E
EU3
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU3
-
kusura bakmayın ama hiçte yanlış değil cümlem bilmiyor olabilirsiniz amenna ama türkçesi var bunun açıp onu okuyabilirsiniz. Ben siz kur'an okumadığınız için yaptığınız duaların hükmü yok falan demedim ama nerden biliyorsunuz kii kabul olacağınıı. Ya benişte bildiklerimi çok gönülden okudum bu gece hatim indiren birinden bile daha makbuldü benim duam diyemezsiniz bunun garantisi yok. Benim değinmek istediğim nokta oraydıı yani kullar yani bizler elimizden geleni yapmalıyız sonra rahmet beklemeliyiz. Bunu ben hep uçağın kanatlarına benzetirim kanadın biri ümit diğeri ümitsizlikk ikiside olmalı birisi olmadımı o uçak uçmaz
Evet ,Allahın hangimizin dualarını kabul ettiğini bilemeyiz,ki hepimizin duaları kabul olsun inşallah ama yok daha az okursan kabul olmaz,yok daha çok okursan kabul olur diye garantisi olmadığını bildiğimiz gibi,karşımızdakine aaa sen az dua etmişsin duadan başka işlerle uğraşma bu gece diye üzülmemizin de gereği yok diye düşünüyorum.Sonuçta sadece öbür dünya için değil bu dünya için de yaşıyoruz..
Hah, siz birazdan dini küçümsediğimi sinemaya gideceğinize Kur'an okuyun demek istediğimi de yazarsınız!
Bakın ben başka birşey anlatmaya çalıştıkça yok illa bu değil o, hayır ben anlamak istediğimi anlarım diyeceksiniz ben size hiç cevap vermeyeyim..
KK'ünde çoğu konuda hep öneriyle yaklaşıldığını, bu konuda da eleştiri yerine önerilerle arkadaşımıza yaklaşabileceğimizi anlatmaya çalıştım..İlgi dedim hobi demedim..Ben dini kitaplarla ilgilenirim siz aşk romanlarıyla..Bu alandaki 'İlgi'den bahsetmekteyim..
Ama siz kalkıp ta dini hobi yerine koymuşsunuz diyorsunuz..Haşa!
Lütfen yazdıklarımdan bunu çıkarmayın..Ha bu konu da diğer konular gibi inanırım-inanmam konusuna dönüşecek olursa zaten yorum yapılmaz..
İnanç meselesi kişinin kendiyle alakalı..
Herneyse, lütfen yazılarımı bu şekilde yorumlamayınız..Bir yazdığımız cümleyi 10 kere alıntı ile açıklamak zorunda kalıyoruz..
yani herkes burada üzüntünüzü gereksiz bulmuş ama bence haklısınız
ama gerçekten seviyorsanız ona örnek olmanız lazım. Bu kadar önemli bir günü iki üç duayla geçiştiriyorsa gerçekten ögrenmesi gereken çok şey var. Bazı arkadaşlar ne biliyosun belki onun okuduğu 3ihlas 1fatiha senin yaptıklarından daha değerlidir falan demiş peki bunun garantisi var mı? YOKKKK. Elinden gelen her şeyi yapıcaksın sonra yaradandan rahmet diliyceksin.
Sizi gerçekten çok iyi anlıyorum arkadaşınıza yardımcı olmaya çalışırsınız baktınız değişiyorsaa sizde mutlu olur daha güzel bi ilişki yaşarsınız ama değişmiyorsa sizinle uyuşmuyorsa bence çokta uzatmanın anlamı yok.
evet kimse kimsenin içini bilemez..belki ona mesaj atarken o şaşırmışlıkla o şekilde mesj atmam doğru değildi.buraya da olduğu gibi yazdım bilerek..tabiki dua geçiştirme olamaz..kastettiğim o değildi..benm de babam kuran bilmiyo ama açıp türkçesini okudu..o an duygusal yaklaşıp ondan da öyle bi davranış bekledim belki de..bilmiyorum..kesnlikle baskı değil yaptığım yada onu suçlama değil..sadece üzüldüm diyorum ama kimse beni anlamıyo :gitme:
kendini dine adamış bir arkadasım demişti ki; bu dünya geçici, asıl olan diğer dünya :1shok:
canım biz anlamıyoruz bu kısımdan sonrasını :içelim: bırakalım konuyu buradan sonra.
Anlamamakla kalınsa iyi, bu konunun da inançlı-inançsız kavramına dönüşmesinden korkmaktayım..
Siz iyi niyetle yaklaşmış olabilirsiniz,fakat şu da bir gerçek ki geçiştirme lafına bir çok kişi takılacaktır..
Size katılamayacağım bir konu var ki, az dua- çok dua ya da çok ibadet az ibadet diye bir kavramı ancak Allah yargılayabilir..Bilmiyorum böyle mi demek istediniz ya da biz mi böyle anladık..
İnsan bazen öyle içten bir Fatiha,Nas ya da ne bileyim Ayetel_Kursi okur ki belki Allah 10 Fatiha yerine kor bu duayı..Tabii bunu da Allah bilir ancak..
O zaman yemeyelim, içmeyelim ,çalışmayalım,eğlenmeyelim,gezmeyelim inzivaya çekilip ölünceye dek dua edelim..Bu mudur ?kafamçokkarıştı
evet bu dünya geçici ama bu dünyada yaşıyoruz,bu dünyanın gereklerini de yapar,öbür dünyayı da düşünerek ona göre çeki düzen veririz yaşantımıza...
kusura bakmayın ama siz yaptıklarınızın garantisi olduğunu nerden biliyorsunuz....bakın bunu kimse bilemez Allah'tan başka...be biliyorum demek şirkten başka bişey değildir...çokk dindar birisiniz belli şirk in anlamını benden iyi biliyorsunuzdur o halde...şunu hiç anlamam dinde aracı yoktur denir..hristiyanlık eleştirilir,papaz herşeyi öğreniyor bu olmaz denir ama müslümanlıkta da herşeyin gözler önünde yaşanması gerektiği söylenir,söylenmese de bi şekilde ima edilir...belki beyefendi paylaşmak istemiyor neler yaptığını,belki daha fazla şey okudu,daha fazla şey diledi Allah'tan...neden bu tarz konular tartışılıp durur hiç anlamam..bırakın insanlar kendi içlerinde yaşasın bazı şeyleri...Allah'tan başkası bilmesin kalpten geçeni...
siz okunan dualar için "2-3 duayla geçiştirmek" gibi bi cümle kurarsanız bende buna kusura bakarım.
ben demedimki en kabulu benimki böle bişe yazmadım, kesin hüküm wermedim dikkatli okursanız, ama Kuran okumadım die kabul olmıycağını düşünmüorum benimde elimden gelen buydu bugece için we bunu yaptım.
, ama siz tam tersi kesin hükme warmışssınız "2 duayla geçiştirenin öğrenmesi gerekn çok şey wardır" die:umursamaz:
şimdi bakalım kesin hüküm kimde CADIARZU
konu amacını astı bence bircok kişiyi rahatsız edici cümleler gecmeye basladı ,artık kimin ne zaman ne kadar ibadet edeceği kimseyi ilgilendirmez
ben arapca bilmiyorum demek benim ettiğim dualar hiç kabul görmedi bumudur yani ben aynı sizin küçümsediğiniz kadar dua ediyorum allahıma şükürler olsun hiçbirini geri cevirmedi hepsinide kabul etti demek ki sayı önemli değilmiş
ben burda açılan konuya göre yorum yaptım ama herkes üstüne alındı. Ben kimsenin yaptıklarını küçümsemek niyetinde değildim ne haddime zaten Allah(c.c) dan başka kimse bilemez bunu. Kusura bakmayın tekrardan hakkınızı helal edin arkadaşlar.
ya arkadaşım sen niye üstüne alınıyosun ebn arkadaşın yazdıklarına göre yorumumu yaptım. Arkadaşın anlattıklarına bakınca erkek arkadaşının geçiştirmiş olduğunu düşündüm bu benim fikrim siz kabul etmek zorunda değilsiniz kiii hele hele üstünüze alınmanıza hiç anlam veremedim:bbo:
Helal olsun..(Şahsıma hitaben)
Konu hassas olunca yanlış anlamalar olabilir,doğaldır..:1hug:
ben burda açılan konuya göre yorum yaptım ama herkes üstüne alındı. Ben kimsenin yaptıklarını küçümsemek niyetinde değildim ne haddime zaten Allah(c.c) dan başka kimse bilemez bunu. Kusura bakmayın tekrardan hakkınızı helal edin arkadaşlar.
ya gerçekten saçmalamaya başladı bazıları artık..yok yemeyelim içmeyelim ölene kadar dua edelim kafamçokkarıştı ben tartışmak için açmadım bu konuyu..
ayrıca anladımki boşuna açmışım kafamçokkarıştı eşsiz önerileriniz(!)için teşekkür ederim ..telefonda konuştuk şimdi..ben üzüldüm açıkçası dedim..msj da illa arapça mı okumam gerekiyo demişsin ,illa arapça okuman gerekmiyoduki,türkçe de okuyabilirdin ama tabi baskıyla olmaz içinden gelmiyosa da bişey yapamam canım dedim...o da haklısın aşkım ben öyle düşünmemiştim bi anneme soruyum nerde mealli kuran dedi :lepi: işte bu kadar...bana sizin söylediklerinizi söyleseydi inanın burda yırtındğım kadar yırtınmazdım açıkçası ne söylemk istediğimi açıklamak için..tamam der kapatırdım konuyu..dedimya ben burda sanki baskıcı,çok tutucu bi insan gibi göründüm sanırım..bu rahatsız etti beni..neyse kızlar..sağolun hepinizde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?