Erkek arkadaşım ve işsizlik sorunu

Hemen bir şeyleri kesip atmak istemiyorum çünkü çabaladığını ve bana değer verdiğini biliyorum. Belki düşüncem yanlış ama kısa bir süre daha zaman vermek istiyorum ona. Zaten hiçbir zorlukla mücadele edemeyecek biriyse bu ilişki yürümez. Ben her gün 300-400 kişinin derdiyle uğraşıyorum işte. Eve geldiğimde sırtım bacaklarım her yerim ağrıyor yine de seviyorum işimi ve mücadele ediyorum çünkü hayat gerçekten zor. Yanımda da böyle birini istiyorum aslında. Dağ gibi, arkamda durabilecek güçlü bir adamla beraber olmayı hak ediyorum.
O zaman sizin bu adamı hakettiğinizi sanmıyorum sevmekte bir yere kadar

Başlayacağı iş toplu alım satan yapılan bir yerde bilgisayar işlerine bakacaktı. Yani öyle çok vasıf gerektiren bir iş değil. Fakat bu açıdan hiç düşünmemiştim ben. İhtiyacı olduğu halde gitmemesi bana da çok tuhaf geliyor. Birde geleceğimizi düşünüyorum. İlerde daha ciddi bir ilişkimiz olursa ve yine böyle bir durum olursa ne yapar diye? Daha önce bir konu açmıştım benim taşınmak istediğim bir şehir var fakat sevgilim şimdi bulunduğumuz yeri çok seviyor. Bu mesele yüzünden de kafam çok karışık. Onun için hayalimdeki şehirden vazgeçmeyi bile düşündüm ama bu kararın çok sağlıksız olduğunu biliyorum. Bu yüzden henüz karar vermedim.
şehir konusunu bilemiyorum ama sen bir düzen kurmuşsun şu an
işin var tek yaşadığın bir evin var anladığım kadarıyla
bu çok çok güzel bişi sakın bundan hiç kimse için vazgeçme
bence bu adam için hiçbişeyden vazgeçme hak etmiyor
sen düzen kurmuşsun düzen kurması gereken o , ayak uydurması gereken o
ayrıca aile durumlarıda bana biraz karışık geldi
çok kardeş var tek bekar bu, borç harç var vs
ciddi düşünecek olursanız bu borç durumları önünüze engel olabilir
maddi durumu harika olmadığı halde ailesine fazla verici fazla fedakar olan insanlardan hep
bi tık uzak durmak gerektiğini düşünmüşümdür

şehir konusunu bilemiyorum ama sen bir düzen kurmuşsun şu an
işin var tek yaşadığın bir evin var anladığım kadarıyla
bu çok çok güzel bişi sakın bundan hiç kimse için vazgeçme
bence bu adam için hiçbişeyden vazgeçme hak etmiyor
sen düzen kurmuşsun düzen kurması gereken o , ayak uydurması gereken o
ayrıca aile durumlarıda bana biraz karışık geldi
çok kardeş var tek bekar bu, borç harç var vs
ciddi düşünecek olursanız bu borç durumları önünüze engel olabilir
maddi durumu harika olmadığı halde ailesine fazla verici fazla fedakar olan insanlardan hep
bi tık uzak durmak gerektiğini düşünmüşümdür
Teşekkür ederim yorumunuz için. Kesinlikle kimse için standartlarımdan vazgeçmek istemiyorum. Aile işleri bana da sıkıntılı geliyor zaten. En mantıklısı kısa bir süre daha bekleyip ona manevi olarak destek olmam olacak. Daha sonrasında benim taşınma durumum kesinleşir zaten. O zamana kadar gözlemleyip geçici bir dönemde mi yoksa sorumsuz biri mi anlarım diye düşünüyorum.

Çalışma popom yok demiyor da gecesine kötü oldum diyor yan gel yat Osman alışmıştır tabi 😀
Eşşek gibi gidecek işe, gerekirse uzak bile olsa kızım benim para kazanmam gerek fizan olsa giderim diyecek.
Oldu olacak evine önüne tepsiyle getirsinler.
Ayrıca bölümünden iş yoksa niye okudu okumayıp sanayiye girse şimdiye işi büyümüştü

Hemen bir şeyleri kesip atmak istemiyorum çünkü çabaladığını ve bana değer verdiğini biliyorum. Belki düşüncem yanlış ama kısa bir süre daha zaman vermek istiyorum ona. Zaten hiçbir zorlukla mücadele edemeyecek biriyse bu ilişki yürümez. Ben her gün 300-400 kişinin derdiyle uğraşıyorum işte. Eve geldiğimde sırtım bacaklarım her yerim ağrıyor yine de seviyorum işimi ve mücadele ediyorum çünkü hayat gerçekten zor. Yanımda da böyle birini istiyorum aslında. Dağ gibi, arkamda durabilecek güçlü bir adamla beraber olmayı hak ediyorum.
ayrıl ayrılmıyorsan bile maddi destek olma.
borcu olan bir erkek sorumluluğunu bilmeli iş seçmemeli aslında bu bir fragman evlendiğindede başına bunlar gelecek. bir iki ay çalışıp zor bahanesiyle çıkarcak. Senin maaşınıda biliyordur bakarsın artık ona. Şimdiki erkekler şeytan gibi eskiden hiç elimizi cebe attırmayan(ki buda yanlış) erkekler şimdi ne kadar koparsam kar gözüyle bakıyorlar.

Kötü olma sebebin ne Allahaşkına. Başka şehre mi gidecekti işe girince? Böyle bile olsa her gencin yaşadığı normal bir durum. İkiniz karşılıklı drama queensiniz.
Başka şehire gitmeyecekti de, ben neden durduk yere drama queen ilan edildim onu anlayamadım 😅

Merhaba kızlar. Size akıl danışmak istediğim bir konu var çünkü bende düşünmekten kalmadı. Erkek arkadaşım 25 yaşında ben de 24 yaşındayım. Yaklaşık 6 aydır çalışıyorum ve hayalimdeki işi yapıyorum. Kendime yetecek kadar ve ülke ortalamasının bir tık üstünde kazancım var. Erkek arkadaşımla tanıştığımızda bir işi vardı her ne kadar çok sevmese de rahat bir işti. Daha sonra çalıştığı firma bizim olduğumuz şehirdeki operasyonları bitirdi ve sevgilime isterse İstanbul'da devam edebileceğini söyledi. Sevgilim kabul etmedi İstanbul'u istemediği için. Şu anda iş bulmakta çok zorlanıyor. Hem kredi borçları hem de ailesiyle ilgili sıkıntıları da var bunların hepsi birleşince depresif bir ruh haline uzun zamandır. Hala okulu devam ediyor ve bitmesine çok var. Mezun olunca da bölümüyle ilgili bir iş yapması çok zor çünkü bölümünün iş imkanı fazla yok. Ben ona elimden geldiğince destek olmak istiyorum ama ne yapabilirim gerçekten bilmiyorum bazen. Söylediğim her şey yetersiz geliyor. Bu konu yüzünden tartışıyorduk ve birkaç gün önce benim mutlu olmayı hak ettiğimi söyledi ve bu yüzden ayrılmak istediğini söyledi. Biz ayrıldıktan hemen sonra bir yerle iş görüşmesi yaptı ve anlaştılar. Gecesinde ben çok kötü oldum yanıma geldi ve beni bırakmak istemediği için işe gitmedi. Yani bu iş böylece yalan oldu. Kendimi çok suçlu hissediyorum. Senden önemli değil diyor bana ama tekrar iş bulması çok zor olacak biliyorum. Ayrılmak istemiyorum ondan çünkü gerçekten bana çok değer veriyor bunu biliyorum. Onun için ne yapabilirim sizce?
Nerden buluyorsunuz böyle dengesiz adamları?????
Şimdi "senin yüzünden işimden oldum artık bana bakmak zorundasın" dese hiç şaşırmam

Ben hala sana ne olduğunu anlamadım konu sahibi? Adamın bulduğu işine gitmeyecek kadar ne geldi başına?

Sikin
Çocuk hiçbir zaman öyle bir şey demedi ki keşke gitseydin dedim defalarca, senden önemli değil dedi.
Sıkıntı burda " hiç birşey senden önemli değil" diyen adam geleceği için önemli bir dönüm noktasını eş geçiyor.Bilinci oturmuş ,akıllı insanlar önceliklerini ve ne zaman ne yapacaklarını bilir Sizin için ne güzel bana değer veriyor dediğiniz şey onun sorumsuz bir insan olduğu gerçeğini değiştirmiyor.Sizi gördü iyisiniz ( neden rahatsızlandığınızı önemli bir iş görüşmesi olan adamı ayağınıza çağırdığınızı anlamadım), müsade isteyip yarın iş görüşmem var zor buldum değip gitmeliydi.karsilikli drama Queen lik oynuyorsunuz ama reelde bu işler sıkıntı......

Hastalandım ve sabaha kadar kustum. Bırakmadığını söyledi o halde beni. Evet belki çok büyük bir şey değildi ama cidden kötüydüm.

Tamam hastasınız ama bu da ilk iş günü yani.. Sanki gidecek uzun süre gelmeyecek. Akşamına çıkıp gelecek sonuçta? Tüm gün telefonda durumunu sorabilirdi istese. Bence çalışası yokmuş bu da bahanesi olmuş. Sorumluluk sahibi olmayan insanla birlikte olma derim. Biraz daha gözlemle bakalım.. İş bulma çabalarını vs.
Aşktan gözün görmese de evlenince öyle bir açılıyor ki:)

bu çok büyük bi sorumsuzluk ama
kötü oldum derken ne oldu mesela sana ? hastanelik mi oldun? biri mi öldü?
kaza mı geçirdin ?
hayatın içinde böyle dramalara yer yok söyleyeyim yani kız arkadaşını bırakmak istemedi diye işe gitmemek nedir
böyle abuk sabuk şeylerden işini gücünü sallarsa hiçbir yerde tutunamaz

sana gelince
bu konuda bişi yapamazsın bahsettiğin konular sevgilinin sorumlulukları
borcu harcı da iş bulması da çalışması da
seninle dertleşmek istediği zaman dinle geç , ona iş bulmaya kalkma fazla fedakarlık yapma
anası rolüne bürünme yani bunu bizim kızlarımız çok yapıyor
hem bence bu süre zarfında sevgilinin çalışkan olup olmadığını anlar
onunla bi gelecek kurmak ister misin bu açıdan da önemli kararlar alabilirsin kendince
krizi fırsata çevirebilirsin yani çünkü erkekler en çok iş bulma durumlarında belli ediyor potansiyelini
mesela iş beğenmeyen bi tip mi, zora gelemeyen mi, çalışkan mı tuttuğunu koparan mı bunların hepsini
bu süreçte anlarsın diye düşünüyorum
+1

X