- 10 Ekim 2014
- 31.461
- 140.718
Bilmem, bana saçma geldi. Yani 2. kaskın yeri motorun selesinin altidir. Bugune kadar kaç insanın motoruna bindim, hepsinin ikinci bir kaskı vardı arkada oturan kişi için.
Alıp eve götürmek daha ilginç değil mi? Sizi işten alsa mesela nasıl biniyorsunuz? Ya da ortada bir yerde buluşsaniz? Gün içinde elinizde kaski gezdirmiyorsunuz diye umuyorum
Bilemedim .
Ayrıca bunca masrafa gerek var mı? Diğer ekipmanlardan al bari, ayrılırsan en azından ikinci el sitelerde satarsın. Kaskı satmak zor olur çünkü bir hasar aldıktan sonra o kaskı atmak lazım (en azından bisiklet kaskında böyle). Alan kişi ne bilsin kaza yaptınız mı yapmadınız mı. Risk yani
O yüzden ille alacagim diyorsan ceketini kendin al.
Kişiye özel de bir şey yok ki, sanki her kafaya uygun mu yapıyorlar.
Benim bildiğim kasklar Ya M bendedir ya L ya da XL .
Sele altinda kask taşimak için motorun scooter olmasi lazim.
Bizim motosikletlerde kask tasinmiyordu mesela. Ki eşim supersport kullaniyor zaten arka koltuk avuç kadar.
Motordan inince kasklar kolumuzda geziyorduk.
Ve ben baskasinin 2. Yedek kaskini asla kullanmazdim. Darbe almasa yere sert düşürülmüş ya da cok günese maruz kalmiş bir kask iyi korumayabilir. Kazada darbe almis kask zaten çöp oluyor ve o yedek kask kac senelik nasil kullanilmiş bilemeyiz.
Ayrica kasklarin bedenleri de var benim kaskim XS mesela kafaya tam oturmasi hatta yanaklardan biraz sıkıyor olmasi lazim. Kişiye özel uretim olmasa da cesitleri çok kafa yapisina gore vs. Kask deyip gecmemek lazim.