Erkek arkadaşım ve işsizlik sorunu

mistiks

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2022
80
69
Merhaba kızlar. Size akıl danışmak istediğim bir konu var çünkü bende düşünmekten kalmadı. Erkek arkadaşım 25 yaşında ben de 24 yaşındayım. Yaklaşık 6 aydır çalışıyorum ve hayalimdeki işi yapıyorum. Kendime yetecek kadar ve ülke ortalamasının bir tık üstünde kazancım var. Erkek arkadaşımla tanıştığımızda bir işi vardı her ne kadar çok sevmese de rahat bir işti. Daha sonra çalıştığı firma bizim olduğumuz şehirdeki operasyonları bitirdi ve sevgilime isterse İstanbul'da devam edebileceğini söyledi. Sevgilim kabul etmedi İstanbul'u istemediği için. Şu anda iş bulmakta çok zorlanıyor. Hem kredi borçları hem de ailesiyle ilgili sıkıntıları da var bunların hepsi birleşince depresif bir ruh haline uzun zamandır. Hala okulu devam ediyor ve bitmesine çok var. Mezun olunca da bölümüyle ilgili bir iş yapması çok zor çünkü bölümünün iş imkanı fazla yok. Ben ona elimden geldiğince destek olmak istiyorum ama ne yapabilirim gerçekten bilmiyorum bazen. Söylediğim her şey yetersiz geliyor. Bu konu yüzünden tartışıyorduk ve birkaç gün önce benim mutlu olmayı hak ettiğimi söyledi ve bu yüzden ayrılmak istediğini söyledi. Biz ayrıldıktan hemen sonra bir yerle iş görüşmesi yaptı ve anlaştılar. Gecesinde ben çok kötü oldum yanıma geldi ve beni bırakmak istemediği için işe gitmedi. Yani bu iş böylece yalan oldu. Kendimi çok suçlu hissediyorum. Senden önemli değil diyor bana ama tekrar iş bulması çok zor olacak biliyorum. Ayrılmak istemiyorum ondan çünkü gerçekten bana çok değer veriyor bunu biliyorum. Onun için ne yapabilirim sizce?

Biz ayrıldıktan hemen sonra bir yerle iş görüşmesi yaptı ve anlaştılar. Gecesinde ben çok kötü oldum yanıma geldi ve beni bırakmak istemediği için işe gitmedi. Yani bu iş böylece yalan oldu.
bu çok büyük bi sorumsuzluk ama
kötü oldum derken ne oldu mesela sana ? hastanelik mi oldun? biri mi öldü?
kaza mı geçirdin ?
hayatın içinde böyle dramalara yer yok söyleyeyim yani kız arkadaşını bırakmak istemedi diye işe gitmemek nedir
böyle abuk sabuk şeylerden işini gücünü sallarsa hiçbir yerde tutunamaz

sana gelince
bu konuda bişi yapamazsın bahsettiğin konular sevgilinin sorumlulukları
borcu harcı da iş bulması da çalışması da
seninle dertleşmek istediği zaman dinle geç , ona iş bulmaya kalkma fazla fedakarlık yapma
anası rolüne bürünme yani bunu bizim kızlarımız çok yapıyor
hem bence bu süre zarfında sevgilinin çalışkan olup olmadığını anlar
onunla bi gelecek kurmak ister misin bu açıdan da önemli kararlar alabilirsin kendince
krizi fırsata çevirebilirsin yani çünkü erkekler en çok iş bulma durumlarında belli ediyor potansiyelini
mesela iş beğenmeyen bi tip mi, zora gelemeyen mi, çalışkan mı tuttuğunu koparan mı bunların hepsini
bu süreçte anlarsın diye düşünüyorum

Şimdilik sadece manevi destek

Bence isi islinda begenmedi, istemedi, faturayi size kesiyor haberiniz olsun. Manipule ediliyorsunuz.

Ayrica cok dengeli biri gibi gelmedi.

Biz ayrıldıktan hemen sonra bir yerle iş görüşmesi yaptı ve anlaştılar. Gecesinde ben çok kötü oldum yanıma geldi ve beni bırakmak istemediği için işe gitmedi. Yani bu iş böylece yalan oldu.

Bu kisim bana yalan geldi ya.
25 yaşinda işsiz, kredi ödemesi vs olan bir erkek boyle davranamaz, ailesinden geçinmek rahatsiz eder. Belki oyle bir gorusme hic olmadi bile.

Gercekten boyle bir şey yaptiysa da kusura bakmayin sorumsuz ve calismaya gönlü olmayan biridir cok asik oldugundan değil.
Siz romantik bakiyorsunuz belki ama boyle tipler kolay kolay duzenli calişmaz, size baktirir kendini.

İşe ihtiyacı yok demek ki
Hoşuna gidiyor depresif takılıp senin enerjini sömürmek
Bir lira bile verme sakın
Kesinlikle maddi olarak ona destek olamam zaten onun da öyle bir beklentisi yok benim de öyle bir gücüm yok. Ailemden başka şehirde kendi başıma bir düzen kurmaya çalışıyorum bende.

Bilemiyorum bende. Yeni tanıyorum onu aslında. Sadece bildiğim küçüklükten beri çalışması gerekmiş hep ailesinin çok iyi bir durumu olmadığı için. 5 kardeşler ve sevgilim en küçük olanları. Diğerleri evli ve çocukları var. Yani ne kadar destek oluyorlar bilmiyorum. Nasıl idare ediyor ailesinden uzakta başka bir şehirde gerçekten bilmiyorum.

Kesinlikle maddi olarak ona destek olamam zaten onun da öyle bir beklentisi yok benim de öyle bir gücüm yok. Ailemden başka şehirde kendi başıma bir düzen kurmaya çalışıyorum bende.
Bekle bakalım ne zamana kdr işsiz gezicek
Erkeğin parasızlık kanına dokunur yahu
Gerçi alışınca kadına bile zor geliyo

O zaman kalkıp o işe gidecekti. Paraya ihtiyacı olan eh meh cekmez ise asılır. Eleman ya yalancı, ya sorumsuz var bir numarası.

Bekle bakalım ne zamana kdr işsiz gezicek
Erkeğin parasızlık kanına dokunur yahu
Gerçi alışınca kadına bile zor geliyo
Kesinlikle öyle. Ben ailemin yanında kalsam çalışmasam çok rahat yaşardım yine ama asla buna güvenmedim. Hep çalışıp kendi ayaklarımın üstünde durmak istedim. İşime dört elle sarılıyorum ki ekonomik özgürlüğüm elimden gitmesin.

O zaman kalkıp o işe gidecekti. Paraya ihtiyacı olan eh meh cekmez ise asılır. Eleman ya yalancı, ya sorumsuz var bir numarası.
bu iş öyle garsonluk marsonluk değilse
işe alım süreçleri uzun sürüyor
ne ara görüştü de anlaştı gel başla dediler ?
bi de sanki gitmeme lüksü varmış gibi gitmedi ?
ben dahil şu sitede kaç tane çalışan insan var işinden nefret edenler bile
1 gün gitmemezlik yapamazlar yemez yani

Başlayacağı iş toplu alım satan yapılan bir yerde bilgisayar işlerine bakacaktı. Yani öyle çok vasıf gerektiren bir iş değil. Fakat bu açıdan hiç düşünmemiştim ben. İhtiyacı olduğu halde gitmemesi bana da çok tuhaf geliyor. Birde geleceğimizi düşünüyorum. İlerde daha ciddi bir ilişkimiz olursa ve yine böyle bir durum olursa ne yapar diye? Daha önce bir konu açmıştım benim taşınmak istediğim bir şehir var fakat sevgilim şimdi bulunduğumuz yeri çok seviyor. Bu mesele yüzünden de kafam çok karışık. Onun için hayalimdeki şehirden vazgeçmeyi bile düşündüm ama bu kararın çok sağlıksız olduğunu biliyorum. Bu yüzden henüz karar vermedim.

Ablacım bu iş olmaz. Güzel, stabil bir işin var, kariyerini kuruyorsun; karşı taraf ise ne çalışma derdinde, ne yeterince sorumlu bunlarda yanılıyorsam bile kariyeri pek umut verici değil. Ne yapıcaksın yıllarca ailesinin borçlarını mı oturup dinleyeceksin...yani ben anlamıyorum benim mi canım çok tatlı, neden stabil erkek bulmak varken böyle sıkıntılı islere giriyorsunuz

Çok yanlış bir yerdesin, sevdiğin şehre kalk git adam seviyorsa peşinden gelir. Zaten ayrılalım benden bir halt olmaz demiş, bence bu öneriyi dikkate al gittiğin yerde daha iyilerini bulursun.

Maddi manevi hiçbir destekte bulunmak zorunda değilsiniz işsiz güçsüz birinden de hayır gelmez yol verin gitsin

Ayrıca kariyer sahibi aklı başında bir kadının işsiz güçsüz adamla işi olmaz. Herşeyi geçtim böyle arkadaşlarınız sorduğu zaman sevgilim işsiz dediğinizde sizin statünüze zarar verir

Maddi manevi hiçbir destekte bulunmak zorunda değilsiniz işsiz güçsüz birinden de hayır gelmez yol verin gitsin
Hemen bir şeyleri kesip atmak istemiyorum çünkü çabaladığını ve bana değer verdiğini biliyorum. Belki düşüncem yanlış ama kısa bir süre daha zaman vermek istiyorum ona. Zaten hiçbir zorlukla mücadele edemeyecek biriyse bu ilişki yürümez. Ben her gün 300-400 kişinin derdiyle uğraşıyorum işte. Eve geldiğimde sırtım bacaklarım her yerim ağrıyor yine de seviyorum işimi ve mücadele ediyorum çünkü hayat gerçekten zor. Yanımda da böyle birini istiyorum aslında. Dağ gibi, arkamda durabilecek güçlü bir adamla beraber olmayı hak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…