How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

erkek evlat düşkünlüğü

Gelinin gönlünü niye hoş etmeye çalışıyorsunuz onuda eşi yapsın allah aşkına muhattap olmak zorunda değilsiniz. Lütfen bundan sonra olmayın nasılsa eleştiri şikayet var. Kız sizi arayıp bir şey dediğinde ya da sizinkiler dediğinde keyfim öyle istedi benim karım mı muhattap olamam kusura bakmayın diyin. Babanlada mesafe koy akademisyensin tamah edicek halde de değilsin nasılsa kardeşiniz hayrını görmez

Surekli onu arıyorum zaten. Yetmiyor. Ağzımdan çıkacak en ufak şeyde art niyet altından başka bisey arıyor. Sonra gidip kardeşime anlatıyor.Konuşurken dahi rahat değilim ki.
Ailenizde olsa kimsenin sizi ezmesine izin vermeyin, görüşmek istemiyorsanız görüşmezsiniz.
Babanızın tüm malını erkek kardeşinize bırakmasına gelince, kimin önce öleceğini bilemeyiz, Allah herkese sağlıklı ömürler versin ama miras hukuku gereği babanız her şeyini kardeşinize bıraksa bile, ölümünden sonra açılması kaydıyla muris muvazaası davası açabilirsiniz, bu davada zaman aşımı diye bir şey söz konusu değildir.

yani kardeşim durumdan çok memnun. Fırsatçı bir tip . Surekli babamla arkamdan konuşup beni eleştiriyorlar. Kendisi benden aşağı bir konumda . Ben akademik olarak ilerledim bunu bile maaşı azaldı gibi yorumlarla kötüye çekiyorlar..
Sizin psikolojiniz iyi değil.
Kardeşinize fırsatçı diyorsunuz. Benden aşağıda (!) Diyorsunuz.
Peki siz bir abla olarak bu lafları nasıl ediyorsunuz?!
Insan kardeşine " benden aşağı " konumda der mı?
Hersey statü mü? Ya aile bağları; gönül bağları, insani değerler?!
Insan kardeşi hakkında böyle küçümseyici nasıl konuşur.?!
Bir de çocuk yetiştiren birisiniz. Inanamıyorum.

Akademisyen olmuşsunuz ama abla olamamışsınız.
Babanız ayrımcı evet ona laf yok. Ama bunun suçlusu kardeş mı?!
Habire onu yerme derdindesiniz.
Yok fırsatçı yok benden aşağıda(!) ..
Bunlar çok ağır laflar.
Insan burada anonimde bile başkasına söyleyemez, utanır. Siz rahat rahat yok benden aşağıda (!) diyorsunuz. Pes..bir abla olarak inanılmaz şaşırdım ve üzüldüm.

Sizin ruhsal durumunuz hiç iyi değil. O ayrımcı babanın suçlusu kardeş değil. Belki öyküyü ondan dinlesek o da mağdur olmuştur. Bu arada mirasçı iki tane. Merak etmeyin nefret ettiğiniz babanın malının yarısını alırsınız. Fırsatçı ve sizden aşağıda (!) Kardese hepsi kalmaz. Miras hukuku var.

Sizin statü takıntınız var. Dünde yok hukuk okusam mi sadece cübbe olsa yeter konusu açmıştınız.
Statü sizin takıntınız olmuş. Keşke biraz da insani değerlere takıntınız olsaydı.. burada yabancı kişilere kardeşinizi küçümsemezdiniz.

Umarım o gelin ve o sizden aşağı (!) kardeş sizin onları küçümsediğinizi anlayıp ilişkiyi tümden keserler.
Insan önce alçakgönüllü olmalı. Akademisyenliğin ruhsal gelişime faydası yoksa yemişim statüsünü.. :KK34:

Son düzenleme:
Sizin psikolojiniz iyi değil.
Kardeşinize fırsatçı diyorsunuz. Benden aşağıda (!) Diyorsunuz.
Peki siz bir abla olarak bu lafları nasıl ediyorsunuz?!
Insan kardeşine " benden aşağı " konumda der mı?
Hersey statü mü? Ya aile bağları; gönül bağları, insani değerler?!
Insan kardeşi hakkında böyle küçümseyici nasıl konuşur.?!
Bir de çocuk yetiştiren birisiniz. Inanamıyorum.

Akademisyen olmuşsunuz ama abla olamamışsınız.
Babanız ayrımcı evet ona laf yok. Ama bunun suçlusu kardeş mı?!
Habire onu yerme derdindesiniz.
Yok fırsatçı yok benden aşağıda(!) ..
Bunlar çok ağır laflar.
Insan burada anonimde bile başkasına söyleyemez, utanır. Siz rahat rahat yok benden aşağıda (!) diyorsunuz. Pes..bir abla olarak inanılmaz şaşırdım ve üzüldüm.

Sizin ruhsal durumunuz hiç iyi değil. O ayrımcı babanın suçlusu kardeş değil. Belki öyküyü ondan dinlesek o da mağdur olmuştur. Bu arada mirasçı iki tane. Merak etmeyin nefret ettiğiniz babanın malının yarısını alırsınız. Fırsatçı ve sizden aşağıda (!) Kardese hepsi kalmaz. Miras hukuku var.

Sizin statü takıntınız var. Dünde yok hukuk okusam mi sadece cübbe olsa yeter konusu açmıştınız.
Statü sizin takıntınız olmuş. Keşke biraz da insani değerlere takıntınız olsaydı.. burada yabancı kişilere kardeşinizi küçümsemezdiniz.

Umarım o gelin ve o sizden aşağı (!) kardeş sizin onları küçümsediğinizi anlayıp ilişkiyi tümden keserler.
Insan önce alçakgönüllü olmalı. Akademisyenliğin ruhsal gelişime faydası yoksa yemişim statüsünü.. :KK34:
Ne demeliyim .
Annemle babamla ne zaman tartışsam içten içe sevinen birinene denir.
Fırsatçı. Fırsatcidir başka adı yok.
Benden aşağıda dememin sebebi de sürekli maaşı konuşarak bana ne alıyor ki diyerek beni kucumsemeleri. Ben ilişkimi kestim merak etmeyin. Babamın mirası konusunda da madem böyle olacaktı dünyaya getirmeyecekti beni. 2 2 4
Mesleğimle bunların ne ilgisi var. Ben insan değil miyim. Sizin bel altı vurmaktan başka bir yönteminiz var mı.
Ha ayrıca. Tabiki herşey statü Degil.
Ama herşey para mi. Bende size soruyorum.

Ailenizde olsa kimsenin sizi ezmesine izin vermeyin, görüşmek istemiyorsanız görüşmezsiniz.
Babanızın tüm malını erkek kardeşinize bırakmasına gelince, kimin önce öleceğini bilemeyiz, Allah herkese sağlıklı ömürler versin ama miras hukuku gereği babanız her şeyini kardeşinize bıraksa bile, ölümünden sonra açılması kaydıyla muris muvazaası davası açabilirsiniz, bu davada zaman aşımı diye bir şey söz konusu değildir.
Görüşmeyecegim. Teşekkür ederim.

1. Bence gelin sizi kıskanıyor. Takmayın.
Böyle insanlar var etrafta yalan dolanla ara bozmaya çalışan. Onlar ne derse desin " çalışıyorum isim var "diyin geçin. Sizi anlamak istemeyen anlamıyor ne yazik ki. Gelin de evlattir amanne ama teli açmıyor diye kocaya, kp şikayet de resmen ara bozmaya çalışmak, fesatliktir. .

2. Babanız tüm malını abiniz verse bile kızdan mal kaçırma davası ile hakkınızı alırsınız. ( Dayimlarda benzer şeyi annem ve teyzeme yapmaya kalktılar. Mahkeme korkusna dedemin mallarını vermek zorunda kaldılar) ama iyi bir avukat şart.

3. Evladınız ve eşinizle sonsuz mutluluklar diliyorum. Akademisyenler benim gönlümde farklı bir yerde. Hepinize çok imreniyorum. Çok başarılı olun. Ve sizi üzen insanları takmayın.

Hoca Hanım ,

ayaklarını uzat rahatına bak sen hanımlığını bozma mesafelı olarak davran kendı hayatını yasamaya bak kımse kımseyı pohpolamak zorunda değil .Yada her sosyal medya paylaşımını begenmek yorumlamak zorunda degıl demekkı onun zamanı cokkı herseyı pananoyak olarak takip ediyor .

Ben biraz dini açıdan yaklaşacam olaya her insanın nasibi var o nasibin dünyanın diğer ucunda dahi olsa seni bulacak Allahın ıznıyle ....Kul plan yaparmış ama Allah da plan yaparmış ve Allah plan yapanların en hayırlısıdır.... Kuran mealinde bizzat yazılıdır.
Ne doğru söz .
Ağlayanin malından da gulene hayır gelmez haklisiniz..beni arayacaklaridr illa. Uzun süre sessiz kalınca suçlamak için arıyorlar. Açmamalı

1. Bence gelin sizi kıskanıyor. Takmayın.
Böyle insanlar var etrafta yalan dolanla ara bozmaya çalışan. Onlar ne derse desin " çalışıyorum isim var "diyin geçin. Sizi anlamak istemeyen anlamıyor ne yazik ki. Gelin de evlattir amanne ama teli açmıyor diye kocaya, kp şikayet de resmen ara bozmaya çalışmak, fesatliktir. .

2. Babanız tüm malını abiniz verse bile kızdan mal kaçırma davası ile hakkınızı alırsınız. ( Dayimlarda benzer şeyi annem ve teyzeme yapmaya kalktılar. Mahkeme korkusna dedemin mallarını vermek zorunda kaldılar) ama iyi bir avukat şart.

3. Evladınız ve eşinizle sonsuz mutluluklar diliyorum. Akademisyenler benim gönlümde farklı bir yerde. Hepinize çok imreniyorum. Çok başarılı olun. Ve sizi üzen insanları takmayın.
Sanırım hayattayken parasını verirse hiç bisey yapılmıyor. Ama yani artk umrumda da değil.
Manevi olarak bana babalığını yapmadiktan sonra.. Ne yapayım ki..
Gelin beni neden kıskanır ki. Onu da anlamadım. Ben neden bu kadar önemliyim. Beni neden takiyor bu kadar kafaya. Yani hayatta daha önemli işleri yok mu. Birisi benimle muhatap olmasa m3s3lq bende onunla olmam. Geçerim. Ama yok. Kanirta Kanirta benimle muhatap edecek kendisini.
Iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.

Ne demeliyim .
Annemle babamla ne zaman tartışsam içten içe sevinen birinene denir.
Fırsatçı. Fırsatcidir başka adı yok.
Benden aşağıda dememin sebebi de sürekli maaşı konuşarak bana ne alıyor ki diyerek beni kucumsemeleri. Ben ilişkimi kestim merak etmeyin. Babamın mirası konusunda da madem böyle olacaktı dünyaya getirmeyecekti beni. 2 2 4
Mesleğimle bunların ne ilgisi var. Ben insan değil miyim. Sizin bel altı vurmaktan başka bir yönteminiz var mı.
Ha ayrıca. Tabiki herşey statü Degil.
Ama herşey para mi. Bende size soruyorum.
Bir insan hakkında hangi kelimeleri kullandığımız onun hakkında ne düşündüğümüzü tanımlar.
Siz kardeşiniz hakkında: "Benden maddi olarak daha az kazanıyor ama böyle böyle diyor." demediniz.
Benden aşağı(!) konumda dediniz. Bu sizin kardeşiniz hakkında düşüncenizi belli ediyor. Sizin gözünüzde kardeş sizden aşağı (!) konumda ki böyle yazdınız. Kullandığımız hiçbir sözcük tesadüf değildir. O lafla onu küçümsediniz. Ben burada yedi kat yabancı birine bile o lafı kullanamam. Ki burada kimseyi tanımıyorum. Bir de kalkıp öz kardeşim için kullanacağım..

Mesleginizden kastım demek ki hayatta statüler çok bir şey ifade etmiyor ki siz doktoralı ultra okumuş biri bile böyle ağır laflar edebiliyor anlamında dedim.

Kardeşiniz sizin hakkında kötü konuşuyor diye sizde burada onu aşağılamak ve bazı üyelere aşağılatmak zorunda değildiniz.

Bel altı vuran sizsiniz. Ben sadece "sizin" kelimelerinizi size hatırlattım.

(Bu arada psikolojiniz hiç iyi değil. Bir bilen kişi gözüyle diyorum. Acil yardım almanız lazım. )

Son düzenleme:
cok takmayin kafaniza, bazi seyleri istesenizde degistiremezsiniz, bu saatten sonra ne babaniz size deger verir; ne de kardesiniz sizi korur ve sayar; dolayisiyla siz ne Kadar beni sevsinler, deger versinler diye ugrasirsaniz ugrasin degismezler; cünki onlar bu durumdan rahatsiz degiller.
Bu durumdan rahatsiz olan sizsiniz. O halde siz davranislarinizi degistirmelisiniz.
Mesela geline "canim benim isim gücüm var senin gönlünü edemeyecegim, bir de beni iki de bir kardesime sikayet Edip huzurumu bozmassan cok mutlu olurum" diyerek baslayabilirsiniz
Sürekli para konusan kardesinize "kefenin cebi yok sikma canini " diyebilirsiniz.
Hic birseye karismayan annenize "ben agac kovugundan mi ciktim neden bana böyle davraniyorsun " diye sorabilirsiniz oglunu kayiran babaniza da .. neyse ona diyecek lafim yok kiz evladin degerini bilmeyene nefes tüketmemek lazim.
Lafin özü kendinizi biraz geri cekin; isinize ve esinize, evlaniza odaklanin.

Çünkü kardeşimin başının etini yiyor. Huzursuzluk çıkarıyor.bunu engellemek için. Bi kere abartısız 10 gün sabah akşam yazıştık. Whatsap tan. Sonra tek 1 gün açamadım direk şikayet. Beni aileden görmüyor samimiyet göstermiyor deyip ajitasyon yapıyor. halbuki tüm akrabaları ile konuştum düğünleri oldu annesini abisine kadar aradım. Ama bu yaptıklarımin hicbir önemi yok. 1 kere yapma bittin sen. Yani benimde eşimin ablası kız kardeşi var. Arada bir ararim.konusuruz hepsi bu. Ben sürekli onu bağrıma basma modunda hayatım onun üzerine kurulu yaşayamıyorum .insansın sonuçta diyelim bi konuda bisey çıkıyor ağzımdan hemen kötü algilayip kardeşime şikayete. Yoruldum artk. Insan eşiyle bile tes düşebilir bazen.
Kardeşin seni düşünmüyorsa sen niye onu düşünüyorsun tartışırsa tartışsın
Benim evim çoluk çocuğum var sizle mi uğraşacam de çek resti.
Gelin için trip yapanlarda az ötede oynasın
ilerde o gelinden de şikayet eder annen baban dönüp dolaşıp senin yanına gelir kız evladı başkaymış der de iş işten geçer

Bir insan hakkında hangi kelimeleri kullandığımız onun hakkında ne düşündüğümüzü tanımlar.
Siz kardeşiniz hakkında: "Benden maddi olarak daha az kazanıyor ama böyle böyle diyor." demediniz.
Benden aşağı(!) konumda dediniz. Bu sizin kardeşiniz halkında düşüncenizi belli ediyor. Sizin için kardeş değerli değil ki böyle düşünüyorsunuz. Ben burada birine bile o lafı kullanamam. Ki burada kimseyi tanımıyorum. Bir de kalkıp öz kardeşim için kullanacağım..

Mesleginizden kastım demek ki hayatta statüler çok bir şey ifade etmiyor ki siz doktoralı ultra okumuş biri bile böyle ağır laflar edebiliyor anlamında dedim.

Kardeşiniz sizin hakkında kötü konuşuyor diye sizde burada onu aşağılamak ve bazı üyelere aşağılatmak zorunda değildiniz.

Bel altı vuran sizsiniz. Ben sadece "sizin" kelimelerinizi size hatırlattım.
Art niyetli , sizin anne babanız ile tartışmanız olsa bundan sürekli nemalanan bir kardeşiniz olsa .. empati yapmak cok ta zor olmamalı.
Ben kan bağının herşey olmadığına inananlardanim. Hayatta kan bağım olmayan ama uğruna canımı vereceğim arkadaşlarım var. Onlar da eminim benim için daha azını yapmazdı. Duyguların, kırgınlıkların okuma meslek vs ile bir ilgisi yok ayrıca. Insan olmakla bi ilgisi var. Gönülden kırginsaniz eğer dilinizden de dökülenler pek hoş olmuyor.. hep iyi niyet kazanır diye umup sonunda her defasında aynı duvara çarpmak bitmeyen kırgınlıklar yaratabiliyor.. beni anlamanızı beklemedim zaten. Umarım anlamazsınız bi gün o kadar kopmazsiniz kimseden..
Yine de teşekkür ederim yorumunuz için..

Sanırım hayattayken parasını verirse hiç bisey yapılmıyor. Ama yani artk umrumda da değil.
Manevi olarak bana babalığını yapmadiktan sonra.. Ne yapayım ki..
Gelin beni neden kıskanır ki. Onu da anlamadım. Ben neden bu kadar önemliyim. Beni neden takiyor bu kadar kafaya. Yani hayatta daha önemli işleri yok mu. Birisi benimle muhatap olmasa m3s3lq bende onunla olmam. Geçerim. Ama yok. Kanirta Kanirta benimle muhatap edecek kendisini.
Iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.

Satıp parasını verirse ispatı zor olur. Ama babanız mal satıp, abiniz mal sahibi olursa ispatı olabilir. Ama çok iyi bir avukat lazım.

Çünkü görümcesin. Kiskanmasi için bu bile yeter. Var böyle değişik gelinler. Biliyorum 😅 mesela sizin bir mesleğiniz var onun var mı? Muhtemelen evinde mutlu değil. Sizin sahip olduğunuz mutluluğu çekemiyordur belki.
işin kötü kısmı Anne babanız dur demiyor. Onlar bir dur dese kardeşe ve geline soz düşmeyecek.

Hayatım boyunca kim bana ne kadar değer verdiyse aynı karşılığını verdim. Sizede tavsiyem üzerinizde kocaman bir yük taşıyorsunuz atın hepsini arkaya bakın önünüze. Aile de bir yere kadar. Bir üye demiş size değer vermediyse okutmazdı. Oldu bari onu yapsın ki böyle ailelerin geneli el âlem ne der diye okutuyor ama evde ilği alaka yok. Şunu sakın unutmayın neyi görmezlikten gelir, fazla değer vermezseniz, onlar yokmuş gibi gezip tozup hayatınızı yaşarsanız karşı taraf inadına hırs yapıp biz burdayız diyor. O yüzden inadına yaşayın hayatınızı doya doya bırakın onlarda yorum yapsın hırslansın. Geline gelince zaten amacı ortalık karıştırmak samimi olmak istese kimseye birşey paylaşmaz o yüzden yorum bile yapılacak tip değil yokmuş gb davranın. Ben sizin yerinizde olsam hayatımı, yaşantımı,mutluluğumu inadına gözler önünde yaşar onları delirtirim.Mal, mülk zamanı gelince hepsini alırsınız. Kimin kimden önce gitceğin kimse bilemez. Annemede derdim ama babama söyle malı bırakacağım diyormuş yaşlanınca bana hiç gelmesin hastane, bakım şubu diye yürür giderdim.
Ben uzun süre sessiz kalınca suçlamak için annem arar muhakkak. Vefasizlikla falan suçlar. Ne dersiniz yerimde olsanız.

Gelinin gönlünü niye hoş etmeye çalışıyorsunuz onuda eşi yapsın allah aşkına muhattap olmak zorunda değilsiniz. Lütfen bundan sonra olmayın nasılsa eleştiri şikayet var. Kız sizi arayıp bir şey dediğinde ya da sizinkiler dediğinde keyfim öyle istedi benim karım mı muhattap olamam kusura bakmayın diyin. Babanlada mesafe koy akademisyensin tamah edicek halde de değilsin nasılsa kardeşiniz hayrını görmez
Aynen. Gönlünü etmeye çalışsam da sürekli eleştiri şikayet. Çok yoruldum.. duygusal.olarak.
Beni suçlamak için muhakkak ararlar.

Art niyetli , sizin anne babanız ile tartışmanız olsa bundan sürekli nemalanan bir kardeşiniz olsa .. empati yapmak cok ta zor olmamalı.
Ben kan bağının herşey olmadığına inananlardanim. Hayatta kan bağım olmayan ama uğruna canımı vereceğim arkadaşlarım var. Onlar da eminim benim için daha azını yapmazdı. Duyguların, kırgınlıkların okuma meslek vs ile bir ilgisi yok ayrıca. Insan olmakla bi ilgisi var. Gönülden kırginsaniz eğer dilinizden de dökülenler pek hoş olmuyor.. hep iyi niyet kazanır diye umup sonunda her defasında aynı duvara çarpmak bitmeyen kırgınlıklar yaratabiliyor.. beni anlamanızı beklemedim zaten. Umarım anlamazsınız bi gün o kadar kopmazsiniz kimseden..
Yine de teşekkür ederim yorumunuz için..
Ben sizi gayet anladım. Ama kullandığınız kelime seçimini asla haklı bulmuyorum.
Babanız ayrımcı orada haklısınız.
Zaten burada yedi kat yabancılara bile kardeşiniz için o benden aşağıda (!) diyorsanız sizin abla kardeş ilişkisi çoktan bitmiştir. Bence de görüşmeyin. Benim ablam benim hakkımda böyle düşünse onu silerdim.

Neyse bu konunuza son mesajım. Konuyu takipten çıkıyorum.

Back