- 24 Ocak 2013
- 2.562
- 8.466
-
- Konu Sahibi yosunlukek
Bu konudaki önemli karakterler nişanlınız ve annesi.Merhaba, herkese öncelikle
Hemen kısaca özetlemeye çalışacağım. Bu hafta içi sevgilimin ailesiyle tanıştım. Aslında henüz evlilik gibi düşüncelerimiz yok çünkü ben yeni atandım ve bir süre sadece kendime bakmak özgür olmak istiyorum. Nişanlanırsam çeyiz ve benzeri masraflarla ilgili düşünceler beni biraz endişelendiriyor bu yüzden nişanı hemen yapmak istemedim belirli bir süreye yayalım dedim. Bu nedenle sevgilimin ailesiyle tanışma teklifini ilk başta reddetsem de, sevgilimle 2 yıldır birlikte olduğumuzu ve artık tanışabiliriz diye kabul ettim. Neyse kendime baya özen gösterdim hediyemi alarak evlerine gittim. Her şey gayet normaldi, herkes güleryüzlü ve nazikti, ta ki birden kapı çalana kadar. Hayatımın en kötü günlerinden birini yaşadım resmen
Gelen alt katta oturan yengesi ve 5 yaşındaki oğluydu niye bilmiyorum ama yenge gelince inanılmaz bi huzursuz oldum. Hem oğlu sürekli ağlıyordu hem de bazen saçımı çekip bacaklarıma vurup kaçıyordu. ve bunlar öyle küçük saç çekmeleri değil arkadaşlar bir anda arkadan gelip minicik çocuk saçımı yolup gidiyor. Sevgilim yeğenini kontrol etmeye çalışıyor, uzaklaştırıyor ve balkona çıkarıyordu, ama yeğeni biraz sakinleşip tekrar salona geliyor ortalığı birbirine katıyordu. neyse sakin olmaya çalıştım ama sabrım tükendiğinde çocuğu kucağıma alıp sakinleştirmeye çalıştım. "ama lütfen saçımı çekme, seninle oynayabiliriz" demeye fırsatım olmadan bir tokat yedim. Gözlerim doldu ve gerçekten o kadar kücük bi cocuk nasıl böyle vurabilir şok oldum size burnumun ağrısını tarif edemem. Annesi hala çay içmeye devam ederken sadece "aaa çok ayıp" demekle yetindi. Sevgilim o anda çok sinirlendi ve "yenge, siz gitmelisiniz" gibi bir konuşma yapmaya başladı, sevgilimin annesi de inanılaz mahçup oldu o an hem yengeye kızdı " işte oğlunun huyunu bilmiyor musun neden geldin" vs dedi. ama yengenin umrunda değildi resmen şok içindeyim hala.
Sonunda, bir süre daha oturduktan sonra artık geç oldu diye kalkayım dedim ve yenge birden "sen de amma zayıfmışsın, biraz kilo al, gelinlik nasıl giyeceksin?" dedi Ben de artık iyice film koptu "ben halimden gayet memnumum herkes benim gibi olmak istiyor" dedim ve gülümsemeye çalıştım.
neyse bir şekilde kendimi dışarı attım. Sevgilim yol boyu özür diledi ve akşam eve geçince sevgilimin annesi aradı "eğer bir hata yaptıysak kusura bakma kızım torunum biraz yaramazdır cocuk işte. Çok utandık " gibi bir konuşma yaptı. olur mu öyle şey her şey çok güzeldi desem de aklımdan yaşananlar çıkmıyor bu yenge bir şekilde hayatımızda hep olur mu sizce? ne yapacağımı hiç bilemiyorum çok üzgünüm.
ve lütfen yanlış anlayamyın elbette cocuğa kızgın değilim tüm sorun annesindeydi. Sadece o da değil geldiğinden beri iğneleyecici sözleri bitmek bilmedi resmen çok şaşkınım ne yapacağımı bilmiyorum
Burhanım yaaayani gerçekten bence çoğu kişi benim gibi şoka girebilirdi aslında çünkü panik oldum yani ilk defa görüştüğüm insanlardı hayalimde bu yoktu elim ayağıma dolandı olayla baş etmeye çalıştım ama yapamadım benim yerime sevgilim hemen yeğenini alıyordu tutmaya çalışıyorlardı evdekiler kızıyordu sakinleşir diye düşündüm ama genel olarak yaramaz bir çocukmuş
Bakin ilk buyuk hata. Siz siz olun asla onun bunun hatrina icinizden gelmeyen size uymayan tek bir seyi bile yapmayin. Sonradan adi zaten gorevindi olur, bin kere yaptiginiz seyi bir kere yapmazsaniz nankore cikar adiniz ya da ikiyuzluye. O an cocuktan rahatsiz mi oldunuz pat diye soyleyeceksiniz. Simdi aa her sey guzeldi ne var dersiniz, uc kere bes kere idsre edersiniz herkes sizi memnun sanir. Sonra patladiginizda bu ne kadar degisti olur adiniz. Eger ciddilesme niyetiniz baki ise eltinize acilen uzay mesafesinde mesafe koyun. Bir daha aile toplantisina gelmek isterse acikca cocugunu getirmemesini soyleyin. Mustakbel esinize de ogun cok hosnutmus gibi konusmayin, acik acik yengenizin tavrindan rahatsiz oldugunuzu belirtin. Bu sizin icin bulunmaz firsat. Mustakbel esiniz ne var ki yengem ne yapmis ki diye savunmaya girerse de acilen kosarak uzaklasin bu aileden. Keske her evlenecek kizin ayagina boyle firsatlar gelse. Kaynananin ozrune de cok kanmayin evet cok kibar bir ozur ama o an cocuga ve gelinine de acikca mudahale edebilirdi. Dusunun sizin onunuzde yasansa siz ayni konumda olsaniz sadece seyirci mi kalirdiniz? Aman diyorum aman.Sevgilimi çok seviyorum onun hatrına güler yüzlü olmaya çalıştım belki ilgi istiyordur diye kucağıma aldım
Ya aslında yaramaz bir çocuk olduğunu biliyordum bazen erkek arkadaşım anlatırdı tabi bu kadar birilerine şiddet uygulayacağını düşünmemiştim. Örneğin tatile gittiklerinde erkek arkadaşım anlatıyordu çocuk ne zaman isterse o zaman denize iniyorlardı annesiyle babası yoksa kıyameti koparıyormuş. Gece çok ağlayınca erkek arkadaşım arabayla gezdiriyor. Bunun gibi daha bir kaç şey. Ama dediğiniz gibi yani gelir gelmez bana böyle yapması beni de düşündürüyor emin değilim ama annesi en azından tutabilirdi en iyi o bilir huyunu.Ben bilerek yaptirdiklarini dusunuyorum acikcasi. Yoksa insan utanir cocugunu alir gider en başta ya da uzak tutar oyalamaya calisir. Bu hareketlere rağmen rahat olan insan cocuguna bilerek yaptiriyordur.
Eltim de kaynanamin evinde yapmisti ama sac cekme, vurma vs degildi cocuk ustume oyuncak atmisti ve abuk sabuk el harketleri yapip duruyordu ve gormezden geliyorlardi.
Kalktim bir bagirmaya basladim bu ne ya bu ne terbiyesizlik vsvsv diye eşim bahçedeydi.kalkip gitmistik. Ayy ne ugrasmisim bunlarla
Ya aslında yaramaz bir çocuk olduğunu biliyordum tatile gittiklerinde erkek arkadaşım anlatıyordu çocuk ne zaman isterse o zaman denize iniyorlardı anne babası yoksa kıyameti koparıyormuş. Gece çok ağlayınca erkek arkadaşım arabayla gezdiriyor. Bunun gibi daha bir kaç şey. Ama dediğiniz gibi yani gelir gelmez bana böyle yapması beni de düşündürüyor emin değilim ama annesi en azından tutabilirdi en iyi o bilir huyunu.
Size de bravo yapılması gereken bu gerçekten ben olayla baş edemedim ne yazık ki
Böyle de pek iyi bir izlenim bırakmış gibi değiller.Erkek taraf gelinlerini "disari atmis" gibi görünmek istememisdir. Karsi tarafta "ah gelini niye apar topar cikarttilar" gibi bir izlenimden kacinmis olabilirler.
Ya her çocuk öyle ilgiyle vs. yola gelmiyor maalesef. 5 sene nasıl yetişmişse öyle davranıyor, iki dakikada değişecek değil ya.Sevgilimi çok seviyorum onun hatrına güler yüzlü olmaya çalıştım belki ilgi istiyordur diye kucağıma aldım
Benim yegenimde 5 yaşında erkek , benimde 4 yaşında kızım var , gayet akıllı herşeyin farkında oldukları yaş, öyle saç çekme ,tokat atma yaşi değil. Bilinçsizce 1,5 2 yaş civarı yaparlar ısırma ,vurma işlerini .Yenge tembihlemis olmasinmi, kızla uğraş saçını çek vur ,rahat verme diye
Sevgilinizle ciddi düşünüyorsanız mesafe koyacağınız kişileri baştan belirleyin sonradan çok geç oluyor. Bunu sevgilinize de açıklayın. Maalesef böyle sinir bozucu insanlar var. Yerinizde olsam kibarca daha müsait bir zamanda tekrar görüşelim diyerek olay yerini bir an önce terkederdim. Ayıbı yapan yapıyor siz de ayıp olmasın diye idare etmeye çalışmışsınız iyi sabır varmışMerhaba, herkese öncelikle
Hemen kısaca özetlemeye çalışacağım. Bu hafta içi sevgilimin ailesiyle tanıştım. Aslında henüz evlilik gibi düşüncelerimiz yok çünkü ben yeni atandım ve bir süre sadece kendime bakmak özgür olmak istiyorum. Nişanlanırsam çeyiz ve benzeri masraflarla ilgili düşünceler beni biraz endişelendiriyor bu yüzden nişanı hemen yapmak istemedim belirli bir süreye yayalım dedim. Bu nedenle sevgilimin ailesiyle tanışma teklifini ilk başta reddetsem de, sevgilimle 2 yıldır birlikte olduğumuzu ve artık tanışabiliriz diye kabul ettim. Neyse kendime baya özen gösterdim hediyemi alarak evlerine gittim. Her şey gayet normaldi, herkes güleryüzlü ve nazikti, ta ki birden kapı çalana kadar. Hayatımın en kötü günlerinden birini yaşadım resmen
Gelen alt katta oturan yengesi ve 5 yaşındaki oğluydu niye bilmiyorum ama yenge gelince inanılmaz bi huzursuz oldum. Hem oğlu sürekli ağlıyordu hem de bazen saçımı çekip bacaklarıma vurup kaçıyordu. ve bunlar öyle küçük saç çekmeleri değil arkadaşlar bir anda arkadan gelip minicik çocuk saçımı yolup gidiyor. Sevgilim yeğenini kontrol etmeye çalışıyor, uzaklaştırıyor ve balkona çıkarıyordu, ama yeğeni biraz sakinleşip tekrar salona geliyor ortalığı birbirine katıyordu. neyse sakin olmaya çalıştım ama sabrım tükendiğinde çocuğu kucağıma alıp sakinleştirmeye çalıştım. "ama lütfen saçımı çekme, seninle oynayabiliriz" demeye fırsatım olmadan bir tokat yedim. Gözlerim doldu ve gerçekten o kadar kücük bi cocuk nasıl böyle vurabilir şok oldum size burnumun ağrısını tarif edemem. Annesi hala çay içmeye devam ederken sadece "aaa çok ayıp" demekle yetindi. Sevgilim o anda çok sinirlendi ve "yenge, siz gitmelisiniz" gibi bir konuşma yapmaya başladı, sevgilimin annesi de inanılaz mahçup oldu o an hem yengeye kızdı " işte oğlunun huyunu bilmiyor musun neden geldin" vs dedi. ama yengenin umrunda değildi resmen şok içindeyim hala.
Sonunda, bir süre daha oturduktan sonra artık geç oldu diye kalkayım dedim ve yenge birden "sen de amma zayıfmışsın, biraz kilo al, gelinlik nasıl giyeceksin?" dedi Ben de artık iyice film koptu "ben halimden gayet memnumum herkes benim gibi olmak istiyor" dedim ve gülümsemeye çalıştım.
neyse bir şekilde kendimi dışarı attım. Sevgilim yol boyu özür diledi ve akşam eve geçince sevgilimin annesi aradı "eğer bir hata yaptıysak kusura bakma kızım torunum biraz yaramazdır cocuk işte. Çok utandık " gibi bir konuşma yaptı. olur mu öyle şey her şey çok güzeldi desem de aklımdan yaşananlar çıkmıyor bu yenge bir şekilde hayatımızda hep olur mu sizce? ne yapacağımı hiç bilemiyorum çok üzgünüm.
ve lütfen yanlış anlayamyın elbette cocuğa kızgın değilim tüm sorun annesindeydi. Sadece o da değil geldiğinden beri iğneleyecici sözleri bitmek bilmedi resmen çok şaşkınım ne yapacağımı bilmiyorum
Ay fesat olmayım diyorum valla aynı şeyi düşündümYenge tembihlemis olmasinmi, kızla uğraş saçını çek vur ,rahat verme diye
Eltiler kıskanç olur hiç takmaMerhaba, herkese öncelikle
Bu arada evlenirsen bu velet sana böyle vurup saçını çekerse bağırYa aslında yaramaz bir çocuk olduğunu biliyordum bazen erkek arkadaşım anlatırdı tabi bu kadar birilerine şiddet uygulayacağını düşünmemiştim. Örneğin tatile gittiklerinde erkek arkadaşım anlatıyordu çocuk ne zaman isterse o zaman denize iniyorlardı annesiyle babası yoksa kıyameti koparıyormuş. Gece çok ağlayınca erkek arkadaşım arabayla gezdiriyor. Bunun gibi daha bir kaç şey. Ama dediğiniz gibi yani gelir gelmez bana böyle yapması beni de düşündürüyor emin değilim ama annesi en azından tutabilirdi en iyi o bilir huyunu.
Size de bravo yapılması gereken bu gerçekten ben olayla baş edemedim ne yazık ki
Yok böyle çocuklar varBana sanki müstakbel eltiniz çocuğu doldurup üstünüze salmış gibi geldi. Çocuk yoksa tanımadığı birine niye böyle davransın ki. Belli ki huzur kaçırmak istemiş. Ve nitekim başarmış da.