• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek arkadaşım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kimin ibadetinin kabl olucağı bilinmez ki..belki de onun okuduğu 3ihlas 1 fatiha senin okuduğun yasinden daha değerlidir...herkes kendinden meshuldür,ilişkine zarar vermene ne gerek var ki bu konu yüzünden....

abartının ötesi varsa bence sizin davranısınız odur ,kimin ne zaman ne sekilde ibadet edecegine siz karısamazsınız böyle birseyde ilkkez duyuyorum bana esim bile kalk dua oku diyemez kimse kimseyi kurtarmayacak canım herkesin ibadeti kendine artık bunada mı karısılıyor

bi arkadaş illa hatim mi indirmesi gerekir senin sevinmen için gibi bişey yazmış..ben istedim diye ibadet edecekse bunun zaten bi anlamı olmayacğını biliyorum ben..farkındayım yani..ben anlatamadım sanırım..içinden bu duyguların,bu isteğin gelmemesi üzdü beni.herkesin aynı olmayacağını da biliyorum..hala anlatamıyorum ama neyse..hepinize teşekkür ederim kızlar yorumlarınız için a.s.

Ben seni anladım canım.
Ama bu istek gelmiyorsa sevgilinin vicdanından hiç birşey eksilmiyor ki.
Yeter ki iyi insan olsun.
Biz eşimle aynı dinden değiliz,aynı ibadetleri etmiyoruz.
Ama onun vicdanı,insaniyeti benim için en büyük ibadet göstergesi.
Daha genel bakarsan hiç kendini üzmeye gerek olmadığını göreceksin.
Allah daima mesut etsin,tek sorununuz bu olur umarıma.s.

bi arkadaş illa hatim mi indirmesi gerekir senin sevinmen için gibi bişey yazmış..ben istedim diye ibadet edecekse bunun zaten bi anlamı olmayacğını biliyorum ben..farkındayım yani..ben anlatamadım sanırım..içinden bu duyguların,bu isteğin gelmemesi üzdü beni.herkesin aynı olmayacağını da biliyorum..hala anlatamıyorum ama neyse..hepinize teşekkür ederim kızlar yorumlarınız için a.s.

İçinden gelmiyorsa gelmiyordur. Sevgilinizin içinden gelmemesi sizi bu kadar üzdüyse yapacak tek şey ondan ayrılmak olacaktır. İnsanları ya olduğu gibi kabul edeceksiniz yada kabul edemiyorsanz çekip gideceksiniz. Kusura bakmayın ama böyle bir konu için aramanız bile abes olmuş. İstiyorsa zaten siz söylesenizde söylemesenizde yapar.
Fazla takmayın bence.

ay allah kabul etsın ama boyle olur m ? ınancına bu kadr karısılıyor mu?
benım sevgılım boyle bır konuda bana ne fılmı? okumadın mı duanı dese
kusura bakmayın ama attıgı son msjı olurdu :olmaz:

ya niye bu kadar abarttınızki..nereye gittiğini, kimle gittiğini, bilmem neyi soruyorda bunu soramazmı ? yapmayın Allah aşkına..ayrıca ben illa yapacaksın demedim ona..üzgün olduğumu belirttim..anlaşmaktan bahsediyosunuz yeri gelince,bu da bi anlaşma değilmidir..

abartının ötesi varsa bence sizin davranısınız odur ,kimin ne zaman ne sekilde ibadet edecegine siz karısamazsınız böyle birseyde ilkkez duyuyorum bana esim bile kalk dua oku diyemez kimse kimseyi kurtarmayacak canım herkesin ibadeti kendine artık bunada mı karısılıyor

eşim beni bu konuda zorlasa,okuyacağım varsa bile okumaktan vazgeçerdim..:olmaz:

Bide parayla imanın kimde olduğu belli olmazmış
Dip not olsun

ya niye bu kadar abarttınızki..nereye gittiğini, kimle gittiğini, bilmem neyi soruyorda bunu soramazmı ? yapmayın Allah aşkına..ayrıca ben illa yapacaksın demedim ona..üzgün olduğumu belirttim..anlaşmaktan bahsediyosunuz yeri gelince,bu da bi anlaşma değilmidir..

sehercim anlaşmak demişssinde dini i görevlerinidemi senin istediğn yönde yapıcak anlaşmamı olmuş olucak bu? hem konunu açarken dinde zorlama yoktur biliyorum demişsin hemde anlaşmadan bahsetmişsin PARDONDA DİN İNANÇ VE ANLAŞMAK BU NE TEZATLIKTIR?? ve tekrar soruyorum az öncede sordum uzun süredir birlikteyseniz eğer bilirsin " daha önce kandillerde mevlütlerde neyapardı erkek arkadaşın okurmuydu kuran yada yasin veya namaz kılarmıydı??"

içinden gelmediğine üzüldüğünüzü söylüyorsunuzda zaten bildiği duaları okumuş.ayrıca okumasa hiç ibadet etmese bile kalbini bilemezsiniz. hatim indirse kalbi fesat olsa yada görüntü gösteriş olsun diye ibadet etse daha mı iyi. böyle bir zorlama karşısında insanın okuyacağıda varsa okumaz. erkek arkadaşınızın içinden gelmemesi size ters geliyorsa ve evlendiğinizde bunun anlaşmazlık olacağını düşünüyorsanız tek çare ayrılmaktır. ısrarcı tutumunuz ilişkinize zarar vermekle birlikte birde korkarımki sizi günaha sokar.

İnsanın yaptığı ibadet kendisinedir.
Sen uyarında bulunmuşsun.
Daha fazla bişey söylemeye triplere girmeye gerek yok.
Belki film dini filmdir :delphin:

dilomm öperim seni yaa sewiom kızım seni kaydirigubbakcemile3

Evet ben dedim.Bu kadar baskı yapmamalısın.Sonuçta çocuk bildiği duaları okumuş ama senin 3 kulluvalluhu,1 elham okuyup mu geçiştirceksin demen çok kırıcı olmuş....Ne var arada film izledi diye..O sana kadir gecesi ne işin var nette diyor mu canım ?Evlendiğiniz zaman kandillerde birlikte dua edersiniz.Ama şimdiden böyle laf sokup ,manevi baskı ile arkadaşını üzmen hiç hoş olmamış..Adam ateist değil,inkarcı değil...Böyle baskılar yaparsan kaybedersin sevgilini..:umursamaz:

katılıyorum...

kesinlikle ortada abartılcak bi durum yok, herkes ibadetini yapar sen Kuran okursun oda bidiği duaları, yeterki gönülden olsun bişeler

bence hiç te abartmıyosun bende olsam üzülürdüm. Sen o insanla her şeyi paylaşacaksın belki hayatını birleştireceksin. Bugün belki onun bu özel gece için fazla bişeyler yapmaması seni pek ilgilendirmez ama ilerde ne olcak sen o insanla aynı evi paylaşırken ne olacak pekii:bbo: o zamanda amannn bananee abartıyorum mu diyeceksin yasakkelime

canım tamamda adam zaten kızın ibadetine bişe demioki :uhm:

yani ewlenincede arkadaş Kuran okur yasin okur, kocasıda duasını eder,, burda kendi ibadet etmeyip edenede karışan birinden bahsetmioruz:umursamaz:

vereliniortak

üzülüyosun belki tamam bu güzel bişey kötü bişey istemiyosun sonuçta ama bu onun vereceği bir karar bence bu konuda üstüne olma derim bennnn..

püffff, din bu inanc meselesi
hangı arkadasınla dışarı cıktın aksam 8de evde olucaksın bana gunde 40 msj atıcaksın gıbı bır sey degıl, sız mı karıstırıyorsunuz bunu yoksa bıze mı farklı gelıyor bukonusma tarzınız ıkna modelınız? herneyse diinle ıman kımde bellı olmaz onun 1 duası sızın hatminizden daha kıymetlı ve ınanclı olabılır allah allah. inancınız sasırtıcı. :kahve: yaş küçük sanırım sizin.

Dinde zorlama yoktur,amenna..
Zaten konuyu açan kişi de telefon açtım, mesaj attım illa ki namaz kıl, Kur'an oku dememiş ki..
Sadece üzüldüm demiş..
Bana gayet doğal geldi..ınsan birlikte olmak istediği insanın ki ileriyi de düşünüyorsa kendisi gibi olmasını ya da ilgi duyduğu şeylerti yapmasını ister..
Arkadaş konuyu başka şekilde açsa tepki almazdı bence,o yönde öneri alırdı..

Mesela ben çok fazla kitap okurum erkek arkadaşım okumuyor..
Gezmeyi çok seviyorum ama sevgilim hoşlanmıyor...
Böyle bir konuda pek çok öneri alabilirdik..
Bu konuya da o gözle bakın bence..

Konu sahibi arkadaşım,sevgilinizin bu yöne eğilim duymasını istiyorsunuz galiba..Bunun için ona zaman tanıyın bence.Kur'an öğrenmesini namaz kılmasını istiyorsunuz sanırım..Ona bazı duaların manalarını söyleyerek,duyduğunuz ya da okuduğunuz Hadis_i Şerifleri söyleyerek bir adım atabilirsiniz.

Canım bence öyle bir mesaj atman bile gereksiz olmuş:umursamaz:
İster Kuran okur ister dua eder yada Kuran okumaz veya Dua etmez

yani herkes burada üzüntünüzü gereksiz bulmuş ama bence haklısınız

ama gerçekten seviyorsanız ona örnek olmanız lazım. Bu kadar önemli bir günü iki üç duayla geçiştiriyorsa gerçekten ögrenmesi gereken çok şey var. Bazı arkadaşlar ne biliyosun belki onun okuduğu 3ihlas 1fatiha senin yaptıklarından daha değerlidir falan demiş peki bunun garantisi var mı? YOKKKK. Elinden gelen her şeyi yapıcaksın sonra yaradandan rahmet diliyceksin.

Sizi gerçekten çok iyi anlıyorum arkadaşınıza yardımcı olmaya çalışırsınız baktınız değişiyorsaa sizde mutlu olur daha güzel bi ilişki yaşarsınız ama değişmiyorsa sizinle uyuşmuyorsa bence çokta uzatmanın anlamı yok.

bizler sadece gösterilerek yapılırsa inanıyoruz saklı yapılanı kabullenme huyumuz yok demek ki
yapıyorum ,ediyorum demek sart mıdır?

vereliniortak
Haklısın Allah ile kul arasına kimse giremez.
Ve onun içinide kimse bilemez.
Benim erkek arkadaşım bana böyle baskı yapacak peehh
Ümüğünü sıkarım.:delphin:
İçimden geliosa yaparım.
Zorla olacaksa zaten bi mantığı yok.

Dinde zorlama yoktur,amenna..

• Mesela ben çok fazla kitap okurum erkek arkadaşım okumuyor..
  • Gezmeyi çok seviyorum ama sevgilim hoşlanmıyor...

bunlar aynı şeyler değil ki ?
ilk öneriyle sonra verilen 2 örnek bağdaşmıyor.
yai örneklemleriniz öneriden bağımsız, aynıymış gibi konunun devamına eklemişsiniz ama din başka sinema başka? öyle demiyor musunuz hep, diyorsunuz burada bile dinde zorlama yok demisiniz...

Back