erkek arkadaşım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

siz okunan dualar için "2-3 duayla geçiştirmek" gibi bi cümle kurarsanız bende buna kusura bakarım.

ben demedimki en kabulu benimki böle bişe yazmadım, kesin hüküm wermedim dikkatli okursanız, ama Kuran okumadım die kabul olmıycağını düşünmüorum benimde elimden gelen buydu bugece için we bunu yaptım.

, ama siz tam tersi kesin hükme warmışssınız "2 duayla geçiştirenin öğrenmesi gerekn çok şey wardır" die:umursamaz:

şimdi bakalım kesin hüküm kimde CADIARZU

Son düzenleyen: Moderatör:

kendini dine adamış bir arkadasım demişti ki; bu dünya geçici, asıl olan diğer dünya :1shok:
canım biz anlamıyoruz bu kısımdan sonrasını bırakalım konuyu buradan sonra.

Son düzenleme:

ben de bunu bekliyodum bu kadar abartılmasını,saptırılmasını değil..teşekkür ederima.s.

kusura bakmayın ama siz yaptıklarınızın garantisi olduğunu nerden biliyorsunuz....bakın bunu kimse bilemez Allah'tan başka...be biliyorum demek şirkten başka bişey değildir...çokk dindar birisiniz belli şirk in anlamını benden iyi biliyorsunuzdur o halde...şunu hiç anlamam dinde aracı yoktur denir..hristiyanlık eleştirilir,papaz herşeyi öğreniyor bu olmaz denir ama müslümanlıkta da herşeyin gözler önünde yaşanması gerektiği söylenir,söylenmese de bi şekilde ima edilir...belki beyefendi paylaşmak istemiyor neler yaptığını,belki daha fazla şey okudu,daha fazla şey diledi Allah'tan...neden bu tarz konular tartışılıp durur hiç anlamam..bırakın insanlar kendi içlerinde yaşasın bazı şeyleri...Allah'tan başkası bilmesin kalpten geçeni...

Anlamamakla kalınsa iyi, bu konunun da inançlı-inançsız kavramına dönüşmesinden korkmaktayım..
Siz iyi niyetle yaklaşmış olabilirsiniz,fakat şu da bir gerçek ki geçiştirme lafına bir çok kişi takılacaktır..
Size katılamayacağım bir konu var ki, az dua- çok dua ya da çok ibadet az ibadet diye bir kavramı ancak Allah yargılayabilir..Bilmiyorum böyle mi demek istediniz ya da biz mi böyle anladık..

İnsan bazen öyle içten bir Fatiha,Nas ya da ne bileyim Ayetel_Kursi okur ki belki Allah 10 Fatiha yerine kor bu duayı..Tabii bunu da Allah bilir ancak..

kendini dine adamış bir arkadasım demişti ki; bu dünya geçici, asıl olan diğer dünya :1shok:
canım biz anlamıyoruz bu kısımdan sonrasını :içelim: bırakalım konuyu buradan sonra.

O zaman yemeyelim, içmeyelim ,çalışmayalım,eğlenmeyelim,gezmeyelim inzivaya çekilip ölünceye dek dua edelim..Bu mudur ?kafamçokkarıştı

evet bu dünya geçici ama bu dünyada yaşıyoruz,bu dünyanın gereklerini de yapar,öbür dünyayı da düşünerek ona göre çeki düzen veririz yaşantımıza...

hulyammma.s.

işte budur yani...

Kısa..Öz ..Güzel bir yorum olmuş.

ben buraya yazılana göre yorum yapıyorum arkadaşım belkide yapmıştır söylememiştir ben onu bilemem ayrıcaa ben de şunu yaptım kabul olacak diye bi şeyde demedim. Bikaç arkadaşın yapmış olduğu yorumda belki bikaç dua hatimden daha değerlidir falan yazılmış bu olabilir ben asla olmaz demiyorum ama öncelikle kul elinden gelenin en iyisini yapmalıdır ama arkadaşın erkek arkadaşı yaa yaptım iştee annemde bizim yerimize bişeyler okudu falan demiş ben burdan arkadaşın geçiştirmiş olduğu kanısına vardım ve yorumum bu oldu.

konu amacını astı bence bircok kişiyi rahatsız edici cümleler gecmeye basladı ,artık kimin ne zaman ne kadar ibadet edeceği kimseyi ilgilendirmez
ben arapca bilmiyorum demek benim ettiğim dualar hiç kabul görmedi bumudur yani ben aynı sizin küçümsediğiniz kadar dua ediyorum allahıma şükürler olsun hiçbirini geri cevirmedi hepsinide kabul etti demek ki sayı önemli değilmiş

ya arkadaşım sen niye üstüne alınıyosun ebn arkadaşın yazdıklarına göre yorumumu yaptım. Arkadaşın anlattıklarına bakınca erkek arkadaşının geçiştirmiş olduğunu düşündüm bu benim fikrim siz kabul etmek zorunda değilsiniz kiii hele hele üstünüze alınmanıza hiç anlam veremedim:bbo:

Ben de arapça bilmiyorum Türkçesini okuyorum duaların bilerek anlayarak okuyorum.
Ne okuduğumu biliyorum Allah'a ne şekilde yalvardığımı biliyorum.
İçim huzurlu olur.
Gerisi de kimseyi bağlamaz.
Benim iç huzurum önemli olan.

sonuna kadar katılıyorum,Alllah'tan başkası bilemez neyin ne kadar önemli olduğunu..

ben burda açılan konuya göre yorum yaptım ama herkes üstüne alındı. Ben kimsenin yaptıklarını küçümsemek niyetinde değildim ne haddime zaten Allah(c.c) dan başka kimse bilemez bunu. Kusura bakmayın tekrardan hakkınızı helal edin arkadaşlar.

Helal olsun..(Şahsıma hitaben)
Konu hassas olunca yanlış anlamalar olabilir,doğaldır..:1hug:

yorumlar ortaya we geneli ilgilendiren tarzda yapılıo, isteyen istediği kişinin yorumuna katılır yada karşı çıkar, bende sana katılmadığımı belirttim,

ayrıca yorumun "kesin hüküm" içerdiği için, bende Kuran okumasını bilmeyen we sadece dua eden biri olarak üzerime alındım we fikrimi söledim..

sen neden bozuldun bende onu anlamadım

ya gerçekten saçmalamaya başladı bazıları artık..yok yemeyelim içmeyelim ölene kadar dua edelim kafamçokkarıştı ben tartışmak için açmadım bu konuyu..
ayrıca anladımki boşuna açmışım kafamçokkarıştı eşsiz önerileriniz(!)için teşekkür ederim ..telefonda konuştuk şimdi..ben üzüldüm açıkçası dedim..msj da illa arapça mı okumam gerekiyo demişsin ,illa arapça okuman gerekmiyoduki,türkçe de okuyabilirdin ama tabi baskıyla olmaz içinden gelmiyosa da bişey yapamam canım dedim...o da haklısın aşkım ben öyle düşünmemiştim bi anneme soruyum nerde mealli kuran dedi :lepi: işte bu kadar...bana sizin söylediklerinizi söyleseydi inanın burda yırtındğım kadar yırtınmazdım açıkçası ne söylemk istediğimi açıklamak için..tamam der kapatırdım konuyu..dedimya ben burda sanki baskıcı,çok tutucu bi insan gibi göründüm sanırım..bu rahatsız etti beni..neyse kızlar..sağolun hepinizde..

vereliniortak

Budur:lepi:
Anlaşma yolunu bulduğunuz için gerçekten çok sevindim arkadaşım..Önemli olan aranızın bozulmaması ve seni yanlış anlamaması..
Sevgiler.a.s.

Pardon canım ama saçmalama kelimesi hoş olmamış..Bunun için özür dilersen gerçekten çok sevinirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…