erkek çocuk meselesi

5 yaşına girecek dünyalar tatlısı bir kız evlada sahibim...2.ci için eşim hariç çevrem,akrabalarım,ailem ve eşimin ailesi yapın vakit geçiyor diyor ve ben kendime güvenemediğim kısacası totom yemediği için yapmıyorum..

Tek çocukla kalacağım sanırım..

Sırf eşin istiyor diye yapma derim sen kaldırabilecek misin ? İşte en önemli soru bu bence

Annelik çocuk doğurmak değildir bunu anlamıyor bu toplum o çocuğa yetebilmektir muhim olan, kaliteli zaman geçirebilmektir..

Eşin için hava hoş evlatlarına bakan peşlerinde saçını süpürge etmiş bir karısı var nasılsa :)) 3'e de bakar 4'e de ona göre hava hoş..

Peki ya sen ?

kontesim doğru diyorsun erkek olmak var herşeyde onlarda bir ferah bir rahatlık kalma kız tek çocukla sonra pişman olursun :)))bak bende sana baskı yaptım:)))

bedensel ve ruhsal olarak kendini hazır hissetmiyorsan hiç bulaşma derim. millet de ne derse desin ya.

o eşine de ki erkek çocuk olmuyorsa onun yüzünden. sonuçta bir kadında bulunan kromozom hep aynı cinsten yani x

ancak erkekten gelen kromozom cinsiyeti belirleyebilir.

o erkek çocuk bekleyen kocalar ve kaynanalar bir zahmet o koca kafalarına soksunlar bunu.

eşimin sadece bebeğimiz olsun isteğinei inanırsam zaten bir dakika bile düşünmeyecek gibiyim bakarım ama bana göre 1 sene daha var küçük kızımında 1. sınıf macerasını atlatsaydım iyi olurdu...,

en korktuğum şey evlat ayırımı umarım bu durmu hiç yaşamam ve yaşatmam zaten adil olmadığı konularda eşime hep müdahale ederim çocukların yanında olmasa da mutlaka uyarırım en önem verdiğim konudur...

kız evlat bal bal ben çok seviyorum ikinci kızım olduğunda kızıma kız kardeş geliyor diye çok sevinmiştim tabi bana da cilveli bir maskot:KK16:

geçen gün 1 gün evde yoktum.oğullarım anne sen olmayınca olmuyor,ev çok sessiz diye bana kendilerince iltifat ettiler.:KK16:

ama kardeşim de bekarken öyleydi.annemden ayrılmazdı.şimdi annem nasıl,ne yapıyor,nasıl geçiniyor diye merak bile etmiyor.biz kızlar sa her an arıyoruz,destek olmaya çalışıyoruz:KK50:

Erkek çocuk olunca baş göğe ermiyor.
Allah göstermesin, oğlunuz sakat olsa-doğsa napacaktınız?
Hayırsız evlat olsa napacaksınız?
Herşeyin hayırlısı bu hayatta.
Cinsiyetle evlat ayrımının zamanı geçmedi mi? Bu nasıl bir zihniyet... :KK50:

bence hiç öyle bir devir olmamalıydı hep dua ediyorum rabbim bana vereceksen hayırlı sağlıklı zeki akıllı bir çocuk ver diye...

Allah evlatlarınızı size bağışlasın. :nazar:

Eğer kendinizi-hayatınızı bebeğe hazır hissediyorsanız eşinizin kafasındakini düşünmemeye çalışın.
Hayırlısı olsun.

Size birşey diyeyim mi kayınvalidemin 8 tane evladı var (maşallah )

Bayram zamanları tatillerini deniz kenarlarında geçiriyorlar :KK9:

Bir araya toplandı mı ben hiç cıvıl cıvıl bir ortam göremiyorum tek gördügüm sabahtan akşama kadar YEMEK,BULAŞIK,TEMİZLİK..

Hizmetçi gibisin..Ben sevmiyorum açıkçası

çok çocuğun çok derdi oluyor:KK1:

bir çocuğun derdi 1,ikinin 2 derdi.sayı yükseldikçe daha çoğalıyor.hayat hep laylaylom değil ki,sıkıntılı zamanlar daha fazla:KK50:

hele birde evlenince bu sorunlar katmerleniyor bana göre.az olsun,temiz olsun diyenlerdenim ben.allah evlatlarımıza sağlıklı,sıkıntısız yaŞAm versin inşallah:KK16:

bedensel ve ruhsal olarak kendini hazır hissetmiyorsan hiç bulaşma derim. millet de ne derse desin ya.

o eşine de ki erkek çocuk olmuyorsa onun yüzünden. sonuçta bir kadında bulunan kromozom hep aynı cinsten yani x

ancak erkekten gelen kromozom cinsiyeti belirleyebilir.

o erkek çocuk bekleyen kocalar ve kaynanalar bir zahmet o koca kafalarına soksunlar bunu.

evet bunu biliyoruz mesleğimizden dolayı zaten böyle bişi diyemez hem direk söylemiyorda mesela geçen gün mağazaya gitti orda erkek çocuklar için deri ceket var ona bakıyor bende çaktırmadan onu izliyorum yüzünde bir gülümseme sonra benim izlediğimi farketti benim yeğenim var erkek ona alalım mı diyor bende gerek yok dedim çevirdi resmen lafı:)))

geçen gün 1 gün evde yoktum.oğullarım anne sen olmayınca olmuyor,ev çok sessiz diye bana kendilerince iltifat ettiler.:KK16:

ama kardeşim de bekarken öyleydi.annemden ayrılmazdı.şimdi annem nasıl,ne yapıyor,nasıl geçiniyor diye merak bile etmiyor.biz kızlar sa her an arıyoruz,destek olmaya çalışıyoruz:KK50:

doğru diyorsun evlenene kadar bağlılıkları sonra kendi geçim derdi başlıyor erkeklerin:)

Bir araya toplandı mı ben hiç cıvıl cıvıl bir ortam göremiyorum tek gördügüm sabahtan akşama kadar YEMEK,BULAŞIK,TEMİZLİK..

O da doğru.
Davulun sesi uzaktan hoş geliyor sanırım.
Annem tek çocuk dolayısıyla ne teyze ne dayı yok.
Babam da halalarımla görüşmez, binde bir.
Bugüne kadar yüzünü hiç görmediğim bir kuzene sahibim, diğerleriyle de karşılaşsam binde bir 'selam, nasılsın', siz düşünün durumum vahamiyetini.
Bayramlarda hep 4 kişiyiz, bu oldukça üzüyor beni.
Ola ki ablamla bir plan yapıp bir yerlere gitmişsek özel günlerde daha da üzülüyorum, ailemi bir başına bıraktım diye içim içimi yiyiyor.
Kardeşleri olsaydı, onlar gelseydi, ya da biz evli olsaydık da torunlarını getirseydik diye çok iç geçiriyorum.
Ediyle büdü gibi bir başınalar, sanki daha çok çocuk ve kardeş bu yalnızlığı azaltır gibi gözümde.

O sofra kurulmuyor mu toplanınca, çocuklar ayrı masada büyükler ayrı, tabak çanaklar yetmez, demlik ilk seferinde biter, sürekli bir uğultu ve cıvıltı, yatma vakti gelince daha da şenlenen bir ortam...
Bunu yaşamak bile yeter insana...

evet bende düşünmüyorken sadece eşim istiyor diye kabul ediyor gibiyim inan kadesa neler düşünüyorum bir yere gitsem 3 çocukla nasıl olur ki diye düşünmeden edemiyorum eşimin niyeti belli şimdiye kdar babasıyla bir paylaşımı olmamış kardeşinide biliyorsunuz belkide kendine bir yandaş arıyor elinden tutup cumaya gidebileceği bir oğlu olsun istiyor biliyorum ki ondaki sadece bunlardan ibaret ama ben bunu içimde kabul edemiyorum...

canım seni çok iyi anlıyorum..bak iyi düşün bunu,bir de evde çocuk denebilecek bir başka kişi daha var.yıpranan sen olma.eşin de haklı,birçok erkek oğlu olsun istiyor tıpkı birçok kadının kız çocuğu istediği gibi..ama bazı şeyler sadece istemekle olmuyor inan..bak aynı yaşta iki çocuk büyütüyorum ben ve hem bedenen hem ruhen çok yıpranıyorum.üstelik erkekler kız çocuğu gibi de değil.aşırı hareketli ve yaramaz oluyorlar..

kızı olmayan bir insan olarak çok üzülerek kabul ettiğim bir laf var o da şu;kız evlat öz evlat demişler... :)

Allah evlatlarınızı size bağışlasın. :nazar:

Eğer kendinizi-hayatınızı bebeğe hazır hissediyorsanız eşinizin kafasındakini düşünmemeye çalışın.
Hayırlısı olsun.
teşekkürler 1 sen senin düşüncelerine her zaman önem vermişimdir..

Eğer maddi imkanınız el veriyor, çocuklarınızın hepsini refah içinde okutup yuva kurmalarını sağlayabileceksiniz neden olmasın?
Biz küçük bir aileyiz ve hep özenirim kalabalık ailelere.
O bayramlarda torun torba kuzen teyze dayı toplanmıyorlar mı ahhh ahhh....
Büyütürken fazla efor sarfetseniz de ileriyi bir düşünün, hepsi birer birer yuva kurunca mutluğunuz taçlanmaz mı?
Habire el öpmeye gelen torunlar, cıvıl cıvıl bir yuva, tatil telaşları...
Ben bile heyecanlandım şuan, bana ne oluyorsa.:KK9:

ben heyecanlanamıyorum hele 4 kardeş bir araya geldimi kafa beyin kalmıyor bizde:)

toplumumuzun klasik , trajikomik sendromu bu erkek evlat meselesi zaten.

insanlar hayırlısına bakmaz erkek mi kız mi diye bakarlar.

ayrıca cocugun cinsiyeti bilindiği gibi babadan gelen kromozomla belli oluyor.:KK31:

--

bir örnek de ben vereyim ; erkek mantığını ve onların arkasında bu psikolojiyi tetikleyen aileyi.

annem bana hamileyken erkek olcak demişler. neyse doğmusum kız :KK1::KK1::KK1: babama hastanede demişler kızınız oldu.. babam saskın sevincli tuhaf.. benim kızım olmucaktı ki erkek olcaktı demiş !!!!!!!!! düsünün bu olay 25-26 yıl önce. hala da aynı mantıkta olan insanlar var maalesef.:KK14::KK14::KK14:

dr demiş niye erkek olcaktı dediniz o zaman :KK9::KK9:

kardesim oldu o da kız.

rahmetli (ölü dünyaya gelen kardesim) o da kız :KK16::KK16: :KK43: mekanı cennet olsun.

önemli olan hayırlısı olsun. suan mı ; ben erkek evladı aratmıyorum babama :KK9::KK9: yaka silker bunu der hep :KK53:
hakkaten benim oğlum olacaktı mı demiş ama sizin erkekten farksız olmanız ayrı bir duygudur herhalde bir de erkek olsaydınız babanız iyiki olmamış demiştir:)

O da doğru.
Davulun sesi uzaktan hoş geliyor sanırım.
Annem tek çocuk dolayısıyla ne teyze ne dayı yok.
Babam da halalarımla görüşmez, binde bir.
Bugüne kadar yüzünü hiç görmediğim bir kuzene sahibim, diğerleriyle de karşılaşsam binde bir 'selam, nasılsın', siz düşünün durumum vahamiyetini.
Bayramlarda hep 4 kişiyiz, bu oldukça üzüyor beni.
Ola ki ablamla bir plan yapıp bir yerlere gitmişsek özel günlerde daha da üzülüyorum, ailemi bir başına bıraktım diye içim içimi yiyiyor.
Kardeşleri olsaydı, onlar gelseydi, ya da biz evli olsaydık da torunlarını getirseydik diye çok iç geçiriyorum.
Ediyle büdü gibi bir başınalar, sanki daha çok çocuk ve kardeş bu yalnızlığı azaltır gibi gözümde.

sofra kurulmuyor mu toplanınca, çocuklar ayrı masada büyükler ayrı, tabak çanaklar yetmez, demlik ilk seferinde biter, sürekli bir uğultu ve cıvıltı, yatma vakti gelince daha da şenlenen bir ortam...
Bunu yaşamak bile yeter insana..

Bende bayılırım bu manzaraya.
Kalabalık bir ailede iyi gün,kötü gün daha kolay atlatılıyor.
Yetebileceğimi bilsem 4 çocuk çok isterim.:KK16:

Babam kız çocukları içinde büyümüş.
Gariptir ailede erkek değil kızlar pohpohlanmış o da sizin gibi erkekten değil ama kız çocuklarından nefret eder olmuş.
Sonra evlenince ben doğmuşum :)
Tek çocuğum ben babam diyor ki ben 10 çocuk yapsaydım 10 tanesi de kız olacaktı.
Çünkü erkek çocuk istiyordum.
Allah ile pazarlık ,inat,sözleşme yapılır mı elindeki sağlıklı evlada şükür etmeyip evdeki kadına acımayıp çocuk yapılır mı ?
Bu mantığa göre kadın menapoza gireceği güne kadar sürekli gebe kalmalı doğurmalı doğurmalı tek görevi bu çünkü.
Doğurulan çocuk beğenilmedikçe yenisi yapılmalı,,,

Dayımlarda da aynı durum var erkek olsun diye yaptılar kız oldu erkek olana kadar yapacaklarmış ,inşallah hep sağlıklı kızları olur.
Kimse Yaradanla inatlaşayamacağını öğrenir.

canım seni çok iyi anlıyorum..bak iyi düşün bunu,bir de evde çocuk denebilecek bir başka kişi daha var.yıpranan sen olma.eşin de haklı,birçok erkek oğlu olsun istiyor tıpkı birçok kadının kız çocuğu istediği gibi..ama bazı şeyler sadece istemekle olmuyor inan..bak aynı yaşta iki çocuk büyütüyorum ben ve hem bedenen hem ruhen çok yıpranıyorum.üstelik erkekler kız çocuğu gibi de değil.aşırı hareketli ve yaramaz oluyorlar..

kızı olmayan bir insan olarak çok üzülerek kabul ettiğim bir laf var o da şu;kız evlat öz evlat demişler... :)

sen biliyorsun durumu o konuyu burda dile getirmek istemedim çünkü konularım hemen o yöne dönüyor bunu da dile getirdim ama eşim nuh diyor peygamber demiyor derler ya bu konuda böyle daha başka hiç bir konuda böyle görmedim eşimi 2 senedir yenemedik birbirimizin inadını artık ben yoruldum pes etmeye başladım..son söz çok doğru kadesam keşke bir tanesi kız olsaymış senin:KK43:

benim de abim erkek çocuk diye deliriyordu yengem en son çocuğunu yaşı bayağı ilerleyince yaptı ve o da kız oldu sonuç olarak 4 tane kızları var. ama kızlar abimin etrafında fır dönerler baba dedikçe ağızlarından 10 tane baba çıkar o derece hala anlamam abimin erkek çocuk sevdasını btün bunlara rağmen

Benim annneannemde de 8 kız, 1 erkek var. Dedem Almanya' da 24 yıl çalışmıs her sene 1 çocuk, her sene 1 çocuk..
Dedem hastalanır teyzemler koşar, market teyzemler daha böyle bir sürü şey sayabilirim size, erkek mi? onu sormayın gitsin eşine, evlatlarına hayrı yok ki onun..
:KK50:

sen biliyorsun durumu o konuyu burda dile getirmek istemedim çünkü konularım hemen o yöne dönüyor bunu da dile getirdim ama eşim nuh diyor peygamber demiyor derler ya bu konuda böyle daha başka hiç bir konuda böyle görmedim eşimi 2 senedir yenemedik birbirimizin inadını artık ben yoruldum pes etmeye başladım..son söz çok doğru kadesam keşke bir tanesi kız olsaymış senin:KK43:

Allah ne verdiyse o kabulümüz olmalı alzencim..eğer erkek olsun diye çocuk yapılırsa belki de başka şeylere yol açar bu..önemli olan Hayırlı evlat olsun diye yola çıkmaktır..

evet biri kız olaydı iyiydi:) bende gelinlerime kızım derim artık :KK1:

Son düzenleme:
toplumumuzun klasik , trajikomik sendromu bu erkek evlat meselesi zaten.

insanlar hayırlısına bakmaz erkek mi kız mi diye bakarlar.

ayrıca cocugun cinsiyeti bilindiği gibi babadan gelen kromozomla belli oluyor.:KK31:

--

bir örnek de ben vereyim ; erkek mantığını ve onların arkasında bu psikolojiyi tetikleyen aileyi.

annem bana hamileyken erkek olcak demişler. neyse doğmusum kız :KK1::KK1::KK1: babama hastanede demişler kızınız oldu.. babam saskın sevincli tuhaf.. benim kızım olmucaktı ki erkek olcaktı demiş !!!!!!!!! düsünün bu olay 25-26 yıl önce. hala da aynı mantıkta olan insanlar var maalesef.:KK14::KK14::KK14:

dr demiş niye erkek olcaktı dediniz o zaman :KK9::KK9:

kardesim oldu o da kız.

rahmetli (ölü dünyaya gelen kardesim) o da kız :KK16::KK16: :KK43: mekanı cennet olsun.

önemli olan hayırlısı olsun. suan mı ; ben erkek evladı aratmıyorum babama :KK9::KK9: yaka silker bunu der hep :KK53:

Aynen..!
Bir erkek çocuk doğuramadın diyen kadınlara, özellikle de kayın validelere birinin bunu hatırlatması lazım.. :KK14:

Her şeyi geçtim peki bir oğlunuz olursa siz sevebilecek misiniz? Yaşadığınız olaylar çok ağır çünkü, bunların etkisiyle kızlarınızla oğullarınıza eşit davranabilecek misiniz? Bunu da düşünün.

bizde 3 kiz kardesiz
annem bana kazara ve gec bir yasta hamile kalinca
erkek olmam icin cok dualar etmis
cevre baskisiyla tabiiki
babam ilk okul mezunu dahi degildi ve
annemin bana hamileyken "kiz olursa yuzune bakmam" soylemine
"Allahtan sagliklisini dilemedigin gibi Allahin isinede karisiyorsun
insallah ücüz kizlarin olur!!" demisti canim babam

simdi benimde iki kizim var biri 1 aylik digeri 16 aylik
ve benide kirdilar bir cok kez hamileyken su sekil muhabbetler gecti
- kizmi oglanmi
- kiz
- olsun gelecek sefer oglan olur !!!!
ilk kizima hep bu tepkiler verildi "olsun" "uzulme" anlaminda
varmi boyle bir sey ustelik avrupada dogdum buyudum
discide bir yasli turk kadiniyla sohbet ederken sormustu cinsiyetini
ogrenince "kocan ne kadar sevinsede oglan olsaydi daha bir gogsunu gererdi"

sonuc itibariyle bir kizim daha oldu ve olurda
ucuncuyu goze alirsam bir kizim daha olsun

bizler hadi neysede

"kiz anasi" diye hakaret ettigini sanan zihniyetlere maruz kalanlar ne olacak
kendilerini asamamis erkek evlad verememis diye yuzu egik gezen kadinlarin
basini kim dik tutacak bu kadar cehaletin icerisinde

oglunun pipisiyle ovunen
"ac goster" diyen zihniyet oldukca
bu cehalet bitmez

Son düzenleyen: Moderatör:
içten içe oğlum olursa eşimin gözünde o kıymetli olur kızlar kenara itilir diye düşünüyo olabilirmisin, çünkü sen ve kardeşlerin hep bu muameleyi görmüşsünüz travmatik bi çocukluk geçirmişsin

X