• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşımın ailesi bana mı tuhaf geliyor?

Merhaba hanımlar
Kafamı kurcalayan erkek arkadaşımın ailesinin bazı davranışları var.Çevremde böyle görmediğimden mi bana tuhaf geliyor bilemediğim için sizlere yazayım dedim.Bayramlarda vs birkaç kez görüştük ve bana nasıl davranması gerektiğini bilmeyen insanlar gibi geldi.Mesela biraz oturduktan sonra babası geçti koltuğa uzandı.Rahatsızlığı yok yaşlı filan değil keyiften uzandı.Konuşma tarzı filan olgun değil çocukça espriler filan yapıyor.Annesinin de gereksiz yerlerde laf söylemeleri var.Daha düğünden vs den konuşmamışken bir defasında artık herşeyi gençler kendi alıyor filan dedi yani biz karışmayız alacağınıza evlenirken vs demek istiyor.Bu da hoşuma gitmedi böyle bir laf etmesinin hiç gereği yoktu o sırada.Bir de mesela erkek arkadaşım tek yaşıyor annesi memleketten birşeyler gönderir en ufak şeyin bile parasını ister.Bu da cok garibime gidiyor.Çocukları başka şehir de oturan tanıdıklarımız özellikle kışlık hazırlıkları fazla yapar ki onlara da göndereyim yesinler diye para filan almadan.Tabi ki birşey göndermek zorunda değil fakat gönderdiği en ufak şeyin parasını istemesi bana samimi gelmiyor.Durumları da iyi bu arada yokluktan filan değil istemesi yokluktan olsa tabiki normal karşılarım.Garip garip paylaşımlar yapıyor ergen gibi fan sayfalarında geziyor sanal platformlarda.Gerekli gereksiz kardeşime bana msj gönderiyorlar oradan.Ne bileyim bi tuhaflar işte.Erkek arkadaşım ise tam aksi çok olgun nerde nasıl davranması gerektiğini bilen çok iyi anlaştığım birisi.O da onların bazı hareketleri doğru bulmuyor anlattığım gibi.En başlarda da çekincesi vardı ailesi istemeye gelince nasıl davranacaklar ne olacak filan diye bende neden çekindiğini anladım ailesini gördükçe.Yanlış anlamazsınız inşallah doğru anlatabilmişimdir sizlere.Sizce normal mi böyle olmaları? İstemeye geldikleri gün nasıl davranacaklar ailem ne düşünecek kafama takılıp duruyor😫
Koşarak uzaklaş ,şimdi erkek arkadaşının acaba ailem bişey yapar mı çekincesi ilerde 'eehh sende kafayı aileme taktın' diye onları savundurur bu hayat

eşimin annesiyle tanıştığımda tam böyle hissetmiştim. babası kültürlüdür oturmasını kalkmasını bilir. ama annesi farklıdır biraz patavatsızdır lafın nereye gittiğini bilmez. aslında çok iyi bir insandır ama konuşma üslubu farklıdır. Nerde nasıl konuşmasını bilmez ilk tanıdığımda çok değişik gelmişti zamanla alıştım olduğu gibi kabul ediyorum. Bazen alınganlık yaptığım oluyor , sonra aman cahil işte diyip geçiyorum. Asla tartışma ya falan girmem.Baktım yine saçmalama modun da cevap vermem geçiştiririm :)Bu üslup sadece bana değil tüm insanlara böyle .Beni istemeye geldiklerinde aileminde tuhafına gitmişti ilk tanışmada çiçek, çikolata falan gelmişlerdi . İstemeye gelirken annemi aramış biz çiçeğimizi çikolatamızı aldık zaten bidaha getirmeyiz demiş :) annem çok şaşırmıştım bu şeyin lafımı yapılır diye ben de eşime söylemiştim oda annem bazen saçmalar siz aldırmayın demişti. Böyle küçük ama saçma patavatsızlıkları vardır biz aldırmıyoruz insanları olduğu gibi kabul ediyoruz. Eşimde sorun olmadığı sürece ailesini her türlü kabul ederdim.

Evlendiğinizde siz ailesiyle problemler yaşadıkça eşiniz ailesine yaklaşacaktır. İnşallah sizin ki istisnalardandır. Problem yaşamamaya özen göstermeniz, yaşıyorsanız da eşinize yansıtmamanızı öneririm.

Bir arkadaş da söylemiş, evlenince erkek arkadaşınızın aslında ne kadar onlara benzediğini göreceksiniz diye. O kadar doğru ki. 3 sene boyunca sevgiliydik eşimle ve ben annesiyle çok içiçeydim, o zamanlar sorsalar asla ama asla benzemiyorlar derdim. Eşim kendi annesiyle çok takışan biridir onu da belirteyim.

Evlendikten sonra aslında ne kadar benzediklerini farkettim. Ha size ayrılın demem asla haddim değil fakat bunu göz önünde bulundurun derim. İnsan sevgiliyken toz kondurmak istemiyor fakat evlenince inanın işler çok değişiyor.

İsteme konusuna gelince, benim eşimin annesinde değil fakat gelecek diğer kişilerde sıkıntı vardı. Eşimin annesi sağlam tembihledi, hicbir sorun olmadı, o tayfayı hiç o kadar usturuplu görmemiştim :) Ailede aklı selim bir kişi varsa, diğerlerini güzelce tembihlesin, sevgiliniz de özellikle konuşsun. Öyle aşırı tavırlar sergileyeceklerini zannetmiyorum. Aileler arası çok fark varsa göze batmalar olur ancak en aza indirgenir böylece.

bana çok garip gelmedi desem

yani ortada resmi bir şey yok

sizi de takan yok

yani eve gelmiş ahmet mehmet cmyshe fark etmez moddalar, oğlanın arkadaşı

biraz da rahatlar galiba

kv adayı aslında gayet fikrini söylemiş, yani bize güvenme böyle evin gelini modunda gidip gelme şeklinde

cici kız olup beklentiye girme demiş

gönderdiklerinin parasını istemesi cidden garip de o paraları alıp biriktiren sonra veren aileler de var onu bilemedim

Birde sen şanslısın önceden ne olduklarını görmüşsün
Şuan sıfır beklentin olmali
Birde gayet Medeni görünüp sonra kabalasan tipler de olabilirdi
Ozamanki hayalkırıklığini düşün
Suan bendeki o durum 🤣

Bence de garip insanlar ama bosver, takma. Yani cocuk da ailesinin tuhaf oldugunun farkinda bence evlenince cok da muhattap olmazsiniz diye dusunuyorum cocuk zaten ayri yasiyormus. Belli ki kendi hayatini kurmus cocuk ailesiyle alakasi yok.
İnşallah böyle olur ama ben hiç katılmıyorum buna. Kendi tecrübemi anlatayım size fikir versin.
Benim eşim de yaklaşık 8 yıldır ailesinden farklı şehirde hatta bir ara farklı ülkede ayrı yaşayan ve onlara hiç mi hiç benzemeyen bir adam.
Kv ve kp ayrı. Kayınvalidemi çok severim ama bazı kötü huyları var. Kötü niyetinden de değil ama patavatsız ve nerede nasıl konuşacağını ve konuşmayacağını bilmeyen biri.
Kendi aile sırlarını, eşimin babasını falan ilk tanıştığı insana çarşaf çarşaf anlatır. Eşim uyarınca da küser.
Bizim isteme, söz, nişan, çeyiz, düğün hepsinde hiç tanımadığı akrabalarıma bile bütün mahrem sırları açtı. Şimdi ne olduklarından bu anonim ortamda bile bahsetmek istemiyorum.
Bir de hareketleri çocuk gibidir değişik yani adab-ı muhaşerete aykırı. Mesela çeyiz almada kahve ikram ediyorum gelip elimden tepsiyi almaya çalıştı ve bana popo attı arkadaşlar. Ben yorulmuşum o yapsınmış. Ve cidden kötü niyetli değil, seviyorum ama böyle.
Şimdi yeni bir işe başladım. Sosyal ilişkilerin önemli olduğu bir meslek. Yeni bir şehre taşındım. Ziyaretimize geldi. Herşeyi komşulara da anlatmış. Komşularım arasında ilerde beraber çalışmamın gerekebileceği veya amirim olabilecek insanlar var.
Neyse yani aile mühim. Maaaleseff... Bu arada hem kendi ailemden hem eşiminkinden başka şehirde oturuyoruz ona rağmen böyle dert ediyorum bazen. Sene de 1 kez görsem de sıkıntı

Son düzenleme:
Erkek arkadaşınız ailesinden ayrı yaşadığına göre çok sorun değil. Anlattıklarınızdan bir tanesi bana çok tuhaf ve uygunsuz geldi o da oğluna aldığı şeylerin parasını istemesi. Onun dışındakiler eh olabilir belki.

Aslında uzun yıllar ailesinden ayrı kalmış belki de farklı oluşu bu nedenle
Siz ısrarla çok farklı diyorsunuz ya,biz de diyoruz ki o iş aynı eve girince öyle olmuyor,o çok eleştirdikleri mesafe koydukları aileler kıymetli oluyor.Soydur çeker vs vs

Siz ısrarla çok farklı diyorsunuz ya,biz de diyoruz ki o iş aynı eve girince öyle olmuyor,o çok eleştirdikleri mesafe koydukları aileler kıymetli oluyor.Soydur çeker vs vs
Kızcağızın hevesini kırmayalım tüm iyimserliğiyle erkek arkadaşım bambaşka diyor :KK45:

Kızcağızın hevesini kırmayalım tüm iyimserliğiyle erkek arkadaşım bambaşka diyor :KK45:
Herkesin erkek arkadaşı bambaşkaydı bir zamanlar🙄 gerçeklerle yüzleşmek çok yıkıcı oluyor sonra.
Biz tecrübemizi aktaralım da,sonrasını kendisi bilir🤐

Olabilir yaşım kücük değil benimde tanıdığım için söylüyorum oda onların farkında zaten.Neyse ya sizin görüşünüz teşekkur ederim

3 yil flört ile kimseyi tanimiyorsun. Istersen buralari biraz gez ve bir kaç konu oku. Adam mutlaka ailesinden birsey kapmistir. Kapmadiysa bile herkes gibi, kendi ailesine laf söz gelmesini istemez.

Ayri sehirlerde olmaniz daha sikinti olabilir. Onlar size gelince 1-2 hafta kalirlar. Dahada zoruna gider. Hele bu söz/nisan/dügün süreçlerinde aileden beklentiye girecek bir tipsen (ki bence öyledir, sevgililikte bile bayramlarda sevgilinin ailesine gidiyorsun, ki tamamen gereksiz), çok yipranirsin.

Yani evet garip bir aile, hatta bana sorarsan kp'er bilerek orda kanapede uzandi. Sana karsi bir saygiszilik. Anneside belli patavatsiz. Yani istenmeyen sevgili/gelin konumundasin o ailede. Biz burda atip tutabiliriz mustakbel kayin ailen üzerine, ancak asil soru, ne yapacaksin? Biz garip bulsak ne, bulmasak ne, sonuçta yasayacak olan sensin.

Ya çok gülüyorum 😂 şöyle diyim bizim yaşayacağımız şehir de bi evleri var gelir orda kalır giderler 😂

Aaa ama o ev niye açilsin, temizlik yapilsin ivrida zivrida, gelinin evi dururken. Gelin yemek yapsin, ev temizlesin. Kv'de niye yapsin?

Sanirim aile zengin, ondan dolayi herseyi hos görüyorsun ve erkenden aileye girmeye çalistin birazda. Ancak bu yapilanlari degistirmiyor. Bence aile sadece garip degil, birçok seyi kasitli yapiyor. Yasiniz sanirim genç 21-22 yaslarinda. Evlenmeyi sadece söz yüzük olarak görüyorsunuz. En korkulu rüyaniz su an o.

Halbuki daha o kadar çok sey var ki. Bir ömür. Söz nisan faso fiso isler. Gelip geçer. Ancak alttan his ettigin saygiszilik, aile ile anlasmama felan. Bunlar iste asil sikintilar. Ve birçok arkadas burda seni bu konularda uyarmaya çalissada, genç oldugundan dolayi kulaklarin kapili. Görecegiz. Umarim mutlu olursun da, bence çokta gerginlikler yasarsin da.

Şöyle söyliyim yıllardır ailesinden farklı bi şehirde yaşıyor erkek arkadaşım.Lise yıllarından beri.Ailesi buraya gelse bile başka bir evleri var orda kalıyorlar bayramda filan.Tabiki bizde de kalabilirler.Erkek arkadaşımın hatrına idare ederim gerektiği yerde
O işler öyle olmuyor malesef. 1 kez idare 2 kez idare 3 olunca patlıyorsun.
Maddi beklentin olmasa da o nişan, düğün süreçleri böyle ilgisiz sorumsuz ailelerle çok zor geçiyor. Bazen sırf kaçmak için parasını bile senin verdiğin şeyin formalitesine yanaşmıyorlar. Ve o süreçte soğuyorsun, bir daha hürmet etmek istemiyorsun. Hatta benim içimden şöyle geçiyor: benim anam babam paçavra oldu yardım etmek için bunlar kılını kıpırdatmadı, e şimdi aynı muameleye mi layıklar..

İstemeye geldikleri gün değil
Evlendikten sonrası düşündürsün seni
Aile uyumu önemli

çünkü erkek arkadaşın da o ailede büyümüş
Ve ileride onlara ne kadar benzediğini göreceksin onun da
Daha geçen gün arkadaşın eşi aynı şeyden bahsetti. Babamın sevmediğim huylarını yapmaya başladım yaş geçtikçe diye. Eşimde de ailesinin davranışlarını yapmaya başladığını gözlemliyorum

Back