Erkek tarafı..

Zihniyet çöp.....

Severek evleniyorsan asla sorun etme
Olabilir durumları yoktur veya çok bilgili değillerdir çok önemsemiyorlardır huzuruna bak sen boşver bohçayı

Çok mu arıyorsunuz bu dertleri? Hayır ben maddi imkansizlik yüzünden sevdiğim adamla nikah bile kıyamıyorum da. Bohça çeyiz yok çorap alınmamış yok kıyafet. Güldüm sadece.

Sizinki yine iyimis onlari yapmis benimki butun gelinlerine herseyi dort dortluk yapmis havasini hep atar ordan biliyorum. Banada kendi gencken kullandigi yazma ve esarplari getirmis baska hic bisey yok onlari kullandiginida resimlerde gordum bi baktim hic ise yaramayacak seyler zaten azdida bende aciktim zaten ne gerek vardi kullanilmis seylere ben sizden bohca istemedim herseyim var dedim aldim esime verdim gotur arabaya koy dedim. Bunlar icin tartisma cikarma nisanlin iyi biriyse seviyorsan ama bindalli mecbur olacak bisey kina da ne giyecekmissin bunun icin tartisilir. Kiyafet alisveriside zaten esinle evlenince yaparsiniz aman bosver simdi yalan yanlis yapar onuda kirk yil anlatir sunu yaptim bunu yaptim diye almamak daha iyi konusacak bisry bulamasin

Çok ilginç geliyor bana.. Bakın eskiden köylük yerde şehire sürekli inemediği için insanlar nişanda söz de incelik olsun diye geline baştan ayağı kıyafet makyaj malzemesi vs alınırmış hatta eğer durum olursa kızın ana baba kardeşlerine de alınırmış ama bu istenmez karşılıklı incelik adına yapılırmış.. Şimdi hepimiz şehirdeyiz neden böyle bir beklentiye girilir ki? Ben de damat bohçası yaptım pijama. Traş takımı terlik bornoz cüzfan kemer seti gömlek aldım. Beb istediğim için yaptım. Kv den payik vs hiç görmedim derdine de düşmedim açıkcası bunlar mutluluğu gölgeler benim gözümde.

Benim kv herşeyi yaptı da ne oldu, bir tanesi işime yaramıyor, üstelik eşime takılan altınları aldı, hıh çok güzel iyiki bana bohça düzmüş...

Başkakarina ne yapildi umrumda değil. Ben kendim bohçayi istemedim. Hatta evlendiğimde kendim 1-2 gecelik aldim. Onuda doğru düzgün giymedim rahat değil diye.

Ben kv'de ile kanki olma derdinde değilim. Benim annem değil. Ben onun kizi değilim. Tek isteğim, evliliğime karişmamasi, saygili olmasi ve çocugumu sevmesi. Ben kv'de ile değil, eşim ile evliyim.

Ayrica bana tuhaf geliyor, kv'deye don ve seksi gecelik aldirmanin hayal olmasi. Evlenmeden önce seks yapsan tüh kaka, sakin kimse bilmesin. Evlenince erkeğin annesi sana seks sirasinde giyeceklerini aliyor. Ayip ya. Kadini cok aşağlayan bir adet.

Ben şunun için bunun için demedim. Çeyiz çul,çaput lafı bile etmedim, konunun başka yönlere kayıp büyüdüğü çok bariz. Ne olursa olsun çocuğu göstermem tepkinizin sadece onları değil çocuğunuzuda etkileyebileceğini söyledim. Bu kadar öfke size zarar. Çocuğunuz kendi kararlarını vermeye başladığında bunun için size kızarsa ne yaparsınız onuda düşünün.

Ne büyük dertler var ya, Allah size akıl fikir versin.
Kadınlar okusun, meslek sahibi olsun, erkeklere muhtaç kalmasın diyoruz. Siz karşı taraf size iki üç çöp almadı diye ağlıyorsunuz. Kusura bakmayın ama burada yapılan her türlü eleştiriyi noktasından virgülüne hakediyorsunuz.
Kayınvalidenize de üzüldüm. Sizin gibi bir gelini olacak.

Bohcada her sey var daha ne olacak ki?
Ayrica kalmadi boyle adetler artik. O bohcadaki ic camasirlari giyilmiyor bile

Hah işte tam bu durumdan korkuyorum. İnşaallah eşiniz sizi anlıyodur yanınızdadır. İmtihan işte herşey

Ben bohça hazırlamadan ziyade nişanlınızın büyükler bilir yea diye kenara çekilmesine takıldım. Bizde de türlü gerginlik çıktı ama eşim bi şekilde gönlümü yapmaya çalıştı hep içine sinmeyen bi durum varsa çözelim vs diye yapıcı yaklaştı hep. Sözde saat takmak istedim annemler yan çizince eşimle gidip saati aldık o ödedi ben sözde ona taktım. Şimdiden böyle yapan adamın kırk çeşit donum olsa birini giyip koynuna girmem. Dondan daha önemli sorunun var konusahibi. M mutsuz_hayalperest

Yarın öbürgün kaynana bizde adettir gelin kayınvalidesinde düğünden sonraki hafta yatıya kalır dese peki annecim deyip pijamalarınla gidecek misin kaynanaya. İşimize gelince adet işimize gelmeyince hangi çağda yaşıyoruz. Biz de az değiliz.

Bence bohça için sayılanlar yeterli. Kendi gorusum bu boca ceyiz islerini hep sacma bulmusumdur kayinvalideme de soyledim bunu senin saydiklarin gibi bi bohca getirdi sadece. Alisverise cikarildim ama hic bisey almadim sadece nisan elbisemi aldim. Ne eksigin varsa zaten evlendikten sonra esin sana alacak bohca meselesini buyutme derim.

Bindallı almayı bile kabul etmiyor hanfendi.
Ama bunun icin ayni seyi soyleyemecegim olmasi gerekenlerde de boyle mirin kirin ediyorlarsa postanı koy cimriliklerinden ötürü. Bindalli almamak ne o zaman ne diye dugun yapiyor nikahtan gitmeyi teklif etseydi ya.

bu bohça konuları beni darlıyor resmen.

bohçanızın maddi değeri sizin değerinizi belirlemez.
hediyedir, gönüllerinden ne koparsa, odur.
aynı şekilde sizin damat için yapmayı düşündüğünüz de hediyedir.
olmayan eltinizin kıskançlığına şimdiden başladıysanız, evlilik yoluna girmeyin.
kendinize hali vakti yerinde ve isteklerinizi karşılayabilecek birini bulun.

bu arada şu iç çamaşırı mevzusu gerçekten çok irrite ediyor beni.
asla koyulmasına müsade etmedim.
en başından,
istediğiniz gibi olsun, ama nasıl ki doğum günümde hediye iç çamaşırı almazsınız, bunun da hediyesi olmaz, diye baştan söyledim.

böyle bir sınırın adet adı altında aşılmasını doğru bulmuyorum.

Artık düğün mevsimi yaklaşıyor. Top ten konular;
1. Kız isteme ( Kaç tepsi baklava geldi? Çikolata ucuz mu pahalı mı? Çiçek büyüklüğü ne kadar?)
2. Altın kavgaları volume 1
3. Nişan
4. Altın kavgaları volume 2
5. Düğün hazırlığı
6. Don alışverişi
7. Pembiş ev dizaynı
8. Düğün
9. Altın kavgaları volume 3
10. Gerdek ve kapanış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…