Erkek arkadaşımın ailesiyle tanıştım çok kötü geçti. ne yapacağım bilmiyorum

Bu konudaki önemli karakterler nişanlınız ve annesi.
Onlar her şeyin farkında olduğuna göre, dış kapının mandalı "yenge"yi o güzel kafanıza hiç takmamanızı öneririm. Belli ki problemli bi kadın.

Açıkçası asla yabancı çocuk sevmem kendini hep belli eder zaten iterim habire annesinin yanına. Çocuklarla iyi anlaşabilirim ama misafir çocuğu hiç sevmem mesela. Yenge de hiç utanmamış çocuk mu yetiştiriyor tazmanya şeytanı mı belli değil en sevmediğim çocuk tipi.
Tavrımı koyardım ben. Bu çocuğun annesi bir bakabilir mi annesi yok muu? diye gergin olurdum kesin. Valla melek gibi kalmışsın değmez ama.

Ben bilerek yaptirdiklarini dusunuyorum acikcasi. Yoksa insan utanir cocugunu alir gider en başta ya da uzak tutar oyalamaya calisir. Bu hareketlere rağmen rahat olan insan cocuguna bilerek yaptiriyordur.
Eltim de kaynanamin evinde yapmisti ama sac cekme, vurma vs degildi cocuk ustume oyuncak atmisti ve abuk sabuk el harketleri yapip duruyordu ve gormezden geliyorlardi.
Kalktim bir bagirmaya basladim bu ne ya bu ne terbiyesizlik vsvsv diye eşim bahçedeydi. kalkip gitmistik. Ayy ne ugrasmisim bunlarla

Sevgilimi çok seviyorum onun hatrına güler yüzlü olmaya çalıştım belki ilgi istiyordur diye kucağıma aldım
Bakin ilk buyuk hata. Siz siz olun asla onun bunun hatrina icinizden gelmeyen size uymayan tek bir seyi bile yapmayin. Sonradan adi zaten gorevindi olur, bin kere yaptiginiz seyi bir kere yapmazsaniz nankore cikar adiniz ya da ikiyuzluye. O an cocuktan rahatsiz mi oldunuz pat diye soyleyeceksiniz. Simdi aa her sey guzeldi ne var dersiniz, uc kere bes kere idsre edersiniz herkes sizi memnun sanir. Sonra patladiginizda bu ne kadar degisti olur adiniz. Eger ciddilesme niyetiniz baki ise eltinize acilen uzay mesafesinde mesafe koyun. Bir daha aile toplantisina gelmek isterse acikca cocugunu getirmemesini soyleyin. Mustakbel esinize de ogun cok hosnutmus gibi konusmayin, acik acik yengenizin tavrindan rahatsiz oldugunuzu belirtin. Bu sizin icin bulunmaz firsat. Mustakbel esiniz ne var ki yengem ne yapmis ki diye savunmaya girerse de acilen kosarak uzaklasin bu aileden. Keske her evlenecek kizin ayagina boyle firsatlar gelse. Kaynananin ozrune de cok kanmayin evet cok kibar bir ozur ama o an cocuga ve gelinine de acikca mudahale edebilirdi. Dusunun sizin onunuzde yasansa siz ayni konumda olsaniz sadece seyirci mi kalirdiniz? Aman diyorum aman.

Ya aslında yaramaz bir çocuk olduğunu biliyordum bazen erkek arkadaşım anlatırdı tabi bu kadar birilerine şiddet uygulayacağını düşünmemiştim. Örneğin tatile gittiklerinde erkek arkadaşım anlatıyordu çocuk ne zaman isterse o zaman denize iniyorlardı annesiyle babası yoksa kıyameti koparıyormuş. Gece çok ağlayınca erkek arkadaşım arabayla gezdiriyor. Bunun gibi daha bir kaç şey. Ama dediğiniz gibi yani gelir gelmez bana böyle yapması beni de düşündürüyor emin değilim ama annesi en azından tutabilirdi en iyi o bilir huyunu.
Size de bravo yapılması gereken bu gerçekten ben olayla baş edemedim ne yazık ki

Istedigi kadar yaramaz olabilir tutacak cocugunu, sokakta da herkese saldirip yoldurup bakmiyormuymuş cocuguna? Ben asla iyi niyetli gormuyorum boyle seyleri

Ayy o çok ayıp olmuş gerçekten.... Yenge fena belli çocuğu doldurdu mu acaba diyecem çünkü sürekli sizinle uğraşmış her zaman hayatınızda olacak ama bu insanlar

5 yaşında çocuk çokta küçük değil. 6 yaşında ilkokula başlıyor. Herkes anne olmamalı işte. O kadının yetiştirdiği çocuktan ne hayır gelir. Terbiye yok, eğitim yok. Mesafeli olun. Mümkünse pek görüşmeyin. Yarın bir gün sizin çocuğunuz olduğunda kıskançlıktan çocuğa bile zarar verebilir.

Erkek taraf gelinlerini "disari atmis" gibi görünmek istememisdir. Karsi tarafta "ah gelini niye apar topar cikarttilar" gibi bir izlenimden kacinmis olabilirler.
Böyle de pek iyi bir izlenim bırakmış gibi değiller. O yüzden kibarca dedim zaten. Hani kovarcasına değil. Kaldı ki böyle problemli bir çocuk olmasa bile o ortamda elti gibi gereksiz birinin katılımını istememek çok doğal. Bilemiyorum bir şekilde engel olunabilirdi diye düşünüyorum. Belki kayınvalide elti ile danışıklıdır belli mi olur?

Sevgilimi çok seviyorum onun hatrına güler yüzlü olmaya çalıştım belki ilgi istiyordur diye kucağıma aldım
Ya her çocuk öyle ilgiyle vs. yola gelmiyor maalesef. 5 sene nasıl yetişmişse öyle davranıyor, iki dakikada değişecek değil ya.
Ben olsam hiç kucağıma vs. de almazdım. Bazı çocuklar aşırı sevimli oluyor, zaman geçirmeye istekli oluyor. Bayıla bayıla ilgilenirim. Ama bazıları müstakbel eltinizin çocuğu gibi oluyor. Bu tarz çocuklardan mümkün mertebe uzak duruyorum. Saçımı ilk çektiğinde uyarırdım, baktım annesi müdahale etmiyor, uyarmıyor. Daha fazla dayak yemeden kalkardım.
Yazık değil mi ya hu size de? Öyle yok kucağıma alayım, konuşayım vs. olmaz. Göstermelik bile olsa katlanamıyorum ben bu tarz çocuklara ya.

Yenge tembihlemis olmasinmi, kızla uğraş saçını çek vur ,rahat verme diye
Benim yegenimde 5 yaşında erkek , benimde 4 yaşında kızım var , gayet akıllı herşeyin farkında oldukları yaş, öyle saç çekme ,tokat atma yaşi değil. Bilinçsizce 1,5 2 yaş civarı yaparlar ısırma ,vurma işlerini .

Sevgilinizle ciddi düşünüyorsanız mesafe koyacağınız kişileri baştan belirleyin sonradan çok geç oluyor. Bunu sevgilinize de açıklayın. Maalesef böyle sinir bozucu insanlar var. Yerinizde olsam kibarca daha müsait bir zamanda tekrar görüşelim diyerek olay yerini bir an önce terkederdim. Ayıbı yapan yapıyor siz de ayıp olmasın diye idare etmeye çalışmışsınız iyi sabır varmış

Eltiler kıskanç olur hiç takma
Bu kadar rahat umursamaz bir eltiyle de asla görüşme

Bu arada evlenirsen bu velet sana böyle vurup saçını çekerse bağır
Hak ediyor kimse kusura bakmasın bunlar çocuk değil velet
Gelsin anası sahip çıksın
Bağır çağır hiç çekinme çocuk bu deme
O zaman analar çocuklarına sahip çıkacak

İçim soğumadı
Kendi yeğenimden bıktım anneme gelmesin istiyorum o noktadayım çünkü annesi asla ilgilenmiyor bıktım diyor
Çocuk tükürüyor vuruyor yapmadığı şey yok
Ya ilgilen diye kaç kez konuştum anlattım
Bıktım diyor E annesi böyle atarsa köşeye kimse kusura bakmasın o çocuk tükürürse bende kızarım

İlerde evlenmeyi düşünürsen lütfen söyle elti adayını ve o çocuğu isteme günü getirmesinler, ben burda delirdim
Ve o çocuğun anasınada sakın yüz verme hayatın boyunca yok say

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…