- Konu Sahibi Quennhazel
Erkek arkadaşına güveniyorsan,onların yanlışlarını görebiliyorsa,problem etme.ailenede açıklarsın durumu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Haklısınız ama öyle insanlar değiller.Allahtan erkek arkadaşımın birikmişi var bende kendime göre almıştım birşeyler çeyiz içinNiye karışmıyorlar? Evliliginizin en guzel yillari borç icinde mi gececek?
Her zaman resmi mesafeli olma taraftayım ama mecburi sebeplerle birkaç defa görüştük.Bayram da gitme sebebim de onlar çağırmıştı biraz oturur kalkarız diye gitmiştimÖnceleri anneme hic benzemedıgmı düşünür onu eleştirirdim hep. Şimdi bakıyorum da yaşım ilerledikçe ne kadar da annem'im.Cocuklarıma, eşime tutumum, ev temizleme şeklim, sosyal ililkilerim falan neredeyse aynı sadece güncellenmiş haliyim. Demem o ki zamanla benziyorlar. Ha sizin 3 yıl geçmiş illaki gözlemledin ama inan evlenip sürekli olarak bir arada kalmadıgın sürece bilinmiyor cogu özellik.Sen resmiyetini koru bazen samimiyet fazla geliyor bazı bünyelere.
Babası kötü niyetli değil ama nasıl davranacağını ne konuşacağını bilmeyen birisi.Ayrılmayı düşünmüyorum da ailesiyle olabildiğince mesafeli olacağımBu ne yahu?
Sizi istemeye geldiklerinde de baba bi kanrpeye uzanir anne laf soyler.
Gozumde baska bir sey canlanmadi uzgunum.
Iyi dusunun.
Kendi ailesi hakkında konuşan oydu aslında ben arasını yumuşatmaya çalışıyordum tabi aileyi tanımadan önce.1-2 hafta gelmelerini ben istesem kendisi istemez o bağı kuramamış ailesiyle.Gelsin kalsınlar da başka birisi de olsa ailelerin gelip kalması gereken zamanlar olur.Ailesinden bir beklentim yok daha çocuğundan en ufak bi erzağın parasını isteyenden benim ne beklentim olabilir.Bayramda gitme sebebim de kendilerinin çağırmasıydı.Erkek arkadaşımla gidelim bari biraz oturur kalkarız demiştik.İstenmeyen gelin konumunda değilim severler beni fakat nerde nasıl davranacağını bilmiyorlar işte cahillik mi diyim buna ne diyim bilemedim3 yil flört ile kimseyi tanimiyorsun. Istersen buralari biraz gez ve bir kaç konu oku. Adam mutlaka ailesinden birsey kapmistir. Kapmadiysa bile herkes gibi, kendi ailesine laf söz gelmesini istemez.
Ayri sehirlerde olmaniz daha sikinti olabilir. Onlar size gelince 1-2 hafta kalirlar. Dahada zoruna gider. Hele bu söz/nisan/dügün süreçlerinde aileden beklentiye girecek bir tipsen (ki bence öyledir, sevgililikte bile bayramlarda sevgilinin ailesine gidiyorsun, ki tamamen gereksiz), çok yipranirsin.
Yani evet garip bir aile, hatta bana sorarsan kp'er bilerek orda kanapede uzandi. Sana karsi bir saygiszilik. Anneside belli patavatsiz. Yani istenmeyen sevgili/gelin konumundasin o ailede. Biz burda atip tutabiliriz mustakbel kayin ailen üzerine, ancak asil soru, ne yapacaksin? Biz garip bulsak ne, bulmasak ne, sonuçta yasayacak olan sensin.
İstemeye geldikleri gün değil
Evlendikten sonrası düşündürsün seni
Aile uyumu önemli
çünkü erkek arkadaşın da o ailede büyümüş
Ve ileride onlara ne kadar benzediğini göreceksin onun da
Teşekkür ederim gerçekten yazılanları dikkate alıyorumHerkesin erkek arkadaşı bambaşkaydı bir zamanlar gerçeklerle yüzleşmek çok yıkıcı oluyor sonra.
Biz tecrübemizi aktaralım da,sonrasını kendisi bilir
Desin de zaten atmasını bende istemem.Sadece bu davranışları bize düşüncesizce geliyorEvet eninde.sonunda onlar benim ailem atsam atamam satsam satamam diyecektir...
ya çok iyi anlaşıyoruz ama yaşım küçük değil bu yaşıma kadar yaşadığım en iyi ilişkimKızcağızın hevesini kırmayalım tüm iyimserliğiyle erkek arkadaşım bambaşka diyor
Bu zamana kadar da bir sorun yaşamadık zaten.Para olayını da laf arasında kendi söyledi bana.Parasında değiliz ama oda üzülüyor düşünülmediğini hissediyor yüzünden anlıyorum bunu.Bende şaşırdım ne diceğimi bilemedimErkek arkadaşınız ailesinden ayrı yaşadığına göre çok sorun değil. Anlattıklarınızdan bir tanesi bana çok tuhaf ve uygunsuz geldi o da oğluna aldığı şeylerin parasını istemesi. Onun dışındakiler eh olabilir belki.
Kendileri çağırmıştı durduk yere gitmedim daha sonraki çağırmalarında da gitmedim bir daha zaten.Biriktirip vermiyorlar en ufak diyelim 50 tl onu bile istiyor.bana çok garip gelmedi desem
yani ortada resmi bir şey yok
sizi de takan yok
yani eve gelmiş ahmet mehmet cmyshe fark etmez moddalar, oğlanın arkadaşı
biraz da rahatlar galiba
kv adayı aslında gayet fikrini söylemiş, yani bize güvenme böyle evin gelini modunda gidip gelme şeklinde
cici kız olup beklentiye girme demiş
gönderdiklerinin parasını istemesi cidden garip de o paraları alıp biriktiren sonra veren aileler de var onu bilemedim
farklı yerlerde olacağımız için gidip gelmeyi düşünmüyorum.2 torunları var yüzlerini görmezler diğer çocuklarıyla da pek görüşmüyorlarTek sorun isteme günü değil ki. Evlendikten sonra bu insanlarla görüşmek zorunda kalacaksınız. Katlanabilecek misiniz ? Yada çocuğunuz olacak onları örnek alacağı durumlar olacak vs. Her türlü yaşantınızı etkileyecektir.
Istediğiniz kadar görüşmeyiz deyin. Anne baba sonucda. Sevgiliniz silip atamaz.farklı yerlerde olacağımız için gidip gelmeyi düşünmüyorum.2 torunları var yüzlerini görmezler diğer çocuklarıyla da pek görüşmüyorlar
Erkek arkadaşımda ben uyarır konuşurum diyor.Bende annemi söyleyeceğim durumu.babası çocuksu davranıyo olgunlaşamamış tam.o da babasının bu huylarını sevmiyor.Annesi bi nebze daha iyi ama gönderdiği şeylerin parasını durumu olduğu halde neden ister ki çocuğundan bi insan.Onunda öyle garip huylarıBir arkadaş da söylemiş, evlenince erkek arkadaşınızın aslında ne kadar onlara benzediğini göreceksiniz diye. O kadar doğru ki. 3 sene boyunca sevgiliydik eşimle ve ben annesiyle çok içiçeydim, o zamanlar sorsalar asla ama asla benzemiyorlar derdim. Eşim kendi annesiyle çok takışan biridir onu da belirteyim.
Evlendikten sonra aslında ne kadar benzediklerini farkettim. Ha size ayrılın demem asla haddim değil fakat bunu göz önünde bulundurun derim. İnsan sevgiliyken toz kondurmak istemiyor fakat evlenince inanın işler çok değişiyor.
İsteme konusuna gelince, benim eşimin annesinde değil fakat gelecek diğer kişilerde sıkıntı vardı. Eşimin annesi sağlam tembihledi, hicbir sorun olmadı, o tayfayı hiç o kadar usturuplu görmemiştim :) Ailede aklı selim bir kişi varsa, diğerlerini güzelce tembihlesin, sevgiliniz de özellikle konuşsun. Öyle aşırı tavırlar sergileyeceklerini zannetmiyorum. Aileler arası çok fark varsa göze batmalar olur ancak en aza indirgenir böylece.
Ben geçende kaynanamla esimin konuşmasına baktimDaha geçen gün arkadaşın eşi aynı şeyden bahsetti. Babamın sevmediğim huylarını yapmaya başladım yaş geçtikçe diye. Eşimde de ailesinin davranışlarını yapmaya başladığını gözlemliyorum
O ailesine soğuk olunca anlam veremezdim önceden şimdi anlıyorum onu.Annemle konuşacağım durumu oda ailesini uyarır her ihtimale karşı isteme günü resmi bir ortam olur en azındanErkek arkadaşına güveniyorsan,onların yanlışlarını görebiliyorsa,problem etme.ailenede açıklarsın durumu
Ayrılacak kadar büyük değil sorunlar sadece görüşmeleri olabildiğince az tutacağımÇoluk çocuk başka torun başka. Tam anlattığınız gibi biri var bizim akrabada. Evlenmeden önce kimsesi arayıp sormazdı. Kendisi bile çok kopuktu ailesinden. Hep şikayet ederdi hatta öyle ki öğrenciyken tatillerde bile dönmezdi ailesinin yanına bu kopukluk yüzünden. Ailesinin de umrunda olmazdı. Ama evlendikten 1 sene sonra ailesiyle aynı evde yaşamaya başladı. Yorumlara baktım da hayat tecrübesi olan herkes aynı şeyleri söylemiş. Lakin insan her zaman görmek istediğini görür tabi. Sizde de aynı şey var maalesef. Evlilik hiçbir zaman sadece eşle yapılmıyo bizim ülkemizde. Bunun dışandaki bakış açısı hayalci oluyo dolayısıyla. Ha erkek arkadaşınızı da 3 yıldır tanımanıza bu kadar güvenmeyin derim. Herkes onu büyüten aileye illa ki benzer. Bunun kaçarı yok. Şu hayatta 30 yıllık evlliliğin sonunda bile insanlar hiç tanıyamamışım diye boşanıyo, nice yıllık dostluklar aynı sebepten bitiyo. Böyle bi dünyada yaşarken sizin bakış açınız çok hayalci bence fazla iyimsersiniz.
Oda farkında bunların.sorun babasının çocuksu davranışları ve annesinin çocuğuna karşı bile paracı olması.erkek arkadaşım da tam aksi olgun düzgün konuşur yardım etmesini sever.Mesela geçen bir arkadaşı hastaladı hergün yemek yaptı götürdü.bu aklıma gelen basit bi örnek sadeceGörmezden gelin ama unutmayın erkek arkadaşınızında o ailede büyüdüğünü..
Silip atmasını bende istemem tabiki.babasının cocuksu davranısları görmezden geliniyor ama onuda annesinin paracı olması kırıyor.düşünülmediğini hissettiriyorlar.bir daha memleketten birşey gönderecek olursa gönderme diceğim diyor mesela.Istediğiniz kadar görüşmeyiz deyin. Anne baba sonucda. Sevgiliniz silip atamaz.