- 26 Aralık 2022
- 47
- 159
- 8
- 27
- Konu Sahibi dalinkokusu23
-
Çok haklısınız ben elimden geldiğince hep uzak durmaya çalıştım aslında ama aileye zarar verecek olan benmişim muamelesi gördüm kadından yani bunu gelip söyleme cesaretini gösteriyorsa yüzleşecek de kusura bakmasınNe saçma ya kardeşlerden biri kardeşinin namusudur demiyor gözüne onun sevgilisini nişanlı olana kadar kestirip rahatsız ediyor bakışları ile sonra da Mart kedisi gibi resmen kızışıp millete anlatıyor ve siz mi kardeşi kardeşe kırdırmış oluyorsunuz? İnsan en azından karakter, onur, gurur, namuslu, dürüst olur. Sanki Bihter ziyagilden bahsediyor. Olmayacaksa da olmaz ama rezil edilmeyi hak etmiş.
Haklısınız bundan dolayı ne tepki vereceğini görmem gerek belki de ama dediğim gibi eğer böyle değilse ve konu çok büyürse diye çekiniyorum sadece. Fakat paylaşacağım ne olursa olsun.Kadının bundan sonra ne söyleyeceğinden çok, erkek arkadaşının tavrı ve tutumu önemli.
Dayı, yeğen arasındaki yaş farkı az ve abi -kardeş gibilerse, aralarında bu konuyu konuşmuş dahi olabilirler; şanslısın, keşke önce bana tanıştırılsaydı vb. gibi.
İlk önce ailenizle,annenizle konuşun derim. Bu olay sevgilinizle aranızda kalmayacak çünkü. O bilsin öncesinde, sonra sevgiliniz söylersiniz. Geri dönüşü de olacağını sanmıyorum. Duygusal değil, mantıklı yaklaşmaya çalışın.Haklısınız bundan dolayı ne tepki vereceğini görmem gerek belki de ama dediğim gibi eğer böyle değilse ve konu çok büyürse diye çekiniyorum sadece. Fakat paylaşacağım ne olursa olsun.
Aslında açıklama yapmayacaktım ama sanki beni suçluyor gibisiniz anlam veremedim. Erkek arkadaşım 27 yaşında evet her şey halloldu. ben 5. sınıftayım 1 yılım kaldı bitmesine fakat aynı şehirde olduğumuz için sakınca görmedik. Planımız bu yaz düğün yapmaktı. Kimseden bir şey istemeden kendi imkanlarımızla yapabilecek gücümüz var çok şükür. Erkek arkadaşımın benim sözüme inanmayacağını düşünmem değil sorun. Sorun bu olayın çok büyüyebilme ihtimali. Ayrıca sadece bana söylenen şeyler değil ses kaydı dinledim doğruluğundan emin olduğum bir konu. Ben böyle duydum demeyeceğim bu böyle diyeceğim dolayısıyla herkesin karşısına kendimden emin çıkabilmem gerek. Yani sizin o kişi olduğunuzu öğrensem şaşırmam cidden :)
Haklısınız bundan dolayı ne tepki vereceğini görmem gerek belki de ama dediğim gibi eğer böyle değilse ve konu çok büyürse diye çekiniyorum sadece. Fakat paylaşacağım ne olursa olsun.
Söyleyen de dayı da hasetÖncellikle merhaba. Ben nişanlanma arifesindeyim ve bildiğiniz üzere stresli bir süreç. Aslında stresim alışveriş, süsleme, organizasyon stresi değil. Yanlış mı karar verdim acaba diye günlerdir içim içimi yiyor ve bunun bir sebebi var. Erkek arkadaşımı çok seviyorum ve uzun zamandır beraberiz bir aile dostumuz vesilesiyle daha üniversiteye başlamadan önce tanıştık ve arkadaştık. Sonradan duygusal bir ilişkiye evrildi aramızdaki arkadaşlık. Onun çok kalabalık bir ailesi var, aralarında çok az yaş farkı olan birde dayısı var. Yıllardır garip bir şekilde yanlış bir şeyler olduğunu hissettiğim konu dayısının hal ve hareketleri. Erkek arkadaşımla ilk tanıştığımız dönemlerde aile dostumuz olduğu için bizi yemeğe davet etmişlerdi ve o zamandan beri rahatsız olduğum bir konuydu. Hatta annem bile fark etmiş olacak ki o da rahatsız olduğunu bana söylemişti. Erkek arkadaşımın dayısı aradan yıllar geçti ve evlenmedi, kimseyi istemedi, yaşadığı uzak bir köyden evimizin yakınında bir yere yerleşti. Tabi bütün bunlar olurken ara ara birbirimizi gördük ve ben ona hep güzel dileklerimi ilettim, bütün bunların altında farklı niyetleri olabileceğini hiç düşünmedim. 8 gün önce erkek arkadaşımın yakını olan ortak bir tanıdığımız benimle görüşmek istedi ve bazı şeyler söyledi. Aslında 5 yıldır bana karşı hisleri olduğunu erkek arkadaşımla beraber değilken bile söyleyemediğini şimdi asla söyleyemeyeceğini, aramızda olan eğitim, ekonomik farklardan ve ne kadar imkansız duyguları olduğundan bahsetmiş birine. Başkasıyla evlenmeyeceğini ,kimsenin hayatını yakmak istemediğini, sonunda yaşadığımız yeri terk edeceğini ve çok vicdan azabı çektiğini söylemiş. Başta inanmadım, bunları söyleyen birinin ne kadar kötü niyetli olabileceği ortada fakat bir şekilde gerçekliğini kanıtladı (konunun anonim kalması açısından bundan bahsetmeyeceğim). Şimdi ben bir çıkmazda gibiyim. Erkek arkadaşımı çok seviyorum fakat bu işten inanılmaz soğudum midem bulandı desem yeridir. Kimseye anlatamıyorum annem dahil çünkü bu tarz şeyler çabuk duyulur biliyorum. Benim bir suçum yok fakat elimde olmasa bile bir aileye zarar vermek istemiyorum. Şimdi erkek arkadaşımdan ayrılırsam ona ve kendime haksızlık etmiş olacağım. Bunu bile bile gizleyerek devam edersem vicdan azabından ölürüm herhalde. Biraz zaman istemek benim ailemi şüphelendirir bir sürü soru sorar, sorun çıkarırlar biliyorum. Sevgili ablalarım bana biraz tavsiye verseniz çok çok mutlu olurum gerçekten. Sevgilerle...
Söyleyen hiç iyi niyetli değil, nişan yapmazsanız dalinkokusu23’ün dayı da gönlü vardı ondan yapmadı diye laf çıkarırsa ne olacak? Erkek arkadaşınıza her şeyi olduğu gibi anlatın, size söyleyen kişiyle de yüzleştirin.Aileye zarar gelmemesi (kalabalık ve nüfuslu bir ile olduğundan dolayı) için kendimi geri çekmem daha doğrusu nişan yapmamam gerektiğini söyledi kardeşi kardeşe kırdırtma gibisinden şeyler söyledi ama benim bir suçum yok ki bu konuda bana söz verdirdi bu konuyu kapatacağıma dair vs.
İşte o yüzden olayla alakasız insanlara duyurup daha çok konuşulur hale getirmeyin diyorum ama yine de sizin hayatınız sonuçta.Erkek arkadaşımın olmayacak bir şey yapmasından korktuğum için büyüklerin daha mantıklı yaklaşacağını düşündüm. Sorun onun hislerinin geçici veya kalıcı olması değil zaten böyle bir şeyin konuşulması bile iğrenç
Size söyleyen kişinin aileye zarar gelmesin demesi hikaye aileyi düşündüğünden değil asıl amaç sizi nişan dan vazgeçirmekAileye zarar gelmemesi (kalabalık ve nüfuslu bir ile olduğundan dolayı) için kendimi geri çekmem daha doğrusu nişan yapmamam gerektiğini söyledi kardeşi kardeşe kırdırtma gibisinden şeyler söyledi ama benim bir suçum yok ki bu konuda bana söz verdirdi bu konuyu kapatacağıma dair vs.
Böyle bir şey kesinlikle kapatılamaz. Size o kadar da kötülük yapmamış bunu anlatan ve zaten ispatlamış. Kim olsa bilmek ister. Annenizden önce nişanlanacağınız kişiyle konuşun. Gitsin o kadına ve ben de duymak istiyorum kaydettiğiniz konuşmayı desin. Bulanmazsa durulmaz derdi babaannem. Ne olacaksa olsun herkes göstersin gerçek yüzünü. Belki dayıyla kendileri konuşup sizden ve ilişkinizden uzak tutacaklar, belki de iftira atıyorsun o öyle bir şey yapmaz diyecekler. Evlenecek yaşa geldiyseniz kendi sorunlarınızı da kendiniz çözmelisiniz. Böyle bir şeyi duyan her anne üzüntüye kapılıp çocuğunu korumak ister.Amacım kadına zarar vermek veya onu karıştırmak değil ki sadece dediklerimin doğru olduğunu ispatlamak için kadının onaylamasını istiyorum o kadar. Zaten farklı bir şey anlatmak gibi bir niyetim yok keşke hiçbir şey anlatmak zorunda kalmasam
Dediğim gibi konunun anonim kalması açısından bahsetmek istemiyorum ama kısaca o kişinin eşi ses kaydı almış diyeyim. Evet çok yakınlar aklımın almadığı midemin kaldırmadığı konu bu zaten. Sevgilimin kaldıramayacağını düşünmemin sebebi de bu. Başka türlü olsa paylaşırdım bunu onunla zaten. Kafayı yemek üzereyim kelimenin tam anlamıyla
Aileye zarar gelmemesi (kalabalık ve nüfuslu bir ile olduğundan dolayı) için kendimi geri çekmem daha doğrusu nişan yapmamam gerektiğini söyledi kardeşi kardeşe kırdırtma gibisinden şeyler söyledi ama benim bir suçum yok ki bu konuda bana söz verdirdi bu konuyu kapatacağıma dair vs.
Siz rahatsızlık duymasanız da rahat bırakmazlar. Ben olsam ilişkimi bitirirdim.Dayının akrabası ve ahbabı olan ve bunu uzun zamandır bilen birinin eşi özetle. Tamamen kötü niyetle yaptığı bir şey biliyorum. Sorun evlilik değil aslında ben böyle bir şeyin üstünü örtüp unutacak biri değilim sürekli rahatsızlık duyacağım bir konu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?