içten içe oğlum olursa eşimin gözünde o kıymetli olur kızlar kenara itilir diye düşünüyo olabilirmisin, çünkü sen ve kardeşlerin hep bu muameleyi görmüşsünüz travmatik bi çocukluk geçirmişsin
bizde 3 kiz kardesiz
annem bana kazara ve gec bir yasta hamile kalinca
erkek olmam icin cok dualar etmis
cevre baskisiyla tabiiki
babam ilk okul mezunu dahi degildi ve
annemin bana hamileyken "kiz olursa yuzune bakmam" soylemine
"Allahtan sagliklisini dilemedigin gibi Allahin isinede karisiyorsun
insallah ücüz kizlarin olur!!" demisti canim babam
simdi benimde iki kizim var biri 1 aylik digeri 16 aylik
ve benide kirdilar bir cok kez hamileyken su sekil muhabbetler gecti
- kizmi oglanmi
- kiz
- olsun gelecek sefer oglan olur !!!!
ilk kizima hep bu tepkiler verildi "olsun" "uzulme" anlaminda
varmi boyle bir sey ustelik avrupada dogdum buyudum
discide bir yasli turk kadiniyla sohbet ederken sormustu cinsiyetini
ogrenince "kocan ne kadar sevinsede oglan olsaydi daha bir gogsunu gererdi"
sonuc itibariyle bir kizim daha oldu ve olurda
ucuncuyu goze alirsam bir kizim daha olsun
bizler hadi neysede
"kiz anasi" diye hakaret ettigini sanan zihniyetlere maruz kalanlar ne olacak
kendilerini asamamis erkek evlad verememis diye yuzu egik gezen kadinlarin
basini kim dik tutacak bu kadar cehaletin icerisinde
oglunun pipisiyle ovunen
"ac goster" diyen zihniyet oldukca
bu cehalet bitmez
evet nemesis galiba bu var içimde bunu yenemiyorum ...
ve inan senin şu iki satırlık cümlen beni gözyaşlarına boğdu((
2 oğlum var çocuklarda eşimde bebek hastası çok severler epey bi aradan sonra hamile kaldım 15-12 yaşındaydı oğlanlar her kustuğumda sevinç çıklıra atarlardı gerçekmş bebeğimiz olacak diye veee kızım oldu inanamamdım (daha öncede erkek bebek düşük yapmıştım)doğdu bezini açıp açıp bakıyordum gerçekmi kızımmı oldu diyee:)eşim oğlanlar buldumcuk olduk kızımız oldu diye doğumum zor oldu normal doğmadı ameliyatla oldu oğullarımın çok yardımı oldu pek yardım etmeyen adam evi süpürdü sildi yardımcı olmaya çalıştı vs ..kızımda kızım şimdi (hakkını yemiym kız çocuklarını çok severdi zaten)
deme öyle valla üzülürüm kıyamam gözyaşına
bilinçaltı böyle çalışıyo işte, oğlun olsa sen onu aynı şekilde seversin ama babandan bile saçma bi muamele görünce kocana güvenemiyosun
inşallah feraha çıkarsın bi an önce
yaşadıklarımı anlatmışsın ilkinde ses çıkmasa da ikincide herkes aynı şeyi söyledi ve sanki 3. çocuğu erkek olsun diye yapacakmışım gibi geliyor ve etraftan böyle düşünüp arkamdan böyle konuşacaklar hatta birisi bir oğlan beceremedin dedi annene çekmişsin dedi((
aslında bakabilirim çok seviyorum çocukları helede mis kokulu bebekleri bağımlıyım o kokuya ama benim içinde yorucu oluyor acaba bende erkek çocuk psikolojisiyle mi istiyorum diye kendimden bile şüphe eder oldum hatta bazen dile bile getiriyorum merakta var bende erkek çocuk anne arasındaki bağ nasıldır diye ama sanki bu bile geçmişten geliyor kendini ispatlama çabası gibi inanın çok izler bırakmış bende...
millette ne çene var yuhu,ona neymiş?
ayrıca oğlan olup olmamasını beceremeyen kadın değil erkektir! cinsiyet geni babadan gelir.
ya oğlu olup da başı göğe eren kaç kişi var aramızda :)..
kadınlar da kendilerinin kadın olduğunu unutup ille de erkek diye çıldırıp laf vuruyorlar ya pes..
Kendinden şüphe edecek birşey yok. Erkek çocuk istemek suç değil.
Bu çok doğal bir istek. oğlu olan kızı da olsun ister, kızı olan bir de oğlum olsun ister.
Allh sağlıkla sıhhatle analı babalı büyütmeyi nasip etsin; iki erkek evladım var. Bir de kızım olsun çok istiyorum. Suç mu yani bu? Fena birşey mi?
Okuyamadım tamamını bilemiyorum kayınvaliden vs bunu dert edip seni bu yolla üzüyormu ama öyleyse bile bunu hiç önemseme. Benim kayınvalidem de kızımın olmamasıyla içini ferahlatıyor mesela; kendince zayıf noktamı bulduğu için bununla beni üzmeye çalışıyor. Yok efendim neymiş üç de doğursam oğlan olurmuş beş de doğursam oğlan. Benim kızım olmazmış çünkü o öyle dua etmiş. :))))))))
Ya işte böyle de mübarek bir kaynanam var; ettiği her dua kabul olur:)))
Yasadiklarinizdan dolayi esinizi yanlis anlamissiniz
cunku esiniz cinsiyet belirtmemis
farketmez 3 de 4 de olsun demis
ama siz eger erkek olursa boyle bir ayrim yapar mi diye dusunmussunuz
size kendimden ornek vereyim
4 kardesiz
bir ablam, bir ikizim, bir de erkek kardesim var
yani 3 kiz, bir erkegiz :)
4. cocugu annem kendisi istemis erkek olsun diye babam istememis ama annem ikna etmis
Fakat aksine babam hep bizleri koruyup destek olmustur
cunku erkek kardesim cok sorumsuzdur utopik dusunceleri vardir
o ayrimi zamaninda annem yapmis
ama simdi der ki keske o olacagina 10 tane kizim daha olsaydi der :)
is isten gecmis ama ne fayda :)
benim bir oglum bir kizim var
ikisi de erkek olsa 3. yu yapardim kiz olma ihtimaline gore,
ama ikisi de kiz olsa yapmazdim :)