- 8 Mart 2015
- 2.420
- 2.621
- 33
- Konu Sahibi pinkperest
Bu çocuğun hasta olduğuna inanmak. Tıpkı hasta bir hayvanın telef olmasını beklemek gibi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eğer kardeşinin bir erkek ile ilişkiye girmesinden gönlün rahat ise ve onun hayatı onun tercihi diyebiliyorsan, ve onu bu halde görmekten yüreğin dayanıyorsa
justholdmetight gibi düşünenlerin dediği gibi normal deyip, unut gitsin. Ne diyim. Ama ben olsam kardeşim bir kafa karışıklığı içinde deyip ona son ana kadar yardımcı olup kurtarmaya çalışırım. Bak kardeşim bu da madde bağımlılığı gibi bir rahatsızlıkdır. Onun ve onlar gibilerin yardıma ihtiyacı var.
Konuyu açan kardeşinin eşcinsel olmasını istemiyor. Eşcinselliğe karşı olan bir psikolog yardımcı olamaz aksine bu normaldir deyip geçiştirir.
Tamam o zaman sıkıntı yapmayın bırakın kardeşiniz erkek arkadaşlarıyla dilediği gibi hayatını yaşasın. Neden o zaman rahatsız oluyorsunuz ki onu anlamadım?
Eğer kardeşinin bir erkek ile ilişkiye girmesinden gönlün rahat ise ve onun hayatı onun tercihi diyebiliyorsan, ve onu bu halde görmekten yüreğin dayanıyorsa
justholdmetight gibi düşünenlerin dediği gibi normal deyip, unut gitsin. Ne diyim. Ama ben olsam kardeşim bir kafa karışıklığı içinde deyip ona son ana kadar yardımcı olup kurtarmaya çalışırım. Bak kardeşim bu da madde bağımlılığı gibi bir rahatsızlıkdır. Onun ve onlar gibilerin yardıma ihtiyacı var.
Tanı DSM ve ICD'ye göre koyulur ve bu kitaplarda eşcinsellik hastalık olarak geçmez. şayet eşcinsel birine hasta olarak hitap ederseniz ceza bile alabilirsiniz. Bizim ülkemizde değil tabi ne de olsa hukuki yaptırımlar malum.
Kaç yıl sonra mesleğimi öğretiyorlar bana ilahi :))
Tamam o zaman sıkıntı yapmayın bırakın kardeşiniz erkek arkadaşlarıyla dilediği gibi hayatını yaşasın. Neden o zaman rahatsız oluyorsunuz ki onu anlamadım?
yahu herkes bilip bilmeden atmış. eşcinsellik terapistleri oluyor onlardan alanında iyi olan birine başvur mutlaka. kardeşinin yaşı hem çok büyük olmadığı için hem de cinsel açıdan pek memnun kalmadığı için inşallah atlatırsınız bu durumu. zaten sürekli görüşüyormuşsunuz ve kardeşin sana birçok şeyi anlatıyor. sıkıntı etme, onun düzenli olarak terapiye gittiğinden emin ol
ayrıca "böyle kabulleneceksiniz artık" diyenleri de kesinlikle kınıyorum. eşcinsellik benim gözümde ve dinen -müslüman olanlar için söylüyorum- kabul edilemez bir şey.
böyle çıkışmana gerek yok. ben burda birçok kişiden bahsettim. yıllarca eşcinsel bir hayat sürüp de sonra terapi yardımı ile bu durumu düzelten insanlar var yani bu cinsel eğilimler değişebilir-değiştirilebilir onu söylemek istiyorumtabi bilip bilmeden attık bileydik burda 1000 eşcinseli hetero yapmış biri olduğunu danışırdık tabisi.
yahu herkes bilip bilmeden atmış. eşcinsellik terapistleri oluyor onlardan alanında iyi olan birine başvur mutlaka. kardeşinin yaşı hem çok büyük olmadığı için hem de cinsel açıdan pek memnun kalmadığı için inşallah atlatırsınız bu durumu. zaten sürekli görüşüyormuşsunuz ve kardeşin sana birçok şeyi anlatıyor. sıkıntı etme, onun düzenli olarak terapiye gittiğinden emin ol
ayrıca "böyle kabulleneceksiniz artık" diyenleri de kesinlikle kınıyorum. eşcinsellik benim gözümde ve dinen -müslüman olanlar için söylüyorum- kabul edilemez bir şey.
böyle çıkışmana gerek yok. ben burda birçok kişiden bahsettim. yıllarca eşcinsel bir hayat sürüp de sonra terapi yardımı ile bu durumu düzelten insanlar var yani bu cinsel eğilimler değişebilir-değiştirilebilir onu söylemek istiyorum
ben eşcinselliğin hastalık ya da normal bir durum olup olmadığını tartışmıyorum. konu sahibi bu durumu düzeltmek istiyor ve ben ona yardımcı olmaya çalışıyorum. lütfen bu tarz tartışmalar çok gereksizAmerikan Psikiyatri Birliği (APA), 1973 yılında eşcinselliği, "Akıl Hastalıkları Teşhis ve İstatistikleri Klavuzu"ndan çıkarmıştır. APA'ya göre eşcinselliğin geçmişte bir akıl hastalığı olarak görülmesinin nedeni, akıl sağlığı alanında çalışan profesyonellerin ve toplumun bu konuda taraflı şekilde bilgilendirilmiş olmasıdır.
1 Ocak 1993 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü (WHO) eşcinselliği "Uluslararası Hastalıklar Sınıflandırması"ndan çıkarmıştır. ICD-10 maddesi "cinsel yönelim, tek başına, bir rahatsızlık/hastalık olarak kabul edilemez" şeklindedir.