canım tebrikler
progestan vajinadan olunca daha etkili oluyormuş bu yüzden doktorun bunu önermiştir ama bir süre yatacaksın aksi taktirde geri gelebiliyor,
hadi canım rastgele..a.s. Şeniz Şeniz jeyyar
CANIM VALLA BENDE ONU DÜŞÜNÜYODUM..ÇALIŞIYORUM..ÖĞLENLERİ NASIL KOYCAMKİ :uhm:
teşekkür ederim canım,ben şimdi aktara gidiyorum belki gelmiştir ümidiyle,ne kadar erken başlarsak o kadar iiyi olur değil mi?
biz 3 ay korunmak zorundayız şimdi,kürtaj olalaı daha 14 gün oldu,ama ben 3 ay bekleyemem sanırım,
2 ay geçince çalışmalara başlarız artık,bizim bu çalışmalar sırf bebek için oluyor artık neredeyse:roflol:
yaa ben bu kürü sabah akşam yapsam ama aynı zamanda gün içinde de içirsem olmaz mı?
daha çabuk sonuç almak istiyorum,
bir zararı olur mu?
ilaki sabah akşam olmak zorunda mı yaaaa,
ayrıca etkisi 3 ay sonra mı başlıyor gerçekten de?
ayrıca bizde morfoloji %60
bu iyi demek değil mi?
total sperm sayısı: 20 . 10*6
sperm konsantrasyonu: 10 . 10*6
bu değerler normalin altında değil mi?
bunu bana açıklar mısın?
aksi taktirde ürolojiye gideceğim,
hiç birşey anlamadım,:sm_confused: :uhm: CADIARZU kafamçokkarıştı
netten de araştırdım ama olmuyor işte,
hacim 2cc
likefaksiyon 90'
ileri hızlı %15
orta hızlı %15
yavaş %20
lökosit 2-3 ml
sperm hareketlilik kalitesi 1. derece,sanırım en azı 2. derece olması gerekiyormuş
yaaa hiç birşey anlamıyorum,
burada sağlıklı bir bulgu elde edilmemiştir diye düşünüyorum inşallah doğru düşünüyorumdur yaaa.
hafif asteospermi
orta derecede oligospermi
renk doğal
yoruldum artık yaaa
bana bunların açıklayın lütfeeeeeeeeeeennnnnna.s.
KıZLARRRRRRRRRRRRRRRR BEN GELDİMMMMMMMMMM :dance:
NURTOPU GİBİ İKİ TANE YUMURTACIĞIM OLUŞMUŞ 16MM LİK..BİRİ SAĞDA BİRİ SOLDA....
DR.ÇOK GÜZEL GELİŞMİŞ DEDİ..HEMDE 11.GÜNÜMDE :dance: :dance:
AKŞAM 8 DE İĞNEMİ VURDURTCAKMIŞIM..AMA KOLDAN DEDİ..ARAŞTIRMALARIMA GÖRE KALÇADAN VURUYODU HERKES...
YAVV BENİM DR.UM GARİP ADAM VALLA HERŞEYİN TERSİNİ YAPTIRTIYO..BİDE PROGESTAN İLACI YAZDIRMIŞTI..ONUDA HERKES AĞIZ YOLUYLA ALIYOMUŞ ARAŞTIRMALARIMA GÖRE BANA SABAH ÖĞLE AKŞAM 2'ŞER TANE ALTTAN FİTİL GİBİ ATICAKMIŞIM :roflol: ESTROFEM İLACINIDA GÜNDE 3 KERE ALLAHTAN AĞIZ YOLUYLAN KULLANCAKMIŞIM..
İLİŞKİ İÇİNDE SAAT VERMEDİ YARIN YAPCAKMIŞIZ VE 1 ER GÜN ARAYLA 3 SEFER YAPCAKMIŞIZ...AMA SANKİ HAMİŞ KALMIŞIM GİBİ ÇOK MUTLUYUM..NE HİKMETSE :sm_cool::sm_cool::sm_cool:
valla süpersin diyecek birşey bulamıyorum,teşekkür ederim,ayrıca ben bu gün aktarları hallaç pamuğuna çevirdim,Canım öncelikle morfolojinin çok güzel olduğunu söyleyeyim. Sayı ve hareketin arttırılması inan daha kolay. Ama morfoloji öyle değil. %60 güzel. Bu her 100 taneden 60'ının yumurtayı dölleyebilecek yapı ve özelliklere sahip olduğunun göstergesi. Kruger morfolojisine göre bu değer %14 , WHO ölçütlerine göre de %30'un üzerinde olmalıymış. Senin ikisini de hayli hayli karşılıyor. Ne mutlu sana..
Sayıya geldiğimizde sayının az olduğunu görüyoruz maalesef canım. Çünkü ml'de 20.000.000 olması gerekiyor en az. Senin 10.000.000. Ama gördüğün gibi ümitsiz vaka değil. Toplamda da en az 40.000.000 sperm verilsin diyor WHO. Senin 20.000.000. Neden? Çünkü 2 ml verilmiş. 20.000.000 olmuş. 3 ml verilseydi 30.000.000 olacaktı. Bu durumda keçiboynuzu kürü ön plana çıkıyor. Sayıyı yükseltmek konusunda en doğal ve güvenilir yol bu. Bunu doktorlar bile öneriyorlar artık. Kullananlar gördüğü faydadan çok memnunlar. Sayıyı artar o kısmı kafana takma. İlaç kullanmasın , sigara içmesin , keçiboynuzu kürü (sen şimdilik pekmez,tozu) , e vitamini , soğuk duş ile bu değerler yükselir. Bariz bir sperm sayı azlığı yok. 5.000.000'un altında olsaydı ciddi sorunlar olduğunu düşünebilirdik. Bir de erkeklerin orada sperm verirken yaşadıkları stresi ve olumsuzluğu düşünürsek , bir ilişkide olabilecek değerleri bekleyemeyeceğimizi de bilmemiz gerekir. Orta derece oligospermi dediği bu. Sayı azlığı ama orta derecede. Düzelmesi muhtemel..
Hareket olayına gelince toplam hareketli %50 , hareketsiz %50. hafif asteospermi demiş. Yani hafif ileri hareketlilikte sorun var. ileri hareketlilik %15 , orta hareketlilik de %15. toplamı %50'den fazla olmalı. gördüğün gibi uzak değerler değil. yukarıda saydığım şeylerle hızı da düzelebilir. varikosel olsaydı zaten bu değerler böyle çıkmazdı. %50 hareketlilik bulunmazdı. demekki düzelebilir durumdalar.
likefaksiyon 90' dediği sıvılaşmak , erimek anlamında. eşinin spermleri 90 dakikada sıvılaşıyormuş. 5 ile 25 dk arasında sıvılaşmasının uygun olacağı görüşünde WHO. En fazla 60 dakikadan bahsedilmekte. 90 dakika olursa ne olur , ne gibi sonuçlar doğurur bilemiyorum.
lökosit 2-3 ml yazıyor. ml'de 2-3 milyon mu diyor yok sa birşey mi tam yazılmamış. Lökositin de 1 ml'de 1.000.000'den fazla olmaması gerekiyor. Olması durumunda iltihap söz konusu demektir. Bu durumda ilaç kullanılarak tedavi olunur. İltihap olması değerlerin az çıkmasına sebep olur. Az sayı ve düşük hareket çıkar. Bu konuyu da bu yazılanla tam yorumlayamayız.
Ancak toplam 20.000.000 sayı , %60 normal morfoloji , %30 toplam hızlı ve orta hareketli spermin 3.600.000'ü yani en az 3.000.000'u normal morfolojili ve hızlı demektir. Bunu 5.000.000'unun üstüne çıkarabilirseniz şansınız katlanarak artacaktır.
Mesela bizim toplam 148.000.000 sayı , %90 toplam ileri hızlı ve orta hızlı hareketli ama morfoloji %2 sonuç olarak da 2.600.000 sperm normal morfolojili ve hızlı. Yani ez az 2.000.000. Gördüğün gibi morfoloji nasıl da bel büküyor. Değerleriniz düzelmeye müsait stres yapmadan öneri ve tavsiyelere uymanızı , 3 ay sonra spermiogram testi yaptırmanızı , düzelmemesi durumunda uzman bir üroloğa gitmenizi öneririm.
Tabi inşallah bunlara gerek kalmadan iyi haberleri duyarız canım a.s.
Bir de keçiboynuzunu günde 2-3 kere içse olur mu demişsin. Olmaz canım. Belirtilen ölçülerde içecek. Bu kürde özellikle belirtilmiş. Tarife uyunuz. Kaş yaparken göz çıkarmayalım di mi ama :1rolleyes: Kafana çok takma canım. Durumun vahim değil yani. Çok güzel olacak göreceksin.. yerimseniben
kızlaaaaar artık tamamen umudumu yitirdim tese sonucumuz canlı sprem bulunamadı sıfıra sıfır elde var sıfır sonucu alınca dünya başıma yıkıldı sandım hastaneden çıkınca bornava sokalarında ağlaya ağlaya saatlerce dolaştım şuan sanırım beynim durdu çalışmıyor
valla süpersin diyecek birşey bulamıyorum,teşekkür ederim,ayrıca ben bu gün aktarları hallaç pamuğuna çevirdim,
ve sonuç olumlu tabi bu kadar uğraştan sonra,
vuslata erdik ve bulduk keçiboynuzu meyvesini,
bu geceden itibaren başlıyor eşim içmeye,şifa niyetine inşallah,
benim eşimde ilk testlerde mikrop mu ne tespit edilmiş,artık tıp dilinde ne oluyorsa,neyse bunun için de ilaç kullanmıştı,daha sonra ilacı bıraktı,sanırım düzelmişti bu sorun,darısı diğer sorunlarımızın başına,
eşim sperm örneğini kış bitiminde verdi ama eve gelmiş bunun için(ayrıca sadece 2 günlük perhiz uyguladı,anlarsın sen onu fazla açık vermiyeyim),ayrıca burası(muş) o zaman soğuktu.inşallah bu değerlerin çıkmasında bunun da etkisi olmuştur,
yaaa sen nerden biliyorsun bütün bunlarııııı?:uhm:
NEVROSKY
senin için:
a.s.:1hug: a.s. a.s.
nevroskyyyy senin bu haline bayıldım arkadaşımmm gerçekten çok pozitifsinn herkese pozitif enerji veriyosunn inşallahh hepimizin sağlıklı güzel bebişleri olur da bu günler geride kalırrrrrr
kızlaaaaar artık tamamen umudumu yitirdim tese sonucumuz canlı sprem bulunamadı sıfıra sıfır elde var sıfır sonucu alınca dünya başıma yıkıldı sandım hastaneden çıkınca bornava sokalarında ağlaya ağlaya saatlerce dolaştım şuan sanırım beynim durdu çalışmıyor
kıslar merhaba.dun doktorun soyledıgı sekılde estradıol yanı e2 hormonuma baktırdım.e2168 cıktı.doktoru aradım hemen asılama yaptırackmısınız dedı.bende yok dıyınce o zaman 14 yada 15 gun ılıskıye gırın dedı.ultrasona felan baktır demedı.yumurtanın catlayıp catlamadıgını nasıl anlıcam?kendılıgınden catlarmıs.:uhm:
nevrosyk canım beni listeden silersin adet oldum(((
Kizlarrrrrrrr Bu Günler Geçermiiiiiiiiii
Aslinda Biliyorum önümde çok Uzun Yillar Var Amaaa
Oyyy
Geçecekkmii??
Canim çok Teşekkür Ederim Yaklaşimin Için.. Aklimdan çikmiyor Ama Dedğin Gibi Kendime Yeni Sayfa Açtim Ama Arka Sayfaya Bakmaktan Kendimi Alamiyorum şuanda Belkşi Yeni Diye Bugün çok şükür Mutluyum Adet Oldum Demek Herşey Yoluna Girmiş Buda Umut Beniim Için 6 Ay Korunacak Olsamda... Inşallah Arkadişin Gibi Bende Yine Hamile Kalirim Ve Sizlere Yazrim Dualariniz Bekliyorum Benim Dualşrim Sizinle Allah Hepimizin Yardimci Olsun... Güzel Günlşer Bizim Için... Her Inişin Bi R çikişi Vardir öyle Değilmi??canım Sen şimdi Uzun Yılı Falan Düşünme. önümüzdeki Aylara Ve Yıla Bakıyoruz. Doktor Sana Dinlenme Vermiş Haliyle Haklı Olarak. Bu Süre Zarfında Sana Düşen Pozitif Olmak. Enerjini Toplamak. Kendini Tedaviye Hazırlamak. Bu Yaşa Nasıl Geldik? Yıllar Bir şekilde Geçiyor. önemli Olan Nasıl Geçtiği. Nasıl Geçeceğini Az çok Sen Belirleyeceksin. Senin Moralin , Senin Hayata Bakışın , Senin Yaşama Tutunuşun , Senin Olayları Biraz Daha Olgunlukla Karşılayışın Belirleyecek. Kolay Değil Arkadaşım , Canım Benim. Ikizlerini Kaybettin. 21. Ve 23. Haftalarında. 5 Ay Taşıyıp , Hayallerini Kurup Güzel Birşekilde Sonlandıramadığın Bu Hamileliğin Senin Hayatının Kara Bir Sayfası Olabilir Haklısın. Ama O Sayfaları çevirip Bir önce Beyazlarına Dönmelisin. Kara Sayfanın Altını Karalamaktansa Beyaz Sayfalara çiçekler çizmelisin.. Bir Kere Hamile Kaldın Tüp Bebek Denemende. Yeniden Kalmana Engel Değil Bu Düşükler. Sadece Dinlenmen Gerekli. Doktor Tavsiyelerine Uyman Gerekli. Benim Arkadaşım Da 4 Aylık Ikiz Düşürmüştü. 7 Ay Sonra Tüp Bebeği Denedi Yine Geçenlerde. Ve Tuttu. Senin De Tutabilir. Tutabileceğini Düşün. Neden Tutmayacağını , Olmayacağını Düşünüyorsun. Neden Negatif Düşünüyorsun. Sonuçta Yazılan Oalacaksa Da Neden Güzeli Hayal Etmeyi Tercih Etmiyorsun. üzülme Artık Lütfen. Seni Böyle üzüntülü Görmek Istemiyoruz. :teselli: Belki Bu Kadar Da Düşünmüyorsundur Artık. Ama Ben Düşünüyorsan Diye Bunları Yazmak Istedim Sana Canım. A.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?