Erkek İnfertilitesi Erkek İnfertilitesi yüzünden hamiş kalamayan bayanların listesi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar bu adet düzensizliğinden nasıl kurtulacam bilmiyom ..adetim 4 gün geçmişti dr gittim bişey çıkmadı zaten hiç gebelik olcak diye aklımın ucundan bile geçmediydi.farlutal verdi onu içecem tekrar hormon tahlili yaptırcam. senağlamasenağlamasenağlama

Tamam Tülincim ...
Ben hala tam bilmiyorum tıbbi terimleri...
aklım uzun protokole takılmış durumda şimdi,
zor bi işlem mi yumurta toplama, canı acımaz değil mi Yeterin yarın

işlem sırasında anestezi veriliyor canım..
sonrasında ağrı olabiliyor biraz..

günaydın kızlar
çok keyifli ve müjdeli bir hafta olsun inşallah bu hafta yeterimle tulinim de bebişi geliversin
yeterim yumoşların kolaycacık toplanıversin inşallh arkadaşım

SAĞOL CANIM
İNŞŞ RABBİM SENİNDE YÜZÜNÜ GÜLDÜRSÜN :CüvCüv:HEMDE HİÇ BEKLEMEDİĞİN BİR ANDA İNŞŞŞ:Saruboceq:

sağolun kızlar..
yeterim herhalde beklenmedik anda gelicek..

fadiğim benim için yazdığın açıklamayı iptal edebilirsin..
Aşılama iptal oldu.. kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
Fazla yumurta olmuş ve hepsi de büyümüş..
ohss riski var dedi doktor..
çatlatma iğnesini vurmuyoruz artık..
çok ağrım olmaz da ilişki olursa bi şans var yine..
Allah'tan hayırlısı artık..
bu kadar tersliğin üstüne güzel bişey gelir inş..

nermin üzülme canım boşver..
en iyisi sağlık..
ne zaman istiyorsa o zaman gelsin velet..

nermin üzülme canım boşver..
en iyisi sağlık..
ne zaman istiyorsa o zaman gelsin velet..

cnm ya aşılaman yarıda kalmış inanki çok üzüldüm.rabbim güç versin inş doğal yoldan gelsin.dediğin gibi sağlık olsun.. :çok üzgünüm::çok üzgünüm:evet ya ne zaman isterse o zaman gelsin bu velet..usandım artık...anasını sattığımın derdi bir değilki,ne ararsan var(rabbim bundan aşağısına düşürmesin)hangisiyle uğraşalım şaşırdık kaldık:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

sağol nermincim..
üzülmedim ki acayip bir duygu bu sefer ki..
doktor hatası bana göre fazla dozla başlandı diye oldu..
ama böyle olması gerekiyormuş.. amaaaaannnnnn

güzel dilekleriniz için sağolun kızlar
yeter inşallah kaliteli şekilde döllenir yumurtaların sıkı sıkı tutunur bebeğin
preseed kayganlaştırıcı bi jel
spermin daha uzun süre yaşamasını ve daha hızla yol almasını sağlıyomuş
ben de ilk kez kullandım ve 1 kere nasip etti Allah ım
kadın kullanıyo ilişkiden 25 dk önce vajinaya sıkıyosun
ıııııyyyyyyyyyyyyyyy ne irenç oldu böyle anlatmak ta
neyse sony güzel olsun da değer her zahmete

slm kizlar nasilsiniz?

tulinim siz yinede sansinizi deneyin belki calismalar ise yarar, yanlis hatirlamiyosam rapunzel ilkinde oyle hamile kalmisti.....

CANIM SAĞOL İNŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ:Saruboceq::Saruboceq:

TÜLİŞİM BENİM GİTTİĞİM MERKEZDE EĞER BÖLE BİR DURUM VARSA AŞILAMAYI İPTAL EDİP TÜP BEBK YAPIYORLAR SİZDE NEDEN BÖLE BİR ŞEY LMADI Kİ:uhm::uhm:

kısmet artık şeker napalım bir dahakine inş ama senin yerinede oynadım emin olabilirsin opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

İYİ YAPMIŞSIN SİDOŞUM HEP İŞ GÜÇ NEREYE KADARzemuszemuszemuszemus:teytey::teytey:hihoyyythihoyyyt

aramıza hoşgeldin nazara.s.
evet sayınız iyi hareketinde ne kadar olduğunu yazmamışsın...
az da olsa ileri hareketli varsa çok kötü diğemeyiz
birde morfolojide çok önemli ona bakılmamış mı?

canım evet sayıda düşüş olmuş...
hareket iyi...
peki morfoloji neya göre %8?

önemli değil canım....
bütün işleriniz yolunda gitsin inşallah....

bu yumoşlar güzel güzel döllenirler inşallah....
rabbim yüzünüzü güldürsün canım....

hay allah yaaa....
hayırlısı canım...siz çalışmalara devam edin...tabiki yinede şansınız varyerimseniben

Kızlar sımdı ben gecen hafta yumurtlama basladı koyu akıntı bole jole gıbı ama hala ara ara bıraz seyreklesmıs sekılde gelıo beyaz seffaf akıntı sızce ne olabılır yaaaaaa adetım 4 gun gectı

slm kizlar nasilsiniz?

tulinim siz yinede sansinizi deneyin belki calismalar ise yarar, yanlis hatirlamiyosam rapunzel ilkinde oyle hamile kalmisti.....

ağrım olmazsa öyle düşünüyorum ayşecim..
birinden birine denk gelir belki diyorum kısmet..

TÜLİŞİM BENİM GİTTİĞİM MERKEZDE EĞER BÖLE BİR DURUM VARSA AŞILAMAYI İPTAL EDİP TÜP BEBK YAPIYORLAR SİZDE NEDEN BÖLE BİR ŞEY LMADI Kİ:uhm::uhm:

devlet hastanesi canım bilmiyorum ki..
aşılama raporu almıştım belki çevrilmiyordur..
2. hakkımı kullanıyor gibi olmayıp ücretli olsa pahalıya patlar yine opu dölleme ve transfer parasını isterler..
aşılamayı oldu gösterelim tüp için hazırlıkları yaparsınız dedi..
yasayı beklicem artık.. haziranda görülecekmiş zaten..
kist olmasın inş..

fadiğim sağol canım..
kasık ağrım var..
baskı yapınca da batıyor daha önce bildiğimden aklinialirimsmile :kedi:
ağrım olmazsa değerlendiricem yine..

mızmız test yapmadın mı..
test yapmaktan korkma iyi ya da kötü bir sonuca ulaşırsın en azından..
hayırlısı inş..

valla cnm adetım arada sırada 9 gun atıyor ya o yuzden yapmakdan cekınıyorum bakalım beklıyecem

valla cnm adetım arada sırada 9 gun atıyor ya o yuzden yapmakdan cekınıyorum bakalım beklıyecem

dediğin gibi sümüksü şeffaf akıntı yumurta çatladığı zamanlarda oluyor..
ama senin günün geçmiş..
inş hamilesindir.
negatif görmeye alıştık artık takma kafana istersen bi dene..

Nevrosky arkadaşımızın en son 28-08-2009 tarihindeki listeye burdan göz atabilirsiniz…
http://www.kadinlarkulubu.com/erkek...-hamis-kalamayan-bayanlarin-listesi-7715.html

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nick---Adet tarihi---Sorun---Doğal ya da Yardımcı üreme tekniği (daha önceki durumlar)---Uygulanan kürler,kullanılan ilaçlar,Yöntemler

turkbayragiLıSTEMıZZZZ(Erkek ınfertilitesi)turkbayragi

nerminn.---30 nisan---???---klomen l arginine ,evicap,bitkisel kürler,keçiboynuzu kürü,keçiboynuzu pekmezi
eftalya_35 ---12 mayıs---hareket varikosel(1eylül ameliyat tarih ---Doğal yoldan---keçiboynuzu kürü, evicap kullanıyor
hpt_honey---19 mayıs---sayı,varikosel(ameliyat oldu)---doğal yoldan---(3 aşılama 2 tüp bebek başarısız)
fatıma zehra---20 mayıs---morfoloji---doğal yoldan---Keçiboynuzu pekmezi,bal,ceviz(fatımada da çikolata kisti var)
ARKAMAHALLE---26 mayıs---sayı---tüp bebek tedavisi yarım kaldı
mız mız---28 mayıs---canlı hücre yok---doğal yoldan---(doğal yoldan bir düşük)---keçib. kürü ve pekmezi,incir kürü,çinko hapı
melony---30 mayıs---Morfoloji---doğal yoldan (Doğal yoldan bir düşük,1. tüp bebek tedavisi olumsuz)---E vitamini,keçib.kürü,selenyum,çinko,üzüm çekirdeği ekstersi
gGULSU---1 haziran---sayı---doğal yoldan---keçiboynuzu kürü
HARZEM---2 haziran---Azosperm---Doğal yoldan(1 Tüp Bebek yarım kaldı)---???
yeteeeeer---12 haziranSayı ve Hareket---tüp bebek tedavisinde--- (3 Tüp Bebek başarısız)---Klomen,Padutin,Keçib.Kür.,Aktardan karışım
tuliny---15 haziran---Sayı,hareket,morfoloji (Nisan-2008 de varikosel ameliyatı oldu)---aşılama iptal oldu---Larginine,Ace Plus Selenyum,Trental(artık ilaç kullanmıyor)
UykucuSirine---18 haziran---Hareket ve Morfoloji---doğal yoldan---(2 Aşılama,2 tüp bebek başarısız,1 Tüp Bebek karnında öldü)
minos---20 haziran---Sayı---doğal yoldan(3. Aşılama başarısız)---???
sidelya01---23 haziran---Sayı---Doğal yoldan(1. Tüp Bebek Denemesi
haletrn---24 haziran---doğal yoldan---sayı ve hareket(24.11.2008 varikosek ameliyatı oldu)
aşk_meleği---26 haziran---Hareket ve Morfoloji(1 sene önce varikosel ameliyatı oldu)---Doğal yoldan---Keç.Boy.Kürü
Belgin---27 haziran---azosperm---doğal yoldan---(1 tese başarısız)---keçiboynuzu kürü,proxsed plus
Fadik---29 haziran---Sayı va Hareket---Varikosel(15 Temmuz 2008 de ameliyat oldu)---Doğal Yoldan(Doğal yoldan 3 düşük)--Keçib. Kürü,E vitamini

almira85---???---sayı ve hareket---doğal yoldan---keçiboynuzu-havuç kürü-çinko bulunan sebzeler-klomen-antibiyotik (azitro 3 tane)
arzu0000--- ???--- morfoloji--- doğal yoldan--- keçiboynuzu kürü---
ASOS--???---sayı,hareket ve morfoloji---doğal yoldan---keçiboynuzu kürü,pycnogenol(solgar),zencefil-havlıcan-zerdeçal-darülfülfül-tarçın-karanfil karışımı çayı,ace plus,selenyum ,koç yumurtası,çinko
aysen_34---???---hareket---doğal yoldan---keçi b. kürü,pekmezi,havuç suyu,arı sütü
becun---???---Sayı ve Hareket---doğal yoldan---(1 aşılama başarısız)
beyzanur55---???---hareket (eşi 2007 de varikasel ameliyatı oldu)---doğal yoldan---(1. aşılama başarısız)---evicap , keçi boynuzu
butterfly 's'---???---Azosperm---doğal yoldan(1 tüp bebek dış gebelik,1 tüp bebek düşük,3 tüp bebek başarısız)---???
cankiz84---???---???---tüp bebek tedavisinde---???
candycruuz---???---???---doğal yoldan---(1 aşılama başarısız)---keçi boynuzu kürü,klomen
Ceylin_naz---???---Sayı,haraket,morfoloji,varikosel(ameliyat oldu)---Doğal yoldan(1. Tüp bebek başarısız)---Keçi.Boy.Kürü
dilserserin---???----hareket---doğal yoldan---(3 başarısız aşılama)
ecemnurr---???---sayı ve hareket,---doğal yoldan---Keçiboynuzu kürü, E vitamini, çakşır otu, arı poleni, bal
ecrin87---???---varikosel---doğal yoldan
_eLfiDa_---???---sayı çok az---doğal yoldan---Klomen- E vitamini - Keçiboynuuz Kürü - Bal-polen-harnup pekmezi-fındık-ceviz karışımı
enepInAr---???---sayı---doğal yoldan---???
Enikazya---???---???---özel bir karışım,çakşır ve darıfülfül bitkiside karısımı
eRYaSu---???---azo sperm ve klinefelter sendromu---doğal yoldan---entol,trental, proxeed plus,k.boynuzu kürü arı sütü bal polen karışımı
eskisehirli2626---???---hareket ve sayı---doğal yoldan---(3 aşılama başarısız)--- kecıboynuzu kuru arısutu bal polen
esra1989---???---???---(1. aşılama başarısız)---keçiboynuzu k.
ftsedp---???---(bir aşılama başarısız)
gulce8484---???---sayı ve hareket---doğal yoldan---(1.aşılama başarısız)
Gokkbb--- ???---Sayı,Varikosel(27 Mayıs'ta ameliyat oldu)---Doğal yoldan---Keçi boynuzu,e vitamini,çakşır otu çayı,siyah kuru üzüm
gulem---???---Hareket ve morfoloji---proxeed plus,keçiboynuzu tozu,ısırgan tohumu,bal,polen,arı sütü
kelebek_1974---???---hareket ve morfoloji (kasım 2009 da eşi ameliyat olmuş)---???
kristina---???---hareket,varikosel---(2 aşılama başarısız)
lalin80---???---sayı,hareket,morfoloji---tüp bebek tedavisinde---
leylmelek---???---Morfoloji---Doğal yoldan---Keçi boynuzu kürü,ace plus selenyum,evicap,zinco-c,coraspinsız)---???
mavimenekse---???---azo spermi---doğal yoldan---(???)---endol, trental,proxeed plus
mavioje---???---varikosel,eşi 2008 aralıkta ameliyat oldu---doğal yoldan---(3 aşılama ve 1 tüp bebek başarısız)---keçiboynuzu arı poleni,fındık,fıstık
Mrs.Gizmo???---Morfoloji---(1 aşılama başarısız,1 tüp bebek denemesi dış gebelik)---Vitamin Takviyesi
nazz81---???---sayı ve morfoloji--- keçiboynuzu kürü pekmezi ve tribulus adında karışım
nimes---???---sayı v emorfoloji(7 ekim 2009 da eşi ameliyat oldu)---doğal yoldan---
parlak87---???---sayı,varikosel---normal yoldan---???
samsak---???---azo sperm---doğal yoldan---(1. tüp bebek denemsi yarım kaldı, tese ameliyatında sperm bulunamadı)
serenalar---???---Sayı ve Hareket---Doğal yoldan(2 Aşılama Başarısız)---Gınkgo complex
semossss---???---sayı az ve hareket hiç yok---doğal yoldan---???
sevvalzeynep---???---azosperm---doğal yoldan---(3 tüp bebek denemesi başarısız)keçib.kürü,arı sütü
umudunukaybetme---???---azosperm---(döllenme olmadığı için 1. tüp bebek tedavisi yarım kaldı)---???
ZAMBAK 3---???---Sayı ve Hareket---doğal yoldan---(1. aşılama başarısız)---Vitamin Takviyesi,bal,fındık,fıstık,ceviz,zencefil,havuç suyu,l-arginine,arısütü,polen,bal(şuan sadece bitkisel bir kür kullanıyor)
zehra.tugba---???---???---???---???
zencefill---???---Sayı ve Hareket---Doğal yoldan(3 Tüp Bebek Denemesi,döllenme olmadığı için yarıda kaldı)---Klomen,evicap,pentox(artık ilaç kullanmıyolar)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kaydirigubbakcemile5 Sorunları Farklı Dilekleri Aynı ; Kalpleri Bizle Çarpan Arkadaşlarımız

duygu2008---30-Ekim-2009---arkadaşımız doğal yoldan hamile:teytey:
PinkRose---???
saboli---???

Son düzenleme:
ÖNEMLİ OLAYLAR - ANA BAŞLIKLAR (31-05-2010 pazartesi

:hooray:Hamişşlerimiz - ASIL LİSTE (Erkek İnfertilitesi) ::hooray:

65.Hamişşimiz---tuna0909---17-eylül-2009-doğal yoldan-Sayı-(1. Aşılama başarısız)
66.hamişşimiz---gelinc---21-eylül-2009---doğal yoldan---(doğal yoldan bir düşüğü var)
67.hamişşimiz---berenboz---27-eylül-2009(bu tarihte 23 haftalıkmış)Sayı ve Hareket---mikroenjeksiyon-ımsı yöntemi---(3 aşılama başarısız)
68.hamişşimiz---casper33---05-ekim-2009---Sayı ve Hareket---tüp bebek yöntemiyle---(2 Aşılama Başarısız)
69.hamişşimiz---seyneb---06-ekim-2009---hareket-(20 ocakta varikosel ameliyatı oldu)---doğal yoldan---(normal yoldan bir düşüyü var)
70.hamişşimiz---melih---07-ekim-2009---Morfoloji---ilk tüp bebek denemesiyle---(2. Aşılama Başarısız,Doğal yoldan bir düşük)---???
71.hamişşimiz---rapunzell_82 -26-ekim-2009--Hareket ve Morf.-- Doğal y.--(3 aşılama başarısız,Doğal y. hamile kalmış ve bebeğin kalbi durmuştu)
72.hamişşimiz---can_iso---29-Ekim-2009---Sayı ve Morfoloji---1. tüp bebek denemesiyle--- Eşi mart ayında varikosel ameliyatı oldu---
73.hamişşimiz---liyadora---15-kasım-2009--Ağır Oligospermi---3. tüpbebek denemesiyle--(1.Tüp Bebek ikizlerini kaybetti,2.Tüp Bebek başarısız)
74.hamişşimiz---canzi3445---24-Aralık-2009---Doğal yoldan---sayı hareket ve morfoloji---(doğal yoldan 1 erken doğum)
75.hamişşimiz---surayn ---08-Aralık-2009---tüp bebek tedavisiyle(dondurulmuş)---azo sperm---(1. tüp bebek karnında öldü)
76. hamişşimiz---laluz24z---19-Aralık-2009---doğal yoldan(ilaçsız yumurta takibiyle)---Morfoloji---(Doğal yoldan bir düşük)
77. hamişşimiz---cornelia35---05-Ocak-2009---tüp bebek tedavisi---Morfoloji
78. hamişşimiz---meryem42---04-şubat-2010---tüp bebek tedavisi---sayı---(3 Aşılama başarısız,1 Tüp Bebek Dış gebelik,1 Tüp bebek başarısız)
79. hamişşimiz---bafo---25-şubat-2010---tüp bebek tedavisi---morfoloji ve hareket
80. hamişşimiz---Balsurat---2-mart-2010---sayı ve hareket---doğal yoldan---(1 aşılama başarısız)
81. hamişşimiz---yabangülüm---12-mart-2010---morfoloji---doğal yoldan---(bir aşılama başarısız)
82. hamişşimiz---ozlem82do---16-mart-2010---Hareket---Tüp bebek tedavisi---(2. Aşılama, 1. tüp bebek başarısız)
83.hamişşimiz---aymes---20-mart-2010---sayı ve hareket---tüp bebek tedavisiyle---(1. tüp bebek başarısız
84.hamişşimiz---nergis55---21 mart-2010---morfoloji---tüp bebek tedavisiyle---(3 başarısız aşılama)
85.hamişşimiz---zelal81---23-mart-2010---hareket ve morfoloji---doğal yoldan---2 aşılama başarısız(bu tarihte 16+4 hamile)
86.hamişimiz---vesta---31-mart-2010---sayı ve hareket---tüp bebek(bu tarihte 8 haftalık)
87.hamişşimiz---cerenduru---8-nisan-2010---hareket ve morfoloji---tüp bebek tedavisi
88.hamişimiz---dilem--15-nisan-2010---Morf.,varikosel (dilem de PKO var)---doğal y.--(4 Aşılama ve 7 Tüp Bebek başarısız,tüp bebeğin 2'si düşük)
89.hamişşimiz---papatyaa10---21-nisan-2010---sayı ve hareket---doğal yoldan---(1Tüp Bebek başarısız)
90.hamişşimiz---bengusu---8 mayıs-2010---varikosel(eşi ameliyat olmuştu)---doğal yoldan---(doğal yoldan 1 düşük)
91. hamişşimiz---aa1---17-mayıs-2010---hareket ve morfoloji---tüp bebek tedavisi---(2 başarısız tüp bebek)
92.hamişşimiz---nimes---17-mayıs-2010---sayı v e morfoloji(7 ekim 2009 da eşi ameliyat oldu)---doğal yoldan
93.hamişşimiz---boncukboncuk---26-mayıs-2010---sayı ve hareket---doğal yoldan---(1 başarısız tüp bebek)
94.hamişşimiz---begum---29-mayıs-2010---tüp bebek tedavisi---sayı ve morfoloji
95.maviumutolsun---hamişimiz---29-mayıs-2010---doğal yoldan---Hareket 24 06-2009 da ameliyat oldu---(1 Aşılama başarısız,doğal yoldan 1 düşük)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

bengusu arkadaşımız hamile:teytey:bebişi doğal yoldan geldi:teytey:
aa1 arkadaşımız 3. tüp bebek tedavisinde hayellerine kavuştu:teytey:
nimes arkadaşımız morfolojinin sıfir olmasına rağmen varikosel ameliyatından 7 ay sonra doğal yoldan hamile kaldı:teytey:
boncukboncuk arkadaşımız doğal yoldan hamile kaldı:teytey:
begum arkadaşımız maşallah ilk tüp bebek denemesinde hamile kaldı:teytey:
maviumutolsun doğal yoldan hamile kaldı:teytey:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:Saruboceq:Tedavide Olanlar :Saruboceq:

yeteeeeeer---tüp bebek tedavisinde:Saruboceq: (uzun protokol)

[/COLOR]

________________________________________________________________________________________________
TOPİĞİMİZE YENİ GELEN ARKADAŞLAR OLDU...HEPSİNE HOŞGELDİNİZ DİYORUMa.s.
EĞER BU ARKADAŞLARDAN LİSTEMİZE GİRMEK İSTEYENLER VARSA BİLGİLERİNİ
(Adet tarihi---Sorun---Doğal ya da Yardımcı üreme tekniği (daha önceki durumlar)---Uygulanan kürler,kullanılan ilaçlar,Yöntemler) VERİP
BENDE LİSTEYE GİRMEK İSTİYORUM DİYE BELİRTMELERİNİ İSTİYORUM...

Arkadaşlar az önce tam mesajı yazdım gönderecem nereye kayboldu anlamadım yaaa bilmiyorumkismile
neyse... tekrar yazıyım :sinifsinif:

Eşimin sperm tahlili, özel bir laboratuarda yaptırdık.

cinsel perhiz süresi : 4 gün
miktarı : 1,9 ml.
renk : opelesan
likefaksiyon süresi : 30 dk.
pH : 7,9
viskozite : Normal
sperm konsantrasyonu : 31 000 000
TOTAL SPERM SAYISI : 58 900 000

MORFOLOJı
normal : % 25
baş anomalisi : % 55
boyun anomalisi : % 5
kuyruk anomalisi : % 15

MOTıLıTE
Lineer Progresif Motil Spermler : % 5 (sanırım bu ileri hızlı hareketliymiş ve düşükmüş)
Non-Lineer Progresif Motil Spermler : % 14
Non-Progresif Motil Spermler : % 15
Non-Motil Spermler : % 66
Yuvarlak Hücre : 1 000 000 ml.
Lökosit : 100 000 ml.
Aglütinasyon : yok
her sahada; 1-2 yuvarlak hücre, 40-50 spermatozoa görüldü.

Arkadaşlar sizler bayağı bilgi edinmişsiniz, eşimin sonucunu da değerlendirirseniz çok sevinicem. Önümüzdeki pazartesi varikosel ameliyatı olucak. :çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…