Erkek arkadaşımın annesi evime geliyor!

Gayet uygun bir menü ne çok basit ne çok ağır ellerine sağlık şimdiden
tatlıdan da canım çekti :kahve:

Valla ne yaparım daha bilmiyorum bildiğin yeni evlenmiş gibi ağırlayacağım ehehe. Teşekkür ederim. :KK66:

Evet ilk görüşmeden bence de saçma. Erkek arkadaşım söyledi zaten "Astoriacım gerek yok o tutturdu ama ben bahane sunabilirim, erteleyebilirim" dedi ama bu sefer de kaçmış gibi görünmek istemedim. Gelsin ne görmek istiyorsa görsün yaa aman. Sizin önerilerinizi memnuniyetle alırım o halde. :)

Ahaha var galiba, çok tatlısınız. :)
erkek arkadaşının dinleyeydin iyidi ama napalım artık temizlik falan güzel yap yemeklerede özen göster kaynana adayın laf etmesin sonra :KK53:

Bence abartmissin astoriacim
Kahveye gelsin anlamadim yemek israrini
Acikcasi ben senin yerinde olsam kabul etmezdim yemegi

Bir de yemek demek cok uzun sure sende kalacak demek , ilk tanisma icin kahve icme suresi yeterli bence , yanina bir tatli yap ve kahveye cagir derim nacizane yasca buyuk kadin tavsiyesi olarak

Aslında ben en başta öyle sanıyordum. Direkt erkek arkadaşıma "Gelin buyrun" dedim sonra bana "Annem inatla yemeğe gelmek istiyor çok söyledim kız tek başına nasıl ağırlasın etsin" diye demiş ki "Ne var evinde olanlardan çıkarsın". Pek hoşlanmadım ben de ama kaçar gibi görünmek istemiyorum, nasılsa Türkiye'ye sürekli gelmiyor, oğlunu bile adamakıllı görmüyor. Gelsin neyi görmek istiyorsa görsün yani ben anlamadım cidden.

Valla canım bu gelis pek bi tuhaf geldi bana, nedense illaki evine gidecem demis

Benim de burnuma pis kokular geliyor, doğru söylüyorsunuz.

İlk kez tanışacağı insanın evine yemeğe gitmek mantıklı değil ki ya
Önce dışarda bi kahve bi çay içeydiniz..

Anneni de çağırsan yemeğe olmaz mı? :kahve:

Annem başka bir şehirde yaşıyor. Zaten ondan habersiz böyle kallavi misafir aldığımı duysa muhtemelen ömrü billah benimle konuşmaz, sinir krizi geçirir.

bence gayet güzel menü de tatlı da, tatlı konusunda yine de içiniz rahat etmezse fıstıklı baklava alabilirsiniz. bu kadar düşünüp özen gösteriyorsunuz umarım kıymet bilen insanlardır da sizi üzmezler.

Umarım. Çok teşekkür ederim canım, sevgiler. :)

Yeter de artar bile süper bir menü olmuş tatlı fikir de mantıklı yazın hafif bir tatlı gerekir şerbetli tatlıya gerek yok illa almak istersen triliçe uygun olur. Bu Arada evde ağırlama teklifin çok yerinde olmuş bir puan kazanmışsın hadi hayırlısı

Masa örtüsüne dikkat. Tipik kayinvalidelerin en can alıcı noktasıdır. Ütülü, kat izi olmamasina ozen gosterin:KK53:
yok artık anne baba bide ablada mı var gerçekten ayıp 4 kişi bir kişiye gitmek tanışma amaçlı dışarda olsaydı daha mantıklıydı bence

yanlış alıntı yapmışım pardon :D

Annem başka bir şehirde yaşıyor. Zaten ondan habersiz böyle kallavi misafir aldığımı duysa muhtemelen ömrü billah benimle konuşmaz, sinir krizi geçirir.

Yarın bir gün tanıştıklarında kv adayın bence bu olayı kesin kulağına fısıldar annenin.

böyle geline can kurban:))
yemeğe gelmesi dusuncesizlik olmuş sanki.
zahmet etmesin bir çayını kahvesini içeriz demesi çok daha hoş bir davranış olurdu.
ilk izlenim önemlidir ama şimdi onlara hizmet etmekten sohbet etmeye zamanınız kalmayabilir.
onlar ailece siz tek başınıza.
ben olsam kendimi kasmaktan ölürdüm herhalde.:deli:
kendine guveni olan bir kadinsiniz.bunun da üstesinden gelirsiniz bence.
menü çok güzel ve bence fazla bile.umarım size yardımcı olacak tipte insanlardır.
kolay gelsin şimdiden.güzel bir gün dilerim.
gelişmeleri yazın mutlaka merak ederim:KK200:

Daha ne olsun.
2,5 yıllık evliyim daha hiç kayınvalide ağırlamadım .:KK70:
Benim ki gittiği evin temizliğine çok bakar, sizinki de dikkat ediyordur belki.

Artık nelere dikkat edecekse. Kendisi yurtdışındayken oğluşunu iyi besleyebilecek miyim ona mı dikkat edecek ne yapacaksa. Yemek yemek diye tutturmasına başka bir anlam veremiyorum. Çok teşekkür ederim. :)

Bence kayınvalide adayının egolarını tatmin etmek için geleceğini düşünüyorum. Yoksa yemeğe değil kahveye gelirdi.

Ahaha alırım ben onun egosunu, sorun değil. :)

Masa örtüsüne dikkat. Tipik kayinvalidelerin en can alıcı noktasıdır. Ütülü, kat izi olmamasina ozen gosterin:KK53:

Gelecek ablaya rica edeyim de örtüye de bir ütü basıversin o zaman. Çok teşekkür ederim. :)

Oğlum olsa seni alırdım :KK45: süper menü . Kolay gelsin . :super:

Ahaha çok tatlısınız, teşekkür ederim. :)

Selam arkadaşlar

Eski konularımdan bilenler bilir erkek arkadaşımla meselelerimi, bilmeyenler için 7 aydır ayrı olduğum erkek arkadaşımla barıştım geçtiğimiz haftalarda. Bilenler lütfen bana kızmasın, bu ikinci şans tekrarı yok. :)

Geldik zurnanın zırt dediği yere. Erkek arkadaşımın annesi ve babası o çok küçükken boşanmış; annesi de babası da başkalarıyla evlenmişler. Annesi pek sık gelip görmüyor aynı ülkede dahi yaşamıyor, erkek arkadaşım babasıyla yaşıyor. Ben babasının ikinci eşini öz annesi olarak biliyordum mesela, yeni öğrendim bu durumu. Neyse bu öz anne ziyarete geldi bugünlerde ve benim adımı duymuş. Tutturmuş "Ben Astoria ile görüşmek istiyorum beni onunla tanıştır." Erkek arkadaşım da bir restoranda hep beraber yemek ayarlayabileceğini söylemiş ama kadın "Astoria tek yaşamıyor mu, ayrı evi yok mu evinde ağırlasa olmaz mı?" demiş. Haydaaa.

Erkek arkadaşım buna gerek olmadığını, bahane sunabileceğini, dışarıda yemek ayarlayacağını falan söyledi ama ben kabul etmedim. Gelsin evime bakalım, ne görmek istiyorsa görsün. O yüzden kızlar, bu yeni türeyen kayınvalide adayımı bu Cuma akşamı yemeğe alıyorum. Menümü de tasarladım. 5 kişi için bu ve tek yaşadığım için yemekleri kendim hazırlayacağım ona göre öneride bulunun ha. :) Becerebilirsem tabi. (Bu arada annemin bu ani gelişmelerden haberi yok, tek başıma kayınvalideleri falan misafirliğe aldığımı duyarsa kesin kalp krizi geçirir.)

Sebzeli mercimek çorbası
Zeytinyağlı yaprak sarması (Bunu evime yardıma gelen ablaya sardıracağım arayıp rica ettim saracak bir tencere. Var olsun.)
Barbunya pilaki
Yoğurtlu cevizli kabak ve havuç kavurması
Yeşillikli, cherry domatesli, mısırlı bir salata
Fırında garnitürlü biftek sarma (Pirinç pilavı ve kaşarlı patates püresi ile servis edeceğim)
Tatlıyı dışarıdan alırım diye düşündüm ama buzluğumda hep karışık meyveli parfem olur onu çikolatalı sos dökerek Türk kahvesi ile beraber servis etsem sizce basit mi kaçar? Erkek arkadaşım "Astoria da başka tatlı bilmiyor ha hep bunu satıyor" der mi, ehehe?

Ay çok uzatmışım, okuyanların gözlerinden öperim. :) Konu yanlış yerdeyse nolur bir süre taşınmasın tek başıma tavsiyelere çok ihtiyacım var. Eksik gedik var mı, nasıl olmuş? Bir de nelere dikkat etmeliyim başka, bu kadın durduk yere gelmiyor muhtemelen. Bana yardım ederseniz çok sevinirim. Sağolun, var olun şimdiden. :)
Daha ne olsun. Menu super ellerinize saglik simdiden :)))

Gelin adayini evinde silah arkadaslari olmadan savunmasiz kistircak vay kurnaz kaynana :KK55::KK69:

Tek tesellim Türkiye'de yaşamıyor olması zaten, sürekli böyle ağırlayacağım bir tip değil.

Gayet uygun bir menü ne çok basit ne çok ağır ellerine sağlık şimdiden
tatlıdan da canım çekti :kahve:

Ayy çok özür dilerim, elimde olsa da verebilsem keşke buradan.

erkek arkadaşının dinleyeydin iyidi ama napalım artık temizlik falan güzel yap yemeklerede özen göster kaynana adayın laf etmesin sonra :KK53:

yok artık anne baba bide ablada mı var gerçekten ayıp 4 kişi bir kişiye gitmek tanışma amaçlı dışarda olsaydı daha mantıklıydı bence

yanlış alıntı yapmışım pardon :KK70:

Bence de öyle olsa daha mantıklıydı ama ha 1 kişiye yemek yapmışım ha 4 çok da fark etmez bana.

şimdi gelen öz anne değil mi?
yani boşandığı kocasıyla gelecekler sana.

tanışma olacak ise, siz bir yere davet edilmelisiniz. sizin onları ağırlamanız çok saçma.
tek yaşıyor olmanızla ilgili olumsuz bir şeyler yakalamak derdinde olabilir mi?

Yeter de artar bile süper bir menü olmuş tatlı fikir de mantıklı yazın hafif bir tatlı gerekir şerbetli tatlıya gerek yok illa almak istersen triliçe uygun olur. Bu Arada evde ağırlama teklifin çok yerinde olmuş bir puan kazanmışsın hadi hayırlısı

Tutturunca artık inceldiği yerden kopsun dedim bir de erkek arkadaşım yalan söyleme yeteneğine sahip değil hemen çakozlatır. Annesi de anlardı muhtemelen, kaçtığımı falan düşünürdü gerek yok.

Yarın bir gün tanıştıklarında kv adayın bence bu olayı kesin kulağına fısıldar annenin.

Yaa ben bunu düşünemedim. Umarım öyle bir şey olmaz annem çıldırır.

5 yıldızlı otel menüsü:KK53:

Daha ne olsun fazla bile, ki oğluyla bile bağları pek kuvvetli değil sizi bildiğin incelemeye, nasıl bi hayat yaşıyorsunuz standartlarınız neler vs onları görmeye geliyor.

Öyle bekar evi gibi bir evim yok zaten, düzenli bir evim var. Köpeğimi bile birkaç saatliğine karşı komşuma bırakacağım rahatsız olmasınlar diye.

böyle geline can kurban:))
yemeğe gelmesi dusuncesizlik olmuş sanki.
zahmet etmesin bir çayını kahvesini içeriz demesi çok daha hoş bir davranış olurdu.
ilk izlenim önemlidir ama şimdi onlara hizmet etmekten sohbet etmeye zamanınız kalmayabilir.
onlar ailece siz tek başınıza.
ben olsam kendimi kasmaktan ölürdüm herhalde.:deli:
kendine guveni olan bir kadinsiniz.bunun da üstesinden gelirsiniz bence.
menü çok güzel ve bence fazla bile.umarım size yardımcı olacak tipte insanlardır.
kolay gelsin şimdiden.güzel bir gün dilerim.
gelişmeleri yazın mutlaka merak ederim:KK200:

Ay çok teşekkür ederim. Erkek arkadaşım zaten annesinden pek haz etmez, küçükken terk edip gittiği için. Yani bu zamana kadar bana bile öz annesinden bahsetmişliği yoktu. Ben ısrar ettim gelsin diye, bu kadar neyi görmek istiyorsa. Hem kadını da merak ediyorum. Muhtemelen erkek arkadaşım oturmaz, serviste yardım eder. Teşekkür ederim tekrar, çok naziksiniz. :)

Daha ne olsun. Menu super ellerinize saglik simdiden :)))

Çok teşekkür ederim. :)

şimdi gelen öz anne değil mi?
yani boşandığı kocasıyla gelecekler sana.

tanışma olacak ise, siz bir yere davet edilmelisiniz. sizin onları ağırlamanız çok saçma.
tek yaşıyor olmanızla ilgili olumsuz bir şeyler yakalamak derdinde olabilir mi?

Evet gelen öz anne, boşandığı kocası ve ondan olan çocukları. Diğer eşlerinden olan çocukları gelmiyor elbette. Olabilir bilmiyorum ki ısrar etmiş inatla evine gitmek istiyorum diye. Öyle bekar evi gibi dağınık bir evim yok, evim düzenlidir küçüktür sadece biraz. Evlensem bile oturabilirim öyle söyleyeyim. Bir köpeğim var, onlar gelmeden onu karşı komşuma bırakacağım rahatsız olmasınlar diye yine de. Ama tabi kusur bulmak isteyen her şekilde bulur, ona bir şey diyemem.

Canım menun gayet güzel tatlı olarak da disardan almak yerine benim dondurmali irmik helvasi tarifimi deneyebilirsin :) helvasını bir gün onceden hazırlayıp dolaba koysan ertesi gün servis etmeden once azıcık ılıtırsın taze gibi olur. Dışardan zaten baklava filan getirirler eli boş gelmezler diye düşünüyorum.

Evin temiz, sen şık ve bakımlı tatlı dilli ve güler yüzlü olduğun sürece alnını akıyla atlatırsın. Hadi gazan mubarek ola :)

Evet gelen öz anne, boşandığı kocası ve ondan olan çocukları. Diğer eşlerinden olan çocukları gelmiyor elbette. Olabilir bilmiyorum ki ısrar etmiş inatla evine gitmek istiyorum diye. Öyle bekar evi gibi dağınık bir evim yok, evim düzenlidir küçüktür sadece biraz. Evlensem bile oturabilirim öyle söyleyeyim. Bir köpeğim var, onlar gelmeden onu karşı komşuma bırakacağım rahatsız olmasınlar diye yine de. Ama tabi kusur bulmak isteyen her şekilde bulur, ona bir şey diyemem.
menü gayet iyi bence, parfe ben sevmem ben olsam mozaik pasta veya tiramisu gibi bir şeyler düşünürdüm kahveyle.
tatlı getirebilirler ama, belli olmaz belki de çiçek getirirler sadece.

mesela ev terliğiyle mi karşılarsınız, yoksa kıyafetinize uygun bir ayakkabı giyer misiniz?
bu tip detaylar da önemli..

Back