• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek tarafı..

Annemin demesine göre eskiden kızlar köyde yaşayıp çarşı pazar bilmediklerinden kayınvalideler hediye olarak yaparlarmış bohçayı, ihtiyaçmış bşr nevi. Artık bu bir ihtiyaç değil, herkes kendi kıyafetini havlusunu alabiliyor. Bohçanın mantığı ihtiyaç giderme değil de hediye, gönülden kopma olmalı diye düşünüyorum.

Kaynananın aldığı ürünler maddi gücü ölçüsünde seçilerek düşünülerek alınmış şeyler ise hiç yok onu almamış yok bunu eksik almış diye dert etme. Alma zorunluluğu yok yanş bence öyle düşün. Kendini dolduruşa getirme.

işlerine geldiğinde gelenek görenek adet derler ama uygulamaya gelince maddiyatçı menfaatçi olur insanlar. bende gelin olacağım sırada, çok önemsememiştim kimseden de bir beklentim olmamıştı ama anneme adetlerimizi sorduklarında annem ben damada siz geline alışveriş yaparsınız, bildiğim kadarıyla bohça var her yörede demişti. onlarda onaylamıştı evet bizde de oluyor diye.. görümcem nişan arifesinde arayıp, hallettin mi hazır mı herşey az kaldı nişana diye sordu bende alışverişe çıkartmak için gün tayin edilecek heralde diye bekliyordum ki telefonda, bizden birşey bekleme şimdi zaman değişti oğlan ile kız yapıyor herşeyi canımbenim demişti. bende evet biz hallderiz demiştim ama çok ağladım teli kapattıktan sonra.. bunun adı dobralık değildi.. kendimi çok değersiz hissetmiştim. eşimin durumu yoktu, aileme yalan söylemiştim düğün salonuna kadar ben tuttum, nişan yüzüğüme kadar aldım. ablalarının babasının abisinin tabiki siz yapacaksınız tavrı çok alçakca idi. eşimle evlilik sonrasında bu konular yüzünden çok tartıştık. bana düğün sırasında yaşattıkları o değersizlik hissi bende çok yara bıraktı. bohça diye getirdikleri şeyde saydığın havlu lif yemeni seccade vardı. yeminle söylüyorum hepsini çöpe attım. annem de utandı getirdiklerinden.. keşke hiç getirmeselerdi onları.. kendi kullanamayacağın birşeyi başkasına götürmek hem de hediye altında ne bileyim benim asla tasvip etmediğim ve çok sinirlendiğim birşeydir. gerçekten bana o zımpırtıları hiç getirmeseler bu kadar kötüleşmezdi durum. halalarım ne getirmişler aç bakalım dediler.. iyi ki onların yanında açmamışım laf söz ederlerdi.. hepsi mamak çöplüğünde şuan. yaklaşık 3 yıl olacak evliyiz. ben eşimin ailesiyle asla görüşmüyorum. eşimle evlilik sonrası yaşadığımız problemlerin % 80 i eşimin ailesinin düğün sırasında yaşattıklarından kaynaklı.

buraya bu problemini yazmışsın ve bende aynı yoldan geçtiğim için sana yaşadığım bu acı deneyimi paylaşmak istedim. yazılan yorumların çoğunda ne var bunda hiç getirmeyebilirdi.. daha ne bekliyorsun ki gibi sözler bol keseden atmak gibi geldi bana.. herkes aynı şeye ayn ı miktarda değer vermez... eğer insanlar adettir diye sana birşeyler dayatıyorsa ( el öpmekten tutun da.. kendinden başka herkesi düşünmek zorundalığı gibi..) sende geline değer verilmesini, özenli davranılmasını, kıymet görmeyi karşıdan çok tabi beklersin.

sana almadılar mı.. sen de onlara hiç alma.. çok ciddi mesafe koy.. tamam yapmak zorunda değilseniz ben de size yapmak zorunda değilim de.. ayıp olur diye yaptığın şeyler bile içine dert olur. " ne verdin elime ne çalayım yüzüne" diye bir söz var ya..

yapmamalarını sorun etme.. ( ben etmiştim çünkü çok iyi niyet göstermiştim ve elimden gelen herşeyi yapmıştım pişmanım hemde çok). ama sen de hiç birşey yapma.. gelinlik dahi yapma..

şuan rahatım.. evime semtime dahi uğrayamazlar.. hepsini sildim.. bir oğlum var saçının telini dahi göremezsiniz.. siz dobrasınız öyle mi dobralık böyle olur dedim..

not: eşimle bu sebepten ayrılacaktık boşanma davası bile başlattım ama eşim bir müddet sonra tüm şartlarımı kabul ederek evine döndü.. bende geçmişte bana yaşattıkları bu acı deneyimleri hiç dile getirmeyeceğime dair eşime söz verdim. sünger çektik ve yeniden başladık. keşke başlangıçta akıllı davranıp iyi niyet göstermemseymişim. içimde bu kadar cam kıırklıkları biriktirmezdim.. kendinden ödün verme.. allah yardımcın olsun..
Çula çaputa ne kadar değer vermişsiniz
Şaşkınlıkla okudum yazınızı
Evlenmişsiniz hala bu konulardan kavga etmıssınız size bahane olmuş bence

Hele ki doğan yavrunuzu bile erkek tarafından bu sebepten dolayı esirgememek pes yani

Benim kv eşim evlenirken
Nasılsa boşanıp geleceksin dedi
Binlerce laf etti

Ben yine de eşimi sevdiğimden sorun etmedim
İçime dert olsa da eşime yansıtmadım
Hala da sevmem kendilerini ama evime gelmesinler asla demem
Allaj korkum var
Aynı şeyi sen de yasarsın yarın öbürgün

Evime gelmesinler deme hakkın
Torunlarını göstermeme hakkın yok
Eşin iyi adammış bu arada

Yani dışarı çıkıp kendi keyfiyle bir ton şey alabilecekken,hala 50 sene öncenin adetlerini bekleyen insanlar var.
Bohça dediğiniz şey,eskiden insanların giyim kuşam konusunda bu kadar imkanı olmadığı için var olan bir adet.Şimdi herkes 564865415641 çeşit giyiniyor zaten,içine gerekli şeyleri koymuşlar işte ne yapsınlar baştan aşağı size dolap mı düzsünler ? Şaka gibi...

Merhabalar.. Canımı sıkan bir durum var. Çal çaput için kimseye birşey demeyeyim diyorumda. Nişanlımla severek nişanlandık. Kendi birikimi yok. Bu işlerden anlamıyo. Büyükler halletsin vs diyo.

Annesi bohça diye birşey getirdi ama birşey yok içinde. 10ar tane havlu patik lif yazma. 1 nevresim takımı 1 terlik 1 saat. İç giyim adına 2 atlet 1 sütyen-kilot takımı var. Giyim adına sadece bu kadar diyebilirim. Alışverişe zaten çıkartılmadım.

Benim bildiğim gelin içten dışa baştan ayağa giydirilir. Çorabın kadar alınır. Herkes diyo sus sen öteki gelini alırken yaparlar ezilirsin sende diyo..

Bindallı almayı bile kabul etmiyor hanfendi.

Duruma yorumunuz ne kızlar
Öteki geline yaparlarsa ne yapayım
Yada bu durumu unutayım gitsin mi

Birde onlar bana ne aldıki damat bohçasına ne koyayım...
Bence öteki geline bakma sen şimdi.
Her kes kendi şanını gösterir.
Henüz bohca gelmeseydi ailenden bir büyüğün konuşsun kayınvalidenle bizde şunlar şunlar alınır desin derdim de artık bohcan gelmiş.Bundan sonrası için dikkatli ol.Bir büyüğün usturupluca dile getirsin ne lazımsa.Sende onlar ne koyduysa ona denk koy.Fazlasını yapma kendilerini bir şey sanmasınlar.
Nişanlına gelicek olursak kusura bakmasın kolaya kaçmış.Benim nişanlımında birikimi yoktu aylığı 900tlydi o zaman buldu buluşturdu elinden geldiğince istediğim her şeyi aldı sağolsun.
Senin nişanlınla birisinin konuşması lazım.Sorumluluk alması lazım.
Bu arada yaşlarınız kaç tı?

Bindalli almayi bile kabul etmiyor hanfendi derken? Kina gecesine ait ne varsa kiz tarafi yapar zaten tabiki kabul etmez. Ayrica ne bekliyorsunuz size bastan bir gardiropmu duzsunler. Bu kadar acgozlu olmayin yahu.

Benim bildiğim, önce geline içten dışa, baştan ayağa check up yaptırılır, bir sağlık sorunu varsa tespit edilip tedavisi yaptırılır.
Sonra hamama sokulur, içten dışa, baştan ayağa güzelce temizlenip paklanır.
En son içten dışa, baştan ayağa giydirilir ki üstü başı açıkta kalmasın. Yazık.

Sizinki baştan hatalı olmuş devamı da hatalı gelmiş maalesef.
Bir sonraki gelinde bu hataları tekrarlamazlar umarım.

Bu tür şeyler yaşamamak için ne biz bohça yaptık nişanda ne de karşı taraftan bohça istedik ben kendim alırım kıyafetlerimi gerek yok.

işlerine geldiğinde gelenek görenek adet derler ama uygulamaya gelince maddiyatçı menfaatçi olur insanlar. bende gelin olacağım sırada, çok önemsememiştim kimseden de bir beklentim olmamıştı ama anneme adetlerimizi sorduklarında annem ben damada siz geline alışveriş yaparsınız, bildiğim kadarıyla bohça var her yörede demişti. onlarda onaylamıştı evet bizde de oluyor diye.. görümcem nişan arifesinde arayıp, hallettin mi hazır mı herşey az kaldı nişana diye sordu bende alışverişe çıkartmak için gün tayin edilecek heralde diye bekliyordum ki telefonda, bizden birşey bekleme şimdi zaman değişti oğlan ile kız yapıyor herşeyi canımbenim demişti. bende evet biz hallderiz demiştim ama çok ağladım teli kapattıktan sonra.. bunun adı dobralık değildi.. kendimi çok değersiz hissetmiştim. eşimin durumu yoktu, aileme yalan söylemiştim düğün salonuna kadar ben tuttum, nişan yüzüğüme kadar aldım. ablalarının babasının abisinin tabiki siz yapacaksınız tavrı çok alçakca idi. eşimle evlilik sonrasında bu konular yüzünden çok tartıştık. bana düğün sırasında yaşattıkları o değersizlik hissi bende çok yara bıraktı. bohça diye getirdikleri şeyde saydığın havlu lif yemeni seccade vardı. yeminle söylüyorum hepsini çöpe attım. annem de utandı getirdiklerinden.. keşke hiç getirmeselerdi onları.. kendi kullanamayacağın birşeyi başkasına götürmek hem de hediye altında ne bileyim benim asla tasvip etmediğim ve çok sinirlendiğim birşeydir. gerçekten bana o zımpırtıları hiç getirmeseler bu kadar kötüleşmezdi durum. halalarım ne getirmişler aç bakalım dediler.. iyi ki onların yanında açmamışım laf söz ederlerdi.. hepsi mamak çöplüğünde şuan. yaklaşık 3 yıl olacak evliyiz. ben eşimin ailesiyle asla görüşmüyorum. eşimle evlilik sonrası yaşadığımız problemlerin % 80 i eşimin ailesinin düğün sırasında yaşattıklarından kaynaklı.

buraya bu problemini yazmışsın ve bende aynı yoldan geçtiğim için sana yaşadığım bu acı deneyimi paylaşmak istedim. yazılan yorumların çoğunda ne var bunda hiç getirmeyebilirdi.. daha ne bekliyorsun ki gibi sözler bol keseden atmak gibi geldi bana.. herkes aynı şeye ayn ı miktarda değer vermez... eğer insanlar adettir diye sana birşeyler dayatıyorsa ( el öpmekten tutun da.. kendinden başka herkesi düşünmek zorundalığı gibi..) sende geline değer verilmesini, özenli davranılmasını, kıymet görmeyi karşıdan çok tabi beklersin.

sana almadılar mı.. sen de onlara hiç alma.. çok ciddi mesafe koy.. tamam yapmak zorunda değilseniz ben de size yapmak zorunda değilim de.. ayıp olur diye yaptığın şeyler bile içine dert olur. " ne verdin elime ne çalayım yüzüne" diye bir söz var ya..

yapmamalarını sorun etme.. ( ben etmiştim çünkü çok iyi niyet göstermiştim ve elimden gelen herşeyi yapmıştım pişmanım hemde çok). ama sen de hiç birşey yapma.. gelinlik dahi yapma..

şuan rahatım.. evime semtime dahi uğrayamazlar.. hepsini sildim.. bir oğlum var saçının telini dahi göremezsiniz.. siz dobrasınız öyle mi dobralık böyle olur dedim..

not: eşimle bu sebepten ayrılacaktık boşanma davası bile başlattım ama eşim bir müddet sonra tüm şartlarımı kabul ederek evine döndü.. bende geçmişte bana yaşattıkları bu acı deneyimleri hiç dile getirmeyeceğime dair eşime söz verdim. sünger çektik ve yeniden başladık. keşke başlangıçta akıllı davranıp iyi niyet göstermemseymişim. içimde bu kadar cam kıırklıkları biriktirmezdim.. kendinden ödün verme.. allah yardımcın olsun..
Şaka gibi, eşinize acıdım.

seni götürmeleri gerekliydi evet ama nişan pohçası da gayet yeterli. ama şöyle bir durum var her yerin adeti farklı olduğu için sana ne istediğin sorulmalıydı ve senle gidilmesi gerekirdi. yine de bana sorarsan bunlar önemsiz. ben 1 hafta önce evlendim. hiç nişan pohçası falan yaptırmadım. benden önceki gelinleri 7 ay önce evlenmiş dediğin gibi tepeden tırnağa hem kendini hem ailesini giydirmiş. ama bana ne. ben kendimi bilirim. gereksiz işlerle uğraşamam. sende uğraşma. zaten kötü niyet ters teper boşver

Yahu demeyeyim diyorum da hem parasız adamla evlenmek istiyorsunuz hem kv parasıyla alışverişe çıkmak istiyorsunuz bu nasıl bir iş aklınız alıyor mu? Eş adayınız olacak adam annesinin eline para saysaydı sizin de gönlünüzce alışverişiniz olurdu ayrıca eskidendi o gelin almalar. Gelin tarlaya koşar, ev işine yardım eder, sabah börek açar akşam tütün toplardı, boş zamanlarında çocuk yapardı :KK45:Eee siz ne yapacaksınız aileye de sizi baştan sona giydirsinler. Ayrı bir eviniz Yuvanız olacak çocuğu da keyfinize yapacaksınız, kv haftada 2 kereden fazla gelse suratınız asılacak. O zaman, ne kadar ekmek o kadar köfte diyoruz daha çoğunu istiyorsak Zengin kocalarla evleniyoruz, yoksa da ağlamıyoruz milletin gazına gelmiyoruz, malum az ile yetinmeyen çoğu bulamaz.
Harika bir yorum yapmissiniz elinize saglik.

Merhabalar.. Canımı sıkan bir durum var. Çal çaput için kimseye birşey demeyeyim diyorumda. Nişanlımla severek nişanlandık. Kendi birikimi yok. Bu işlerden anlamıyo. Büyükler halletsin vs diyo.

Annesi bohça diye birşey getirdi ama birşey yok içinde. 10ar tane havlu patik lif yazma. 1 nevresim takımı 1 terlik 1 saat. İç giyim adına 2 atlet 1 sütyen-kilot takımı var. Giyim adına sadece bu kadar diyebilirim. Alışverişe zaten çıkartılmadım.

Benim bildiğim gelin içten dışa baştan ayağa giydirilir. Çorabın kadar alınır. Herkes diyo sus sen öteki gelini alırken yaparlar ezilirsin sende diyo..

6 senelik evliyim su an bindalliyi erkek tarafı mı alıyor mus dedim?:D
Biz kendimiz aldık:)
Cok istiyrsan nisanlını götür alısverise,
Bunlar bunlar alıncak de.
Ama bastan uyarayım.
Duğunden sonra o aldıkları seylerın ekstresini beraber oduceksiniz:D
Bizzat yasandı.
Ben olsm hiçç borclanmam durduk yere:)

Parası olmayan ana bana parasına güvenen adamla evlenmeyin. Ya da yapılana teşekkür edin. Siz de ne imkânınız varsa onları alın.

Olaylar yaşanırken susup, sonradan çok abartı bir tepki vermişsiniz. Nişanlanmadan önce görümceniz ilk kıvırdığında ağlamak yerine hayır kabul etmiyorum demeliydiniz. Siz şimdi böyle mutluysanız ne ala. Bence torun göstermemek çok abartı bir tepki. Onlar için değil çocuğunuz için.
bebeğimi göstermeme ve asla iletişim kurmama kararıma aile terapistimizde yanlış bir karar ve tutum olarak değerlendirmişti. bu evlilikte çok büyük bir risk taşır diyerek.
ama ben tüm yaşadığım sorunlara gerektiği zamanda tepki vermediğim ve biriktirdiğim için ( bu benim hatam) çok sert bir şekilde patladım ve yakıp yıktım.. eşimin tarafında konuyla ilgisi olmayan kişilerle bile iletişim kesildi( tartışmalar yaşadık).. benim kararım bu yönde ve saygı göstermelerini bekliyorum. kimseyi zorlamadım. hatta ben boşanmak için dava başlattım. eşim ya bu yuva bu kararlar üzerinde devam edecek yada bitecek.. sen yoluna ben yoluma dedim.. bir tercih yapması gerekti.. ailesiyle dışarda görüşüyor ama bana haber vermeden.. çocuğum 18 yaşında kendi karar verir.. ama asla göstermiycem.. bu da benim kararım.. onlardan aldığım intikam belki de.. ablaları eşime boşanması için çok baskı yaptı.. sen kimsin, bizim torunumuz ve oğlumuz dediler.. bana kim olduğumu zorla gösterttiler.. bütün beddularım onlarla.. ölmesin sürünsünler.. bir bardak suya muhtaç olsunlar inş.. herkes yaşadıklarını bilir. siz çabut için bunu yaptığımı düşünüyorsanız size hayır o öyle değil demek gibi bir mecburiyetim yok.. verdiğim kararda huzurluyum.. ve bu kadar nefret ve kin varken biraraya gelip akrabai ilişkiler kurmak bebeğime çok daha büyük zararlar verir..

millet evine ekmeği zor götürürken, düğün yapmak kolaymı şu kriz ortamında...çevrenin hiç bir lafını önemsemiyceksin, en iyiside yapılsa onlar yine bir kulp bulur...kişiliği oturmamış insanlar başkasının sözlerinden etkilenir...evlenmeyi zorlaştırma, en kolay yoldan hallet...düğün esnasında o kadar luzumsuz masraflar oluyorki, hiç gerek olmayan şeylere...
oğlan evi yolunacak kaz gibi görünüyor düğün zamanı insanlara...

Hay bohçanıza.. Bohça da bohça diye tutturanlara :KK67:diye yapıştırasım var. Herkes gönlünden geçeni yapsa güzellikle hallolsa bu işler. Ayıp yahu ayıp. İstenmez. İç çamaşırı mevzusu kabus zaten. İnsanlar size para harcayınca mı kıymetli olcaksınız???

Ben hiçbi şey istemedim ona rağmen size yapılan gibi bir bohça yapmışlar bana. İçinde bi gecelik vardı 47 kilo kıza xl beden tül gecelik :D nişan bozulursa diye tutup sonrasında atıverdim. Hayır memleket meselesi haline getirince noluyo ki? Sadece itici oluyorsunuz.

Bu zamanda her şeye burnunu sokan çok olur akıllı olup aklınızı kullanın dolduruşa gelmeyin ahmak gibi.

Benim bohçam da arkası yanık ve giyilmiş yelek , düğünlerde araç aynalarına bağlanmış ince havlu , yaklaşık olarak 43-44 numara civarinda eski patik , boncuklu beyaz örtü aklıma gelenler bunlar vardı . Eşim gördü bunu olay çıkaracaktı ben enge oldum . Üzerinde de çok durmadım durumun . Çünkü birbirimizi sevdik önemli olan buydu .

Haaa unutmadan biz alışverişe de çıkmadık .Eşime biz aldık onlar bana herhangi birşey almadı . 3 Yıldır evliyim 1 yılda nişanlı kaldım kv nin hiçbirşeyi nasip olmadı bana .Bu konunun tartışmasını eşimle hiç yapmadık . Olan biten herşeyin farkında olmaı bana yetti . Kv şimdi istediği zaman gelir gider biz gideriz sorun yok aramızda

Ah olurmu? Gelin kizimiz dior makjaj malzemesini insta'ya atacak. Bana şöyle kiyafet, böyle çorap aldilar diye hava atacak.

Evlilik bunu gerektirir çünkü! Sorsan "kvdenin evini temizlermisin? Misafirlerini ağirlarmisin? Ayni evde yaşarmisin? Kanli çarsafi gösterirmisin?" diye, "Hangi çagda yaşiyoruz" cevabi verilir.

Olmayan eltiyi şimdiden kiskanmak ağir psikolojik vaka. Şimdiden bile o diğer geline acidim.
Sizce bir gelin olarak hakkı değil mi. Banada hiçbirşey yapılmadı büyük eltimde küçük eltimde adan zye herşeyi yaptilar hemde çifter. Ben genç kız değilmiydin,benimde heveslerim vardı herşey kursağımda kaldı neymis koca mi seviyorum.onlarda seviyordu sözde. Bide kötü olan ben oldum neden zoruma gitti diye. Şimdi hepsinden nefret ediyorum. Halen kaynanam öyle ikisine farklı bana farklı sanki bütün masrafları ben yaptırmisim. Valla kardeşim herşeyini yaptır hakkini al bir kere evleniyorsun.

Back