• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek arkadaşım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

vereliniortak
Haklısın Allah ile kul arasına kimse giremez.
Ve onun içinide kimse bilemez.
Benim erkek arkadaşım bana böyle baskı yapacak peehh
Ümüğünü sıkarım.:delphin:
İçimden geliosa yaparım.
Zorla olacaksa zaten bi mantığı yok.

turkbayragi a.s.

yani herkes burada üzüntünüzü gereksiz bulmuş ama bence haklısınız

ama gerçekten seviyorsanız ona örnek olmanız lazım. Bu kadar önemli bir günü iki üç duayla geçiştiriyorsa gerçekten ögrenmesi gereken çok şey var. Bazı arkadaşlar ne biliyosun belki onun okuduğu 3ihlas 1fatiha senin yaptıklarından daha değerlidir falan demiş peki bunun garantisi var mı? YOKKKK. Elinden gelen her şeyi yapıcaksın sonra yaradandan rahmet diliyceksin.

Sizi gerçekten çok iyi anlıyorum arkadaşınıza yardımcı olmaya çalışırsınız baktınız değişiyorsaa sizde mutlu olur daha güzel bi ilişki yaşarsınız ama değişmiyorsa sizinle uyuşmuyorsa bence çokta uzatmanın anlamı yok.

Katılmakla beraber, Müslüman müslümandan sorumlu arkadaşlar..Ben bildiğimi yakınlarımla paylaşmak zorundayım..Karşımdaki kişir alır ya da almaz..
Ki arkadaşımız kötülük değil iyilik yapıyor bence..Keşke arkadaşlarım da yanlış birşey yaptığımda beni uyarsaalkisalkisalkis

ben dini eğitimin aile içerisinde verildiğine inanıyorum kimse bana sonradan dinimi öğretemez ve bu duygu zaten biz müslümanların dogarken daha içinde oluyor bence etrafın demesinle ne namaz kılanı gördüm nede dua okuyanı bu baska birseydir ya içinden gelecek o kadar

Dinde zorlama yoktur,amenna..
Zaten konuyu açan kişi de telefon açtım, mesaj attım illa ki namaz kıl, Kur'an oku dememiş ki..
Sadece üzüldüm demiş..
Bana gayet doğal geldi..İnsan birlikte olmak istediği insanın ki ileriyi de düşünüyorsa kendisi gibi olmasını ya da ilgi duyduğu şeylerti yapmasını ister..
Arkadaş konuyu başka şekilde açsa tepki almazdı bence,o yönde öneri alırdı..

Mesela ben çok fazla kitap okurum erkek arkadaşım okumuyor..
Gezmeyi çok seviyorum ama sevgilim hoşlanmıyor...
Böyle bir konuda pek çok öneri alabilirdik..
Bu konuya da o gözle bakın bence..

Konu sahibi arkadaşım,sevgilinizin bu yöne eğilim duymasını istiyorsunuz galiba..Bunun için ona zaman tanıyın bence.Kur'an öğrenmesini namaz kılmasını istiyorsunuz sanırım..Ona bazı duaların manalarını söyleyerek,duyduğunuz ya da okuduğunuz Hadis_i Şerifleri söyleyerek bir adım atabilirsiniz.
Baskı yapmak demek illa emir cümleleri kullanmak değildir..3 kulluvallahu 1 elhamla mı geceyi geçireceksin diye laf sokmak da zaten karşındakine manevi baskı yapmak demektir..

yani herkes burada üzüntünüzü gereksiz bulmuş ama bence haklısınız

ama gerçekten seviyorsanız ona örnek olmanız lazım. Bu kadar önemli bir günü iki üç duayla geçiştiriyorsa gerçekten ögrenmesi gereken çok şey var. Bazı arkadaşlar ne biliyosun belki onun okuduğu 3ihlas 1fatiha senin yaptıklarından daha değerlidir falan demiş peki bunun garantisi var mı? YOKKKK. Elinden gelen her şeyi yapıcaksın sonra yaradandan rahmet diliyceksin.

Sizi gerçekten çok iyi anlıyorum arkadaşınıza yardımcı olmaya çalışırsınız baktınız değişiyorsaa sizde mutlu olur daha güzel bi ilişki yaşarsınız ama değişmiyorsa sizinle uyuşmuyorsa bence çokta uzatmanın anlamı yok.

talihsiz bi cümle olmuş :olmaz:

bende Kuran okumadım (bilmiorumda zaten )ama bildiğim tüm dualarla sığındım Rabbime..

ama okadar içten okadar gönülden ettimki dualarımı tüm insanoğlu için inanmıorumki dualarım "geçiştirici" olarak kabul edilsin..

dua edersen geçiştiriosun, Kuran okursan ciddiye alıo durumu oluo yani ölemi:umursamaz:

bunlar aynı şeyler değil ki ?
ilk öneriyle sonra verilen 2 örnek bağdaşmıyor.
yai örneklemleriniz öneriden bağımsız, aynıymış gibi konunun devamına eklemişsiniz ama din başka sinema başka? öyle demiyor musunuz hep, diyorsunuz burada bile dinde zorlama yok demisiniz...

Pardon yazımın başını kaçırdınız galiba.Konu açan arkadaş zorladım yazmamış..Sadece sitem etmiş..

Ayrıca ben bazı yazılanlara cevap amacıyla yazdım o iki örneği..Burda öneriden çok eleştiri aldığı için..Herkes birbiriyle aynı cümleyi yazmış, o yüzden de Dinde zorlama yoktur, amenna yazdım..Örnek sinema film, müzik ne olursa olsun..İnsanın ilgi duyduğu alanlar farklı olsa da ilgi alan olarak tek başına bir sıfattır..Buna hitaben algılayın lütfen.

ben dini eğitimin aile içerisinde verildiğine inanıyorum kimse bana sonradan dinimi öğretemez ve bu duygu zaten biz müslümanların dogarken daha içinde oluyor bence etrafın demesinle ne namaz kılanı gördüm nede dua okuyanı bu baska birseydir ya içinden gelecek o kadar

aynı fikirdeyim vereliniortak

Baskı yapmak demek illa emir cümleleri kullanmak değildir..3 kulluvallahu 1 elhamla mı geceyi geçireceksin diye laf sokmak da zaten karşındakine manevi baskı yapmak demektir..

Laf sokmak deyimini hoşlanmadığımız kişiler adına kullanırız genellikle...Bunun adına 'sitem' desek..

Katılmakla beraber, Müslüman müslümandan sorumlu arkadaşlar..Ben bildiğimi yakınlarımla paylaşmak zorundayım..Karşımdaki kişir alır ya da almaz..
Ki arkadaşımız kötülük değil iyilik yapıyor bence..Keşke arkadaşlarım da yanlış birşey yaptığımda beni uyarsaalkisalkisalkis

Evet kesinlikle haklısınız bizim dinimiz de her koyun kendi bacağından asılır diye bişey yok ki... Sen bir şeyler biliyorsan onu etrafındakilere anlatmak zorundasın tebliğ etmek zorundasın hele ki bu insan hayatını birleştireceğin biriyse bu çok daha önemli.

Pardon yazımın başını kaçırdınız galiba.Konu açan arkadaş zorladım yazmamış..Sadece sitem etmiş..

Ayrıca ben bazı yazılanlara cevap amacıyla yazdım o iki örneği..Burda öneriden çok eleştiri aldığı için..Herkes birbiriyle aynı cümleyi yazmış, o yüzden de Dinde zorlama yoktur, amenna yazdım..Örnek sinema film, müzik ne olursa olsun..İnsanın ilgi duyduğu alanlar farklı olsa da ilgi alan olarak tek başına bir sıfattır..Buna hitaben algılayın lütfen.

dini hobi yerine koymuşsunuz, bunu algılıyorum. ama din bir hobi midir? Sorun burada! :uhm:

eger bu söylemekle olsaydı benim esim elinden kuranı düşürmezdi annesi çünkü öyle bir kadın ve her telefonda söyler gittikce söyler ama hiç faydası olmamıs ben esimin daha caminin önünden gectiğini görmedim içinden gelmeden olmaz asla inanmıyorum söylemekle ,anlatmakla olacagına

bende Kuran okumadım (bilmiorumda zaten )ama bildiğim tüm dualarla sığındım Rabbime..

ama okadar içten okadar gönülden ettimki dualarımı tüm insanoğlu için inanmıorumki dualarım "geçiştirici" olarak kabul edilsin..

dua edersen geçiştiriosun, Kuran okursan ciddiye alıo durumu oluo yani ölemi:umursamaz:

Canım benim olur mu öyle şey? Dua geçiştirmek midir? Dua insanın Allah'a en çok yaklaştığı anlardan biridir.Kur'an bilmediğin için dua etmişsin..Allah kabul etsin inşaallah dualarımızı.:1hug:

Canım benim olur mu öyle şey? Dua geçiştirmek midir? Dua insanın Allah'a en çok yaklaştığı anlardan biridir.Kur'an bilmediğin için dua etmişsin..Allah kabul etsin inşaallah dualarımızı.:1hug:

surwiwor hulyaaam:teselli:

amin hepimizinkini inşallah:Saruboceq:

ama arkadaşın kurduğu cümlede pek hoş değildi, insan konuşurken pat die söleyebilio ama yazarken daha farkında oluoruz sonuçta derleyip toplayabilioruz yazacaklarımızı, biraz daha dikkatli olunmasından yanayım, kimse kimsenin içini bilemeza.s.

kusura bakmayın ama hiçte yanlış değil cümlem bilmiyor olabilirsiniz amenna ama türkçesi var bunun açıp onu okuyabilirsiniz. Ben siz kur'an okumadığınız için yaptığınız duaların hükmü yok falan demedim ama nerden biliyorsunuz kii kabul olacağınıı. Ya benişte bildiklerimi çok gönülden okudum bu gece hatim indiren birinden bile daha makbuldü benim duam diyemezsiniz bunun garantisi yok. Benim değinmek istediğim nokta oraydıı yani kullar yani bizler elimizden geleni yapmalıyız sonra rahmet beklemeliyiz. Bunu ben hep uçağın kanatlarına benzetirim kanadın biri ümit diğeri ümitsizlikk ikiside olmalı birisi olmadımı o uçak uçmaz

püffff, din bu inanc meselesi
hangı arkadasınla dışarı cıktın aksam 8de evde olucaksın bana gunde 40 msj atıcaksın gıbı bır sey degıl, sız mı karıstırıyorsunuz bunu yoksa bıze mı farklı gelıyor bukonusma tarzınız ıkna modelınız? herneyse diinle ıman kımde bellı olmaz onun 1 duası sızın hatminizden daha kıymetlı ve ınanclı olabılır allah allah. inancınız sasırtıcı. :kahve: yaş küçük sanırım sizin.

sizin de okuma probleminiz var sanırım..ben ona baskı yapmadım..emir vererek kesinlikle konuşmadım.ben yapacaksın edeceksin demedim demem de..ayrıca yaşım küçük de değil..benim ateist arkadaşım da var aşırı dinine bağlı da..tutucu bi insan da değilim yani..her neyse çoğu mesajın diğer kısımlarını görmeyip triplerdeyim kısmına takılıp bunları yazmış sanırım..yaptığım trip kendi kendime üzülmek..tutup ona film izliyorum dediğinde bişey de demedim..tamam canım filmini izle sonra konuşuruz diyerek üzgün bi şekilde kapatmak oldu yaptığım..her neyse..bişey paylaştım ama bu kadar yanlış anlaşılacağımı hiç düşünmedim kaydirigubbakcemile3 doğru kim kimi ne kadar tanıyoki..siz de haklısınız :roflol:

dini hobi yerine koymuşsunuz, bunu algılıyorum. ama din bir hobi midir? Sorun burada! :uhm:

Hah, siz birazdan dini küçümsediğimi sinemaya gideceğinize Kur'an okuyun demek istediğimi de yazarsınız!
Bakın ben başka birşey anlatmaya çalıştıkça yok illa bu değil o, hayır ben anlamak istediğimi anlarım diyeceksiniz ben size hiç cevap vermeyeyim..

KK'ünde çoğu konuda hep öneriyle yaklaşıldığını, bu konuda da eleştiri yerine önerilerle arkadaşımıza yaklaşabileceğimizi anlatmaya çalıştım..İlgi dedim hobi demedim..Ben dini kitaplarla ilgilenirim siz aşk romanlarıyla..Bu alandaki 'İlgi'den bahsetmekteyim..
Ama siz kalkıp ta dini hobi yerine koymuşsunuz diyorsunuz..Haşa!
Lütfen yazdıklarımdan bunu çıkarmayın..Ha bu konu da diğer konular gibi inanırım-inanmam konusuna dönüşecek olursa zaten yorum yapılmaz..
İnanç meselesi kişinin kendiyle alakalı..

Herneyse, lütfen yazılarımı bu şekilde yorumlamayınız..Bir yazdığımız cümleyi 10 kere alıntı ile açıklamak zorunda kalıyoruz..

kusura bakmayın ama hiçte yanlış değil cümlem bilmiyor olabilirsiniz amenna ama türkçesi var bunun açıp onu okuyabilirsiniz. Ben siz kur'an okumadığınız için yaptığınız duaların hükmü yok falan demedim ama nerden biliyorsunuz kii kabul olacağınıı. Ya benişte bildiklerimi çok gönülden okudum bu gece hatim indiren birinden bile daha makbuldü benim duam diyemezsiniz bunun garantisi yok. Benim değinmek istediğim nokta oraydıı yani kullar yani bizler elimizden geleni yapmalıyız sonra rahmet beklemeliyiz. Bunu ben hep uçağın kanatlarına benzetirim kanadın biri ümit diğeri ümitsizlikk ikiside olmalı birisi olmadımı o uçak uçmaz

Evet ,Allahın hangimizin dualarını kabul ettiğini bilemeyiz,ki hepimizin duaları kabul olsun inşallah ama yok daha az okursan kabul olmaz,yok daha çok okursan kabul olur diye garantisi olmadığını bildiğimiz gibi,karşımızdakine aaa sen az dua etmişsin duadan başka işlerle uğraşma bu gece diye üzülmemizin de gereği yok diye düşünüyorum.Sonuçta sadece öbür dünya için değil bu dünya için de yaşıyoruz..

Kimse yaptığı ibadetin kabul olup olmadığını zaten bilmez ki varsıyım üzerine konuşuyoruz.
Kabul olup olmadığı Allah'ın taktiridir.
Buraya uygun bi söz var ama yeri değil sonra söylerim vereliniortak

surwiwor hulyaaam:teselli:

amin hepimizinkini inşallah:Saruboceq:

ama arkadaşın kurduğu cümlede pek hoş değildi, insan konuşurken pat die söleyebilio ama yazarken daha farkında oluoruz sonuçta derleyip toplayabilioruz yazacaklarımızı, biraz daha dikkatli olunmasından yanayım, kimse kimsenin içini bilemeza.s.

evet kimse kimsenin içini bilemez..belki ona mesaj atarken o şaşırmışlıkla o şekilde mesj atmam doğru değildi.buraya da olduğu gibi yazdım bilerek..tabiki dua geçiştirme olamaz..kastettiğim o değildi..benm de babam kuran bilmiyo ama açıp türkçesini okudu..o an duygusal yaklaşıp ondan da öyle bi davranış bekledim belki de..bilmiyorum..kesnlikle baskı değil yaptığım yada onu suçlama değil..sadece üzüldüm diyorum ama kimse beni anlamıyo :gitme:

Back