şimdi gelen öz anne değil mi?
yani boşandığı kocasıyla gelecekler sana.
tanışma olacak ise, siz bir yere davet edilmelisiniz. sizin onları ağırlamanız çok saçma.
tek yaşıyor olmanızla ilgili olumsuz bir şeyler yakalamak derdinde olabilir mi?
Canım menun gayet güzel tatlı olarak da disardan almak yerine benim dondurmali irmik helvasi tarifimi deneyebilirsin :) helvasını bir gün onceden hazırlayıp dolaba koysan ertesi gün servis etmeden once azıcık ılıtırsın taze gibi olur. Dışardan zaten baklava filan getirirler eli boş gelmezler diye düşünüyorum.
Evin temiz, sen şık ve bakımlı tatlı dilli ve güler yüzlü olduğun sürece alnını akıyla atlatırsın. Hadi gazan mubarek ola :)
astoria umarım çok çok mutlu olursun.
herşey yolunda ve istedigin gibi gider senin için.
2 oğlan annesi olarak niyeyse kv adayiniz yerine utandım:)
benim ogullarimin karsinida sizin gibi insanlar çıksın inşallah da yemeği çayida eksik kalsın.
ayrıca o sizi nazikliğiniz
Ne ilginç kadın. Sevgilimin annesini evimde ağırlamazdım, nişanlım olsa neyse.
Menu harika daha ne olsun bence.
Cok simarmasin bu menu karsisinda kayinvalide adayi
Tatli buzluktaki de olur bence gayet makul.
Bol sans
menü gayet iyi bence, parfe ben sevmem ben olsam mozaik pasta veya tiramisu gibi bir şeyler düşünürdüm kahveyle.
tatlı getirebilirler ama, belli olmaz belki de çiçek getirirler sadece.
mesela ev terliğiyle mi karşılarsınız, yoksa kıyafetinize uygun bir ayakkabı giyer misiniz?
bu tip detaylar da önemli..
Onlar 4 kisi sen tek... Acaba bi arkadasin falan mi olsa yaninda ?
Katıldım size
Yani onlar ana baba da boşandığı koca ile ilk gelişte sende ne işleri var
Ayrı ayrı gelselerdi bari
Bir de bence menün vs fazla bile
Standardı yükseltme
"Küçük oğluşunun" evlenirse aç kalıp kalmayacağına bakmak için illa yemek yaptırtıyor bence sana. İşte elinden iş gelir mi yemek yapar mı temiz mi titiz mi bunları düşünerek zorla evine gelmek istemiş. Mantıken evi birine temizletip yemekleri de ona yaptırtsan nereden anlayacak değil mi?Menü gayet iyi ben olsam kabul etmezdim ama kv adayını evime heheh
Bence bu menu cok abarti. Ben asciyim kalkip bunu ben bile yapmam. Ugrasmam.. zaten bir tanisma bulusmasina uygun degil.
Yaranmaya calisti bize demeleri de cok olasi. Biliyorum oyle bir niyetim yok. Ama genelde oglan analari boyle anlamaya cok meyilli.
Onlar ailece siz tek bence cok tuhaf yani disarda bir kahve icip tanissaniz daha guzel olmaz miydi? Onlar ailece geliyorsa sizin de ailece olmaniz uygun bence
Emrivaki gibi yemege geliyorlar siz de kusursuz olmak istiyorsunuz ama bu beklentiler gitgide artar. Basini alamazsiniz.
Selam arkadaşlar
Eski konularımdan bilenler bilir erkek arkadaşımla meselelerimi, bilmeyenler için 7 aydır ayrı olduğum erkek arkadaşımla barıştım geçtiğimiz haftalarda. Bilenler lütfen bana kızmasın, bu ikinci şans tekrarı yok. :)
Geldik zurnanın zırt dediği yere. Erkek arkadaşımın annesi ve babası o çok küçükken boşanmış; annesi de babası da başkalarıyla evlenmişler. Annesi pek sık gelip görmüyor aynı ülkede dahi yaşamıyor, erkek arkadaşım babasıyla yaşıyor. Ben babasının ikinci eşini öz annesi olarak biliyordum mesela, yeni öğrendim bu durumu. Neyse bu öz anne ziyarete geldi bugünlerde ve benim adımı duymuş. Tutturmuş "Ben Astoria ile görüşmek istiyorum beni onunla tanıştır." Erkek arkadaşım da bir restoranda hep beraber yemek ayarlayabileceğini söylemiş ama kadın "Astoria tek yaşamıyor mu, ayrı evi yok mu evinde ağırlasa olmaz mı?" demiş. Haydaaa.
Erkek arkadaşım buna gerek olmadığını, bahane sunabileceğini, dışarıda yemek ayarlayacağını falan söyledi ama ben kabul etmedim. Gelsin evime bakalım, ne görmek istiyorsa görsün. O yüzden kızlar, bu yeni türeyen kayınvalide adayımı bu Cuma akşamı yemeğe alıyorum. Menümü de tasarladım. 5 kişi için bu ve tek yaşadığım için yemekleri kendim hazırlayacağım ona göre öneride bulunun ha. :) Becerebilirsem tabi. (Bu arada annemin bu ani gelişmelerden haberi yok, tek başıma kayınvalideleri falan misafirliğe aldığımı duyarsa kesin kalp krizi geçirir.)
Sebzeli mercimek çorbası
Zeytinyağlı yaprak sarması (Bunu evime yardıma gelen ablaya sardıracağım arayıp rica ettim saracak bir tencere. Var olsun.)
Barbunya pilaki
Yoğurtlu cevizli kabak ve havuç kavurması
Yeşillikli, cherry domatesli, mısırlı bir salata
Fırında garnitürlü biftek sarma (Pirinç pilavı ve kaşarlı patates püresi ile servis edeceğim)
Tatlıyı dışarıdan alırım diye düşündüm ama buzluğumda hep karışık meyveli parfem olur onu çikolatalı sos dökerek Türk kahvesi ile beraber servis etsem sizce basit mi kaçar? Erkek arkadaşım "Astoria da başka tatlı bilmiyor ha hep bunu satıyor" der mi, ehehe?
Ay çok uzatmışım, okuyanların gözlerinden öperim. :) Konu yanlış yerdeyse nolur bir süre taşınmasın tek başıma tavsiyelere çok ihtiyacım var. Eksik gedik var mı, nasıl olmuş? Bir de nelere dikkat etmeliyim başka, bu kadın durduk yere gelmiyor muhtemelen. Bana yardım ederseniz çok sevinirim. Sağolun, var olun şimdiden. :)
:) 6 yıllık evliyim bırak kv ye eşime bile böylesini henüz hazırlamadım aferin eline sağlık şimdiden şahane bir plan :) umarım güzel geçer
Düşüncesizlik yapmasına rağmen sen incelik göstermişsin.O menü de taş olsa sırf bu güzel davranışının hatırına saray sofrasındaymış gibi davranırdım ben.Umarım her şey yolunda gider çok mutlu olursun.
tanışma dışarıda olmalıydı o çok net.
ya da gidecekse tek başına konu sahibi gitmeliydi bir eve..
ama artık misafir yemeğe alınıyorsa kuru fasulye pilav cacık yapacak hali yok.
evet az değil ama abartı da değil bence.
çorba salata -meze- ana yemek tabağında pilav-püre bu normal bir menü.
daha sonra samimiyete göre yeri gelir kahve bisküvi de olabilir ikram.
ama, resmiyete dökülecek adımlar atılacaksa girin bu yola, aile ile çok içli dışlı olmayın..
bir de şey... o terlik çok mühim! :))tabi yurt dışında yaşayan bir kadın önemser mi bilmiyorum.
Menü gayet güzel bence. Dikkat edilmesi gereken açısından da Melek Baykal ın yıllar önce oynadığı bir karakterin dediği gibi banyo ya dikkat et görücüler orada yalnız kalabildikleri için en çok orayı karıştırır
Gel güzelim, seni de beklerim. :)
yardımcı ablanın olması hazırlık temizlik ve servis için çok iyi tabi ki ama onlar 4 kişi siz yalnız olacaksınız, birincisi ailenize ayıp etmiş oluyorsunuz madem onlar ailece tanışma planlıyor sizinkiler nerede* anne ve ablanın sizi çapraz sorguya alma ihtimali var ama aileniz olsa herkes mevkidaşı ile muhatap olur, bu yemekte sizin eliniz çok zayıf..
inşallah sıkıntısız halledersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?