"Manyağın teki"ni dikkate almış, saçma bahanelerle kendisine musallat olduğunu iddia ederek "sanal" da olsa arkadaşlığını sürdürmüş... Sizin sevginizin boyutunu sorgulayan kişinin yüce karakteriyle "geçmişte kalan" kendi mazisine "vaktiyle isteyerek" dahil ettiği kişiyi şimdi "manyak" olarak niteleyen ve bu nitelemeye rağmen onu kıyıda tutan "pabucun pahalı olduğunu görünce de" hesabını kapatan biri olduğunu, haliyle nasıl sizden habersiz geçmiştekileri hesabında tuttuysa aynı şekilde "olur ya telefonda da rahatsız ederse" manyak olmasına rağmen ona (ve başkalarına) hayatında yer verebileceğini hatırlatayım... Bu uzun açıklamalar ve "kötümser" bakış açısını zaten yara almış ilişkinizde sona yaklaştığınızı ve faturanın size kesileceğini düşündüğüm için yazdım.
Eğer bir erkeğe "Bitsin, bitirdim" derseniz ilk etapta duygu sömürüsü yahut gurur gösterisi yapacaktır... Ardından bitmemesi için nabız yoklayacak, çaba gösterecektir. Sizi ilişkinin eskisi gibi (hatta eskisinden de iyi) olduğuna inandırdıktan sonra da sizin "gözdağı" olarak kullandığınız bitirme ültümatomunu bu kez kendi yapacaktır... Tek bir farkla... Erkekler kararlıdır ve sizi suçlu olduğunuza, onu kaybetme hatasını gösterdiğinize inandırarak yaparlar bunu... Kendilerini öyle bir aklarlar ki herkesin yanlış olduğuna hemfikir olduğu konulara yakında yapacağınız gibi sünger çekersiniz. Bu iyiliğinizin karşılığını da terk edilmekle alırsınız. Bu uzun açıklamayı da bu krizi atlatırsanız akıbetinizin muhtemelen böyle olacağına inandığım için yazdım...