Evlendik yurtdışına geldik, Türkiye de ev kurmadık daha. Gittikçe ben kendimi ağırlatıyorum o yüzden:)Kayınvalideniz hiç gelmedi mi eve nasıl 2,5 yılda evinizde ağırlamadınız şaşırdım doğrusu :)
rkek arkadaşımı bebekken terk etmiş, şimdi kıymete bindi
rkek arkadaşımı bebekken terk etmiş, şimdi kıymete bindi
Abla gelmiyor mu o abla
Bu yemekten nasıl bir arbede yaşanacak ben onu merak ediyorum..
Menuye gelince garip bir aileye fazla bile
Eski konuna baktım, bu aile senden pek hoşlanmıyor ve erkek arkadaşın da aileci bi tip zaten.İkinci şansı veriyosan bence biraz bu konuda mesafeli olman ve aranızda bişey yokken bu şekilde evine kabul edip kaynananmış gibi davranmaman gerekir.Seni ailesi yüzünden silip atmış bi adama bu kadar yüz verme derim.Annesinin seni bu şekilde bi duruma sokması yemeğe gelmesi falan hoş değil bence o ne öyle deniyomuş gibi.
Çok gelmek istiyolarsa çaya gelmeleri yeter de artar bence tabi önemli olan sohbet ve tanışmaksa.
Astoria çağırdığına pişman olacaksın ,
hiç gerek yok, sözünden gayet de dönebilirsin bi bahane uydurup,
teftiş gibi ne saçma eve gelmesi,
insan olarak tanımaya çalışsın önce dışarda bi çay içmeniz fazlası ile kafi
Cocugunu o yasta terkeden birinin simdi guzel duygularla mustakbel gelinini merak ettigine inanmiyorum.
Menü gayet güzelben sadece bol şanslar dilemek istedim,umarım annesi canınızı sıkmaz .
Rica ederimUmarım. Biraz moralim bozuk benim de ama bir yandan da derdi neymiş anlamak istiyorum. Kadın yurtdışında ve baya uzak bir ülkede zırt pırt gelip başımı ağrıtabilecek durumda değil. O yüzden gelsin ne istiyorsa görsün istiyorum. Teşekkür ederim. :)
Evlendik yurtdışına geldik, Türkiye de ev kurmadık daha. Gittikçe ben kendimi ağırlatıyorum o yüzden:)
Yoksa tabii ki alırdım yemeğe.
Evin içinde ayakkabı ile dolasmayacaksaniz ayakkabı çokta önemli değil disariya da cikmayacaksaniz tabii... topuklu giymryin.. çok az makyaj sade ama güzel. ..Arkadaş değil de evime gelen yardımcı abla sağolsun evimi ben gelmeden bir tozunu alıp toparlayacak, sarma saracak, masa kurmana da yardım ederim dedi. Yeter o bana, sağolsun.
Hiç bilmiyorum ya zaten kadın Türkiye'ye 40 yılda bir geliyor, yabancı eşi var. Sürekli gelebilecek bir yapıda değil. Şimdilik böyle bir gelsin bakalım, ne yapmak istediğini anlarım gelince.
Haklısın, bence de o yüzden. Vicdan yapmışsa demek zamanında oğlunu bıraktığı için, gelin ne kadar ilgilenir onun derdinde gibi ama bakalım. Zaten evi temizleteceğim, yine de iyilik bende kalsın ben klasik misafirmişçesine ağırlayacağım. Erkek arkadaşımın hatrına yapıyorum zaten.
Marifetini görmek niyeti yemeklerinin lezzetini... nasıl diyeYok tabi ki haklısınız. Ben de böyle bir duruma meraklı değilim, tek başıma benim için zor olacak. Ama kadın inatla evime gelmek istediğini söylemiş, evde olan yemeklerinden çıkarsa olmaz mı falan tutturmuş inatla bana yemek yapsın. Ben de anlam veremiyorum. Erkek arkadaşım çok söyledi dışarıda ağırlayalım, ben bahane bulurum sen boşver diye de erkek arkadaşım hem kolay yalan söyleyemez hem de kaçıyor gibi görünebilirim. Kadın zaten yurtdışında yaşıyor, eşi oradan biri, birkaç çocuk daha yapmış onlar da orada. Sürekli Türkiye'ye gelmiyor yani. Sırf erkek arkadaşımın hatrına yapıyorum bunu zaten. Menüm ağırsa hafif önerilerinizi memnuniyetle alırım, zaten aşçıymışsınız eminim çok kolay ve lezzetli tarifleriniz vardır. :)
İşi ailelere taşıyacak ciddiyeti yani isteme gibi olmasin diye önce kendisi seni görecek beğenirse ona göre oğluna çıtlatcakOnun önerisinde bulunduk ailecek tanışmayı ama kadın kabul etmemiş ben Astoria'yı özellikle görmek istiyorum diye. Bir de ailem başka şehirde annem hemen kabul etmez haklı olarak ne ayak diye. Ya kadın cidden garip bizi de sinir etti, tutturdu diyorum ya gerçekten tutturdu. Sırf amacı ne onu anlamak için çağırıyorum biraz da evime gelip yemek yiyip ne görmeyi bekliyor?
Kesinlikle katiliyorum.Bence köpeğini bırakma. Sonuçta aile tanışması olacaksa o da senin ailen. Her geldiklerinde neden yavrunun düzenini bozasın ki.
O senin rahatsız olmanı önemsemeden emri vaki yapıp kendini davet ettiriyorsa evinde ki sana ait hiç bir şeye laf etme hakkı da yok.
bence eve kabul etmekle büyük hata yapmışsınız. bu menü çok abartı. tavuk kanadı yap fırında iki dakkada bi önceki günden terbiyeye yatır. valla bu kayınvalideye sakın evde uğraşma git marketten hazır patlıcan salatası al. ortaya yeşillik domates salatalık karışık bi salata yap. bi hazır domates çorbası. tatlıyı da bi zahmet onlar getirsin. zaten ellerinde çicek ve tatlısız gelmesinler. tatlıyı annesi ciceğide oğlu alsın.Selam arkadaşlar
Eski konularımdan bilenler bilir erkek arkadaşımla meselelerimi, bilmeyenler için 7 aydır ayrı olduğum erkek arkadaşımla barıştım geçtiğimiz haftalarda. Bilenler lütfen bana kızmasın, bu ikinci şans tekrarı yok. :)
Geldik zurnanın zırt dediği yere. Erkek arkadaşımın annesi ve babası o çok küçükken boşanmış; annesi de babası da başkalarıyla evlenmişler. Annesi pek sık gelip görmüyor aynı ülkede dahi yaşamıyor, erkek arkadaşım babasıyla yaşıyor. Ben babasının ikinci eşini öz annesi olarak biliyordum mesela, yeni öğrendim bu durumu. Neyse bu öz anne ziyarete geldi bugünlerde ve benim adımı duymuş. Tutturmuş "Ben Astoria ile görüşmek istiyorum beni onunla tanıştır." Erkek arkadaşım da bir restoranda hep beraber yemek ayarlayabileceğini söylemiş ama kadın "Astoria tek yaşamıyor mu, ayrı evi yok mu evinde ağırlasa olmaz mı?" demiş. Haydaaa.
Erkek arkadaşım buna gerek olmadığını, bahane sunabileceğini, dışarıda yemek ayarlayacağını falan söyledi ama ben kabul etmedim. Gelsin evime bakalım, ne görmek istiyorsa görsün. O yüzden kızlar, bu yeni türeyen kayınvalide adayımı bu Cuma akşamı yemeğe alıyorum. Menümü de tasarladım. 5 kişi için bu ve tek yaşadığım için yemekleri kendim hazırlayacağım ona göre öneride bulunun ha. :) Becerebilirsem tabi. (Bu arada annemin bu ani gelişmelerden haberi yok, tek başıma kayınvalideleri falan misafirliğe aldığımı duyarsa kesin kalp krizi geçirir.)
Sebzeli mercimek çorbası
Zeytinyağlı yaprak sarması (Bunu evime yardıma gelen ablaya sardıracağım arayıp rica ettim saracak bir tencere. Var olsun.)
Barbunya pilaki
Yoğurtlu cevizli kabak ve havuç kavurması
Yeşillikli, cherry domatesli, mısırlı bir salata
Fırında garnitürlü biftek sarma (Pirinç pilavı ve kaşarlı patates püresi ile servis edeceğim)
Tatlıyı dışarıdan alırım diye düşündüm ama buzluğumda hep karışık meyveli parfem olur onu çikolatalı sos dökerek Türk kahvesi ile beraber servis etsem sizce basit mi kaçar? Erkek arkadaşım "Astoria da başka tatlı bilmiyor ha hep bunu satıyor" der mi, ehehe?
Ay çok uzatmışım, okuyanların gözlerinden öperim. :) Konu yanlış yerdeyse nolur bir süre taşınmasın tek başıma tavsiyelere çok ihtiyacım var. Eksik gedik var mı, nasıl olmuş? Bir de nelere dikkat etmeliyim başka, bu kadın durduk yere gelmiyor muhtemelen. Bana yardım ederseniz çok sevinirim. Sağolun, var olun şimdiden. :)
Ben olsam çok özenmezdim,fazla özen fazla istekli bulunur o da itici görünür zaten.. en beşta çizilen çizgi iyidir.. beklentiyi yüksek tutmamak iyidir.. kendini zamanla sevdirmek hatta mümkünse bunun için çaba göstermemek iyidir, zamanla az az başlayıp değer gördükça çoğaltmak iyidir.. masaya tüm sermayeyi koymamak gerek ki,kaybedince sudan çıkmış balık gibi kalmayasın.. ilişkiniz sanırım burda pembe dizi tadında ben bilmiyorum ama ben olsam fazla abartmaz paniklemezdim.sevgiler..Selam arkadaşlar
Eski konularımdan bilenler bilir erkek arkadaşımla meselelerimi, bilmeyenler için 7 aydır ayrı olduğum erkek arkadaşımla barıştım geçtiğimiz haftalarda. Bilenler lütfen bana kızmasın, bu ikinci şans tekrarı yok. :)
Geldik zurnanın zırt dediği yere. Erkek arkadaşımın annesi ve babası o çok küçükken boşanmış; annesi de babası da başkalarıyla evlenmişler. Annesi pek sık gelip görmüyor aynı ülkede dahi yaşamıyor, erkek arkadaşım babasıyla yaşıyor. Ben babasının ikinci eşini öz annesi olarak biliyordum mesela, yeni öğrendim bu durumu. Neyse bu öz anne ziyarete geldi bugünlerde ve benim adımı duymuş. Tutturmuş "Ben Astoria ile görüşmek istiyorum beni onunla tanıştır." Erkek arkadaşım da bir restoranda hep beraber yemek ayarlayabileceğini söylemiş ama kadın "Astoria tek yaşamıyor mu, ayrı evi yok mu evinde ağırlasa olmaz mı?" demiş. Haydaaa.
Erkek arkadaşım buna gerek olmadığını, bahane sunabileceğini, dışarıda yemek ayarlayacağını falan söyledi ama ben kabul etmedim. Gelsin evime bakalım, ne görmek istiyorsa görsün. O yüzden kızlar, bu yeni türeyen kayınvalide adayımı bu Cuma akşamı yemeğe alıyorum. Menümü de tasarladım. 5 kişi için bu ve tek yaşadığım için yemekleri kendim hazırlayacağım ona göre öneride bulunun ha. :) Becerebilirsem tabi. (Bu arada annemin bu ani gelişmelerden haberi yok, tek başıma kayınvalideleri falan misafirliğe aldığımı duyarsa kesin kalp krizi geçirir.)
Sebzeli mercimek çorbası
Zeytinyağlı yaprak sarması (Bunu evime yardıma gelen ablaya sardıracağım arayıp rica ettim saracak bir tencere. Var olsun.)
Barbunya pilaki
Yoğurtlu cevizli kabak ve havuç kavurması
Yeşillikli, cherry domatesli, mısırlı bir salata
Fırında garnitürlü biftek sarma (Pirinç pilavı ve kaşarlı patates püresi ile servis edeceğim)
Tatlıyı dışarıdan alırım diye düşündüm ama buzluğumda hep karışık meyveli parfem olur onu çikolatalı sos dökerek Türk kahvesi ile beraber servis etsem sizce basit mi kaçar? Erkek arkadaşım "Astoria da başka tatlı bilmiyor ha hep bunu satıyor" der mi, ehehe?
Ay çok uzatmışım, okuyanların gözlerinden öperim. :) Konu yanlış yerdeyse nolur bir süre taşınmasın tek başıma tavsiyelere çok ihtiyacım var. Eksik gedik var mı, nasıl olmuş? Bir de nelere dikkat etmeliyim başka, bu kadın durduk yere gelmiyor muhtemelen. Bana yardım ederseniz çok sevinirim. Sağolun, var olun şimdiden. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?