Gayet anladınız aslında benim neyi kastettiğimi ama anlamazlığa geliyorsunuz.Birine prenses gibi mi davraniyorum dedim. Kiz prenses gibi davraniyor ve kendine yemek yedirilmesini istiyor dedim. Ben sizce cocugumun kendi kendine yemesini istemez miyim? Aynen cocuklar benden cok daha yuksek algiya sahip. Hic ic guduleri yok. Cok yuksek tekamul seviyeleri var cok acayip birseyler.
1 yasindaki bebegin nasil daginikligi olabilir?
Ikinci olarak bu makaleyi, cocuklarimiza hayvan demeyelim, evrim falan diyorsunuz bence oyle degil karakter meselesi cumlelerine ithafen attim.
Makalede, cocuklarla evde yetisen kopeklerin gosterdigi benzer davranislardan bahsediyor. Cocuklarimiza hayvan benzetmesi yapmayalim cumlesine ithafen atilmis bir makale.Makalede erkek çocuk ağlaklığından bahsediliyor mu, ona göre okuyacağım. Merak ettim gerçekten. Ki okusam da gözümün önünde oğlum gerçeği duruyorken yine böyle genellemeler yapamam.
O hep kız isteyenler o kadar istiyorlarsa kendileri yapsınlar. Üzmeyin kendinizi bunun için. Hamilelikte insan, normal zamanda asla takmayacağı şeylere o kadar üzülüyor ki. Kulaklarınızı tıkayın ve bebeğinizi dinleyin sadeceHerkese merhaba,
Öncelikle 4 aylık hamileyim ve bebeğim erkek olacak. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. Canımı sıkan bir durum var. Bebeğimin cinsiyetini belli olana kadar inşallah kız olur... inşallah kızdır.... kız iyidir.... tarzı söylemlere maruz kaldım. Erkek olduğunu duyduklarında da keşke erkek olsaydı hep biz kız istemiştik ama durmadan kim olursa olsun keşke kız keşke kız olsaydı diye diye sinirlerimi bozdular iyice. İtiraf etmek gerekirse içten içe ben de hep kızım olsun istedim ama ilk önce sağlıklı ve hayırlı bir evlat olması önemliydi benim için. Ya ama o kadar hadsizler ki laf sokuyorum onu bile anlamıyorlar. Bir kere de ayy ne güzel erkek diyeni duymadım. Başta sallamıyordum çok ama artık sabrım taştı ve moralim bozuluyor. Öyle işte az önce de duyunca böyle bir şey canım sıkıldı paylaşmak istedim
Bence siz oğlunuzu farkında olmadan dışlıyorsunuz çocukta kendini öyle ifade ediyor anlattığınız hiçbirşryi oğlumda yaşamadım etkiye tepki durumu sizinki. Çocuğa hayvan muamelesi yapıyorsunuz demekki gerçekten sevgi ve ilgi eksikliği yaşıyorAnladigim kadariyla sizin oglunuz benim "bebeklerimden" buyuk. Bu sebeplede saldirgan olmamasi gerekiyor dogal olarak:)
Oglan cocugu mizmizligi degil. Erkek aglakligi dedim. Erkeklerin de kusura bakmayin aglakligi var. Birsey yapamayinca mizmizlaniyorlar. Erkek dogasindaki hirstan geldigini dusunuyorum evrimsel olarak. Kadinlar kadar dirayetli degiller bu dogruya dogru. Aptalca seyler yapiyor mu oglum evet yapiyor. Benim kizim emeklemeyi yatakta calisti gunlerce kendinden emin olunca da yerde emeklemeye basladi. O sirada oglum yerde kendini atiyordu.
Sizin oglunuz oyledir daha sakindir ama cogunluk oglan cocuklari hareketliler, tozun topragin icinde daha cok olmak istiyorlar.
Dedigim gibi benim bebeklerim 1 yasinda daha. Oglunuz kac yasinda bilmiyorum. Simdi daha laftan anlamiyorlar ve gidip sacini cekebiliyor ya da elindeki oyuncagi almak icin saldirganlasabiliyorlar cunku daha "bebekler".
Benim gozlemledigim tam yavru kopek gibi davraniyor ki boyle davranmasi da cok normal. Bu size komik ya da sempatik gelmiyor olabilir ama bu sizin gorusunuz ve sizi baglar beni degil. Simdi daha yeni laftan yavas yavas anlamaya basladiklari icin aile icindeki egitim surecleri de benim gozumde yeni basladi ama kusura bakmayin da 1 yasindaki bebege de gidip kardesinin sacini cekme evladim bak olmaz o oyle de diyemiyorum cunku su an sadece hayir kelimesini yeni anlamaya basladi.
Benimkiler de sizin oglunuzun yasina geldiginde belki kizim daha kirilgan narin olacak. Eger yazdigima bakarsaniz o kismida gorursunuz. Gelecekte ne olur bilemem, her iki tarafinda zorlugu var.
Aynen ben oglumu disliyorum. Cok guzel tespit yapmissiniz cok yerindeBence siz oğlunuzu farkında olmadan dışlıyorsunuz çocukta kendini öyle ifade ediyor anlattığınız hiçbirşryi oğlumda yaşamadım etkiye tepki durumu sizinki. Çocuğa hayvan muamelesi yapıyorsunuz demekki gerçekten sevgi ve ilgi eksikliği yaşıyor
Hanımefendi çocuğun biri diğerinden farklı emeklemiş, buna “aptalca” demişsinizAynen ben oglumu disliyorum. Cok guzel tespit yapmissiniz cok yerinde
Yorumlarınızı okudum da üff yani resmen aşırı cinsiyetçi saçma sapan yorumlarınız var. Baştan aşağı bir okusanıza kendi yazdıklarınızı. Yazık o oğlan çocuğuna ya annesi daha şimdiden bebeklik hareketlerini “aptalca” diye nitelendiriyor. Ama kızına gelince prenses oluyor o hareketler nedense.Aynen ben oglumu disliyorum. Cok guzel tespit yapmissiniz cok yerinde
Ama İngilicce makale paylaştı ve evrim kelimesini kullandı (!) sence de bunlar konuya ne kadar bilimsel yaklaştığını göstermiyor mu ? Erkek çocuğuna her türlü hakaretvari kelimeleri kullanarabiliriz. Onun iki tane çocuğu var ve salt bir şekilde kız çocuklarının ve oğlan çocuklarının davranışıni görüyor . Başka çocuklardan bahsetmeyelim . Ortalamayı sadece onun çocukları üzerinden alırsak sonuçtan yüzde yüz emin oluruz . Yani yarışmayan birini yenemezsin . Bazen boşuna kürek çekmemek gerekir Khomyuk hanım yenilgiyi kabul et ve havlu at .Hanımefendi çocuğun biri diğerinden farklı emeklemiş, buna “aptalca” demişsiniz
Kızın kusurları prenseslik oğlanınkiler aptallık ve hayvanlık. Sizin sözleriniz bunlar
Dört gün arayla doğurduğumbir arkadaşımın oğlu asla emeklemedi, dokuz aylık yürüdü. Benimki 9 aylık “aptalca” geri geri emekledi 13 aylık anca yürüdü.Ama İngilicce makale paylaştı ve evrim kelimesini kullandı (!) sence de bunlar konuya ne kadar bilimsel yaklaştığını göstermiyor mu ? Erkek çocuğuna her türlü hakaretvari kelimeleri kullanarabiliriz. Onun iki tane çocuğu var ve salt bir şekilde kız çocuklarının ve oğlan çocuklarının davranışıni görüyor . Başka çocuklardan bahsetmeyelim . Ortalamayı sadece onun çocukları üzerinden alırsak sonuçtan yüzde yüz emin oluruz . Yani yarışmayan birini yenemezsin . Bazen boşuna kürek çekmemek gerekir Khomyuk hanım yenilgiyi kabul et ve havlu at .
Eskiden erkek değerliydi şimdi erkeklerin bir halta yaramadığını gören yeni nesil kızlara yöneldi, herkes kızı olsun istiyorHerkese merhaba,
Öncelikle 4 aylık hamileyim ve bebeğim erkek olacak. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. Canımı sıkan bir durum var. Bebeğimin cinsiyetini belli olana kadar inşallah kız olur... inşallah kızdır.... kız iyidir.... tarzı söylemlere maruz kaldım. Erkek olduğunu duyduklarında da keşke erkek olsaydı hep biz kız istemiştik ama durmadan kim olursa olsun keşke kız keşke kız olsaydı diye diye sinirlerimi bozdular iyice. İtiraf etmek gerekirse içten içe ben de hep kızım olsun istedim ama ilk önce sağlıklı ve hayırlı bir evlat olması önemliydi benim için. Ya ama o kadar hadsizler ki laf sokuyorum onu bile anlamıyorlar. Bir kere de ayy ne güzel erkek diyeni duymadım. Başta sallamıyordum çok ama artık sabrım taştı ve moralim bozuluyor. Öyle işte az önce de duyunca böyle bir şey canım sıkıldı paylaşmak istedim
Eskiden erkek çocuğu azdı erkeğe rağbet vardı eskilerin deyimi ileHerkese merhaba,