• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşımın ailesi bana mı tuhaf geliyor?

Aynı evde yasamadan , evlenmeden bu kadar emin konuşma
40 yaşındayım
İki evlilik yaptım :)
O kadar haklısın ki. Eşim babasında hoşlanmadığı tüm davranışlara sahip. Evlenmeden önce bilmiyordum mesala 7 yıl sonra daha iyi anladım. Kendi babasının kendisine davrandığı (ama sevemediği) tüm davranışları oğlumuza karşı kendi yapıyor.

O kadar haklısın ki. Eşim babasında hoşlanmadığı tüm davranışlara sahip. Evlenmeden önce bilmiyordum mesala 7 yıl sonra daha iyi anladım. Kendi babasının kendisine davrandığı (ama sevemediği) tüm davranışları oğlumuza karşı kendi yapıyor.
Bizde de oluyor benzer şeyler
Kendi hoşlanmasa da bazen ister istemez yapıyor ve ben hiç hoşlanmıyorum

Benim eşim de ara ara babasına benzemeye başladı ki öyle çok sohbetlerinin olduğunu bile söyleyemem
Ben dalga geçiyorum öyle zamanlar anlat bakalım xxx bey diye kayınpederimin adını diyerek 😂

Benim eşim de ara ara babasına benzemeye başladı ki öyle çok sohbetlerinin olduğunu bile söyleyemem
Ben dalga geçiyorum öyle zamanlar anlat bakalım xxx bey diye kayınpederimin adını diyerek 😂
Bizde de oluyor benzer şeyler
Kendi hoşlanmasa da bazen ister istemez yapıyor ve ben hiç hoşlanmıyorum

😂😂Bende diyorum baban gibi davranmaya başladın hem ona kızıyorsun hem kendin yapıyorsun diye.

Aynen öyle hatta öyle aileler bazen daha bile kıymete biniyo. Onlardan ufacık bi adım görse çocuk koşarak gidiyo. Kimi zaman da el bebek gül bebek büyütenlerin evlatları arayıp sormuyo. Öyle aileden değer görmemiş neyine değer versin diye bi dünya olsa zaten bu kadar insan kendine değer vermeyen adamların kadınların peşinde hiç koşmazdı.
Aynen mesela benim ailem sanssiZ
Türkiye'de kimsenin yapamayacağı şeyi çocuklarına yapmış nadir ailelerinden biridir
Ama o değeri cocuklarindan o oranda göremediler
Bakıyorum çok dandik aile nasıl hürmet görüyor

Konu sahibi tam Polyanna ya. Dediğiniz gibi burda herkes onun için yazıyo da maalesef karşılığı yok. Kimse direkt ayrıl demiyo zaten ama olabilecekleri sayıyo, göze alacak bi yapın var mı iyi düşün diye. Ama o bu ihtimallere karşı resmen savunma yapıyo. Hani dese ki ya ben göze alıyorum hayat boyu çekerim, gelip gitsinler dese belki biraz anlarım ama tam tersi onlarla pek işinin olmayacağını düşünüp kendini avutuyo. Çünkü diyo ki gelmezler gitmezler, torun falan sevmezler, erkek arkadaşım ailesiyle samimi olmaz, ben de zaten bayramdan bayrama muhatap olurum. Öyle bi dünya yok ama farkında değil. Bi de demiş ki insan karşılık görürse anne babasına değer verir. Yahu anne baba bu, değer vermiyolar ben de vermem kim diyebilmiş ki. İnsanlar kendisine değer vermeyen arkadaşının sevgilisinin peşinden bile ayrılamıyo anne babayı mı çöpe atacak bana değer vermiyo diye. Bugün öyle der, yarın da alır baş üstünde gezdirir. Bu işler böyle.
Dediğiniz şekilde yazdığım yerler de oldu görmemişsiniz

Aynen öyle
Çoğu çocuk anen baba ilgisinden mahrum büyüyor ama evlenince anam babam oluyor
Ooo neler gördük neler
Ben ailesine değer vermesin demiyorum zaten aksine değer versin konuşsun diye ben uğraşıyordum tanımadan önce tabi tanıdıktan sonra bende yorum yapmamaya başladım artık şuan 28 yaşında evlenince konuşup samimi olmak isterse de kendi bilir annesi babası olabilir

Beni anlattin şuan 😔
O utanmayi o kadar iyi bilirim ki. Benim oz babam da boyle dangalak biriydi. Ne zaman ne diyecek diye diken ustunde beklerdik. Ne bayramdan keyif alırdık ne sohbetten. Hadi ben babami seçemedim. Kimse beni bununla suçlayamaz. Ama bu eş ailesi ya da eş olursa dönüp derler ki bunu sen seçtin. Sen bizi bu insanlarla muhatap ettin. Demeseler bile hissedersin.
Görgü kültür o kadar onemli ki. Ne maddiyatla ne egitim durumuyla ilgisi var. Biz bunca kadin yaziyoruz ama konu sahibine fayda etmeyecek biliyorum.

Aynen mesela benim ailem sanssiZ
Türkiye'de kimsenin yapamayacağı şeyi çocuklarına yapmış nadir ailelerinden biridir
Ama o değeri cocuklarindan o oranda göremediler
Bakıyorum çok dandik aile nasıl hürmet görüyor
Öyle oluyo maalesef ya boşuna demiyolar kıymet verenin kıymeti olmaz diye. Klişelerin boşuna klişe olmadığını her seferinde gösteriyo hayat maalesef. Neyse ki siz farkındasınız durumun, sizden yana şanslı demek ki aileniz de.

Ben ailesine değer vermesin demiyorum zaten aksine değer versin konuşsun diye ben uğraşıyordum tanımadan önce tabi tanıdıktan sonra bende yorum yapmamaya başladım artık şuan 28 yaşında evlenince konuşup samimi olmak isterse de kendi bilir annesi babası olabilir
Evlenince konusup samimi olmak ister evet ve bu sizin evinizde gerçekleşir. Dusunsene, kp en sevdiğin koltuguna oturup burnunu karıştırıyor. Nasil tahammül edeceksin?

Evlenince konusup samimi olmak ister evet ve bu sizin evinizde gerçekleşir. Dusunsene, kp en sevdiğin koltuguna oturup burnunu karıştırıyor. Nasil tahammül edeceksin?
Çok kesin çok uç konuşuyorsunuz.Bu insan kaç yaşında gelmiş çocuk değil ki evlendikten sonra 180 derece dönsün.Erken yaşta bir evlilik yapmacağım sonuçta.Hadi diyelim ki değişti döndü burnunu karıştırmak gibi bir terbiyesizliğe kimse göz yummaz ve tahammül etmek de zorunda değil

Çok kesin çok uç konuşuyorsunuz.Bu insan kaç yaşında gelmiş çocuk değil ki evlendikten sonra 180 derece dönsün.Erken yaşta bir evlilik yapmacağım sonuçta.Hadi diyelim ki değişti döndü burnunu karıştırmak gibi bir terbiyesizliğe kimse göz yummaz ve tahammül etmek de zorunda değil
Sevgiliniz degil kayinpederinizden bahsediyorum.

O utanmayi o kadar iyi bilirim ki. Benim oz babam da boyle dangalak biriydi. Ne zaman ne diyecek diye diken ustunde beklerdik. Ne bayramdan keyif alırdık ne sohbetten. Hadi ben babami seçemedim. Kimse beni bununla suçlayamaz. Ama bu eş ailesi ya da eş olursa dönüp derler ki bunu sen seçtin. Sen bizi bu insanlarla muhatap ettin. Demeseler bile hissedersin.
Görgü kültür o kadar onemli ki. Ne maddiyatla ne egitim durumuyla ilgisi var. Biz bunca kadin yaziyoruz ama konu sahibine fayda etmeyecek biliyorum.
Fayda etmeyecek derken ben herkesin yorumunu tek tek okudum.Ayrılmamı mı söylüyorsunuz siz anlamadım ki.Dikkate alacağımı da söyledim.Konu açma sebebim fikirlerinizi merak etmemdi zaten öğrendim.

Ben senin yerinde olsam evlenmezdim diyorum. Tahammul seviyemi cok aşan durumlar bunlar. Olabilecekleri söylüyorum. Ileride basina gelmesin burada konu açma diye yaziyorum. Tahammülü yuksek biriysen devam et.
Fayda etmeyecek derken ben herkesin yorumunu tek tek okudum.Ayrılmamı mı söylüyorsunuz siz anlamadım ki.Dikkate alacağımı da söyledim.Konu açma sebebim fikirlerinizi merak etmemdi zaten öğrendim.

Ben senin yerinde olsam evlenmezdim diyorum. Tahammul seviyemi cok aşan durumlar bunlar. Olabilecekleri söylüyorum. Ileride basina gelmesin burada konu açma diye yaziyorum. Tahammülü yuksek biriysen devam et.
Sevmediğim anlaşamadığım birisi olsa bunu düşünürdüm sırf bu sebepten ilişkimi bitirmeyi düşünmüyorum.tşkler tüm yorumlarınız için.

Ben de tanımadım aileyi
Normal duruyorlardı
Hiç belli etmediler
Rol yapıyorlarmış
Esimde çok muhatap etmedi başta
Ama suan öyle olmuyor
Bayram var seyran var çocuk oluyor
Aile kendileri ziyaret istiyor
Eş de gelsinler görsünler istiyir
SONRA çok sik olmasa dahi görüyorsun illa
Kim vazgeçer ki ailesinden
Diyorum ya gorebilseydim görgüsüz hareketlerini asla aşkımdan gebersem girmezdim bu işe

Senin kv kp nin dangalaklıkları neler?
Ailecek abileri kaynanam kaynatam yengeler hepsinin görgüsüz olması aklina geleni söylemeleri
Yemeicme konuşma adab hiç yok
Aşırı rahatlar
Cekinme sıfır
Köyde altli ustlu yaşıyorlar mesela iki kayin yenge kaynanakaynata
Sohbetleri küfürlü
Eğitim ve gorguden yoksunlar
Kaynanam kaynatam aşırı iş buyuruyor
Evime gelince bir köşede oturup gitmezler
Heryeri gezerler
Geldimi 10kisi geliyorlar
Hizmet beklerler
Kaynanam heryeri elestirir
Danduncular
Birde hallerine bakmadan kimseyi begenmezler
Saysam bitmez
Ben çok az gittim bunlara hep esimi tek yolladım ona rağmen hala gelirler bana
Hala beklenti icndeler
Kaynatam hep arayayim bekledi bunun lafini soktu
İnadina hiç aramadim bende
Hayatlari boyunca bir gelişim göstermemiş kendileri
Evde tek okumuş benim eşim
Hepsi olduğu yerde kalmis
İlk evlerine gittigmde neler neler beklediler benden
Ben tepkimi koydum

Ailecek abileri kaynanam kaynatam yengeler hepsinin görgüsüz olması aklina geleni söylemeleri
Yemeicme konuşma adab hiç yok
Aşırı rahatlar
Cekinme sıfır
Köyde altli ustlu yaşıyorlar mesela iki kayin yenge kaynanakaynata
Sohbetleri küfürlü
Eğitim ve gorguden yoksunlar
Kaynanam kaynatam aşırı iş buyuruyor
Evime gelince bir köşede oturup gitmezler
Heryeri gezerler
Geldimi 10kisi geliyorlar
Hizmet beklerler
Kaynanam heryeri elestirir