• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşımın ailesi bana mı tuhaf geliyor?

Merhaba hanımlar
Kafamı kurcalayan erkek arkadaşımın ailesinin bazı davranışları var.Çevremde böyle görmediğimden mi bana tuhaf geliyor bilemediğim için sizlere yazayım dedim.Bayramlarda vs birkaç kez görüştük ve bana nasıl davranması gerektiğini bilmeyen insanlar gibi geldi.Mesela biraz oturduktan sonra babası geçti koltuğa uzandı.Rahatsızlığı yok yaşlı filan değil keyiften uzandı.Konuşma tarzı filan olgun değil çocukça espriler filan yapıyor.Annesinin de gereksiz yerlerde laf söylemeleri var.Daha düğünden vs den konuşmamışken bir defasında artık herşeyi gençler kendi alıyor filan dedi yani biz karışmayız alacağınıza evlenirken vs demek istiyor.Bu da hoşuma gitmedi böyle bir laf etmesinin hiç gereği yoktu o sırada.Bir de mesela erkek arkadaşım tek yaşıyor annesi memleketten birşeyler gönderir en ufak şeyin bile parasını ister.Bu da cok garibime gidiyor.Çocukları başka şehir de oturan tanıdıklarımız özellikle kışlık hazırlıkları fazla yapar ki onlara da göndereyim yesinler diye para filan almadan.Tabi ki birşey göndermek zorunda değil fakat gönderdiği en ufak şeyin parasını istemesi bana samimi gelmiyor.Durumları da iyi bu arada yokluktan filan değil istemesi yokluktan olsa tabiki normal karşılarım.Garip garip paylaşımlar yapıyor ergen gibi fan sayfalarında geziyor sanal platformlarda.Gerekli gereksiz kardeşime bana msj gönderiyorlar oradan.Ne bileyim bi tuhaflar işte.Erkek arkadaşım ise tam aksi çok olgun nerde nasıl davranması gerektiğini bilen çok iyi anlaştığım birisi.O da onların bazı hareketleri doğru bulmuyor anlattığım gibi.En başlarda da çekincesi vardı ailesi istemeye gelince nasıl davranacaklar ne olacak filan diye bende neden çekindiğini anladım ailesini gördükçe.Yanlış anlamazsınız inşallah doğru anlatabilmişimdir sizlere.Sizce normal mi böyle olmaları? İstemeye geldikleri gün nasıl davranacaklar ailem ne düşünecek kafama takılıp duruyor😫
Bencede tuhaflar.Ama şunu unutma babası neyse çocuğuda o oluyor.Bana gostermedıler iğrenc yuzlerını ben anlamadım ama sen anlamışın.Koşarak uzaklaş .

Erkek arkadaşınız tasvip etmiyorum dediği şeyleri evlenince tam tersi olacak sence senin ailen ve sen o aileye kendini yakıştırıyormusun.. Senin yanında nasıllarsa evlenincede öyle oalacklar ailenin yanında bile uzanır rahat tavırlar sergiler aman diyim oğlu çok iyi ama ailesi deme aile önemli canım.. Yarın birgün çocuğun olduğunda daha çok sık görüşmek zorunda kalacaksınız aileniz siz taşıyabilirim böyle bir aileyi dersen tercih senin
Bizden farklı bi şehirde yaşayacaklar ama ailesi illa ki görüşülür sık olmasa da.Erkek arkadaşım için değer aramızdaki uyum çok iyi sırf ailesinin saçma hareketlerinden ötürü sileceğim birisi değil teşekkür ederim yorumunuza

Bu mesajınızı okuyunca istemsizce kendi kendime dedim ki "ohoo konu sahibi ciddi ciddi hayal aleminde yaşıyo, geçmiş olsun".
Hayal alemi değil olanı yazıyorum ben yani bunlar çoluğunu çocuğunu çok umursayan aman gideyim göreyim kalayım diyen insanlar değil zaten uzun yıllardır ayrı şehirlerde yaşıyorlar

Tamam ailesinden uzak , o da tuhaf buluyor vs. Hadi nişanı düğünü bir şekilde hallettiniz, bunun bayramları tatilleri var. Ailesi kalkıp yanınıza gelecek kalmaya. Bu sorunları sürekli yaşayacaksınız. Evlendikten sonra size sürpriz olmasın yani.
Şöyle söyliyim yıllardır ailesinden farklı bi şehirde yaşıyor erkek arkadaşım.Lise yıllarından beri.Ailesi buraya gelse bile başka bir evleri var orda kalıyorlar bayramda filan.Tabiki bizde de kalabilirler.Erkek arkadaşımın hatrına idare ederim gerektiği yerde

Evlendikten sonra tam tersi olacağına yemin edebilirim ama ispatlayamam.
Çoğu kişi böyle demiş tecrübelerine dayanarak.Ben tanıdığım günden beri erkek arkadaşım küçüklüğünde yaşadığı bazı şeylerden dolayı soğuk ailesine.Ailen sonuçta diye başlarda ben aratmaya daha sık görüştürmeye çalışıyordum ama biraz tanıdıktan sonra ona hak verdim

Önceleri anneme hic benzemedıgmı düşünür onu eleştirirdim hep. Şimdi bakıyorum da yaşım ilerledikçe ne kadar da annem'im.Cocuklarıma, eşime tutumum, ev temizleme şeklim, sosyal ililkilerim falan neredeyse aynı sadece güncellenmiş haliyim. Demem o ki zamanla benziyorlar. Ha sizin 3 yıl geçmiş illaki gözlemledin ama inan evlenip sürekli olarak bir arada kalmadıgın sürece bilinmiyor cogu özellik.Sen resmiyetini koru bazen samimiyet fazla geliyor bazı bünyelere.

Benim kaynana aynı öyle. Yani ben ailemden öyle görmedim çevremde de yok o tarzda insanlar. Ama bunlar alsalar parayı, her şeyi ama hiç vermeseler o kafadalar yani. Önemli olan erkek arkadaşınızın tavırları

Çoğu kişi böyle demiş tecrübelerine dayanarak.Ben tanıdığım günden beri erkek arkadaşım küçüklüğünde yaşadığı bazı şeylerden dolayı soğuk ailesine.Ailen sonuçta diye başlarda ben aratmaya daha sık görüştürmeye çalışıyordum ama biraz tanıdıktan sonra ona hak verdim
Aynı benim eşim. Aşırı soğuktu annesiyle. Sonra evlendikten sonra annesiyle aramda olaylar falan oldu neyse son zamanlarda aileyle daha ilgili sonradan başıma anneci oldu. Beni etkileyen bir durum yok ama. Benim eşim değiştiyse bu konuda herkes değişir diyorum.

Ben olsam bir daha evlerine gitmezdim ilişki resmiyet kazanana kadar. Evlendikten sonra da görüşmek zorunda değilsiniz. Tamam ailelerin uyumu elbette önemli ama sırf ailesi aileme uygun değil diye sevdiğim adamdan da vazgeçmezdim sanırım. Aileler muhteşem uyumlu olduğunda evlenecek olduğun adamla anlaşamayabilirsin, esas ona çare yok. Evlendikten sonra mecburi durumlar dışında fazla yüz göz olmazsınız olur biter.

Yolladığı seylerin parasını istemesi falan gerçekten aşırı tuhaf. Adam da şikayetçiymis zaten ailesini koruyup yaptıklarını doğru bulmadığı sürece sorun yok

Hayal alemi değil olanı yazıyorum ben yani bunlar çoluğunu çocuğunu çok umursayan aman gideyim göreyim kalayım diyen insanlar değil zaten uzun yıllardır ayrı şehirlerde yaşıyorlar
Çoluk çocuk başka torun başka. Tam anlattığınız gibi biri var bizim akrabada. Evlenmeden önce kimsesi arayıp sormazdı. Kendisi bile çok kopuktu ailesinden. Hep şikayet ederdi hatta öyle ki öğrenciyken tatillerde bile dönmezdi ailesinin yanına bu kopukluk yüzünden. Ailesinin de umrunda olmazdı. Ama evlendikten 1 sene sonra ailesiyle aynı evde yaşamaya başladı. Yorumlara baktım da hayat tecrübesi olan herkes aynı şeyleri söylemiş. Lakin insan her zaman görmek istediğini görür tabi. Sizde de aynı şey var maalesef. Evlilik hiçbir zaman sadece eşle yapılmıyo bizim ülkemizde. Bunun dışandaki bakış açısı hayalci oluyo dolayısıyla. Ha erkek arkadaşınızı da 3 yıldır tanımanıza bu kadar güvenmeyin derim. Herkes onu büyüten aileye illa ki benzer. Bunun kaçarı yok. Şu hayatta 30 yıllık evlliliğin sonunda bile insanlar hiç tanıyamamışım diye boşanıyo, nice yıllık dostluklar aynı sebepten bitiyo. Böyle bi dünyada yaşarken sizin bakış açınız çok hayalci bence fazla iyimsersiniz.

Back