın evlilik şartı
BEKARET . Ben yapabilirim ama müstakbel eş adayım zinhar yapamaz düsturunda. Her sevgilim en az bir kere versin ama karım bakire olacak lafını diline pelesenk etmiş. Etrafındaki kızları da cinsel birlikteliğe şöyle ikna ediyor ; '' Senin gibi üniv. bitirmiş bir kız nasıl bu kadar cekingen anlayamıyorum. Çünkü serbest saydığı bu tarz kızlarla eğleniyor, ben evlilik adamı değilim evlilik modası geçmiş demode diyor , ama kendi köyü ve civarından iyi aile kızlarıyla evlilik amaçlı görüşebilmek için araya aile büyüklerini sokuyor. Başkalarının bacısıyla ihtiyacını giderdi, ama kendi bacısına üniv. hayatını zehir etti kampüste tek başına veya arkadaşlarıyla dolaşmasına ayrı bir şehirde okumasına müsaade bile etmedi !
Bu kişi muhalif yayın organlarından birinde çalışıyor, sosyal medyada cinsiyet eşitliğine vurgu yapıyor yazıyor çiziyor, aydın görünümlü pek postmoderen (!) takılıyor , çalış(a)mayan ev kadınlarını yerden yere vuruyor.. öyle ya eşitlik dışarıda, kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılayacak ben ona bakamam diyor ama ev içinde erkeğin hakimiyeti olacakmış..Er kişisi evlendiğinde tecrübeli olması gerekiyormuş, erkeğin tecrübesizi eşini mutlu edemezmiş..ama kendi kızkardeşiyle birinin tecrübe etmesini istemiyor. Çeker vururum diyor.
Bakire kız isteyecek kadar geleneksel ama eve para getirme söz konusu olduğunda eşitlik !
Hemcinslerimin ikiyüzlülüğüne örnek vermem gerekirse.. kadının biri, komşusuna anlatıyor , "benim kız evlendi ve çok mutlu. Haftanın en az 3-4 günü kızımı yemeğe götürüyormuş ve haftalık eve temizlikçi de tutmuş. Ahh oğlum mu ? Oğlum pür perişan vaziyette .. gelin hanımdan asla memnun değilim, dışarıda yemek yiyelim diye mızmızlanıyor ve eve yardımcı kadın diye diretiyormuş olacak iş mi bu yani ?! ''