erkek çocuk meselesi

eşiniz size istemediğiniz çocuğu doğurun diyor ,çok acımasız halbuki çocuklarınız var bence buna boyun eğmeyin ve onunla açık açık konuşun, sizde bir bireysiniz , duygusal şiddet uyguluyor eşiniz neden onun istediğini yapmak zorunda hissediyorsunuz kendinizi, siz insan ve anne olarak çok değerlisiniz , ne istiyorsanız bunu uygulayın , istenmeyen çocuğu dünyaya getirmeyin, olan çocuklarınızıda allah bağışlaşın ve uzun ömür versin , eşinizin tutumunu sevmedim, s,iz onun kölesi değilsiniz !!!!!

Esinizin 3 cocugum olsun arzusunu anlarim ama erkek olsun diye cocuk istemesini dogru bulmam.
Ayrica kadininda kendini tekrar anne olmaya hazir hissetmesi ve kendinde o gucu bulmasi gerekli.
Herhalukarda Allah oncelikle hayirli evlat versin yoksa kiz olmus erkek olmus ne farkeder.

eğer doğurmaya karar verirseniz ve illaki erkek olsun diyorsanız o halde bunu bir klinikte halledebilirsiniz ,bununda artık çaresi var ,öyle cinse göre doğumlar oluyor sadece biraz pahalı

Annenizin yaşadıklarına çok üzüldüm.. Aslında anneniz babanıza kızabilirmiş erkek veremedin diye :KK1: şaka bir yana neyse ki bu erkek merakı giderek azalıyor..

Bizde 3 kız kardeşiz..Çok şükür babam hiç erkek istiyorum gibi bir şey söylemedi,içinden geçirdiyse bile bize hiç hissettirmedi..Kızlarım derdi hep.. :KK16:

Bence 3.çocuğunuz erkek olsa da eşiniz asla ayırmaz..belki aileniz ama o da çok sorun değil.. Allah sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin.. Yersiz üzmeyin kendinizi de eşinizi de... :KK34:

Annene çok üzüldüm ya...Hakikaten konuyu unutup anneni düşündüm.

Sana gelirsek...Sen 3. çocuğa meyillisin bence.
Neden dersen,profil resminde,3 çocuklu bir anne var :)

İstiyorsan ve bakabilecek durumun varsa,neden olmasın ?
Hem eşin de istiyormuş ve illaki erkek olsun demiyormuş.

2 kızının yaşları yakın sayılır.Mutlaka bir dönem zorluk çekmişsindir.
Bence biraz daha zaman geçince,hem hazır hissedersin hem daha keyifle büyütürsün :)
Kızlar biraz daha büyür,yardım ederler.Sen de bebek özlemiş olursun ve tecrübeli anne olarak daha rahat bakarsın.

Canim kendimden ornek vereyim sana....bekarligimdan beri nedense ilk cocugumun erkek olmasini istedim nitekim olduda ama herseyden once saglikli olsun dedik....ikinci cocugu dusunduk hamile oldugumu ogrendigim andan itibaren icimde oyle bir sevgisi dolup tasmistiki ilkinde bu duygularin hicbirini yasamadim herseyim sanki karnimdaki bebekti...cok zor bir hamilelik gecirdim 21 haftalikkende dogumda kaybettim...o gun ogrendim kiz oldugunu...halada unutamiyorum kizimi sevgisi bambaskaydi...3.kez hamile kaldim artik asla demedim istemedim kiz yada erkek yeterki allahim acisini gostermesin dedim...ama kizimda yasadigim sevgi beni havalara ucuran mutluluk yine yoktu...ogrendimki oda erkek kizimin bana gonderdigi hediye dedim...kiz cocugunun duygusu okadar baskaki ben sadece bu mutlulugu hamileligimde tattim...simdi iki oglum var allah onlara hayirli uzun omurler versin..inan oglan cocuk olunca basin goklere ermiyor...ne yazikki kizi olupta oglan cocugu olmayanlara bakis acisindan nefret ediyorum...benim ablamin goruncesinin ilk kizi yeni 3 yasina girdi erkek cocuk icin bugunlerde 3.doguracak daha 4 yillik evli bile degil sadece yazik diyorum hangi evlat hayirli kim bilebilirki beherseyden once hayirli saglikli evlat olsunlar...insan kismetinden otesini yasiyamazmis insan oglu nankoruz insan her iki duyguyuda yasamak istiyor...ilerde 3.cocugu bende dusunuyirum bir kizim olsun cok isterim...ama allahin takdirine kalmis hersey kuismet...sende bu erkek cocukpisikolojisinden kurtul cocuk istiyorsan dusun sirf erkek cocuk olsun diye degil...belki kizlarin oyle bir mertebeye ulasirlarki erkek evlat diye bahsedenler kendilerinden utanirlar...n

2 kızı olanın 1 de erkek istemesini yanlış bulmuyorum, veya 2 oğlu olanın 1 kız istemesini ve sırf bunun için yapmasını da.

Çünkü kız ve erkek birbirinden çok farklı, benim şimdi inşallah bir oğlum olacak ama sanıyorum ki, kızım olana kadar tekrar deneyeceğim. hatta iki kızım olsun istiyorum arkadaş olsunlar, teyze olsunlar, benim hiç olamadığım gibi :KK50:

Çevremde o kadar çok 3 oğlu olup kız hasreti çekenler var ki, hatta diyorlar kız olacağını bilsem kesin tekrar doğururum. Bunun tam tersini nasıl yadırgayabilirim?

İkisi de evlat ikisi de can ama Allah isteyen herkese oğulu da kızı da tattırsın. (bana da amin :KK16:)

Son düzenleme:
eşiniz size istemediğiniz çocuğu doğurun diyor ,çok acımasız halbuki çocuklarınız var bence buna boyun eğmeyin ve onunla açık açık konuşun, sizde bir bireysiniz , duygusal şiddet uyguluyor eşiniz neden onun istediğini yapmak zorunda hissediyorsunuz kendinizi, siz insan ve anne olarak çok değerlisiniz , ne istiyorsanız bunu uygulayın , istenmeyen çocuğu dünyaya getirmeyin, olan çocuklarınızıda allah bağışlaşın ve uzun ömür versin , eşinizin tutumunu sevmedim, s,iz onun kölesi değilsiniz !!!!!

hayır istemiyorum değildi olay aslında bende severim çocukları sadece kaldırabilirmiyim diye düşünüyorum olay farklı bir boyutta eşim istiyor bana erkek olsun diye de diretmiyor yani böyle şiddet boyutunda bişi yok sadece ne ben onu ne de o beni ikna edemiyor zaten istemediğim bir şeyi kesinlikle yaptıramaz bana zaten zorla olsaydı kendisi korunuyor bunu istediği an yapardı :KK30:

Esinizin 3 cocugum olsun arzusunu anlarim ama erkek olsun diye cocuk istemesini dogru bulmam.
Ayrica kadininda kendini tekrar anne olmaya hazir hissetmesi ve kendinde o gucu bulmasi gerekli.
Herhalukarda Allah oncelikle hayirli evlat versin yoksa kiz olmus erkek olmus ne farkeder.

haklısınız sadece kendi yorumlarımdan ve eşimin meyilli davranışlarından çıkarttım erkek bebek isteğini ama eşim erkek ya da kız farketmez diyor tabiki iki kızı var erkek evlat isteyebilir ama bu isteği tutku halinde değil kesinlikle kadının o gücü bulması önemlidir yoksa gerisi hikaye

eğer doğurmaya karar verirseniz ve illaki erkek olsun diyorsanız o halde bunu bir klinikte halledebilirsiniz ,bununda artık çaresi var ,öyle cinse göre doğumlar oluyor sadece biraz pahalı

buna da başvurmayı düşünmüyorum rabbim verecekse verir ve benim için hayırlısı o dur ben kendi isteğimle cinsiyet seçimine karşıyım en iyisini bizi yaratan bilir...

Annenizin yaşadıklarına çok üzüldüm.. Aslında anneniz babanıza kızabilirmiş erkek veremedin diye :KK1: şaka bir yana neyse ki bu erkek merakı giderek azalıyor..

Bizde 3 kız kardeşiz..Çok şükür babam hiç erkek istiyorum gibi bir şey söylemedi,içinden geçirdiyse bile bize hiç hissettirmedi..Kızlarım derdi hep.. :KK16:

Bence 3.çocuğunuz erkek olsa da eşiniz asla ayırmaz..belki aileniz ama o da çok sorun değil.. Allah sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin.. Yersiz üzmeyin kendinizi de eşinizi de... :KK34:

annemin yaşadıkları inanın içler acısıydı ben bile bu kadar etkilenmişken onu düşünemiyorum...

babanızı tebrik ediyorum..

eşimin ayıracağını düşünmek bile istemiyorum ama ufak bir tedirginlik var içimde üzmem ben onu o benim herşeyim :)

Annene çok üzüldüm ya...Hakikaten konuyu unutup anneni düşündüm.

Sana gelirsek...Sen 3. çocuğa meyillisin bence.
Neden dersen,profil resminde,3 çocuklu bir anne var :)

İstiyorsan ve bakabilecek durumun varsa,neden olmasın ?
Hem eşin de istiyormuş ve illaki erkek olsun demiyormuş.

2 kızının yaşları yakın sayılır.Mutlaka bir dönem zorluk çekmişsindir.
Bence biraz daha zaman geçince,hem hazır hissedersin hem daha keyifle büyütürsün :)
Kızlar biraz daha büyür,yardım ederler.Sen de bebek özlemiş olursun ve tecrübeli anne olarak daha rahat bakarsın.

benim profilimdeki resimden mi çıkarttın iki çocuklu prof,l resmi olmadığı için onu koydum:)))

kızları büyütürken çok zorluk çektim küçük kızım erken doğdu burda yalnızdım küçük doğduğunda büyük daha bezliydii ömrümden ömür gitti ama onların tadı da başka yerde yok :)

evet içimde şu var bu sene olmasa seneye daha kesin bir karar verebilecek gibiyim çünkü seneye küçük meleğim okula başlayacak 1. sınıf çok zor 3 çocukla daha da zorlaşacak ve 1 sene daha atlatabilirsem daha rahat bir dönem geçiririm diye düşünüyorum...

Canim kendimden ornek vereyim sana....bekarligimdan beri nedense ilk cocugumun erkek olmasini istedim nitekim olduda ama herseyden once saglikli olsun dedik....ikinci cocugu dusunduk hamile oldugumu ogrendigim andan itibaren icimde oyle bir sevgisi dolup tasmistiki ilkinde bu duygularin hicbirini yasamadim herseyim sanki karnimdaki bebekti...cok zor bir hamilelik gecirdim 21 haftalikkende dogumda kaybettim...o gun ogrendim kiz oldugunu...halada unutamiyorum kizimi sevgisi bambaskaydi...3.kez hamile kaldim artik asla demedim istemedim kiz yada erkek yeterki allahim acisini gostermesin dedim...ama kizimda yasadigim sevgi beni havalara ucuran mutluluk yine yoktu...ogrendimki oda erkek kizimin bana gonderdigi hediye dedim...kiz cocugunun duygusu okadar baskaki ben sadece bu mutlulugu hamileligimde tattim...simdi iki oglum var allah onlara hayirli uzun omurler versin..inan oglan cocuk olunca basin goklere ermiyor...ne yazikki kizi olupta oglan cocugu olmayanlara bakis acisindan nefret ediyorum...benim ablamin goruncesinin ilk kizi yeni 3 yasina girdi erkek cocuk icin bugunlerde 3.doguracak daha 4 yillik evli bile degil sadece yazik diyorum hangi evlat hayirli kim bilebilirki beherseyden once hayirli saglikli evlat olsunlar...insan kismetinden otesini yasiyamazmis insan oglu nankoruz insan her iki duyguyuda yasamak istiyor...ilerde 3.cocugu bende dusunuyirum bir kizim olsun cok isterim...ama allahin takdirine kalmis hersey kuismet...sende bu erkek cocukpisikolojisinden kurtul cocuk istiyorsan dusun sirf erkek cocuk olsun diye degil...belki kizlarin oyle bir mertebeye ulasirlarki erkek evlat diye bahsedenler kendilerinden utanirlar...n

yaşadıklarına çok üzüldüm rabbim sana hayırlı sağlıklı uzun ömürlü bir kız evlat versin...

2 kızı olanın 1 de erkek istemesini yanlış bulmuyorum, veya 2 oğlu olanın 1 kız istemesini ve sırf bunun için yapmasını da.

Çünkü kız ve erkek birbirinden çok farklı, benim şimdi inşallah bir oğlum olacak ama sanıyorum ki, kızım olana kadar tekrar deneyeceğim. hatta iki kızım olsun istiyorum arkadaş olsunlar, teyze olsunlar, benim hiç olamadığım gibi :KK50:

Çevremde o kadar çok 3 oğlu olup kız hasreti çekenler var ki, hatta diyorlar kız olacağını bilsem kesin tekrar doğururum. Bunun tam tersini nasıl yadırgayabilirim?

İkisi de evlat ikisi de can ama Allah isteyen herkese oğulu da kızı da tattırsın. (bana da amin :KK16:)

aslında bakış açın çok hoş eğer benim iki oğlum olsaydı 3. yü mutlaka yapardım kız olma ihtimali için bunu da böyle düşünmek lazım belki benim ön yargım olmasaydı bu kadar hırpalamayıp bende erkek evlat olsun diye çabalayacaktım çok güzel bir bakış açısı bana ışık tuttunuz resmen...

insanlara hiç yaranılmıyor ne saçma düşünce bunlarya annenızın yaşadıklarına çok üzüldüm kader sizede benzerını yaşatamsa dıyorum inşallah yaşatmaz ben 3 yıl önce ıkızlere hamıle kaldım ıkısıde erkektı öğrendığımızde kvdem hiç memnun olmadıı bana gelinlerın senı dövcek ıkıtane gelinle nasıl başa çıkçaksın derdı hepp sonra ıkızlerı 5 aylıkken erken doğum oldu kaybettım sonra yıne hamıle kaldım 2 aylıkken doktor kontrolüne oda geliyordu ıkıde bır doktora kız demı kız demi dıyordu doktorda şakasına evet kız dedı banada göz kırptıı herkese yaymış kız dıyee 4 aylık olduğunda oğlum olucanı öğrendık kımseye dememiş erkek olucak dıye yakınlarımız bılıyordu ben söledımde öle öğrendi onlarda kaç tane kız elbisesi getırdı insanlar hep kız bılıyorlarmış meğerse olay sonrasdan ortaya çıktı erkek olduğu için kayınpederımın evınden bır kat daha bıze düşermiş o görümceme verecekmiş oğlan olunca kalmış sorunu buymuş kadının bence maddi manevi bakabıleceksenız 3. çocuğu planlayın onunda kız olma ihtımali varr ozaman eşiniz değişirmi açıkçası merak ettım

kayınvalideniz hakkaten değişikmiş çok ilginç geldi böylesinide duymamıştım....maddi manevi bakarız umarım işte o değişiklik olacak mı eşimde ben de merak ediyorum:KK43:((

Bence esiniz erkek cocuk icin sizden cocuk istiyor ama siz kendinizi hazir hissetmiyorsaniz yapmayin. Allah iki evladiniza uzun omur versin. Biz 4 kiz kardesiz benim annemde cevreden ozellikle eltisinden erkek cocugu olmadigi icin ignelemelere asagilanmaya mazur kaldi ama babam bunun lafini dahi etmedi. Zaten bilincli bir insan Allah korkusu olan kiz erkek ayrimi yapmaz. Hem kiz evladini duzgun yetistiren anne babalata cennet mujdelenmis daha ne olsun :))

X